Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI Ajax: kiest Van 't Schip voor onervaren drietal?

Laatste update:

Ajax wacht donderdagavond een zware test tegen Brighton & Hove Albion. De Amsterdammers staan momenteel laatste in Groep B, maar kunnen met een zege op the Seagulls goede zaken doen. Dat moet trainer John van 't Schip zien te bewerkstelligen zonder de geblesseerde Branco van den Boomen. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Silvano Vos hem vervangt.

De grote vraag is hoe Ajax donderdag in de eigen Johan Cruijff ArenA voor de dag gaat komen. Interim-trainer Hedwiges Maduro koos er tijdens de eerste confrontatie met Brighton voor om de bus te parkeren, iets dat vele clubs in de Premier League ook tegen de ploeg van De Zerbi doen.

Van de laatste acht gespeelde gespeelde duels wist Brighton alleen de confrontatie met Ajax te winnen. Clubs als Everton en Fulham pakten meest recent nog een punt door een defensieve tactiek te hanteren.

Ajax gaat het woensdag echter anders aanpakken. “Er moet meer durf in als je een goed resultaat wil halen”, zei Van ‘t Schip tijdens de voorbereiden persconferentie. “Als wij zelf brutaal en vast aan de bal zijn, kan Brighton minder aan het eigen spel toekomen en gevaarlijk zijn. Dan worden ze juist kwetsbaarder. Hopelijk lopen zij dan achter ons aan in plaats van andersom.”

Geen Van den Boomen
Van ‘t Schip kan tegen Brighton niet beschikken over Van den Boomen, die in de gewonnen Eredivisie-duels met FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1) een meer dan prima indruk maakte. Het AD verwacht dat Silvano Vos zijn vervanger zal zijn. Ondanks zijn geringe Europese ervaring geen onlogische keuze, aangezien concurrent Benjamin Tahirovic te weinig vooruit durft te denken in balbezit.

Op de linksbackpositie lijkt daarnaast de jonge Ar'Jany Martha de voorkeur te krijgen boven Borna Sosa, terwijl de negentienjarige Kristian Hlynsson geldt als een van de lichtpuntjes aan Amsterdamse zijde. De IJslander werd woensdag beloond voor zijn prestaties en definitief overgeheveld naar het eerste elftal.

Van ‘t Schip is ervan overtuigd dat zijn ploeg donderdag een goed resultaat kan boeken tegen Brighton. “Het wordt interessant om te zien wat die twee competitiezeges doen met het zelfvertrouwen”, aldus de trainer van Ajax.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Martha; Vos, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het is een lastige taak om de Van den Boomen van de laatste duels te vervangen, maar an sich is dat voor mij niet het grootste probleem. Het is het feit dat degene die dat moet doen hoogstwaarschijnlijk naast Taylor komt te staan. Dat baart me nog veel meer zorgen.

9 november 2023 om 08:45

Toch wel leuk iedere keer. Er is altijd wel een speler waar alle reageerders van vinden dat het niet (meer) kan. Eerst was het Veltman. Verleden jaar moest Blind eruit. Die kon echt niet meer. Inmiddels is Veltman onbetwiste basisspeler in de Premier Ligue en staat Blind als Basisspeler met zijn team aan kop in de Spaanse liga.

Misschien zien de trainers dingen die wij niet zien. En soms zien ze het beter.

9 november 2023 om 09:18

Bij Veltman was dat alleen in het begin zo, aan het eind werd hij gewoon gewaardeerd. Blind was destijds ook zeer matig, kan alleen passen en zelfs dat ging fout onder Schreuder. Bij Girona is hij nog steeds mega kwetsbaar in defensief opzicht, ze spelen alleen met 5 man achterin waardoor ze het proberen te beperken.

9 november 2023 om 09:58

Zoals Ajaxnl hieronder aangeeft is het natuurlijk enorm afhankelijk van de speelstijl. Als je backs er vol overheen moeten denderen en je zet Blind op de backpositie, dan kun je zelf wel invullen dat dat niet gaat werken. Girona heeft een heel andere speelstijl. Daarnaast heeft Girona wel gewoon net zoveel tegengoals als de nummer 9 dus in hoeverre je de koppositie aan de verdediging kan wijten is ook enorm twijfelachtig. Staan simpelweg op de koppositie omdat ze veruit de meeste goals hebben gemaakt.

Misschien zien mensen het verkeerd door enkel naar de stand te kijken ipv naar de relevante statistieken.

9 november 2023 om 10:54

Taylor is inderdaad de volgende in het rijtje met pispaaltjes gewoon om maar wat te zeuren te hebben. Van het schip heeft Taylor terug gehaald naar de 8 positie en daar doet hij het veel beter.
Ik heb hem toch echt al meerdere keren Brobbey weg zien steken waardoor hij in zeer gevaarlijke positie kon komen, dat er vervolgens niet uit komt kan dan Taylor weinig aan doen. Vervolgens onthouden mensen nu alleen het een keer te vaak breed spelen omdat ze zelf vanaf tv een andere optie zien. Daarnaast zie je nu zelf al dat Taylor de genen is die als extra man in het centrum komt te staan om een man meer te creëren achter uit en er voor te zorgen dat Martha lekker er over heen kan denderen. Precies wat Ajaxnl! ook aangeeft elke speler heeft sterke en mindere kanten en het is aan de trainers en coaches om daar omheen te werken. Als een speler minder is in de kleine ruimte moet je zorgen dat hij meer ruimte krijgt.

9 november 2023 om 11:28

Ik vind je wel heel stellig over niet enkel naar de stand maar naar relevante statistieken. Terwijl jezelf heel veel relevantie overslaat. Ja girona krijgt veel goals tegen door de speelstijl maar scoort ook zoveel door hun speelstijl. Cruciaal in deze aanvallende speelstijl zijn juist de verdedigers. Dus ja de koppositie is wel degelijk ook aan de verdedigers te danken.

Leuke tip btw om eens te kijken naar hoe de tactiek van girona in elkaar steekt in balbezit

9 november 2023 om 13:09

"Het is aan de trainers en coaches om daar omheen te werken" precies, op de bank ermee. Vd Boomen heeft de afgelopen wedstrijden constant lopen wijzen om de restverdediging op orde te houden. Nu die niet mee doet vind ik het heel gevaarlijk om daat een Vos neer te zetten en Taylor ook te laten staan. Vos gaat dat niet neerzetten en Taylor is gewoon te vaak weg. Enige goed wat ik hem heb zien doen is idd die steekballen naar voren. Hij laat constant zijn man lopen met als toppunt Psv-uit in de tweede helft. Hij kan die niet doen tegen een brighton met Vos achter zich. Dus hoop dat Taylor vandaag de longen uit zn lijf loopt en na 60 min gewisseld moet worden. Anders verwacht ik minstens 3 tegengoals.

9 november 2023 om 15:06

Ik volg Ajax al een tijdje. Standaard voor Ajax was 1 goal per wedstrijd tegen. Dat was (veel) meer dan de directe concurrenten. Aan de andere kant 3 goals per wedstrijd voor was ook altijd het hoogste.

Ik kijk nu eenmaal liever naar een wedstrijd die met 4-3 wordt gewonnen dan met 1-0. Beide 3 punten de eerste meestal leuker om te zien. Kennelijk doet Girona ook zoiets.

Liever de manier van Mourinho of die van Cruyff

9 november 2023 om 09:51

Hopelijk op winst voor Ajax. Alles wat onze clubs binnen halen aan punten is goed voor het Nederlands voetbal

9 november 2023 om 11:10

Van den Boomen wordt beticht dat hij langzaam is, maar men heeft het dan puur over start en sprintsnelheid. Zijn openingen in de breedte en diepte i.c.m. zijn accurate passing zorgen er wel voor dat het spel snel verlegd wordt naar de open ruimtes. Dat is al een hele verademing. Zo krijg je je beste creatieve spelers sneller in de 1 tegen 1. Zonder van den Boomen ben ik bang dat het veelal tikkies breed en terug worden en dat de aanvallers weer geisoleerd komen te staan.

Benieuwd of we kunnen zien dat Ajax stappen gemaakt heeft en ook tegen een Brighton beter voor de dag komt en zelfs een resultaat kan behalen.

Ik denk dat als Steijn met deze spelers begonnen was (dus Berghuis RB ipv Forbs, Hlynson op 10, Vos op 6 en Martha op LB) dat iedereen hem wel aangevallen was als zijnde hij wil nog steeds niet voor de aankopen van Mislintat kiezen. Nu met een andere trainer hoor je niemand daarover.

9 november 2023 om 08:04

Ja, ik denk ook dat Steijn met pek en veren de Arena was uitgejaagd als hij na twee overwinningen voor de derde keer op rij met dezelfde beschikbare spelers was begonnen.

Je probeert eigenlijk al sinds het meer dan terechte ontslag van Steijn een niet bestaand punt naar huis te rijden, beetje aandoenlijk, maar oké.

9 november 2023 om 08:13

Een thuis overwinning tegen Volendam en Heerenveen. Veranderd dat de wereld al zo veel ?

Maar het gaar erom hoe het beeld ineens kan veranderen als toch dezelfde beslissingen genomen worden. Jeugd boven aankopen stellen.

9 november 2023 om 08:55

Akpom door Steijn genegeerd of op rechtsbuiten en bij Schip 30 min en 3 goals. Tis maar net wat je wilt zien. Sosa Mannsverk niet fit. Ramaj ipv Gorter. Tsja…. Bovendien wint Ajax deze wds wel waar het met Steijn 5 pnt in 8? Wds haalde. Gaat er ook om hoe de ploeg speelt.

9 november 2023 om 09:03

Henk Gernaat,

Ben het met je eens hoor dat Steijn er een compleet zooitje van maakte met dramatische keuzes. Maar zowel tegen Heerenveen als Volendam is Ajax twee keer mega goed weggekomen. Dus dan zit het ook niet tegen, wat overigens erg fijn is voor de start van John van ‘t Schip.

9 november 2023 om 09:34

En daarnaast had Ajax beide wedstrijden minimaal 3 goals meer moeten maken. Dus wat een pech had Ajax. Geluk en pech hoort bij wedstrijden. Als de balans na de wedstrijd goed is, maakt het niet uit dat een ploeg 1/2x goed is weggekomen. Als je geen kansen tegen verwacht hoef je ook geen verdedigers en keeper op te stellen.

9 november 2023 om 09:39

@lamertje,

Dan heb jij toch andere wedstrijden gekeken dan mij.

Maar dat is grappig, als Ajax 8 grote kansen mist, en vervolgens mist de tegenstander er eentje, dan komt Ajax goed weg en hebben ze geluk......

Misschien heeft Heerenveen wel geluk gehad dat het bij 4-1 bleef.

9 november 2023 om 09:57

@henk Germaat,

Ramaj speelde ook al onder Steijn. Wie zal er straks spelen als en Rulli en Gorter weer terug zijn. Ook Akpom heeft bij Steijn ook in de spits gespeeld. Echter had Steijn ook de pech dat Berghuis een aantal wedstrijd geschorst en een aantal wedstrijden niet fit was. Dus het was zoeken naar een rechtsbuiten.

Van het Schip heet idd meer punten dan Steijn, maar hij had wel het voordeel dat het een heel makkelijk programma was en hij begon met een selectie die wel al een tijd bij elkaar was. Ik vind zeker niet dat Steijn het goed gedaan heeft, maar hij wordt zwarter gemaakt dan dat (in mijn ogen) terecht is.

9 november 2023 om 10:03

Twee keer mega goed weggekomen? Waar heb je het in hemelsnaam over joh. In allebei de duels gewoon overduidelijk de betere ploeg en terechte overwinning. Je kunt hooguit stellen dat de 4-1 tegen Heerenveen ietwat geflatteerd was (alhoewel er ook nog een loepzuivere goal werd afgekeurd), maar meer ook niet.

9 november 2023 om 10:04

@janssen. Het veranderd wel al meer ja. Stein had die 2 duels ook gewoon verloren dusja er zit wel verschil in ja. Ook in het spel zie je combinaties terug komen die onder stein ver te zoeken waren maarja. Zou stein zeker beschermen en zou hem bij de volgende top club in nl het laten proberen.

9 november 2023 om 11:10

@lamertje
Zeg je nou echt dat een uitslag van 4-1 en 2-0 betekent dat ze 'mega goed' zijn weggekomen? In dat geval zou Feyenoord bijna elke wedstrijd goed wegkomen.

9 november 2023 om 12:34

@ajax Rotterdam,

Mega goed weggekomen is zeker overdreven. Echter kun je ook niet ontkennen dat er momenten in de wedstrijd zaten waarin de tegenstander gelijk had moeten maken en dan is het nog maar de vraag hoe het af loopt. De 4-1 tegen Heerenveen vielen heel laat en toen Heerenveen alles of niets speelde. Deze ruimte hadden ze niet gekregen als ze gelijk hadden gemaakt. Daarbij kun je je afvragen wat een gelijkmaker betekend voor het vertrouwen van de spelers. Bij PSV was deze snel weg na de gelijkmaker.

Als ander voorbeeld: doordat PSV gisteren geen afstand nam van Lens kwamen ze in de slotfase 2 x goed weg. Dit met een schot op de paal en de bal die van de lijn wordt gehaald. De overwinning was terecht, had veel groter uit moeten vallen, maar uiteindelijk had het heel anders af kunnen lopen.

9 november 2023 om 16:01

Je beseft toch wel dat Ajax onder Maurice Steijn slecht 2 van de 12 officiële wedstrijden heeft gewonnen? Letterlijk laatste stond in de Eredivisie en 8 wedstrijden op rij niet heeft gewonnen.

Hier zaten wedstrijden tussen als Fortuna, Excelsior en de Eagles die in totaal 2 punten opleverden. Een nederlaag tegen Utrecht dat laatste stond en tevens een complete afslachting tegen Feyenoord thuis van 0-4.

Natuurlijk wordt de beste man verketterd door de supporters en afgemaakt door de media. Zo slecht heeft letterlijk nog nooit een trainer van Ajax gepresteerd..

En tsja als als als Heerenveen of Volendam scoort dan dan dan. Dat telt natuurlijk allemaal niet. Als Steijn gewoon wedstrijden als tegen Fortuna, Excelsior en Eagles had gewonnen was hij nu ongetwijfeld nog de trainer, maar dat is niet.

En om verder in te gaan op dat goede weg komen. Dat gebeurde tegen Heracles ook en tegen Lodugorets maakte Kudus er opeens 3. Met jou als als als, had Steijn die wedstrijden ook kunnen verliezen en was die er al veel eerder uitgevlogen.

9 november 2023 om 10:08

@janssen: Misschien even een keertje niet sneren naar Ajax? Wat is dat in jou dat je altijd (in goede en slechte tijden) op zoek bent naar negatieve punten? Richt je dan lekker op je eigen club!

OT: Ik zou met Sosa en Rensch op de back-posities spelen en een middenveld van Vos/tahirovic/hlynsson hebben.

9 november 2023 om 11:06

Dat ik altijd sneer of negatief ben is natuurlijk sterk overdreven.

Inzake de backs vind ik dat Gaaei het steeds begint te doen en hij eigenlijk wel weer een kans verdiend. Sosa zou ik op basis van ervaring wel opstellen. Martha deed het leuk, maar is zeker verdedigend wel kwetsbaar (wat eigenlijk ook voor Sosa geldt)

9 november 2023 om 11:31

Ik vind dat Gaaei het inderdaad steeds beter gaat doen, maar en Gaaei en Sosa is nu te aanvallend denk ik. Niet dat ik heel erg veel vertrouwen in Rensch heb, maar dat is voor nu verdedigend nog iets beter.

En sterk overdreven? Dat vind ik niet hoor. Je reageert altijd in Ajax-topics (natuurlijk helemaal goed) waar altijd een negatief punt wordt benoemd. En ja, daarin bepaal ik niets natuurlijk, dat moet je zelf helemaal weten. Maar ik vind dat vreemd.

9 november 2023 om 12:37

We hebben nu ook een gewone goede discussie over Gaaei, zonder ook maar 1 sneer of negatief punt. Ik zeg niet Gaaei moet spelen want Rensch kan er niets van. Ik ben juist positief over de ontwikkeling van Gaaei.

Waarbij ik besef dat ik wel negatief ben over het verdedigen van Martha en Sosa, maar dat is een algemeen gegeven. Waarbij ik Martha echt veel beter vond spelen dan dat ik op basis van wat ik van hem bij Jong Ajax gezien heb (als rechtsbuiten).

9 november 2023 om 13:02

Op termijn zie ik Gaaei ook standaard basis staan ten faveure van Rensch. Als Gaaei z'n verdediging beter op orde heeft, is hij een stuk verder dan Rensch. Martha is net als Gaaei een omgeturnde buitenspeler. Aanvallend zit het bij beiden wel snor, maar gaat het vooral om het verdedigende aspect. Daar kan een goede 6 ook een rol in spelen, wat bij ons nog niet goed is ingevuld. Eigenlijk is binnen Ajax veel hoop gevestigd op Manssverk, die nu nog geblesseerd is (en een zeer ongelukkig debuut had).

9 november 2023 om 16:42

Dat Steijn spelers uit de eigen jeugd of die al bij Ajax zaten, zoals Vos, Hlynsson, Gorter, van Axel Dongen (hem begreep ik wel wat minder), Godts, etc. boven de aankopen verkoos vond ik prima. Maar dan vooral als signaal dat de jeugdspelers ook kansen kregen. Maar Steijn heeft er gewoon een potje van gemaakt en eerst bezig om zijn strijd met Mislintat te winnen en om daarna zijn eigen imago op te poetsen terwijl hij dramatisch presteerde.

Wat Steijn in 3,5 maand bij Ajax voor elkaar probeerde te krijgen, is van 't Schip in 1 week gelukt. En natuurlijk is het nog lang niet allemaal goed en was het 'maar' tegen Volendam en Heerenveen, maar Ajax staat en voetbalt ten opzichte van de periode onder Steijn veel beter. Met Steijn hadden ze nu denk ik serieus nog steeds op de laatste plek gestaan.

Van 't Schip maakt van best wel wat aankopen gebruik. Veel meer dan Steijn. Ramaj die is nu eerste keeper en ik verwacht dat hij dat zal blijven. Gorter die zou onder Steijn waarschijnlijk weer terugkeren zodra hij weer fit zou zijn. Sutalo speelde onder Steijn alles, onder van 't Schip tot nu toe ook en speelt een heel stuk beter. Medic speelde onder Steijn al nauwelijks en is ook puur als back-up gehaald. Sosa speelde onder Steijn regelmatig, maar van 't Schip heeft hem alleen zondag gebruikt als invaller nadat hij terug was van blessureleed. Ávila, Gaaei en van den Boomen schommelden tussen bank en basis onder Steijn, Gaaei lijkt voorlopig onder van 't Schip te blijven staan (ook nu Rensch weer fit is afgaande op de laatste interview die van 't Schip gaf) en van den Boomen was onder van 't Schip al prima de laatste 2 wedstrijden en lijkt nu juist een hele belangrijke rol te krijgen waardoor ik verwacht dat, als hij fit is, vaste basisspeler zal zijn.

Akpom kreeg onder Steijn vrijwel geen kansen en als hij het veld in kwam, bracht Steijn hem als rechtsbuiten of als nummer 10. Van 't Schip bracht hem tegen Volendam als spits en tegen Heerenveen ook als 10, waarna hij doorschoof naar de spits toen Brobbey werd gewisseld. Maar in 28 minuten heeft Akpom 3 goals onder van 't Schip gemaakt, waar Steijn hem volledig links liet liggen. Ajax heeft dan natuurlijk ook nog Mikautadze en die heeft onder Steijn geen minuten gemaakt en onder van 't Schip ook nog niet, maar ik denk dat hij onder van 't Schip ook wel kansen zal krijgen en verschil met Steijn is dat van 't Schip duidelijk heeft aangegeven zeker een goede speler in Mikautadze te zien, maar dat hij nog bepaalde dingen moet verbeteren zoals meer in beweging zijn en ook meer gaan jagen als de tegenstander de bal heeft. Daarom kiest van 't Schip nu voor Brobbey en Akpom, maar met dit soort dingen kwam Steijn nooit.

Je hebt natuurlijk Mannsverk ook nog, maar die ligt er al uit met blessureleed sinds de eerste wedstrijd die hij heeft gespeeld. Dus daar hebben zowel Steijn als tot op heden van 't Schip niks aan kunnen doen. Maar van 't Schip gebruikt de nieuwe spelers meer dan dat Steijn deed. Enkel Tahirovic en Forbs spelen minder, maar Tahirovic begon al tussen bank en basis te zweven nadat hij sterk begon onder Steijn en in de periode met Steijn en Forbs veroverde uiteindelijk een basisplek op rechtsbuiten en deed het prima. Alleen blijf ik hem geen rechtsbuiten vinden en van Bergwijn sluit ik niet uit dat hij waarschijnlijk in januari zal vertrekken en dan kan Forbs op linksbuiten gaan spelen (waar hij thuis hoort).

Het is Hlynsson.. niet Hlynson.
Overigens hoop ik dat hij weer basis staat vanavond. Fantastisch talent

Hoe lang mag die Taylor aanklooien voordat die er gewoon eens een paar wedstrijden naast wordt gezet. Tegen Heerenveen was het voor de zoveelste keer ondermaats.

9 november 2023 om 08:17

Ik denk dat Branco met Vos had gespeeld vanavond als hij niet geblesseerd was geraakt. Vos viel gewoon goed in tegen Heerenveen en was veel beter dan Taylor (zoals iedere Ajax supporter al maanden ziet).

9 november 2023 om 11:33

Ondanks dat Taylor heel matig was vond ik Vos ook niet zo goed tegen Heerenveen. Was bijna de reden voor een tegengoal (ook wel een goede rol voor een mogelijke goal). Maar waarom viel hij goed in dan?

9 november 2023 om 16:45

Eens hoor LW88 maar zonder Van den Boomen en Tahirovic (?) en Mannsverk heb je weinig opties behalve Taylor. Of is Tahirovic nou wel weer beschikbaar? Zelfs dan.

En helaas taylor op t middenveld , nog steeds doet deze jongen mij niet verassen , ik zou gewoon Tahirović met Hlynsson en vos laten starten (beetje klootzakken heb je nodig ) de rest zou ik gewoon laten staan ! Lets goooo

9 november 2023 om 08:33

Op dit moment heb je natuurlijk niet heel veel smaken. Je kunt toch ook niet zeggen dat Tahirovic echt indruk maakt. Dan is de keuze beperkt. Of je moet ervoor kiezen om Berghuis op 8 te zetten. Maar dan verander je je team op meerdere posities vanwege 1 blessure.

Gras is groen; water is nat; het AD zit ernaast met de opstelling. Dat zijn zo van die wetmatigheden. Benieuwd wie er daadwerkelijk in staan vanavond.

9 november 2023 om 08:33

Maar wat denk jij dat de opstelling is ? Volgens mij hadden ze trouwens de opstelling van PSV gisteren goed.

9 november 2023 om 10:09

Het is gewoon een feit dat het AD makkelijk 9/10 opstellingen (van welke club dan ook) fout heeft normaal gezien. Gebeurt echt vrijwel nooit dat ze de juiste opstelling melden - daar doelt Afcarjen (met een kwinkslag) op. PS: was de vermoedelijke opstelling van gisteren bij PSV niet van het Eindhovens Dagblad?

Vos en Taylor op het middenveld, dat hebben we eerder gezien. Dan hebben we eigenlijk de slag om het middenveld al in de opstelling verloren. Beter zet je dan Tahirovic en Vos op de dubbele zes met twee aanvallende backs en laat je Vos terugzakken als de backs weg zijn. Maar goed, Taylor moet en zal spelen dus we doen het er maar mee. Hopelijk krijgen Akpom en Forbs weer wat meer minuten en zien we wellicht Mikautadze een keer.

Ik zal eens wat geks roepen hoor, haal Taylor verdorie eens uit je basis en wellicht kunnen we daadwerkelijk eens een goede pot op de mat leggen zonder dat het middenveld verzuipt en de druk op de defensie weer immens is.

9 november 2023 om 09:51

Ik ben vooral benieuwd wat je opstelling dan wordt. Ik vind het heel makkelijk om te roepen dat Taylor eruit moet, maar wie moet er dan op zijn plek spelen ? Tahirovic ? Of misschien Sosa ?

9 november 2023 om 10:04

Je kan gewoon met twee zessen spelen bij afwezigheid van VDB. Tahirovic en Vos. Je zou zelfs nog Berghuis terug kunnen halen en Forbs op zijn plek neerzetten. Taylor is iemand die niet in de basis thuis hoort en continu aan het verzaken is. Ajax heeft de luxe niet om een schijnmiddenvelder in de basis te houden in mijn optiek.

9 november 2023 om 11:03

2 zessen werkte tegen Twente voor geen meter. Je kunt je dan ook afvragen of je de aanval wel in stelling kunt brengen. Berghuis zou op dat gebied de betere oplossing zijn maar maakt je verdedigend wel kwetsbaar

Je mist toch wel heel erg een jongen als Alvarez die ballen kan veroveren op het middenveld. En ook nog sterk in de lucht is.

Loopt er in de jeugd echt niet een rechtsback die beter is dan Gaaei? Ik vraag me elke wedstrijd weer af wat die gozer dan moet doen om niet in de basis te staan.

9 november 2023 om 11:35

Gooijer. Die is 100% beter en zit er dicht tegenaan.

9 november 2023 om 11:52

Gooijer laat het natuurlijk wel alleen in de KKD zien. We hebben wel vaker gezien dat het verschil tussen KKD en ED (en nu EL) wel groot kan zijn.

9 november 2023 om 13:17

En ook hoe klein het kan zijn

Gaat om de kwaliteiten van de speler en die zijn in orde bij hem.

Een middenveld met Taylor verliest het bijna altijd van het middenveld van de tegenstander. Bijna iedereen ziet dit, behalve de coaches. Hij is op zijn best een 10, maar ook daarvan lopen er veel beter spelers rond. Kortom, je zou zeggen zijn tijd is geweest, maar niks van dat alles. Dit soort spelers bevestigen de huidige problematiek van Ajax. Genoegen nemen met nobody's.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren