Veerman baalt na CL-exit PSV: ‘Speelden Dortmund helemaal overhoop na rust’

PSV had in de eerste helft nauwelijks vat op het aanvalsspel van Borussia Dortmund. Desondanks baalt Joey Veerman meer van de tweede helft in het Signal Iduna Park. PSV speelde toen een stuk beter en kreeg ook de nodige kansen, maar het was onvoldoende om de kwartfinale in de Champions League te bereiken.

"Ik vind niet dat het aan de eerste helft lag. Het komt met name door de tweede helft", verzucht de teleurgestelde Veerman na afloop bij RTL7. De tweede helft hebben we ze helemaal overhoop gespeeld."

"Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar dit is echt verschrikkelijk. Die tweede helft spelen we zó goed. Maar ik weet ook niet waar het aan lag in die eerste helft. Het was heel onrustig en we herpakken ons goed", aldus Veerman, die na 82 minuten werd gewisseld.

Veerman zag het strijdplan van PSV in de eerste helft faliekant mislukken. "In de eerste dertig minuten kwamen we een man te kort op het middenveld. Toen we achterin het een en ander omzetten, zag je dat Dortmund er niet meer aan te pas kwam. Het plan voerden we goed uit, maar dat werkte dus niet in het begin. Na de omzetting hadden we controle."

De weer fitte Veerman zag PSV vanuit de controle kansen afdwingen, maar de zo gewenste gelijkmaker bleef uit. Het is gewoon kwaliteit dat we die kansen missen. Allemaal leuk en aardig dat je er zeven maakt in de Eredivisie, maar nu kan je ook vier keer scoren", aldus de balende PSV'er

Veerman hield het dus ruim tachtig minuten vol, langer dan oorspronkelijk verwacht. "Het plan was eigenlijk om zestig minuten te spelen, maar dat heb ik de kop ingedrukt. Misschien is dat niet zo slim, maar ik kon gewoon doorspelen."

1
2

Psv was beter ja maar overhoop spelen viel toch ook wel mee 2e helft? Dortmund heeft volle druk gezet 1e helft en dat konden ze niet volhouden. Mede gelet op de tussenstand ga je dan achterover leunen.

13 maart 2024 om 23:50

Is gewoon een naar gozertje die een grote mond wil hebben in de media. Laatst zei die nog ik ben de enige die nog wat zegt in de camera. 2-0 verloren met een redelijke tweede helft en komt Joey nog met termen als overhoop gespeeld.

14 maart 2024 om 00:12

Ben het helemaal met je eens!!! Als je ziet hoe weinig hij doet bij balverlies. Men praat dan alleen over zijn steek passen en corners maar verder ????? Ik heb niets tegen PSV maar ik zeg eerlijkndat ik Veerman helemaal geen topspeler vind.

14 maart 2024 om 00:25

Ik zie net dat interview via Ziggo voorbij komen. Hij zegt ook nog dat hij vindt dat hij zich zeker heeft bewezen deze wedstrijd en dit niveau aan te kunnen. Hij is altijd zo eerlijk, maar dit kan toch niet serieus zijn? Hij was de eerste helft gewoon ook heel slordig en de tweede helft echt niet iemand die er boven uit stak..

14 maart 2024 om 01:01

Zijn keuzes aan de bal zijn de beste van iedereen. Ook beter dan de middenvelders van Dortmund. Het word bijna normaal hoe vaak hij de bal op het juiste moment naar de flanken speelt, zich onder druk uitspeelt met een slim passje of bijv hakje. Niet alleen dat maar ook vaak op het juiste moment zodat er een flow in blijft. Vandaag had hij ook weer genoeg van zulke momenten. Hij speelde alleen veels te diep naar achter en dat is enorm zonde. Denk dat hij volgend seizoen in de CL het fantastisch gaat doen. Bal afpakken gaat een stuk beter dus hij komt er wel

14 maart 2024 om 07:28

Veerman was echt drama gisteren Wk020, net als alle andere PSV spelers.

14 maart 2024 om 07:34

Typisch Veerman toch? Die interviews van hem na een verloren wedstrijd zijn bijna altijd tenenkrommend. Zelfkritiek staat niet in zijn woordenboek. Het is altijd onverdiend en/of ligt aan andere zaken dan hemzelf (in dit geval tactiek en het niet afmaken van 'de vele' kansen). Terwijl hij zelf ook gewoon geen goede pot heeft gespeeld. Overigens was hij zeker niet de minste bij PSV en is het helemaal niet gek dat hij niet gelijk op topniveau zit, maar wees daar gewoon eerlijk en realistisch over. Nu komt hij raar over.

14 maart 2024 om 08:31

.......... Inderdaad, hij is totaal niet meer serieus te nemen. Al sinds zijn 'ik ben de enige speler die durft te praten' opmerking

14 maart 2024 om 09:03

Dus omdat je het niet met hem eens bent is het een naar gozertje? Hij was vandaag net als heel PSV wat minder. Maar als je zijn talent niet herkent heb je geen verstand van voetbal.

14 maart 2024 om 11:31

Dan moet je je ogen open doen als PSV niet de bal heeft. Dan zie je hem verdedigen.

Helemaal overhoop? Heeft Veerman dezelfde wedstrijd gezien? Ja ze waren veel op de helft van Dortmund maar er zijn nauwelijks serieuze kansen gecreëerd.

13 maart 2024 om 23:49

Joey is een beetje in de war.

14 maart 2024 om 06:27

Precies dit! Daarnaast mag je blij zijn dat je überhaupt nog in de wedstrijd zat de tweede helft. Na 20 minuten had het immers al beslist kunnen zijn.

Enige bescheidenheid zou je sieren nadat je er tamelijk kansloos bent afgegaan tegen een relatief matige tegenstander.

14 maart 2024 om 06:35

Maar het was niet beslist. En daarna zijn er in de tweede helft echt wel goede kansen geweest voor psv, waar Lozano paal raakt, Lozano schiet waar hij moet afgeven, Bakayoko op de vuisten van de keeper pegelt. mauro afspeelt waar hij misschien beter kan schieten met rechts en dan ook Luuk nog 100 kans mis.

Tweede helft was psv bovenliggende partij en hadden ze gelijk moeten maken. En dat na een 25 minuten waar ze ook 2,3 achter hadden kunnen staan. Een wedstrijd duurt nou eenmaal geen 25 min.

Zo gek vind ik de analyse van Veerman niet.

14 maart 2024 om 12:13

het is misschien geen gekke analyse, maar boven liggend? Nee.... Hooguit 50/50

14 maart 2024 om 06:36

Krijg altijd een naar bijsmaakje van Veerman voor de camera.

14 maart 2024 om 08:47

Leg uit?

14 maart 2024 om 06:58

Ach... het blijft een kwestie van perspectief...

Ajax speelt in een slecht seizoen redelijk mee tegen de nummer 4 van Engeland, terwijl PSV in een goed seizoen het net niet red tegen de nummer 4 van Duitsland.

Dat gezegd hebbende: Joey overdrijft natuurijk wel, maar ik kan me voorstellen dat het gevoel op het veld bij vlagen zo wel kan zijn geweest. Dit gevoel zal Dortmund de eerste helft hebben gehad.

14 maart 2024 om 07:07

Even een aanvulling: De reacties over beide wedstrijden van de kenners hier op Voetbalzone laat zien dat een verwachtingspatroon invloed heeft op de beoordeling van de wedstrijd.

Gisteren viel de wedstrijd helaas de verkeerde kant op, maar met iets meer geluk en zuiverheid had het ook de goede kant op kunnen vallen.

14 maart 2024 om 12:15

maar goed, iets meer zuiverheid van Dortmund en het was de eerste helft al over..

Heh? Overhoop gespeeld? Je bent terecht uitgeschakeld, hoe jammer dan ook voor het Nederlandse voetbal. Na die gratis strafschop in de eerste wedstrijd en de dubieuze afgekeurde goal van vandaag, mag je denk ik nog van geluk spreken dat je tot de laatste minuut kans maakt op een verlening. Psv speelde in de tweede helft beter dan in de eerste helft, maar overhoop gespeeld... typisch Veerman.

13 maart 2024 om 23:59

Haha dubieuze afgekeurde goal? Heb je de lijntjes niet gezien? Hoe kan je dat in vredesnaam in twijfel trekken? Betere technologie is er niet. PSV werd in de eerste helft overhoop gespeeld en Dortmund in de tweede helft. We zeiden toch ook met z’n alle dat psv in de eerste helft overhoop werd gespeeld? Dan moet je wel zo eerlijk zijn om dat ook te benoemen in Nederlands voordeel. Verder waren de grootste kansen voor PSV, in beide wedstrijden. Dus geluk gehad; ik denk het niet. PSV heeft dit wel aan zichzelf te danken.

14 maart 2024 om 00:24

Ik heb de beelden gezien en dit was gewoon een geldige goal en geen buitenspel. Ik zal morgen in de sportschool triceps oefeningen gaan doen en geef vervolgens aan dat ik mijn schouders train. Dat heeft er namelijk plaatsgevonden. Het zou mooi zijn geweest, indien psv zou zijn doorgegaan, maar dit was gewoon een geldige goal.

14 maart 2024 om 00:39

Die goal is onterecht afgekeurd hoor. Ik heb de beelden er net nog bij gehad en zijn schouder zag je duidelijk onside. Alleen arm offside maar dat mag. Heeft niks te maken met techniek maar met goed kijken...

14 maart 2024 om 05:59

Het is een godswonder dat PSV in de laatste minuut via de kluts nog op 1-1 kon komen. Hoe ze doorgingen naar de achtste finales was al een mirakel toen in Sevilla (toen werden ze echt 'overhoop gespeeld' tot die rode kaart), en zonder die bizarre VAR-check in de heenwedstrijd tegen Borussia was het ook al gespeeld geweest. Nu staat Fulkrug met de kleinst mogelijke marge buitenspel. Ik zeg niet dat het geen buitenspel was, maar dit was wederom pure mazzel. Dat houdt een keer op natuurlijk op dit niveau. Dat PSV Dortmund 'helemaal overhoop heeft gespeeld' is gewoon een genante uitspraak, ik neem aan dat Veerman zich hier morgen ook wel wat voor schaamt.

Heh overhoop gespeeld en ze speelden zo goed? Psv was de tweede helft wat dominanter, maar daar is alles mee gezegd. Dortmund vond het wel prima en wankelde totaal niet. Die 4 doelpunten ben ik ook wel benieuwd naar. Luuk de jong had een grote kans, maar veel opgelegde kansen of mega missers heb ik totaal niet gezien.

14 maart 2024 om 06:33

Dortmund vond het wel prima…? Heb je die paniek gezien bij Hummels, de keeper, de trainer en anderen? Die vonden het niet prima!

Welke paniek precies?

Classic Veerman. Eruit geknikkerd worden en nog niet kunnen toegeven dat je gewoon verliest. Je hebt niemand overhoop gespeeld. Je hebt een iets sterker moment gehad maar daar geen gebruik van gemaakt. Relativeren Joey en met opgeheven hoofd weggaan. Je mag trots zijn op de prestatie.

Tja, Veerman kan totaal niet tegen z'n verlies. Dat waardeer ik enorm in een speler, maar het zorgt er ook voor dat je weleens rare dingen kan zeggen als je dan ook verliest. PSV heeft Dortmund natuurlijk niet 'totaal overhoop' gespeeld. Maar ach, ik snap waar zo'n uitspraak vandaan komt. Daar moet je ook niet te zwaar aan tillen.

14 maart 2024 om 06:06

Eigenlijk heeft psv in de hele Europese campagne 20 minuten geweldig gespeeld dat was uit bij Sevilla na de rode kaart. Voor de rest in de poulefase was het niet geweldig. Als echt topploeg zijn ze Arsenal tegen gekomen daar gingen ze er keihard af en thuis speelde Arsenal met het 2e. Ja nu uit bij Dortmund vooral in de 2e helft was PSV wel goed. Maar dat komt omdat ze alles of niks speelden en Dortmund speelde op de 0. Daarnaast is Dortmund ook gewoon geen geweldige ploeg dit seizoen. Malen is daar gewoon de belangrijkste speler, en die trainer gaat hem dan ook nog eens wisselen. Het knap seizoen in Europa voor PSV, maar ga je alles analyseren was het meer geluk dan goed spel dat ze zover kwamen.

14 maart 2024 om 14:14

Daar is dit team ook niet echt voor gemaakt. Ze spelen leuk wanneer ze beter zijn dan de tegenstander. Zodra het niveau omhoog gaat en de tegenstander wat meer kan dan wordt het gelijk lastig. Teveel mensen die zonder bal of verdedigend te matig zijn. Voorin te weinig rendement als je Luuk de Jong goed verdedigd zoals Dortmund heel lang deed.

Ik denk dat veerman nog een beetje teveel in de emotie/adrenaline van de wedstrijd zit. De 2e helft gecontroleerd zeker, maar overhoop gespeeld zeker niet. Dan moet je toch echt meer uitgespeelde kansen hebben. Van die kansen zoals luuk even over ramde in de laatste minuten.

Deze vent denkt altijd dat ze iedereen helemaal overhoop spelen in Europa. Je had wat kansen in de tweede helft, veel meer was het niet.

Ik gun Veerman zn fantasie, ze hadden allemaal podiumvrees, PSV is gewoon bezweken door de druk. De eerste 20 minuten wisten ze nog steeds niet dat de wedstrijd al was begonnen.

14 maart 2024 om 00:22

Eens. Ik had inderdaad de eerste helft heel sterk het gevoel dat ze zo slecht speelden door de druk. Er werden fouten gemaakt in de passing en positionering die ik PSV nog zelden heb zien maken dit seizoen. De tweede helft zag ik het PSV weer wat ik dit seizoen 'normaal' zie, maar toen moesten ze al teveel en hoefde Dortmund te weinig.

Joey mag iets realistischer zijn. Maar laten we het houden op emotie, verdriet en boosheid. Bij vlagen in de tweede helft gebeurde dat deels. Maar de grote kansen die PSV heeft gehad in die tweede helft moesten er gewoon in. Klaar.

Dat is het probleem met de Nederlandse visie. Als je twintig halve kansen hebt gecreëerd ben je niet beter dan je tegenstander. Je bent dan zwaar ineffectief in de aanval. Je tegenstander gaat dan vrijwillig counteren.

14 maart 2024 om 00:13

Niet alleen in de visie maar ok in de kwaliteit

Slechte verliezer. Wat heb je nou aan overhoop spelen als je niet wint?

Genoeg verbaasde reacties hier, maar ook ik heb geen idee waar Veerman het over heeft. Ja, ze mochten wat dichter bij de goal komen van Dortmund.. maar daar is ook alles mee gezegd.

Kan me goed voorstellen dat dat voor Veerman direct na de wedstrijd zo voelt, maar als je zo absurd slordig omgaat met je kansen dan moet je ook gewoon erkennen dat je niet verdiende om te winnen.

Overhoop spelen.... hmm.. hoeveel kansen zijn er nou daadwerkelijk gecreëerd.. je kunt best 70 procent balbezit hebben of meer maar altijd komt dat ene ding weer om de hoek. Je moet een doelpunt maken! Jammer voor psv, ik ben geen fan van psv maar had toch gehoopt dat ze door gingen.

Ze zijn geen moment overhoop gespeeld. Indien je dat had gedaan, dan had je kans op kans gehad.

Agh joh, dit soort opmerkingen van Veerman zijn we nu ook wel gewend geraakt toch, je moet hem gewoon niet serieus nemen als hij voor de camera staat.

Als je Dortmund overhoop speelt moet je toch wel minimaal 1 doelpuntje kunnen scoren.

Pffff. Waarom doet die ook alsof de eerste helft niet telt? Je word het eerste half uur overhoop gespeeld. Hoe kan je zo uit de startblokken komen in de wedstrijd van het seizoen. Dortmund had al een grote kans in de eerste minuut en scoren 2 minuten later. Malen had ook wel bij die rebound mogen scoren. Je komt ook nog weg met een goal die word opgeheven door een milimeter buitenspel... waarin ik in de replay geen buitenspel kan constateren, maar ze zullen gelijk hebben.
Gigantisch grote mond terwijl je in 180 minuten een x gescoord hebt uit een goedkope penalty. Verschrikkelijk, zeg. 0 zelfreflectie. Als die had gezegd dat ze het in de eerste wedstrijd hadden moeten pakken had ik hem gelijk gegeven. Dortmund was erg slecht in de eerste 30 minuten na rust, maar toch heeft PSV eigenlijk maar 2 goede kansen gecreerd.

ze hadden veel meer de wil om te willen winnen moeten tonen.
luuk,veerman,dest,mauro,til,bakayoko hebben allen niet thuis gegeven in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.
ik roep al sinds 6 weken dat we veel meer moesten rouleren en spelers rust geven en als we eens in de competitie zouden verliezen zou het niet zo erg zijn.want dan had je vanavond misschien wel saibari en lang erbij gehad en waren al de spelers een stuk frisser.
Vooral erg jammer want hier lagen zeker kansen.hopen dat dit het fundament is van het regime bosz/stewart en dan we de weg naar boven hebben gevonden. ik zou het trouwens helemaal niet erg vinden als er een hele grote schoonmaak word gehouden want meerderheid heeft gewoon aangetoond top eredivisie niveau aan te kunnen en niet meer

Deze jongen heeft een totaal gebrek aan realiteitszin en zelfreflectie. Wat Dortmund de eerste helft met PSV deed: dat was de tegenstander overhoop spelen. Na rust ging het gelijk op.

Overhoop, de arrogantie van de psv spelers is niet normaal. PSV liet meer zien, dat is ook alles. PSV heeft heel veel geluk gehad dat ze niet met 2a3 - 0 verloren hebben. Luuk was zeer zeer matig. Lozano kun je meteen verkopen. Wat een drama was dat zeg.

14 maart 2024 om 12:33

PSV heeft heel veel geluk gehad dat ze niet met 2a3 - 0 verloren hebben?

Weet je wel wat de eindstand is?

Eerste helft kon je ook 4-0 achteraan het is maar hoe je het bekijkt.

PSV had mazzel , dat het de eerste twintig minuten maar 1-0 was. Eigenlijk hadden ze met rust al met 4-0 achter moeten staan. Maar dit geluk hebben ze al een heel seizoen. Veerman zou een voorbeeld moeten nemen aan Schouten, die hoor je niet en speel iedere wedstrijd goed.

Dit stipt pijnlijk het niveau van de eredivisie nog maar eens aan dit jaar. Dat PSV totaal geen potten breekt in Europa, maar wel ongeslagen in de eredivisie.

Ik heb meer Veerman altijd het gevoel dat die jongen het alleen voor zichzelf doet. Die wil graag een stap maken en als die daarvoor bepaalde uitspraken moet doen om zichzelf er beter uit te laten komen schroomt hij daar niet om.

Het is jammer voor de fans, en voor het NL voetbal. Is het bijzonder wat PSV tot nu toe heeft laten zien? Jazeker, een erg mooi seizoen en overwintert. Had er meer in gezeten? Absoluut! Ik zou als PSV supporter met mixed feelings zitten dit seizoen.

Het is gewoon jammer, had gehoopt dat Psv door zou gaan maar je ziet ondanks dat ze goed spelen en alles winnen, dat de eredivisie echt weinig voorsteld.
Als ze maar even onder druk komen staan is het over, zo'n sterk team is Dortmund niet als je dat vergelijkt met de andere van de CL.

Joey heeft wederom in een top wedstrijd niks laten zien zelf. Ik denk zelf dat hij helemaal niet klaar is voor een stap hogerop.

heb altijd het idee bij Veerman dat hij een andere wedstrijd heeft gespeeld. Dat hij ergens anders aan het voetballen was..

Joey joey jullie hadden echt kansen dir is qua cl een matige ploeg en toch nog laten liggen.

Hahaha Veerman. Dortmund deed gewoon duidelijk een stapje minder. Ze zagen ook al wel dat het na 3 minuten spelen gewoon kat in 't bakkie was. Als je zulke grote fouten maakt als Babadi dan mag je helemaal nergens over spreken. Whahaahha!!!

Dacht dat Volendammers vaak wel nuchtere mensen waren. Joey heeft altijd zo’n grote bek.

dus als we Veerman mogen geloven, speelde Dortmund PSV ook overhoop... Ten minste, dat is de logica van Veerman. Slechte verliezer

Ik ben doorgaans een fan van Joey Veerman als voetballer maar enige realiteitszin is hem vreemd als hij beweert dat PSV in de tweede helft Dortmund op een hoop heeft gespeeld. Natuurlijk was PSV in de tweede helft, zeker optisch, de bovenliggende partij maar het benutten van mogelijkheden en kansen is misschien wel de belangrijkste kwaliteit in het voetbal. Daar komt natuurlijk ook nog wat geluk bij kijken want de bal buitenkant paal van Lozano en de ultieme kans voor De Jong in de laatste minuut hadden er ook zomaar in kunnen vliegen. De Jong had een complete offday en Lozano is al geruime tijd niet in vorm maar schrijnender vond ik hoe ongelooflijk veel balverlies werd geleden door zowel Tillman als Til. In de eerste helft, in ieder geval het eerste half uur, stond PSV niet goed maar dat kwam mede door de keuzes van Bosz. Een middenveld Veerman-Mauro-Til met enige aanvulling van Tillman bleek in defensief opzicht te licht. Bij afwezigheid van Saibari had ik zeker gekozen voor Veerman-Tillman-Schouten met Lozano toch gewoon op linksbuiten. Veerman presteert alleen goed in de tandem met Schouten naar mijn idee en dat zag je ook in de tweede helft toen Schouten eigenlijk op het middenveld ging spelen. Dortmund bleek overigens ook geen wonderploeg en vliegt er de volgende ronde gewoon uit, net zoals PSV zou hebben gedaan als ze Dortmund zouden hebben uitgeschakeld. Ik denk dat aandachtig toeschouwer Ronald Koeman als bondscoach genoeg heeft gezien, als hij ook de wedstrijd Atletico Madrid tegen Inter Milan heeft bekeken kunnen we Oranje op het EK wel uittekenen wat mij betreft.

Dit is weer echt Nederlands hoor. Iemand ‘overhoop’ spelen maar 0 keer scoren. Dat kan echt alleen in Nederland. In geen enkel ander land zouden ze dit beweren als ze niet eens 1 goal maken. Ik hou echt van mijn landje maar wanneer kappen we nou eens met ‘we waren beter’ als we verliezen. Dat is niks waard als je niet wint.