Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Wolfswinkel blij met transfer: ‘Je krijgt straks Ricky en Wicky, ja’

Laatste update:

Ricky van Wolfswinkel maakte woensdag de overstap van Vitesse naar FC Basel, waar hij zijn handtekening onder een contract voor drie jaar zette. De Zwitserse topclub betaalt circa vijf miljoen euro voor de 28-jarige aanvaller, die zodoende voor de vijfde keer een buitenlandse club op zijn conduitestaat kan zetten.

Van Wolfswinkel keerde via FC Utrecht, Sporting Portugal, Norwich City, Saint Étienne en Real Betis vorig jaar terug in GelreDome. Hij kon de aanbieding van FC Basel niet weigeren. "Ik heb met technisch directeur Marco Streller gesproken. En met de trainer, Raphaël Wicky. Dat klikt. Je krijgt straks Ricky en Wicky, ja. Maar zonder gekheid: ik heb een geweldig gevoel bij Basel. Dit is een club die op alle vlakken bij mij past", zo vertelt de aanvaller donderdag in het Algemeen Dagblad.

FC Basel speelt komend seizoen in de groepsfase van de Champions League. De club werd afgelopen seizoen met zeventien punten voorsprong kampioen en met Jean-Paul Boëtius staat er al een Nederlander onder contract in het St. Jakob-Park, maar de buitenspeler mag in de zomer vertrekken.

Van Wolfswinkel wil aanvallend voetbal spelen, strijden om de prijzen, kansen krijgen en goals maken. "Ik was niet voor een soort Norwich City gegaan. Ik heb dat meegemaakt en daar heb ik onder geleden. Als ik geen bal of kans krijg, valt er voor mij weinig eer te behalen." Clubs uit China en het Midden-Oosten vingen bot. "Ik zal ergens anders best meer kunnen verdienen. Maar juist bij Vitesse is gebleken dat ik lekker wil voetballen. Echt plezier is het fundament."

Een mooie club voor Ricky van Wolfswinkel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het gevoel dat deze buitenlandse club, beter bij hem past dan zijn voorgaande.

15 juni 2017 om 09:43

Waar hij bij St. Etienne en Norwich niet uit de verf kwam, deed hij het bij Sporting een periode lang zeer aardig. Bij die laatste club kwam hij, net als straks bij Basel, vaker in de 16m terecht. Deze transfer lijkt me daarom idd meer kans van slagen te hebben dan wanneer hij naar een laagvlieger in de BPL of BL was gegaan.

Het is hem gegund. Jammer voor Vitesse met het oog op de Europa League, maar een waardige vervanger is wel vindbaar. Probeer Cassierra eens? Of als die Georgiër even de beurs wil trekken misschien wel Janssen huren ;-)

15 juni 2017 om 08:15

Ik denk dat Vincent Janssen zo wel tien tot twintig betere opties dan Vitesse heeft.

15 juni 2017 om 08:34

Staat imo een best aardig lijstje al op VZ met oa Castaignos, Cassierra, Lammers en Armenteros. Voor hun Europese campagne is het natuurlijk wel belangrijk om een goede spits te hebben.. die Zhang lijkt me geen optie als hij er nog speelt overigens.

15 juni 2017 om 08:49

Alleen Armenteros zou goed genoeg zijn voor Vitesse. Maar de clubs komen er niet uit helaas. Castaignos asjeblieft niet! Vreselijk naar mannetje die nooit een doelpunt maakt. Cassierra bakt er ook echt helemaal niets van, dus waarom men hem hele tijd aan vitesse koppelt is mij een raadsel? En lammers gaat psv niet laat vertrekken als beoogde opvolger van Luuk de Jong.

15 juni 2017 om 09:30

Waar baseer je op dat Cassiera er niks van bakt? Heeft nauwelijks een basisplaats gehad, moet zich aanpassen en dan kun je niet verwachten dat hij in die invalminuutjes excelleert. Tammy Abraham klinkt interessant, maar de vraag is of er geen Premier Leagueclubs zijn die hem willen.

15 juni 2017 om 10:07

Ik werd een beetje treurig van dat lijstje. Al die spitsen gaan er hier echt geen 20 in knallen, iets wat een spits van Vitesse wel gewoon moet halen.

15 juni 2017 om 14:23

Is natuurlijk persoonlijke smaak, maar ik ben gewoon niet zo'n fan van van Wolfswinkel, ook al maakte hij veel goals.

Na de bekerwinst met ons cluppie kan hij nu wederom om de prijzen spelen met Basel. Alleen zal een prijs met Vitesse specialer zijn dan met Basel, want die zijn bijv. in februari al kampioen.

We gaan je missen Ricky, maar succes in Zwitserland !

Is er bekend wat die daar gaat verdienen

15 juni 2017 om 11:11

Maximaal een miljoen denk ik.

Wel jammer voor Vitesse, ik denk in dit geval dat hij wel oprecht was dat hij ook graag had willen blijven

Maar dit is gewoon een mooie club en vast een mooie aanbieding

Op je 28e is dat nog een mooie kans

Ik heb veel sympathie voor deze jongen, ik gun het hem van harte

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren