Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbaasde Blom: 'Dit zijn we niet van de technische staf van PSV gewend'

Laatste update:

Ruud Brood kon het zaterdagavond niet waarderen dat scheidsrechter Kevin Blom hem tijdens het competitieduel tussen Vitesse en PSV (0-1) naar de tribunes stuurde in GelreDome. De assistent-trainer van PSV haalde verbaal zijn gram bij de dienstdoende arbiter en gebruikte het aloude scheldwoord 'paardenlul'.

"Brood was het niet eens met onze beslissing en maakte ongepaste opmerkingen", blikt Blom maandag in De Telegraaf terug op het moment. "Vervelend want dit zijn we niet gewend van de technische staf van PSV." Brood werd weggestuurd omdat hij zich kritisch uitliet nadat Santiago Arias geen penalty kreeg, na een vermeende overtreding van Marvelous Nakamba.

Nakamba raakte niet de bal en wel de man, maar toch stond Blom na afloop nog steeds achter zijn beslissing. "Arias maakt gebruik van het contact, voordat er überhaupt een actie wordt ondernomen, daarom was het voor ons geen strafschop."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zou de mening van Brood zijn over de scheids, toen die geen penalty gaf bij de handsbal van Bruma....

Wellicht dat Blom het eerdere voorval dus meenam bij de handsbal.... Dan heeft de opmerking en het wegsturen van Brood toch effect gehad...

7 december 2015 om 07:13

Misschien even de uitleg van Blom kijken waarom hij het geen penalty vindt van bruma. Kan iedereen daar ook over ophouden.

7 december 2015 om 07:45

Maar het wad er overduidelijk een. Die handsbal beinvloedde een kans.

7 december 2015 om 08:44

Klopt. En een kleine club krijgt deze meestal wel tegen .

7 december 2015 om 09:17

Echter is de regel dat het pas hands is als hij met zijn hand een beweging naar de bal toe maakt of een onnatuurlijke beweging maakt. Dit is toch niet het geval? Bruma had zijn arm naast zijn lichaam.

7 december 2015 om 11:52

Bruma had zijn arm zover van zijn lichaam dat hij de bal bijna tussen zijn arm en lichaam door liet glippen. Overduidelijke handsbal hier. Blom probeert gewoon weer bananen recht te praten.

7 december 2015 om 15:11

Want Blom geeft altijd ruiterlijk zijn fouten toe? Echt die man maakt regelmatig behoorlijke fouten en ik heb hem zelden kunnen betrappen dat hij dat dan gewoon eerlijk toegeeft. Hij probeert zich er altijd uit te lullen. Daarom vind ik hem zo'n verschrikkelijke vent. Fouten maken kan, maar geef dat gewoon eerlijk toe.

7 december 2015 om 15:24

Niet geheel juist, ook als de speler weigert de arm weg te trekken en dat wel kan.

In dit geval was zowel daar sprake van áls met de arm naar de bal gaan.

Het schotje van Van der Werff was niet zo hard en Bruma had tijd om te reageren door zijn arm uit de weg (proberen) te halen. Dit heeft hij niet gedaan, waardoor het strafbaar hands is. Als hij dat wel had geprobeerd, maar het hem niet lukte om de arm weg te krijgen dan was het op dit punt al geen hands meer, nu dus wel.

Sterker nog: als je goed kijkt, zie je dat Bruma juist nog iets naar links gaat (vanuit hem gezien), waardoor de bal niet op zijn borst komt, maar op de arm. Had Bruma niet bewogen, dan had hij hem nooit met de arm geraakt. Dit is dus de arm naar de bal halen en dus strafbaar hands.

Aangezien het hier een doelpoging betrof, betekend dat dus niet alleen een strafschop, maar ook een rode kaart (ontnemen directe scoringskans).

Wel of geen penalty, tja daar kun je over twisten. Maar heel knap van Blom dat hij ziet dat Arias naar de grond ging voordat er actie wordt ondernomen. In dat geval zou Arias een gele kaart moeten krijgen vanwege een schwalbe.

Volgens mij wordt Arias wel degelijk van de bal gezet waarna hij graag naar de grond gaat...

7 december 2015 om 07:17

Ik vond het slecht te zien, en zelfs in de herhaling was het moeilijk te zien. Bovendien kunnen ze de 2 penalties tegen elkaar wegstrepen. Een penalty wordt tegenwoordig toch wel heel snel gegeven. De meeste penalties zouden op het middenveld geen overtreding zijn.

7 december 2015 om 07:30

dat wegstrepen gaat bij Psv niet op,aangezien ze hem toch vaak missen. Vitesse had hem vast wel benut.

7 december 2015 om 07:52

Ik vind het ook slecht te zien. In ieder geval raakt die verdediger (weet even niet wie het was) de bal niet en lijkt hij Arias wel dusdanig te hinderen dat hij uit balans wordt gebracht.
En ja die handsballen van tegenwoordig, als er van 3 meter afstand richting je arm wordt geschoten moet het maar een pingel zijn.
Verder wil ik er niet teveel aan vuil maken. Vitesse mist een paar 100% kansen en PSV maakt de allerlaatste kans wel af. Gestolen punten en o naar de 1/8 finale van de CL.

7 december 2015 om 11:56

Ik vind de handsregel ook krom, maar hier voorkomt bruma in principe gewoon een goal met zijn arm. In dat geval zou ik toch wel penalty geven, ook al kan bruma er niet heel veel aan doen, hij voorkomt dan een doelpunt met zijn hand/arm. Maar de regels zeggen dan weer dat je rood moet geven net als het geval bij cambuur-psv, en dat vind ik dan weer overdreven.

Brood is ook wel een arrogante kwal af en toe. Ik kan die vent slecht hebben iig. Een coach of zijn assistent moeten zich toch op zijn minst kunnen beheersen anders kun je dat ook niet van je spelers verwachten lijkt me.

7 december 2015 om 07:34

Ja in de perfecte wereld misschien wel maar aangezien het toch wel spannend was komt er soms wel eens wat negatiefs uit de mond van mensen. En dan word het van alle kanten opgeblazen en zijn de personen of persoon die dat gedaan hebben gelijk slecht of iets dergelijks. Alles word zo groot gemaakt tegenwoordig terwijl er in deze situatie toch maar weinig aan.de hand is. Stukje emotie en ja paardenlul dat is echt een heel erg scheldwoord!

7 december 2015 om 11:58

Ruud brood komt in zo'n gevallen wel vaker voor. En iets zeggen of iemand de huid vol schelden is wel een verschil. Hij heeft zich duidelijk niet erg ingehouden, anders was cocu ook wel weggestuurd. Die zag ik ook wat protesteren, maar ging dus niet te ver.

7 december 2015 om 20:02

Ik vind jou ook arrogant met je anti psv reacties! Maar jij zal daardoor ook niet ophouden met bashen

7 december 2015 om 22:06

Echt de grootste onzin. Ik bash helemaal niks. Brood is nou niet bepaald bekend van psv. Vond hem bij zijn vorige clubs bloed irritant. Ik had eerlijk gezegd voor dit voorval niet eens in de gaten dat hij bij psv zat.

Als Vitessr supporter woon ik richting Eindhoven en hoor ze regelmatig klagen over de onsportiviteit van Peter Bosz (na Heracles), maar die Ruud Brood kan er dus ook wat van!

Blom floot gewoon slecht, twee kanten op.
als arias geen penalty krijgt moet ie geel krijgen. Bruma moet daarentegen geen geel krijgen, maar onbewust heeft hij wel voordeel van bal tegen zn hand (voorkomt daar een goal mee), dus penalty.

Maar de interpertatie is elk weekend bij iedere scheidsrechter in nederland bij elke wedstrijd weer anders. dat is het frustrerende. ik heb zaterdag avond denk ik zo'n 10 gele kaart overtredingen gezien. Maar meneer blom wil ze graag op zak houden ofzo.. Dat beinvloed gewoon een wedstrijd. alle verdedigers die op het veld stonden wisten dat ze m toch niet gingen krijgen dus dan maar ff snel shirtje trekken als je voorbij wordt gespeeld. zo krijg je dus nooit een gelukte aanval..

Maar het allerergste, en waar ik me het meest over verbaasd heb is meneer guardado.
Ik ga als vitesse sup dacht ik naar een goeie ploeg kijken, psv, landskampioen, topclub etc. en vooral guardado de laatste tijd op dinsdag of woe gezien op tv in de champ lea. en van zijn spel genoten. Al had psv vitesse van de mat gespeeld zie je tenminste nog klasse voetbal van een landskampioen denk je vooraf.. Maar ik ben helemaal klaar met die viespeuken. en vooral die andres. Dat zo'n goeie voetballer het nodig heeft om bij alles en niets te rollen, te appeleren en ergste: om de minuut om een kaart vragen! bah wat een smerig mannetje! ik denk dat ie vandaag nog kramp in zn arm heeft van de "kaart beweging maken". Prima als je eens iets professioneel flikt ofzo maar de hele gelredome weet nu dat als t meneertje een keer niet lukt hij hierin overgaat. zon goeie is het dus niet, want die hebben dit soort maniertjes niet nodig. En super jammer, zon goeie speler...

7 december 2015 om 09:20

Je spreekt jezelf hier tegen. Bruma kreeg de bal onbewust tegen zijn hand, hij maakt geen onnatuurlijke beweging en houdt zijn arm langs het lichaam. Dus geen penalty.

7 december 2015 om 10:10

Nee hoor, hij heeft volledig gelijk. Door de handsbal wordt Vitesse een doelpunt ontnomen (kans was toch vrij groot dat die bal er in zou gaan) en dus moet de bal gewoon op de stip.

Een kaart is dan wat te veel. Maar ook die wordt vaak gegeven! Zo kreeg Kashia in Groningen (bekerwedstrijd vorig jaar) gewoon rood voor een ongelukkige handsbal.

7 december 2015 om 15:16

Ja idd, ik moest ook gelijk aan Groningen beker denken. Guram had zijn arm toen op een vergelijkbare manier als Bruma. Dat was toen een pingel plus rood. Sowieso vind ik een kaart in zo'n geval een te zware straf, maar een penalty is wel terecht. Die bal was er waarschijnlijk ingevlogen als Bruma zijn hand niet daar had gehad. Idem met Kashia in Groningen.

Blom was erg consequent in het negeren van overtredingen. Beide kant op, dat wel. Alleen hadden wij daar gezien ons spel iets meer last van dan Psv. Verder is Brood ook zo'n trainer, die vaak commentaar heeft. Onze Peter weet er alles van, hij hield zich uiterlijk rustig nu....

Maar de kansen die we kregen hadden we simpelweg af moeten maken. Triest dat Psv dan in de laatste minuut middels een vlotte counter moet scoren. Maar ja, dat hadden we kunnen weten, de counter is het handelsmerk van Psv.

Overal krijgen we de complimenten, helaas niet de punten....

7 december 2015 om 10:15

Vitesse was te veel bezig om de wedstrijd te winnen. Soms, en zeker tegen Psv, moet je genoegen nemen met een punt. We gaven te veel ruimte weg op het eind.. Zo vrij als de Jong stond dat kan gewoon niet 1 minuut voor tijd.

Daarin moet de ploeg slimmer worden, Verder een uitstekende wedstrijd gezien, PSV 80 minuten je wil opleggen (eerste 10 waren minder) is een groot compliment, je koopt er alleen idd verdomde weinig voor. De manier van juichen (ik kreeg haast het idee dat PSV de CL gewonnen had in Gelredome moeten we ook maar als compliment zien. Zeker als je ziet hoe PSV meestal juicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren