Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Ajax: twee andere namen dan in Waalwijk

Laatste update:

Ar'jany Martha en Steven Bergwijn keren zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk terug in de basis bij Ajax, wanneer de Amsterdammers het in de Johan Cruijff ArenA opnemen tegen Sparta Rotterdam. Het duo moest afgelopen woensdag nog toekijken toen Ajax het restant van het duel met RKC (2-3 winst) over de streep wist te trekken in Waalwijk.

Door de ogenschijnlijk logische wijzigingen van trainer John van 't Schip moeten Gastón Ávila en Carlos Forbs genoegen nemen met een plek op de bank. De twee Ajacieden waren woensdagavond nog onderdeel van het elftal van Ajax dat niet echt meer in de problemen kwam in het Mandemakers Stadion.

Van 't Schip kan tegen Sparta nog geen beroep doen op Branco van den Boomen (knieblessure), Amourrichio van Axel Dongen (onbekende blessure), Ahmetcan Kaplan (niet wedstrijdfit), Sivert Mannsverk (voetblessure), Mika Godts (heupblessure), Remko Pasveer (knieblessure) en Jay Gorter (spierblessure).

Voor de Rotterdamse Martha lonkt dus zijn zesde wedstrijd in het shirt van Ajax, tegen de club waar hij tussen 2015 en 2019 in de jeugdopleiding speelde. Ook centrumverdediger Jorrel Hato is afkomstig van de Kasteelheren. De nieuwbakken international van Oranje werd door Ajax in 2018 opgepikt in Spangen.

Sparta
Bij het Sparta van trainer Jeroen Rijsdijk ontbreken Pelle Clement en Koki Saito wegens uiteenlopende blessures. Arno Verschueren keert vermoedelijk terug in de basis, wat ten koste gaat van een plek voor Metinho. Het duel tussen Ajax en Sparta wordt gefloten door scheidsrechter Danny Makkelie en is vanaf 18:45 uur live te zien op het open kanaal van ESPN.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Martha; Tahirovic, Taylor; Berghuis, Hlynsson, Bergwijn; Brobbey.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Olij; Bakari, Vriends, Velthuis, Van der Kust; Kitolano, Verschueren, De Guzmán; Neghli, Lauritsen, Brym.

Ajax - Sparta Rotterdam:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Saito is uitgevallen toch wel een goede kracht in het elftal van Sparta.

Martha als linksback slaat nergens op. Aanvallend weinig bijzonders gedaan en waar Sosa wellicht matig verdedigt, verdedigt Martha gewoon helemaal niet.

9 december 2023 om 11:13

De enige kwaliteit van Martha is dat hij Ajax-jeugd is. Blijkbaar voldoende tegenwoordig.

9 december 2023 om 11:36

Ik dacht dat hij vooral bij Sparta in de jeugd gespeeld heeft.

9 december 2023 om 12:11

@Luca Croutoni….En daar was ik al bang voor. Puur omdat het Ajax jeugd is maar blijven opstellen. Ook al zijn ze niet goed genoeg. We gaan weer helemaal doorslaan wat eigen jeugd betreft.

9 december 2023 om 12:14

Nee hoor, hij speelt al langer bij Ajax (sinds zijn 15e) dan dat ie bij Sparta heeft gezeten (van 2015 tot 2019).

9 december 2023 om 11:37

Echt he, bizar gewoon. Je loopt er als aanvaller gewoon langs. Kan die jongen niks aan doen, maar zet hem er dan niet neer!

9 december 2023 om 13:41

Als je Rensch hebt lopen als rechtsback, zou ik altijd Sosa opstellen. Martha is leuk als backup.

Wel bizar dat Sosa gewoon wisselspeler is achter Martha. Tuurlijk is die verdedigend niet best maar aanvallend voegt die toch veel meer toe dan Martha? Daarnaast kan die laatstgenoemde ook niet verdedigen. Ik vind het maar een rare keuze om niet het vertrouwen te geven aan Sosa.

Echt serieus ben ik de enige die het totaal niet ziet zitten in Martha? Die is verdedigend nog slechter dan Sosa maar we houden bij hem wel de hand boven het hoofd als hij een fout maakt. Laat zich ook kinderlijk voorbij lopen en dan komt de coach met het excuus hij moet geholpen worden. Als iemand anders die fout had gemaakt dan stond ie er de volgende wedstrijd gewoon weer naast. Ik zeg niet dat Sosa perse moet spelen maar aub stel gewoon een echte linksback op in plaats van een omgeturnde rechtsbuiten. Dat slaat gewoon helemaal nergens op. Als je Martha zonodig wil gebruiken gebruik hem dan als aanvaller.

9 december 2023 om 13:19

Helemaal mee eens hoor. Martha doet het aardig voor zijn doen maar weet soms echt niet wat het inhoud op linksback te staan. Verdedigend erg zwak en aanvallend ook te pover. Snap niet waarom hij constant speelt terwijl een Sosa maar een wedstrijd de kans krijgt en daarna weer op de bank zit. Tja alleen eigen jeugd is denk ik de reden want meer kan ik ook niet verzinnen.

Middenveld nog steeds een zwakke linie. Zelf zou ik voor Hato op 6 opteren. Lijkt me een veel betere keus dan de zwakke Tahirovic. En met Taylor er bij is Hlynsson eigenlijk de meer verdedigende middenvelder, wat echt niet de bedoeling is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren