Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

V/d Vaart waarschuwt Timber: ‘Hij speelde re-de-lijk bij Ajax, maar je ziet...'

Laatste update:

Jurriën Timber kan nog altijd niet met zekerheid zeggen of hij komende zomer bij Ajax vertrekt. De talentvolle mandekker gaat net als vorig jaar rustig zijn opties afwegen, maar voelt zich nog altijd op zijn plek in de Johan Cruijff ArenA. Rafael van der Vaart adviseert Timber bij Rondo dat laatste te honoreren en onderstreept zijn punt door te wijzen naar Ryan Gravenberch. "Hij speelde re-de-lijk bij Ajax, maar je ziet wat er gebeurt...", aldus Van der Vaart.

Timber wordt maandag door de Rondo-tafel het hemd van het lijf gevraagd over zijn nabije toekomst. Onder andere zijn ideale club passeert de revue. "Ik ben opgegroeid bij Ajax, dus het liefst spelen ze er op de manier van Ajax", zegt de 21-jarige stopper daarover. "Maar mijn focus ligt nog hier, we hebben nog een hele belangrijke wedstrijd zondag. Vorig jaar stond ik een beetje voor dezelfde situatie. Toen heb ik bewust de keuze gemaakt om te blijven, voor mijn eigen ontwikkeling. Daar heb ik nooit spijt van gehad en toen in samenspraak met Ajax heb ik een jaar verlengd."

Timber had namelijk 'nog het gevoel veel te kunnen leren bij Ajax'. "En dat heb ik ook gedaan dit seizoen. Dat heb je ook gezien. En ik ga aan het eind van dit seizoen weer rustig kijken." Een vertrek is namelijk nog geen uitgemaakte zaak, aldus Timber. "Je weet wel echt wat je aan Ajax hebt. Natuurlijk is het dit seizoen minder, maar juist daarom schreeuw ik ook niet dat ik wegga, ofzo. Vorig seizoen heb ik echt wel 'nee' gezegd tegen grote clubs. Maar ik heb nooit echt het gevoel gehad van 'het is tijd, ik ga'. Ik weet wat ik aan Ajax heb, al weet je niet hoe volgend seizoen gaat zijn."

"Ik denk dat je nog een jaar moet blijven", is Van der Vaart in ieder geval stellig. "Je weet dat ik enorm fan van je ben. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik vind dat je soms té goed bent, waardoor je situaties heel erg nonchalant in kan gaan. Dit seizoen draaide het hele elftal moeilijk, maar jij bleef als een van de weinigen overeind. Als je nog een goed jaar bij Ajax beleeft, staan er nog veel mooiere clubs in de rij en kom je als een grotere meneer binnen. Gravenberch speelde re-de-lijk bij Ajax, maar je ziet wat er gebeurt. Het is niks meer. Maar hij komt er uiteindelijk wel", voegt Van der Vaart nog wel toe.

Moet Jurriën Timber komende zomer vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"timber had namelijk 'nog het gevoel veel te kunnen leren bij Ajax'. "en dat heb ik ook gedaan dit seizoen. Dat heb je ook gezien. En ik ga aan het eind van dit seizoen weer rustig kijken." "

Wat heeft hij geleerd dan, dat hij toch niet zo goed is als hij dacht? Denk dat hij zichzelf een klein beetje overschat. Goede speler maar met mindere spelers om hem heen is het toch allemaal wat minder geniaal gebleken dan het op het eerste oog leek. Vind hem opbouwend zwak, positionering vaak matig, wordt kinderlijk eenvoudig geklopt in de lucht. Niet zo veel over van zijn niveau vorig seizoen helaas.

22 mei 2023 om 22:41

Ajax en Timber hebben dit seizoen het harste gefaald in zo'n beetje 7 jaar. Maar door te falen, leer je het snelste. Timber heeft na een geweldige tijd echt fenomenaal te spelen, vooral in de CL, nu de andere kant meegemaakt en ik denk dus dat hij nog nooit zoveel geleerd heeft als in dit seizoen. Nu stond er geen Martinez naast hem die de boel voor hem oploste. Daarom moet hij ook gewoon nog een seizoen blijven. Ajax moet hem aanvoerder maken zodat hij na een beter seizoen met zijn kop omhoog Ajax kan verlaten voor wel echt een mooie club.

22 mei 2023 om 22:43

Besef dat die jongen sinds hij geeft gedebuteerd alleen maar gewonnen heeft, juist in een minder seizoen als deze leer je het meest.

23 mei 2023 om 05:07

Van fouten leer je het meest. Overschatten heeft hier niks mee te maken. Je moet falen om te groeien en beter te worden.

Is duidelijk toch? Natuurlijk luistert hij niet naar vd Vaart. Als er een goedbod komt van een mooie club, dan is hij weg!

22 mei 2023 om 22:36

Wat is een goed bod? Wat is een mooie club? Ajax moet hem juist ten koste van alles behouden. Voor Ajax, voor Timber, sportief en voor het kapitaal op het veld. Timber is nu bij lange na niet waard wat hij vorig jaar was en volgend jaar kan zijn, je zou hem nu op zijn dieptepunt verkopen en dat is het domste wat je kan doen. Met Alvarez en Kudus ga je een pakweg 80-90 miljoen boeren, dan hoef je met de afgelopen transferszomer als backup absoluut niet eigen opgeleide spelers te verkopen die op 60 procent van hun kunnen spelen. Timber zou nu een pakweg 30-40 miljoen opleveren, verbeter zijn contract, laat hem nog een jaar bijtekenen, maak hem aanvoerder en hij gaat voor het dubbele bij een aardig seizoen.

Ik vind Timber dit seizoen eigenlijk best matig en zeker niet klaar voor de topclubs die zich vorig jaar gemeld zouden hebben.

Of nog een jaar Ajax hem beter gaat maken? Dat weet ik niet. Wellicht een mooie tussenstap voor de echte top?

22 mei 2023 om 22:45

Timber sloeg zelf de spijker op de kop, vrij citaat; ze weten dat ik kan opbouwen dus ze zetten mij vast.

Tja ik zou zou Bassy ook aan de bal laten bijvoorbeeld.

22 mei 2023 om 23:07

Timber was ook best matig dit seizoen. Hij is heel vaak verdedigend zijn man kwijt geraakt of te laat met ingrijpen. Voetballend was het misschien redelijk, maar verdedigend kan en moet hij nog veel leren. Bassey is vaak afgemaakt hier maar die heeft in zijn wedstrijden met Timber samen minder verdedigende fouten gemaakt.

"Je hield je als een van de weinige goed overeind". Van der Vaart is snel tevreden blijkbaar want ook Timber deelt in de malaise dit seizoen.

Het is eigenlijk ook gewoon geen verdediger. Jarenlang op het middenveld gespeeld, ik denk dat hij als CVM meer kan toevoegen en meer (lucht)duels kan winnen.

22 mei 2023 om 23:07

Ik heb precies hetzelfde gevoel. Ik denk niet dat hij als CV bij een topclub in de basis komt, terwijl ik hem echt een geweldig talent vind, ook al is het dit jaar een stuk minder. Ik had altijd het gevoel dat hij als rechts back wel die stap kan maken. CVM heb ik hem eigenlijk nooit zien spelen.

22 mei 2023 om 23:44

Wil zich ook teveel met de aanval bemoeien. Centraal achterin zie ik hem ook niet bij een topteam, tenzij die club met 5 man achterin speelt. Of als een soort John Stones bij City, die een beetje als halve back en halve middenvelder speelt.

23 mei 2023 om 01:33

Zou dat bij Oranje naast Frenkie werken denk je? Zou dat wel eens willen zien eerlijk gezegd!

23 mei 2023 om 11:16

Ik zeg al 2 jaar dat hij de beste CVM uit de geshiedenis van Ajax kan worden.

Nederlandse verdedigers doen het bijna altijd wel goed in het buitenland, ongeacht ervaring en leeftijd. Ook allerlei spelers waar men vooraf van zei dat ze het niet gingen redden omdat het veels te vroeg was zoals van der Ven en Bakker. Van der Struijk ook naar Engeland toen hij nog alleen maar jeugd had gespeeld. Veltman waar velen zeiden dat hij niet PL geschikt was (waaronder ik), de jongens van 16 die vertrokken zijn zoals Maatsen en van den Berg zijn ook nog steeds jong en zijn lekker op weg.

De meesten die het niet hebben gemaakt, waren continu geblesseerd, Fosu Mensah, Kongolo, Sinkgraven

23 mei 2023 om 15:50

Rekik, Bruma, se andere Kongolo, Martins indi en vergeet nog wel een hoop

23 mei 2023 om 16:33

Die andere Kongolo is een middenvelder. BMI heeft bij Porto iig nog best veel gespeeld, in de PL met Stoke ook wel. Hij is niet doorgegroeid maar onder niet gemaakt schaar ik hem niet. Bruma is inderdaad mislukt. Rekik, mwuah. Vind hem zowel niet echt geslaagd als niet echt mislukt

Van der Vaart is een enorme fan van Ajax. De rest interesseert hem niet. Die zijn niet goed genoeg in zijn ogen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren