Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest tussen Gaaei en Sutalo

Laatste update:

John van 't Schip moet donderdag minimaal één wijziging doorvoeren in de opstelling van Ajax voor het Conference League-duel met Aston Villa. Tristan Gooijer pakte in het heenduel (0-0) een rode kaart en dus is het de vraag wie de rechtervleugelverdediger gaat vervangen. Het lijkt erop dat Devyne Rensch naar de rechterkant verhuist, waardoor Josip Sutalo in het centrum terechtkomt.

Van 't Schip kan als vervanger van Gooijer kiezen voor Anton Gaaei, maar de Deen heeft dit seizoen nog geen goede indruk weten achter te laten. Onlangs nog werd Gaaei voor de tweede keer dit seizoen voor rust naar de kant gehaald na een matig optreden tegen AZ. Gaaei heeft sindsdien weer minuten gemaakt, zoals afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard (0-0).

Na afloop stelde Van 't Schip dat Gaaei het 'voor zijn doen' goed heeft gedaan, waarmee hij doelde op de mentale klap waar hij mee te maken kreeg na zijn vroege wissel tegen AZ. Gaaei lijkt zich desondanks vooral te moeten richten op een reserverol. De verwachting is dat Van 't Schip kiest voor iets meer stabiliteit met Sutalo, die evenmin een sterke indruk maakt, maar wel vrijwel het hele seizoen basisspeler is geweest.

Met Sutalo terug in het hart van de verdediging schuift Rensch door naar de rechtsbackpositie, waar hij veruit de meeste wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld. Op de linkerflank staat Borna Sosa, terwijl het hart van de verdediging wordt gecompleteerd door Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato. Laatstgenoemde verlengde deze week nog zijn contract tot medio 2028. Op doel staat Diant Ramaj.

Op het middenveld worden er geen wijzigingen verwacht. Jordan Henderson en Sivert Mannsverk zijn de controleurs in het 5-4-1-systeem van Van 't Schip, die verder kiest voor Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor als meer aanvallend ingestelde middenvelders. Brian Brobbey, die uit voorzorg op de bank begon tegen Fortuna Sittard, is de spits van dienst.

Aston Villa


Vlak voordat Gooijer rood kreeg tegen Villa, moest ook Ezri Konsa het veld verlaten met zijn tweede gele kaart. De centrumverdediger van the Villans ontbreekt dan ook in de selectie. Het is onzeker of Diego Carlos, die in de heenwedstrijd niet in actie kwam en pas was hersteld van een blessure, direct in de basis zal staan. Het ligt meer voor de hand dat Matty Cash aan de aftrap zal verschijnen.

Net als Konsa is ook Nicolò Zaniolo er donderdag wegens een schorsing niet bij. De Italiaan pakte in Amsterdam een kwartier voor tijd een fatale gele kaart. Voor Jacob Ramsey komt het duel nog te vroeg. De Engelsman kampt met een voetblessure en moest het heenduel ook al missen. De al langer geblesseerden Tyrone Mings, Emiliano Buendía en Boubacar Kamara zijn er ook niet bij.

Vermoedelijke opstelling Aston Villa: Martínez; Cash, Lenglet, Pau Torres, Alex Moreno; Bailey, Iroegbunam, Douglas Luiz, McGinn; Tielemans, Watkins.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Hlynsson, Henderson, Mannsverk, Taylor; Brobbey.

Bekijk Aston Villa - Ajax live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan zou ik voor Gaaei gaan en Rensch centraal naast kaplan.
Van Sutalo ben ik wel een beetje genezen, als ik dan toch moet kiezen dan maar Gaaei

14 maart 2024 om 07:18

Ik denk niet dat hier een beste keuze is. Beide heeft een voordeel en een nadeel. Dat in beide gevallen het voordeel Rensch is, zegt genoeg over de staat van de selectie…

14 maart 2024 om 08:01

Ik zou Henderson een linie terug halen.

14 maart 2024 om 13:13

Dan krijg je een tegenstander die te hoog komt te spelen en vol druk op de verdediging kan zetten.. Niet onze sterkste linie

14 maart 2024 om 14:46

Precies @Formus. Hebderson rechts centraal en Vd Boomen op het middenveld

14 maart 2024 om 15:18

Je slaat de spijker op zijn kop.

14 maart 2024 om 18:17

Dat hoopte ik gelijk al dat hij kwam

14 maart 2024 om 07:26

Dat zou echt een bizarre keuze zijn. Sutalo kan met de zekerheid van Kaplan naast hem beter voor de dag komen en Rensch is gewoon vele malen beter dan Gaaie (al viel hij niet slecht in afgelopen zondag moet ik bekennen). Ik vind dit niet eens een dilemma eigenlijk, duidelijk Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa.

14 maart 2024 om 08:03

Sutalo was afgelopen weekend tegen fortuna al weer verschrikkelijk slecht. Als hij dat al niet aan kan…

14 maart 2024 om 08:58

Precies. Dat lijkt mij een no-brainer. Sutalo is slecht maar Gaaei is verschrikkelijk.

14 maart 2024 om 09:02

@Iseldiroed
Sutalo was afgelopen weekend je beste verdediger..

14 maart 2024 om 12:12

Sander 100% eens, zal ook wel gebeuren denk ik.

14 maart 2024 om 13:02

@iseldiroed/ Ik vond Sutalo tegen Fortuna niet zozeer "verschrikkelijk slecht" eerlijk gezegd. Althans, hij viel niet op in negatieve zin, laat ik het zo stellen. Heel Ajax was natuurlijk huilen met de pet op.

14 maart 2024 om 13:24

@martijn Sutalo je beste verdediger??
Sutalo ronduit slecht tegen Fortuna, ademt constant onzekerheid. Kaplan was 3 keer zo goed en vind ook Hato weer stukken beter.

14 maart 2024 om 13:27

@Sander, ik heb echt een enorme aversie tegen Sutalo maar zou het inderdaad ook erop wagen met hem in die verdediging die jij zo neerzet. Ik maak me net zo veel zorgen trouwens om Hlynsson en Taylor. Allebei tegelijkertijd betekent weer 541. Ik zie liever 532 met een Forbs of Rijkhoff of Godts of Akpom naast Brobbey, voor de counter.

14 maart 2024 om 13:49

@martijn,

Sutalo is verdedigend al een tijdje beter. Echter heb ik met een ander forum lid ook al eens een discussie over hem gehad. Is het toevallig dat Ajax zonder hem veel minder kans weg geeft dan met hem ? ik vind dat hij aan de onzeker is en dat hij deze onzekerheid ook uitstraalt over de rest van het team.

14 maart 2024 om 14:40

Onzin laak, ook al ben je tegen een speler. Eerlijkheid zal je sieren. Kaplan was ook schuldige bij dat ongelukkige moment, waar Šutalo niets mee te maken had.

14 maart 2024 om 08:02

Mitch, daar zit je er pijnlijk naast. Sutalo is juist een stuk verbeterd en heeft iets meer rust in deze formatie. Gaaei kan echt niet meer, die moet bij Jong spelen en komende zomer verhuurd worden. Kijken of ie elders rust en vorm kan vinden. Heel kleine kans dat dat ooit nog wat wordt

14 maart 2024 om 08:48

Slecht idee. Sutalo verdedigt de laatste tijd wel oké, aan de bal is het nog niet voldoende maar om dan Rensch maar weer centraal te zetten met Gaaei lijkt me echt suïcide.

14 maart 2024 om 11:08

O yes! Ik mag weer reageren op een Sutalo item.

Ik zou kiezen voor Sutalo, maar laat de beste man gewoon niet meer opbouwen. Laat hem gewoon mandekketje spelen en ballen wegrossen. Speel hem ook niet meer aan in de opbouw, maar gewoon sneller naar voren.

En als je kiest voor Gaaei, dan zou ik hem eerder als aanvaller dan als verdediger inzetten.

14 maart 2024 om 13:07

De kracht van 532 in de eerste wedstrijd tegen Aston Villa en tegen Utrecht was juist dat je onder de druk vandaan kon voetballen. Daardoor kwam de verdediging die niet kan verdedigen niet onder druk. Met Sutalo in de verdediging die je wil gaan overslaan in de opbouw zap Aston Villa 70% balbezit hebben en dan kun je er 10 verdedigers neerzetten maar dan gaan ze dat gaatje echt wel vinden.

14 maart 2024 om 15:32

Dus dan zonder Sutalo, wil je zeggen?

14 maart 2024 om 15:58

Ja absoluut. Niet omdat hij verdedigend niet beter is dan Rensch en Gaaei maar omdat je met hem niet onder de druk uit kunt voetballen en dus verdedigend veel meer te doen krijgt.

Ergens beneden opper ik om misschien voor de rest van het seizoen iemand anders als rechter wingback te proberen omdat Gaaei en Gooijer beide niet voldoen maar als dat nog niet geoefend is zouk dat niet vanavond al doen.

14 maart 2024 om 13:11

Je hebt Gaaei al helemaal naar de klote geholpen. En dit weekend weer met de uitspraak “voor zijn doen”. Die kan je niet meer opstellen, dat gaat geheid fout met -0 zelfvertrouwen.

14 maart 2024 om 13:34

Hij gaf Gaaei een compliment dat hij gezien wat er gebeurd is voorgaande wedstrijden goed inviel. Maar wat weer blijft hangen bij iedereen is het stukje "voor zijn doen". Vermoeiend.

14 maart 2024 om 19:21

Rensch heeft anders ook genoeg gestunteld. Ik zou Sutalo laten staan en Rensch maar op rechtsback.

Hebben we echt niet nog iets anders dan Sutalo of Gaaei?

Ik had in dit systeem toch eens geprobeerd met een training Hlynson daar neer te zetten, lopen doet ie wel…. En dan Akpom of een extra middenvelder erop.

14 maart 2024 om 07:29

Welja joh, laten we een 19-jarige aanvallende middenvelder van 65kg op rechtsback gaan zetten (waar hij nog nooit in zijn leven gespeeld heeft) in een cruciaal knock-out duel, uit tegen een ploeg die meedraait in de top van de Premier League. Top idee... Sommige mensen denken echt dat het FIFA is, en zelfs daar is het echt een zwaar slecht idee xD

14 maart 2024 om 07:43

Sanderrr

Ieder zijn mening hè… maar jij kijkt liever naar het gestuntel van Gaaei of Sutalo! Ik heb dat wel gezien.

Gaaei en Sutalo spelen in mijn ogen wekelijks alsof nog nooit gespeeld hebben en gewicht is overigens het grootste onzin argument dat je kan bedenken… Dest, Frimpong?

14 maart 2024 om 07:54

@sanderr, inderdaad. Hlynsson lijkt me op dit moment vooral geschikt voor rechts op de bank. Kan geen voorzet geven, kan geen bal afpakken of duel winnen. In niets een geschikte rb behalve loopvermogen

14 maart 2024 om 08:10

Ach, zo is Karsdorp international geworden.

14 maart 2024 om 08:23

Nja het liefste zie ik ook pak 'm beet Hakimi en Van Dijk, maar die hebben we nou eenmaal niet. Ik zie dan 'gewoon' het liefste Rensch op rechtsback omdat die aan de bal ook comfortabel is om in de halfruimtes op het middenveld te spelen zodat Hlynsson meer kan uitwijken naar de buitenkant. Op links is dat juist andersom met Sosa die meer diep gaat en breed houdt en Taylor die meer richting de as voetbalt.

Het lijkt me gewoon niet verstandig om in een dergelijk duel een veredelde jeugdspeler op een totaal onbekende positie voor hem neer te zetten. Zijn gewicht an sich is inderdaad geen argument, maar vind het wel een beetje een lichtgewicht technicus, ik zou hem sowieso niet achterin posteren tegen een Premier League ploeg. Dan liever Rensch - Sutalo dan Hlynsson - Rensch op die rechterflank wat mij betreft.

14 maart 2024 om 07:39

Als er dan toch iemand rb zou moeten spelen, dan moet dat natuurlijk Fitz-Jim zijn!

Kan me niet voorstellen dat hij nu met Gaeei gaat beginnen, die is elke top wedstrijd door schip gewisseld in de eerste helft.. als hij dat morgen weer doet dan kan Gaeei direct door naar sport psycholoog.

14 maart 2024 om 07:46

Eens, Fitz Jim had ik even niet aan gedacht

14 maart 2024 om 07:58



@burwatti, gister in de persconferentie kwamen Fitz Jim en Vos toevallig ter sprake. Fitz Jim gaat denk ik geen minuut meer spelen. Voor Vos ziet hij nog mogelijk wel een andere rol dan middenveld, op de vraag of dit rb was zei Schip, zou kunnen

14 maart 2024 om 13:17

Vind dat ook geen gekke gedachte. Sutalo en gaaei voldoen zeker niet. En Fitz Jim kan ik balbezit wel doorschuiven als extra middenvelder. Kan je mooi 1 van de twee 10en eruit halen voor een aanvaller

14 maart 2024 om 08:08

Hlynsson rechtsback, welnee. Aan het begin van het seizoen waren de opties op rechtsback Rensch en daarachter Gaaei. Gooijer werd nooit gezien als iemand die dicht tegen het eerste aanzat. Hij zou de bank kunnen warmhouden als één van die twee geblesseerd zou raken. Nu blijkt dat Gaaei niets kan en dat we ineens met 5 verdedigers gaan spelen, dus daardoor maakte Gooijer ineens minuten in de basis. Probleem: Hij kan ook helemaal niets. Dit betekent echter niet dat je bij een fitte Rensch dan maar Hlynsson op rechtsback moet gaan zetten. Er is al genoeg geëxperimenteerd. De ploeg en trainer komt tekort. Laten we niet elke jonge speler ook nog snel verpesten. Hlynsson is ook al zo'n speler die net als Gooijer uit armoede minuten is gaan maken he, maak dan die arme jongen niet ineens rechtsback.

14 maart 2024 om 13:31

Medic hebben we nog.....

14 maart 2024 om 14:44

Henderson rechtscentraal en Vd Boomen erbij op het middenveld

Pfff Gaaei of Sutalo..... Dan maar met zijn tienen....

14 maart 2024 om 07:54

Ik vind het flauw om maar te blijven inhakken op Ajax, maar mijn eerste gedachte was: "een keuze tussen de lamme of de blinde"

14 maart 2024 om 08:00

Zo flauw dat je het toch maar deed. En terecht hoor, pak je momentjes en melk ze vooral uit. Ajax is verworden tot een derderangs flutclub dus leedvermaak is prima en logisch. Ik speel overigens liever met 10 vanavond.

14 maart 2024 om 09:16

...in the eye of the beholder

14 maart 2024 om 13:29

Ik speel liever niet, als ze weer zo als tegen Fortuna voor de dag komen. 541. Ajax. Wat een schande blijf ik het vinden. Dankzij twee jaar incompetentie in alle lagen van de club. Ik hoop nog steeds op 433 gewoon onze eigen identiteit laten zien. En ja dan verliezen we waarschijnlijk, maar in 541 verliezen we ook en leren we niks.

Dit is gaaei gewoon van binnen kapot maken. Gaaei kan het niveau gewoon niet aan en dan opstellen. We moeten op de opstelling wachten en ik hoop persoonlijk dat gaaei niet speelt want die wordt weer gewisseld in de 30e minuut

14 maart 2024 om 08:10

Van 't Schip gaat Gaaei echt niet meer opstellen. Er is een reden waarom Gooijer heeft gespeeld dit seizoen he, die was normaliter bij hoge uitzondering een bankzitter geweest dit seizoen.

14 maart 2024 om 13:50

Volgens mij heeft Gaaei afgelopen weekend nog mee gedaan en deed hij dat niet onaardig.

De enige twee redelijke wedstrijden die er gespeeld zijn de laatste maanden waren Villa en Utrecht thuis. Hetgeen wat goed ging is dat Ajax zelf balbezit kon houden en omder de druk van de tegenstander uit kon voetballen. Sutalo laat al vanaf dag 1 zien dat dat met hem niet kan. Hato-Kaplan-Rensch staat voor mij vast. Of Gaaei dan rechtsback moet vind ik lastig. Haaei en Gooijer komen overduidelijk tekort. Misschien een Vos, Fitz-Jim, VD Boomen of zelfs Hlynsson eens daar op wingback proberen op de training. Verdedigend zal dat niet veel slechter zijn en aangezien zij wel een bal over 5 meter kunnen spelen ga je er misschien zelfs nog op vooruit.

14 maart 2024 om 13:32

Voor mijn gevoel waren die wedstrijden ook goed doordat Kaplan en Henderson + Mannsverk goed speelden en er dus balans was. Die kunnen allemaal ook spelen in 433. Dat zou mijn voorkeur hebben. Sutalo is inderdaad een bron van onrust, maar in 541 kom je er bijna niet onderuit, aangezien Gaaei een nog grotere bron van onrust is. Helaas. Maar snap ook wel jouw logica dat je nu het centrum moet laten staan.

14 maart 2024 om 13:41

Zodra Berghuis of Bergwijn terug zijn zou ik ook gewoon weer 433 gaan spelen. Hato en Kaplan centraal ondanks dat ze beide links zijn en dan Rensch op de backpositie.
Maar ik betwijfel of dat dit seizoen nog gaat gebeuren. Als Van ‘t Schip vast blijft houden aan 532 dan staat mijn centrum vast en zou ik kijken voor een tijdelijke oplossing op rechtsback.

14 maart 2024 om 13:54

@scummyman

Ik heb ook al vaker aangegeven dat er op een centrum met Rensch, kaplan en Hato misschien best wel iets op aan te merken valt, maar dat Ajax met dit centrum door veel minder dom balverlies het meest stabiel oogde. Dit terwijl ze tegen niet de minste tegenstanders speelden. Het kan toeval zijn, maar afgelopen weekend met Sutalo weer centraal oogde het weer veel onzekerder.

14 maart 2024 om 14:45

Ik zou toch voor Henderson rechts centraal gaan en dan vd Boomen op het middenveld. Stel je iig de beste 11 op en kan Henderson van achteruit de opbouw verzorgen

14 maart 2024 om 14:59

Dan zou ik het eerder omdraaien. VD Boomen achterin voor de opbouw en Henderson gewoon op 6/8. Maar Rensch, Hato en Kaplan hebben bewezen prima te kunnen opbouwen dus ik zie niet in waarom je dat zou veranderen.

14 maart 2024 om 18:52

Ik denk toch dat je vergeet dat je tegen Utrecht twee net niet te missen kansen weggaf dankzij Rensch maar die werden toch wel gemist. Tegen Fortuna waren de goals eigenlijk zelfs minder grote kansen dan tegen Utrecht, maar die twee vlogen er wel plotseling wel in. Dat is ook een kwestie van pech.

Aanvallend creeerde je in beide potten ongeveer hetzelfde, tegen Fortuna had je nog een stuk meer balbezit. Alleen was het scoreverloop bijzonder ongelukkig voor Ajax en als je dan ook een bal helemaal verkeerd raakt zoals Kaplan en die voor de voeten van Sierhuis valt... Tja.

Er zijn forumleden die zeggen dat dat allemaal komt door de aanwezigheid van Sutalo maar dat gaat er bij mij niet in. Eerder de onkunde van Lammers en de mazzel van Fortuna afgelopen weekend.

Ik vind Rensch in niks een betere optie centraal dan Sutalo als ik eerlijk ben. Je hebt gelijk dat Sutalo niet goed onder de druk uit kan voetballen (hoewel hij het volgens mij wél kan maar zodra het 1 keer fout gaat raakt hij in paniek 😂 ) maar ik vind Rensch net zo min toevoegen aan de bal en die geeft verdedigend gezien nog veel meer weg.

Wel zou ik Rensch boven Gooijer verkiezen op de rechtsback positie. Iemand opperde hier laatst ook al inderdaad om Vos eens op RB te proberen. Dat lijkt me ook wel een goede optie hoewel ik me afvraag of hij het loopvermogen heeft. Maar uiteraard niet iets om in een belangrijke Europese pot te gaan proberen.

Het gaat gewoon Sutalo worden en Rensch als rechtsback. Gaaei had al de kwaliteiten niet echt maar ook de reputatie niet meer. Hoe Van t'schip ook over die jongen praat zegt al genoeg. Maar ja hopen dat Sutalo een prima pot kan spelen want het verschil tussen uit en thuis is al gigantisch bij Ajax. En dan moet je nagaan dat het niveau thuis al belabberd is. Die wedstrijd tegen Bodo was echt extreem slecht en had je alle geluk in de wereld.

Het is maar dat die jongen z’n vertrouwen op een nulpunt staat, anders had ik gewoon Gaaei op de wing willen zien. Die kan net als Rensch ook niet verdedigen, maar heeft tenminste wel een goede voorzet.

Waarom niet met Vos centraal ipv Sutalo.

Beide even slecht. Dan maar de duurste van de twee laten spelen: Josip Sutalo.

Rensch op RB en vd Boomen een lini terug op de plek van Sutalo

Rensch centraal was gewoon goed samen met Kaplan en Hato. Sutalo was dat totaal niet dus lijkt me in zo'n wedstrijd duidelijk dat je Rensch weer centraal zet en dan rechts maar een keuze moet maken uit Gaaei of iemand als Vos, Tahirovic op zelfs Hlynsson die gewoon die hele flank gaan pakken.

Ik zie liever rijkhof ipv hlynsson om brobby heen om toch iets meer die bal vast te houden voorin

Dat wordt weer een drama vanavond. Dacht Ajax gaat de eer hoog houden als laatste NL club in Europa. Snel klaar en ons richten op een beetje fatsoenlijke plek in competitie. Miss is het zelf beter om een jaartje geen Europees voetbal te spelen. Het lijkt echt nergens meer op. Voorheen was een punt mooi mee genomen voor clubs uit de linkerrijtje. Nu ruiken ze gewoon drie punten bij Ajax. Blijkbaar zijn ze het verdedigen verleerd bij Ajax sinds vertrek van Bogarde en Reiziger.

Tjonge wat een keuze.. blij dat ik schip niet ben. Eigenlijk kun je geen goeie keus maken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren