Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veltman waarschuwt Ten Hag en Ajax alvast voor ‘hele speciale jongen’

Laatste update:

Joel Veltman is nu al onder de indruk van Ansu Fati, zo laat de verdediger van Brighton & Hove Albion weten in gesprek met Football Daily. The Seagulls versterkten zich op Deadline Day met het voormalig toptalent van Barcelona, waarna Veltman contact opnam met oud-teamgenoot Frenkie de Jong om informatie te winnen. “Hij vertelde alleen maar positieve dingen over hem en dat hij ons veel mogelijkheden kan geven op het veld.” Veltman zelf concludeert dat Fati een ‘hele speciale jongen’ is en is blij met zijn (tijdelijke) komst.

Fati maakt het seizoen op huurbasis af bij Brighton, waarna hij in principe terugkeert naar Barcelona. Veltman denkt dat het goed is voor de twintigjarige aanvaller om een seizoen te rijpen in de Premier League. “Hij is nog zo jong en ook al zo ervaren, ondanks dat hij wat blessures had”, aldus de Velsenaar, die ook met De Jong sprak over Fati’s kwaliteiten. “Ik heb ook met Frenkie de Jong een aantal keer gesproken over Fati. Hij vertelde alleen maar positieve dingen over hem en dat hij ons veel mogelijkheden kan geven op het veld. Een hele speciale jongen.”

Veltman is er blij mee dat Brighton in staat is om spelers als Fati, al dan niet tijdelijk, vast te leggen. “We zitten nu op een hele goede weg, want we kunnen jongens als Ansu Fati binnenhalen. Hij had bij Barcelona minder kans op minuten dan dat hij hoopte en dat hij dan naar ons toekomt is natuurlijk heel erg mooi. We hebben natuurlijk al beelden van hem gezien en als je dat soort spelers aan je selectie kunt toevoegen, dan zijn we erg goed bezig lijkt me.” Brighton, dat in de Europa League tegen Ajax gaat spelen, staat momenteel op de zesde plek in de Premier League.

Fati wacht nog op zijn debuut voor Brighton, daar hij vanwege zijn last-minute transfer en de interlandperiode nog niet in actie kwam voor de Engelse club. Aanstaande zaterdag kan hij op Old Trafford voor het eerst in actie komen onder manager Roberto De Zerbi, wanneer Brighton het opneemt tegen het Manchester United van Erik ten Hag. Namens Barcelona kwam Fati dit seizoen wel al drie keer in actie in LaLiga, al moest hij het telkens doen met korte invalbeurten. De totale teller voor Barça staat tot dusver op 112 officiële wedstrijden, waarin de vleugelspits goed was voor 29 doelpunten en 10 assists. In het Spotify Camp Nou ligt Fati nog tot medio 2027 vast.

Verwacht jij dat Ansu Fati gaat slagen in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brighton heeft een geweldig team gekregen. Joao Pedro, Enciso en Mitoma in de aanval met Fati vanaf de bank.Ik verwacht dat Brighton relatief makkelijk 1e zal eindigen, het zal gaan tussen Ajax en AEK voor plaats 2, allebei gelijkwaardige teams. Hele mooie poule

13 september 2023 om 16:11

AEK? Ik denk eerder Ajax en Marseille. Echter moet je de sfeer in Athene niet onderschatten in de uitwedstrijd.

13 september 2023 om 17:01

@L0348 Marseille heb ik geen hoge pet van op, uitgeschakeld door Panathinaikos die het afgelopen seizoen hebben afgelegd tegen AEK voor de titel

13 september 2023 om 17:17

Maar Marseille of AEK in een poulesysteem van 4 teams?! Denk niet dat AEK dat redt.

13 september 2023 om 16:13

Ze hebben achterin met Estupinian en Dunk ook 2 goeie spelers. Daarnaast lopen op het middelveld ook nogen March, Dahoud, Grob. Voor de nodige Europese ervaring hebben ze ook Milner, kan toch helpen in een team die nooit Europees speelt.

13 september 2023 om 16:20

Die hebben echt een sterk team inderdaad. Mitoma is er eentje waar je voor naar het stadion komt. Die zal echt balen dat hij straks tegenover Rensch of Gaeei komt te staan.

13 september 2023 om 16:14

Brighton zeker de topfavoriet, plek 2 zal spannend worden hoor. Normaal is Ajax wel een maatje groter dan AEK maar dit seizoen is alles anders in Amsterdam.

13 september 2023 om 17:18

Vorig seizoen was alles anders. Dit seizoen lijkt op vorig seizoen, dus lijkt dit bijna normaal te worden....

13 september 2023 om 16:14

Waar zijn March en Ferguson gebleven volgens jou?

13 september 2023 om 16:17

Ik denk het ook eerlijk gezegd. Ondanks dat ik niet voor Ajax ben hoop ik ook los van de coefficienten wel altijd dat Nederlandse teams het goed doen in Europa; al is het maar omdat je niet wil dat de Eredivisie gedowngraded wordt als een club die historisch nog niet half zo groot als Ajax is makkelijk bovenaan eindigt in een poule met Ajax.

Echter denk ik dat Brighton Ajax twee keer afdroogt als ik beide teams nu zie. Voor mensen die de PL wat minder volgen zal dat misschien klinken als een hyperbool, maar Brighton onder De Zerbi is op City en Arsenal na de best voetballende ploeg van de PL. Niet zoveel individuele kwaliteit als de traditionele topteams natuurlijk en daarom staan ze geen derde, maar wel erg grote talenten die ze constant uit onbekende contreien wegplukken en een kern die er inmiddels al wat jaren staat.

Ik heb ze vorig seizoen een paar keer zien spelen, maar tegen Liverpool heb ik denk ik echt negentig minuten met verbazing zitten kijken. Liverpool zat toen natuurlijk in een enorme dip, maar blijft nog wel Liverpool en Brighton blies dat elftal thuis van het veld alsof het een Championship-middenmoter was. Liverpool heeft de bal in die hele wedstrijd nog geen twee minuten achter elkaar gehad denk ik.

Ajax heeft geluk dat die Evan Ferguson er volgens mij nog even uitligt wat ook een erg groot talent is, maar ook zonder hem staat er nog een heel goed team. Ajax is het aan hun stand eigenlijk wel verplicht om tweede te worden, maar dat lijkt me op zich wel mogelijk in een poule met Marseille en Aek; al zou ik Marseille inschatten als grootste uitdager voor die tweede plek en niet AEK.

13 september 2023 om 16:19

@pesofgm

Met alle respect voor Brighton en hun selectie, ik denk dat Fati wel basisspeler zal worden. Ik weet anders niet waarom hij verhuurd werd aan Brighton. Hij wou speeltijd, dan neem ik aan dat De Zerbi hem garanties heeft gegeven op dat vlak?

13 september 2023 om 16:22

Op zijn positie staat Mitoma. Die gaat die er niet zomaar uit spelen. Een speler krijgt sws geen garanties. Je moet laten zien dat je verdient om te spelen. En hij zal heus wel genoeg minuten maken.

13 september 2023 om 16:26

@arsenal890

Mitoma is inderdaad een geweldige speler, alleen denk ik dat ze Ansu Fati niet alleen stijf op links willen zetten. Zal denk ik regelmatig ook vanop de 10 positie gaan spelen of in de spits.

13 september 2023 om 17:04

@FCBinsider zal een mooie strijd worden voorin bij Brighton. Zoals hierboven benoemd miste ik ook nog Ferguson en March in mijn betoog. En ook Joao Pedro speelt als een 10/valse spits

14 september 2023 om 10:01

@pesofgm

Ze hebben een mooie kern, dat is alvast een feit! Ze doen uitstekend werk bij Brighton en ze kloppen stilaan aan de subtopdeur.

13 september 2023 om 17:08

De situatie bij Ajax is eigenlijk belachelijk dat je Brighton voor je moet dulden als favoriet voor de poulewinst. Dat had je een 2 jaar geleden nooit gezegd. Evenals AEK nooit gelijkwaardig met Ajax mag zijn gezien het sportieve en financiële.

13 september 2023 om 17:19

De nummer 6 van de PL gaat altijd een heel sterk team hebben en kan dus altijd boven Ajax als favoriet gelden.

13 september 2023 om 17:51

@myvision Dat komt ook door de enorme ontwikkeling van Brighton de afgelopen jaren. Die hebben een jaar of tien geleden een nieuwe strategie ingezet en met goed beleid een geweldige stap gemaakt. Ik vind het niet belachelijk dat Ajax een team uit de sub-top van de Premier League voor zich moet dulden.

13 september 2023 om 20:47

Ferguson zal dit jaar ook de vaste spits zijn van Brighton, Mitoma is een goede speler maar wel met weinig rendement ik denk dat Fati toch de kans heeft om het op links te maken aangezien die wel doelgerichter is.

Ik heb er zin in om het te zien in de PL! De boy prince moet het ons nu laten zien in de moelijkste competitie. Ik denk niet dat hij meteen goed uit de startblokken schiet, maar als hij eenmaal volledig fit is en ook de intensiteit van PL begrijpt, zal hij hoge ogen gooien. Hoop oprecht dat al het talent eruit komt en hij dan eindelijk officieel de kroon van Messi kan overnemen.

Een club die gewoon een Ansi Fati haalt is wel echt sterk hoor. Gaat geweldig worden deze Europa League ronde voor Ajax. Prachtige bijna CL achtige wedstrijden. Hopelijk slaan we een goed figuur en heeft Steijns het snel op de rit. Want kwaliteit zit er echt 100% in. Daar twijfel ik niet aan. Denk dat een Slot, Ten Hag of Bosz echt wel potentie zou zien in zo'n selectie die Sven heeft samengesteld. Enige is rechtsbuiten, maar dat kun je prima invullen met een 2 spitsen systeem of Mikautatzen/berghuis daar. Die komen veel naar binnen en Gaaei kan er mooi overheen vliegen. Net als op links met Sosa.

13 september 2023 om 16:16

gedeeltelijk eens dat het knap is, maar het heeft er vooral mee te maken met hoe barca erin stond.
die wilden hem niet verhuren met een optie tot koop. en brighton was dus (als enige PL club die interesse had zo ver ik weet) wel okay met alleen huur.

verder denk ik dat op papier in deze poule brighton het sterkst is met 3 teams erachter die niet voor elkaar onder doen. alhoewel ik dan AEK de grootste "underdog" zou vinden.

verder valt het ook maar te zien hoe serieus een club als brighton de EL neemt (ik denk namelijk van wel). in het verleden toch wel PL teams gezien die een soort b-teams in de conf. of EL neerzetten aangezien de klassering in de PL hen meer waard was... we gaan het meemaken.

13 september 2023 om 16:22

Ik denk dat Brighton de EL wel serieus gaat nemen. Ze zijn in de competitie wederom uitstekend begonnen, waardoor degradatie niet meteen voor de hand ligt. Dus ja, waarom zouden ze de kans op het winnen van een prijs niet nemen? Het is ook nog misschien een makkelijkere route om de CL te bereiken.

13 september 2023 om 16:51

Daarnaast de eerste keer ooit dat Brighton Europees speelt. Het hoogtepunt in hen historie. Die nemen dit bloedserieus.

13 september 2023 om 16:22

Hoe kan je naam en een 2 spitsen systeem rijmen met Ajax?

Ik waardeer de glas halfvol blik wel enorm, maar ik heb die Mikautatze het niveau van Ebicillio of Sana niet eens zien halen tot zover.

Ik denk dat Slot, Ten Hag en Bosz aantoonbaar betere trainers zijn dan Steijn op dit moment, dus verwacht ook wel dat zij met de huidige selectie het beste eruit zouden halen. Maar ik betwijfel nog wel hoe hoog die lat uiteindelijk zal gaan liggen.

Ik hoop hoger dan leuke CL-achtige potjes spelen.

13 september 2023 om 16:38

Het is niet des Ajax spelen met twee spitsen, maar Bergwijn komt alleen naar binnen en we hebben niet echt een rechtsbuiten. Dus ja ik zou er niet op tegen zijn. Als je hierdoor kan spelen met Sosa, Avila, Hato, Sutalo en Gaaie waarbij de twee backs echt als wingbacks spelen kan dat best wel werken.

13 september 2023 om 16:33

Marseille, Brighton en AEK noem je CL-wedstrijden? Brighton heeft überhaupt nog nooit Europees voetbal gehaald in hun geschiedenis..

13 september 2023 om 16:36

Nou vind de poule van Ajax niet heel erg veel minder dan Feyenoord of PSV in de CL. Jij wel dan? Want dat zou ik apart vinden. Brighton is 6e geworden in de PL.

13 september 2023 om 17:55

@tilburg013 Maar het team van Brighton is wel meer waard dan alle andere ploegen uit Pot 3 samen. Dat team vertegenwoordigt een waarde die niet zou misstaan in de Champions League.

13 september 2023 om 18:35

Prima alleen dat maakt het nog geen CL ploeg. Arsenal is toch wel een niveau hoger dan Brighton. Sevilla is een niveau hoger dan Marseille. Lens is ook beter dan AEK. Dus nee ik vind niet dat die poules gelijkwaardig zijn. Atletico is beter dan Brighton, Lazio is beter dan Marseille en ook Celtic vind ik beter dan AEK. Dus ook dat niet..

13 september 2023 om 19:13

@tilburg013 Ik ben het met je eens hoor. De poule van Ajax is voor een Europa League enorm zwaar, maar voor een Champions League poule mist het een Arsenal of Atletico, zoals deze in de groepen van respectievelijk PSV en Feyenoord zitten. De andere ploegen in de poules van Ajax, PSV en Feyenoord zijn wel vergelijkbaar, maar dat is mede doordat Ajax dus een relatief sterke groep heeft en zowel PSV als Feyenoord juist een relatief makkelijke groep hebben gekregen.

13 september 2023 om 19:54

Voor een EL poule heeft Ajax een enorm sterke poule, daar ben ik het zeker mee eens. Maar dat maakt het ook wel leuk. En PSV en Feyenoord hebben voor CL begrippen idd vrij gunstig geloot. Ben benieuwd hoe de Nederlandse ploegen het gaan doen. Ajax tegen Marseille en Lens tegen PSV. Kunnen we gelijk laten zien dat we niks onder doen..

Ik denk eerder dat Ajax zal moeten uitkijken voor Kaoru Mitoma

Beste speler die ik ooit in het Dudenpark heb zien spelen

Brighton de club om te volgen dit seizoen.

Ansu Fati, weet Veltman niet dat wij Rensch hebben?

13 september 2023 om 18:31

Idd niet eerlijk tegenover de tegenstander om Rensch op te stellen

Ik zie nergens een waarschuwing staan, waarschijnlijk heeft de schrijver van het artikel het via een appje van Veltman!

We wisten gelukkig nog niet dan Fati een hele goede speler is.

13 september 2023 om 22:26

Ik was ook al aan het zoeken naar een waarschuwing van Veltman. Kon m niet vinden.

Die Fati wordt een krkic 2.0, helemaal niks zit er in. Hopelijk laat hij mij het ongelijk zien maar ik zie in hem niks positiefs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren