Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Praag sprak met mogelijke interim-opvolger Kroes over directeurschap Ajax

Laatste update:

De kans bestaat dat Menno Geelen tijdelijk de nieuwe algemeen directeur van Ajax wordt, zo heeft Michael van Praag aangegeven. Ajax moet binnen dertig dagen een (tijdelijke) voorzitter van het bestuur aanstellen. Mogelijk wordt Geelen, de huidig commercieel directeur, dus naar voren geschoven om als interim-AD te fungeren.

Het dienstverband van Alex Kroes bij Ajax duurde welgeteld negentien dagen. Hij werd geschorst voor het handelen met voorkennis. “Voor ons is duidelijk wat we willen gaan doen”, vertelt Van Praag in gesprek met AT5. “De vraag is of de AFM (Autoriteit Financiële Markten, red.) dit wil gaan onderzoeken. Als Alex dat onafhankelijke onderzoek zelf van hen wil, be our guest.”

Maar van een terugkeer van Kroes, zelfs als hij in het gelijk wordt gesteld door de AFM, is geen sprake, zo benadrukt de voorzitter van de RvC. “Of dat teruggedraaid kan worden? Nee. Dan kan hij zeggen dat hij onterecht ontslagen is, een procedure starten en geld vragen.”

“Maar weet u: het is geen speeltuin”, oordeelt Van Praag hard. “Dit duurt een halfjaar tot een jaar, misschien wel anderhalf jaar, voordat de AFM er iets mee kan. Zolang kunnen we niet wachten want dan zit er alweer een andere algemeen directeur. Ik had gehoopt dat dit niet zou gebeuren, maar de hoofdverantwoordelijke is Alex zelf.”

Op technisch vlak moeten de Amsterdammers ondertussen alle zeilen bijzetten. “Er worden door Marijn Beuker en Kelvin de Lang al gesprekken gevoerd over een nieuwe trainer en een nieuwe technisch directeur en die worden daarbij geholpen door Danny Blind en Louis van Gaal. Dat zijn vier mensen die hun vak kennen, dus daar maak ik mij absoluut geen zorgen om.”

Spoedig zal er een interim-directeur moeten worden aangesteld. “We móéten volgens de licentie-eisen van de KNVB binnen dertig dagen iemand directeur of voorzitter van het bestuur maken. Dus dat moeten we de komende week oplossen”, zo citeert Voetbal International Van Praag op een speciaal belegde persbijeenkomst.

Ajax kan er daarbij voor kiezen om een tijdelijke directeur van buitenaf te polsen, of om het intern op te lossen. Wat de Amsterdammers beslissen, is nog niet bekend. “Er kan een externe interim-directeur komen. Als deze zaak heel lang duurt, kan je dat misschien beslissen.”

“Het kan ook dat Menno Geelen die functie tijdelijk op zich neemt. Dat hebben we ook met Menno besproken. Maar de directie heeft dit ook pas gisteren vernomen. Dat gaan we nog bespreken. Maar wij hebben natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een nieuwe vaste directeur.”

Van Praag spreekt van een ‘verschrikkelijk zware maatregel’, die ‘vre-se-lijk’ is om te nemen, maar blijft rustig. “Het allerbelangrijkste is dat ik mij absoluut geen zorgen maak”, stelt de voorzitter. “Ik ben er absoluut van overtuigd dat wij de komende transferperiode goed kunnen handelen. Waarbij ik niets zeg over welke spelers die komen, dat weet ik niet en daar heb ik ook geen verstand van. Maar dat we het goed aankunnen organisatorisch en qua onderhandelkracht, dat weet ik zeker."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik lees nergens bij geen enkele club de naam van R.eenhoorn. Hij heeft toch wel wat bewezen en is te groot voor Az.
Maar of hij wil weet ik niet

2 april 2024 om 22:31

Is geloof ik een Rotterdammer en redelijk anti Ajax geworden de laatste jaren bij az, dus die zal wel niet willen.

2 april 2024 om 23:35

Rotterdammer wel, anti ajax geen idee

3 april 2024 om 13:34

Ja maar dat vind ik zo onzinnig. Niet van jouw hoor maar dit haat gedoe
Sjaak Swart zong hand in hand
JC speelde voor Feyenoord
Wim Jansen Zwaar Ondergewaardeerd speelde voor Ajax
De opmerkingen van RvP geven blijk van verstand en boven dit soort dingen te staan. Haat vernietigt te veel
De burgemeester van Rotterdam en arnhem om maar wat te noemen komen ook niet uit Rotterdam en Arnhem

3 april 2024 om 13:35

Rotterdammer heb ik hier onder verder uitgelegd.
Hij was de baas bij Az en diende dan ook Az en niet Ajax of welke andere club dan ook.
Daarmee geeft hij aan dat hij voor zijn club en visie staat

2 april 2024 om 23:43

Gaat hij niet naar Groningen?

Van Praag, van Gaal en Blind met z’n allen aan de macht bij Ajax. En dit keer is er geen Cruijff om in te grijpen. Al z’n oude uitspraken zijn van toepassing op onze huidige situatie. En nu wordt er gedanst en gepist op z’n graf. Wat ontzettend pijnlijk.

2 april 2024 om 22:41

Maar met Van Praag, van Gaal en Blind heb je toch 3 oer Ajacieden daar zitten. Dat is toch juist wat Cruijff wilde?

Uiteindelijk is Ajax in deze situatie gekomen door oud voetballers, vd Sar die fouten maakte en op geen enkel punt daadkrachtig wilde optreden, Overmars die zijn broek niet aan kon houden en, oud jeugd speler en ook jaren lang lid, Alex Kroes die de wet niet kent.

2 april 2024 om 22:44

Der untergang. Maar dan in Amsterdam. Die 3 zijn een giftige cocktail om Ajax om zeep te brengen. Dat scenario kan wel eens werkelijkheid worden.

2 april 2024 om 22:54

Je hebt gelijk. De vorige keer dat die drie samenwerkten won Ajax alles wat er te winnen valt, van CL tot aan de wereldcup. Giftige cocktail man.

2 april 2024 om 23:02

Was de basis toen niet al gelegd door Cruijff eind jaren 80?

3 april 2024 om 00:18

Zoals ten Hag de basis legde voor Schreuder, Heitinga, Steijn en Van 't Schip? Makkelijk lullen altijd.

3 april 2024 om 13:21

De toekomst zal het uitwijzen. Tijden veranderen, en ik ga uit van het heden. Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar misschien hebben anderen na de afgelopen twee jaar toch nog vertrouwen in de bestuurlijke top van Ajax. Het zou leuk zijn als dat ook met positieve daden gepaard gaat.

2 april 2024 om 22:46

Dit dus. Ze zitten allemaal erg lekker, maar intussen maken ze er net zo een grote puinhoop van als de mensen die ze zogenaamd moeten vervangen. Nog erger misschien zelfs wel. En er beginnen toch aardig wat geluiden naar buiten te komen dat er meer aan de hand was binnen Ajax, waarbij bovengenoemde namen de rust wilde bewaren en Kroes juist wilde ingrijpen en doorpakken. Het is allemaal net iets te toevallig dat de week waarin Ajax de resultaten van KPMG bekend zou maken, opeens de Headliner is AD op non actief.....

2 april 2024 om 23:00

Ik zie dit sentiment veel voorbij komen, maar het komt gewoon door incompetentie. Bij het youtube kanaal van FC afkicken staat er een interview met de Quite journalist die als eerste is begonnen met vragen stellen over het aandelenpakket van Alex. Het is duidelijk dat pas nadat de media vragen is gaan stellen dat Ajax erachter is gekomen wat er mis is gegaan. Dus nee, het lijkt er echt niet op dat dit een soort complot is van de RvC.

2 april 2024 om 23:01

Ja dat soort verhalen zul je altijd krijgen. Maar het feit is wel dat Kroes het zelf verpest heeft. Hij heeft ze in ieder geval een reden gegeven dit te doen en meerdere experts zeggen dat dit toch wel heel erg dom is geweest van hem, hij geeft het zelf ook nog eens toe.

Ik vind het wel heel makkelijk om dit in de schoenen van de RVC te schuiven. Dat is met meerdere dingen overigens. Hoe verantwoordelijk zijn die mensen nu voor het aankoopbeleid van Ajax. De voetbalman in die rvc maar de rest heeft daar toch totaal geen mening over.

2 april 2024 om 23:32

Kroes geeft aan dat hij het gemeld heeft waarom zijn ze nu pas vragen gaan stellen? Nee voor deze 3 leden, Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen, komt het wel goed uit maar dit zijn wel de commissarissen die vragen hadden moeten stellen toen Kroes het meldde. Bij Mislintat zijn ze het vergeten en nu dus weer bij de aanstelling van Kries dan ben je behoorlijk dom wat een ezel stoot zich meestal geen tweede keer aan dezelfde steen, nou dat doen deze 3 RVC leden dus wel. Afserveren deze 3 leden, Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen.

2 april 2024 om 23:50

Als de RvC gevraagd heeft naar zijn aandelenpakket. En Kroes heeft een uitdraai van z'n portefeuille aangeleverd waarop 42000 aandelen vermeld staan. Wat dan? Hadden ze de hele transactiegeschiedenis op moeten vragen? Wellicht.. maar dat doet ook weer wat met het vertrouwen. En daarbij, als je een beetje overtuigd bent van iemand z'n integriteit kan ik me voorstellen dat je niet tot het gaatje gaat. Zoiets verwacht je niet..hadden ze misschien wel moeten doen. Maar net zo goed had Kroes dit wel even erbij mogen zeggen toen hij zijn 42000 aandelen op tafel legde.

2 april 2024 om 23:20

De voorzitter, de trainer en de aanvoerder van het gouden Ajax van de jaren 90. Je zou wat meer krediet verwachten.

De rillingen liepen even over mijn rug toen ik de naam Bert van Oostveen als nieuwe AD hoorde noemen. Vriendje van van Praag. Het zou wel passen hoe Ajax op dit moment wordt gerund. De ene na de andere misser/blunder.

2 april 2024 om 22:50

Waar hoorde je die dan?

Dit zaakje stinkt. Bij het eerste bericht dacht ik: wat dom! Na de verklaring van Kroes en het feit dat hij al investeerde in aandelen van Ajax durf ik te zeggen dat er een spel gespeeld wordt. Een stel fossielen hebben nu de macht bij Ajax en dat lijkt me nooit de bedoeling als je vooruit wil.

2 april 2024 om 23:39

Geen idee, maar wat zou het ze moeten opleveren dan. Dit gezeik blijft alleen maar weer verliezers geven en de naam van ajax wordt weer besmeurd

2 april 2024 om 23:52

Dit stel fossielen heeft ook z'n best gedaan voor hem. Wel heel erg omslachtig om voor de bühne dan eerst iemand binnen te halen en vervolgens eruit te werken zodat het allemaal heel onschuldig lijkt en je uiteindelijk zelf de touwtjes in handen hebt.

2 april 2024 om 23:58

Ze hebben hun best gedaan, maar zelf ook gefaald aangezien Kroes het van tevoren heeft gemeld. Nu kunnen ze makkelijk Kroes de schuld geven. Het lijkt me puur een beslissing om zelf geen gezichtsverlies te lijden. Het blijft ellende bij Ajax en dat is echt triest. Op alle lagen moet er vernieuwd worden. Dus ook bij de rvc.

3 april 2024 om 00:22

De vraag is dus wát Kroes gemeld heeft. Is er gevraagd naar een overzicht van zijn aandelenpakket of naar alle aandelentransacties tot in detail? Ik kan me voorstellen dat er reeds sprake was van enig vertrouwen en er geen aanleiding was om transacties tot in detail te onderzoeken. En van een beetje ervaren iemand op bestuurlijk niveau mag je verwachten dat die goed op de hoogte is en dergelijke informatie uit eigen initiatief verstrekt aan z'n toekomstige werkgever.

Hoe is het mogelijk dat er na Mislintat nóg zo’n debiel aan het roer kwam bij Ajax..? Ik bedoel, handel met voorkennis. Hoe dom kun je zijn? De grote verliezers zijn uiteindelijk de supporters. Want ik durf nu wel te stellen dat de club inmiddels onherstelbaar is beschadigd. Technisch gezien zit Ajax met een zwaar overbetaalde selectie waar geen rooie cent meer aan te verdienen valt. En voor het algemeen bestuur heeft iedereen net een halfjaar voor Jan L*l gewacht. Voordat er weer gebouwd kan worden aan een degelijk beleid zijn we weer een jaar verder. Zonde om te zien dat zo’n mooie club zo ver kan wegzakken.

Die senatoren in de VS zijn allemaal dik miljonair geworden door te handelen met voorbedachte rade. Ik heb er niet zoveel verstand van, maar waarom mag dat daar dan wel en bij Ajax niet? Krijg erg het gevoel dat er andere zaken spelen.

3 april 2024 om 00:00

Geen idee of dat waar is wat je zegt over die senatoren, maar handel met voorkennis is in Nederland simpelweg verboden.

3 april 2024 om 00:01

Ik ben benieuwd waar je dan op doelt, maar dat mag gewoon niet. Ook niet in Amerika. Het gebeurt waarschijnlijk wel veel vaker dan iedereen weet, maar dan pakken ze het slimmer aan dan dhr Kroes. Het kan heel naïef zijn geweest, dat hij op een avond zit te handelen en denkt, volgende week ga ik lekker bij Ajax aan de slag, laat ik mijn aandelenpakketje nog eens ff uitbreiden met 17.000 stuks. Maar hij had op z'n minst ff kunnen toetsen of dit past binnen de Insider Trading policy of ff melden bij de juiste mensen binnen Ajax.

Wat geeft kroes nou uitgespookt met aandelen??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren