Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Hanegem trapt op de rem: ‘Ajax moet niet te veel van hem verwachten’

Laatste update:

Willem van Hanegem adviseert Ajax en zijn supporters niet direct te veel te verwachten van Branco van den Boomen. Dat schrijft de oud-middenvelder in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Volgens Van Hanegem moet Van den Boomen zich eerst nog bewijzen op topniveau, voordat hij met recht een kwaliteitsaanwinst kan worden genoemd. Van den Boomen wordt naar alle waarschijnlijkheid maandag nog gepresenteerd in Amsterdam.

Fabrizio Romano onthulde zaterdag dat Van den Boomen vrijwel zeker de eerste zomeraanwinst van Ajax gaat worden. De 27-jarige middenvelder komt transfervrij over van Toulouse en naar info van de De Telegraaf is ook het papierwerk van de overgang al rond. Van Hanegem moet nog maar zien of het een succes gaat worden. "Realiseer je dat er een speler naar Ajax komt die eerder niet echt opviel bij FC Eindhoven, De Graafschap, Heerenveen en Willem II. Ik weet dat hij bij Toulouse goed was, ik gun hem een geweldige periode bij Ajax, maar als het seizoen begint is hij 28 jaar oud en heeft hij nog nooit in de top gespeeld", aldus De Kromme.

"Misschien moet de immer kritische aanhang van Ajax nog niet al te veel van hem verwachten", luidt Van Hanegems oordeel daarom. Wel hangt het succes van Van den Boomen volgens de 79-jarige analyticus af van de manier waarop hij gebruikt gaat worden. "Branco van den Boomen is een middenvelder die het van zijn passing moet hebben en niet van zijn dribbels. Gebruik hem dan ook op die manier."

Van den Boomen vertrok in de zomer van 2020 naar Toulouse, waar hij uitgroeide tot absolute blikvanger. Nadat hij zijn ploeg in zijn tweede seizoen met 12 goals en 21 assists naar de Ligue 1 gidste, liet de spelmaker uit Veldhoven ook op het hoogste Franse niveau zien zijn stempel te kunnen drukken. De teller staat dit seizoen vooralsnog op vijf goals en acht assists, verdeeld over 34 Ligue 1-wedstrijden. Ook wonnen Van den Boomen en Toulouse dit seizoen de Franse beker.

Verwacht jij dat Branco van den Boomen er direct zal staan bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Willempje, er is niemand maar dan ook niemand die denkt dat dit de verlosser is.

29 mei 2023 om 10:19

Als hij een bal naar voren en naar de juiste kleur kan spelen dan is tie al beter dan taylor, klaassen, grillitsch of alvarez

29 mei 2023 om 12:10

Je leest toch hier en daar dat het de beste middenvelder van de Franse competitie was, wel vraag ik mij dan af waar Verratti al die tijd is geweest maar goed, daarmee leg je wel direct enorm veel druk.

Ik verwacht er ook niet heel veel van. Ervaring ontbreekt enorm, pas 1 seizoen op het hoogste niveau van Frankrijk en al 27. Maar goed, er zijn meer spelers dat laat doorkomen, laat me graag verrassen. Als Ajax er een team omheen kan bouwen dan is het wellicht een goedkope, prima keuze. Als dit indirect betekent dat Grillitsch en Klaassen daarmee een stapje achteruit moeten doen dan is het een prima risico dat je kan lopen.

29 mei 2023 om 12:30

Dat heeft echt helemaal niemand ooit gezegd?

Ik vraag me echt af wat soms het doel is om dit soort rare teksten te gebruiken.

Als je op een handrem trapt, is het toch feitelijk een voetrem?

OT:lijkt me gewoon een prima, goedkope breedte aankoop en met een beetje mazzel meer dan dat.

29 mei 2023 om 10:34

In een wat oudere Mercedes is het allebei.

29 mei 2023 om 10:40

In de oudere Amerikanen ook. Daar trap je de “hand”rem aan met je voet.

29 mei 2023 om 12:17

Nadeel is natuurlijk wel dat hij met zijn salaris en leeftijd je geen geld op gaat leveren. Het handelshuis van Ajax gaat harde klappen krijgen met dertigers Tadic, Berghuis en Klaassen als ze er te lang mee door blijven gaan én er oudere spelers bij blijven halen.

Gelukkig neemt elke Ajacied vHanegem heel serieus…

29 mei 2023 om 10:15

Ze nemen wel veelal de tijd om even te reageren

29 mei 2023 om 10:21

Minder tijd dan hij aan Ajax kwijt is in zijn columns.

29 mei 2023 om 11:24

Ook met aanzienlijk minder impact

29 mei 2023 om 10:24

Je kan hem wel serieuzer nemen dan Swart of de Kerkhofjes.

29 mei 2023 om 10:32

Alleen zegt dat niet veel. Je kan mij ook serieuzer nemen dan Swart of de Kerkhofjes als het op AZ aankomt, maar je zal nog steeds alleen maar subjectiefe taal horen.

Dank je Willem! We dachten echt dat we de nieuwe Kevin de Bruine hadden binnen gehaald! 27 jaar, goede trap, ervaring in de Franse competitie! Ik dacht echt dat deze jongen over 2 jaar voor 120 miljoen weg zou gaan.Alleen de aanname al dat heel veel Ajacieden dit denken geeft al aan dat dit stemmingmakerij is.

29 mei 2023 om 10:46

Niet alle spelers hoeven voor grote bedragen weg gaan. Wat moet je met van der boomen als je al grilitisch hebt? Zo blijft Ajax wel doorgaan met middelmaat. Daar heeft Willem gewoon gelijk in.

29 mei 2023 om 12:55

Het is ook niet erg dat Willem het middelmaat vindt. Het punt is alleen dat de meeste Ajacieden dit ook al vinden. De meeste zijn blij met hem omdat hij transfervrij is, ervaring in Frankrijk en een goede trap maar hij gaat Ajax niet aan de Europa League helpen. Willem waarschuwt ons nu voor iets wat 95% van de Ajacieden al weet of uitgesproken heeft.

Persoonlijk heb ik liever Grillitsch en van der Boomen op het middenveld dan Taylor en Klaassen. Ik verwacht dat Grillitsch ook niet blijft en als hij blijft zouden die 2 altijd samen kunnen spelen met een creatieve 10 erbij.

29 mei 2023 om 20:24

Grilitsch gaat vertrekken. Dus samen zal t niet worden.

29 mei 2023 om 11:11

We gaan het zien, Lasse Schone was 26 en kwam transfervrij van NEC, wat moeten we daar nou weer mee? En 8 jaar lang onwijs van genoten. Het kan dus echt wel onwijs goed uitpakken.

29 mei 2023 om 12:59

Daarom, dat hebben wij met Schöne gehad, Wieffer is ook zonder status bij Feyenoord gekomen en kijk hoe hij nu presteert. Het is moeilijk te voorspellen maar ik ben blij met deze transfer.

29 mei 2023 om 20:25

Onze TD is misschien wel serieus goed en ziet spelers met een echte meerwaarde. We gaan het beleven.

Ik heb hem jaren geleden tijdens de jeugdpaastoernoien van Ajax aan het werk gezien. Toen vond ik hem heel goed deed me destijds denken aan de speler Mark van Bommel. Hij is nu inmiddels al 27 en heb hem verder niet echt gevolgd ik ben dus benieuwd of hij daadwerkelijk het potentieel heeft dat ik destijds in hem zag. Zoja dan gaat het een super aanwinst zijn.

29 mei 2023 om 09:57

Hoe lang geleden was dat ongeveer?

Hoezo is het niet veel wilmpie. Normaal is de ed niet veel en frankrijk altijd betere competitie roepen ze toch dan mag je wel wat meer verwachten idd

Als VD Boomen goedkoper en maar 1 procent beter is dan Grilitsch vind ik het prima. Die heeft laten zien dat hij het niet kan. VD Boomen is ook transfervrij en mag het nu proberen. Maar goed dat we gewaarschuwd worden door Willem....

29 mei 2023 om 11:30

Alleen van Grillitsch kun je na één seizoen weer afscheid nemen en deze jongen tekent voor vier jaar. Toch een verschil.

29 mei 2023 om 12:01

Klopt. Maar mocht VD Boomen het goed doen zou Ajax hem nog kunnen verkopen. Wanneer Grilitsch het goed zou hebben gedaan was hij gratis de deur uit gelopen.

Zo heeft ieder voordeel ook weer zijn nadeel

29 mei 2023 om 12:29

Totaal niet. Ajax had een optie te verlengen met Grillitsch. Dan had je er dus ook voor kunnen vangen.

Transfervrij betekent overigens niet gratis. Je gaat alsnog een bedrag neerleggen, alleen nu aan een groepje mensen ipv een club.

Alsof mensen ook veel van hem verwachten. De redenering is verder ook weer zo simplistisch en typerend voor die oude generatie voetballers. Blijkbaar kan hij zich ook niet ontwikkelt hebben want hij viel niet op bij De Graafschap.

Breedteaankoop! Niks mis mee!

Nou Willem, goed nieuws. Ik verwacht er helemaal niets van. Breedte aankoop, zoals Grilitsch

Klopt wat van Hanegem hier oppert. Maar Ajax heeft de lat heel erg laag gelegd. Met al die softies in de selectie volkomen logisch. Wordt komend seizoen onder Heitinga weer strijden voor de plekken 3 t/m 8. En vooral spelers uit de eigen jeugd zoals Rensch en Taylor koesteren! Dan lukt die opgave misschien nog net….

29 mei 2023 om 10:10

Ik kan er helemaal mee leven Pinko. Maar hoop echt dat we van Taylor worden verlost. Wat is dat een vreselijke nietsnut. Maar ja met Heitinga als coach staat die basis.

29 mei 2023 om 10:18

Ben vooral benieuwd wie de nieuwe coach wordt bij Ajax; dat zal bepalend worden (natuurlijk met fatsoenlijke spelers). Ik mag hopen voor je dat Heitinga van pole is verdrongen.

29 mei 2023 om 10:35

Heitinga blijft echt geen coach hoor..

En Taylor moet gewoon concurrentie hebben. Waarom wil je hem gelijk verkopen? Eind vorig seizoen vergeten waar hij Ajax weer aan het voetballen kreeg? Heeft het dit seizoen gewoon lastig en is wisselvallig. In de wedstrijden zelf ook overigens, waar hij wel bij de 1-0 betrokken was, maar ook de bal inleverde aan het begin van de tweede helft. Maar vorige week speelde hij wel een goede pot bijvoorbeeld.

We moeten juist van Klaassen verlost worden.

29 mei 2023 om 12:25

Tja heb het sinds de winterstop al opgegeven en zie gewoon geen verbetering. Metgravenberch stond daar iemand. Dat gevoel heb ik met Taylor niet. 13 in een dozijn voetballer

29 mei 2023 om 12:39

Gravenberch noem je een wereldtalent mee qua potentie. Taylor kan een goede speler worden, heeft echt wel een aantal kwaliteiten, maar Gravenberch is even een iets ander niveau. Zelden zulke talenten die doorkomen op het middenveld. En beide spelers moesten vaak met Alvarez en Klaassen spelen, daar heeft Taylor het wat lastiger mee omdat hij een speler is die met andere goede voetballers moet spelen vanwege zijn vermogen om te combineren en doorbewegen in de kleine ruimtes. Dat komt nu veel minder tot uiting.

29 mei 2023 om 12:45

@nj
Ja ik vraag het me af wie er op pole staat. Mijn vermoeden is dat ze het zelf niet weten. Want besluiteloosheid viert toch wel flink hoogtij dit seizoen. Ik denk zelf dat ze Heitinga gewoon laten zitten en dat die wat mag versterken. Je zou zeggen dat Mislintat nu wel lang genoeg bedenktijd gehad heeft

29 mei 2023 om 13:35

Maar een ander voorbeeld dan Ajax12321, Joe Veerman. Dat is toch van een ander niveau dan Taylor?

29 mei 2023 om 13:45

Joey Veerman is al een aantal jaren ouder. Op deze leeftijd was Veerman nog minder dan Taylor, daarom heeft hij concurrentie nodig wat hem dwingt tot elke week presteren, ook een goede coach en een middenveld dat wil voetballen.. Dan speelt de best presterende speler gewoon en gaan spelers zich ontwikkelen.

Op dit moment is Veerman wel beter ja, maar ook wel ander type speler natuurlijk. Veerman is een speler die een vrij lage handelingssnelheid heeft, maar wel heerlijke passes en schoten, daar heeft hij ruimte voor nodig. Daar waar Taylor juist iemand is die het meer van het positiespel moet hebben en beter in de kleine ruimtes is. Dat komt in dit Ajax minder tot uiting. Het is lastig om het nu al volledig te beoordelen op deze leeftijd. Volgend jaar wordt een heel belangrijk jaar voor hem.

29 mei 2023 om 22:37

Nou we zullen zien....
Dat Veerman een trage handeling snelheid heeft (had) vond ik ook zeker en daarom twijfelde ik ook of die het ging redden bij PSV

Kevin de Bruyne. Nu de beste speler van de PL. Voorheen nauwelijks opvallend. Ik zeg niet dat vd Boomen de nieuw Kevin wordt en is, maar je kan jezelf lelijk vergissen. Denk aan de aankoop van Jan Wouters die aanvankelijk niemand begreep. En van Hanegem zegt ook niet dat het niets wordt, alleen dat we het moeten afwachten en niet te vroeg moeten juichen. Wel een hele grote open deur intrappen dit overigens. Het was stoer geweest als ie het een belachelijke aankoop had gevonden en echt een mening had.

29 mei 2023 om 10:07

Nauwelijks opvallend? In België uitzonderlijk goed. Bij Bremen goed. Bij Wolfsburg de beste speler van Duitsland op een bepaald moment.

Schöne zou je in eerste instantie ook geen stuiver geven, maar hij was de architect in de mooie jaren.

29 mei 2023 om 10:58

Idd dit is gewoon een zelfde soort aanwinst als schone destijds. Transfervrij, eind twintig, goede trap, heeft zich bewezen in een degelijke competitie. Op zn minst een goede breedte aanwinst. Op zn best een meer dan degelijke basisspeler.

29 mei 2023 om 11:04

De rol van Schöne veranderde ook door de jaren heen. Begon op rechtsbuiten, zakte naar 10 en later naar 6, waar hij een geweldig seizoen 2018-2019 speelde, zoals heel Ajax.

Wat mij betreft zie je aan de Schöne van 18-19 wat het betekent om spelers te beoordelen naar het systeem waarin ze spelen en de rol die ze daarbinnen vervullen. Waarschijnlijk hadden veel mensen weinig (positieve) verwachtingen van Schöne op 6, maar in combinatie met Frenkie naast/bij hem en De Ligt en Blind achter hem, werkte het erg goed.

Zo moet je ook kijken naar Van den Boomen, een speler met ervaring (want: 27) en net zoals Schöne tot nu toe niet op topniveau gespeeld. Maar benut je zijn specifieke kwaliteiten en zet je de spelers om hem heen ook goed neer, dan kan hij - met vertrouwen - zo maar excelleren.

29 mei 2023 om 12:44

Schöne kwam al sinds 16/17 op de 6 te staan en deed het daar gelijk geweldig, wie er ook om hem heen stond. Zijn kwaliteiten kwamen daar geweldig tot uiting. Ik vind Schöne persoonlijk een speler die minder afhankelijk is van anderen op die positie. Klaassen en Ziyech stonden voor hem, Schöne gaf echt het spel vorm van achteruit. Ik ben benieuwd of Van den Boomen dit alleen kan, of hij überhaupt in de basis komt en of hij iemand naast zich nodig heeft.

29 mei 2023 om 13:17

Mwah, ik vond de Schöne van 18/19 toch net iets beter dan de Schöne van 16/17, maar dat kan ook komen door de speelwijze van Ten Hag ten opzichte van Bosz. Dan speel je met Klaassen en Ziyech voor je sowieso aanvallender. Schöne had in die zin in 16/17 dus ook een andere rol dan in 18/19. Bovendien stond De Ligt toen weliswaar al achter hem, maar die was wel even 2 jaar jonger dan in het grote succesjaar én hij had in Davinson Sanchez toch een andere partner. Die verdedigende driehoek (CVM en Cv's) was minder stabiel, omdat Bosz het team veel aanvallender liet spelen, met weinig tot geen restverdediging.

Maar goed, het ging mij dus vooral om de vergelijking van Van den Boomen met Schöne in de zin dat beide voor hun komst naar Ajax niet op topniveau hadden gespeeld, maar wel ervaring en specifieke kwaliteiten hebben waarmee ze in het juiste systeem toch een hoog niveau kunnen halen.

29 mei 2023 om 13:56

Er was minder restverdediging, maar wel voldoende in mijn ogen. En ja, in 18/19 was hij beter, maar dat is niet gek met die spelers om je heen, spelend als dubbele 6 en meer ervaring op die positie. Mijn punt was meer dat hij op een nieuwe positie gelijk kon excelleren door de kwaliteiten die hij bezit en ook speelde hij al 2 jaar bij Ajax. De specifieke kwaliteiten die Van den Boomen heeft vind ik minder bij de stijl van Ajax passen dan die van Schöne, maar ik laat mij graag positief verassen. Schöne heeft meer kwaliteiten voor kort combinatiespel en Van den Boomen meer voor directer spel.

Shit dus deze bijna 28 jarige transfervrije speler met maar 1 seizoen op niveau is niet onze verlosser? Bedankt Willem!

29 mei 2023 om 10:36

Bedankt het bestuur van Ajax maar voor het geweldige seizoen. Je afreageren op een Rotterdamse icoon is zo makkelijk. Droeftoeter.

29 mei 2023 om 11:00

Hij geeft helamaal niet af of Willem. Ons Willem trapt gewoon een verschrikkelijke open deur in, en daarbij is er geen enkele ajacied die dit als de verlosser ziet

29 mei 2023 om 12:23

Gaat het wel goed Robert?

29 mei 2023 om 20:32

Dat Rotterdams icoon maakt zichzelf een sitting duck met dit soort open deuren koloms.

Ik denk dat Ajacieden vooral hopen op een soort Schone-scenario: breedteaankoop blijkt basisspeler en clubfavoriet te worden.

Als je qua stats kijkt, is het een aanwinst. Er werd al aangegeven dat deze speler de perfecte moneyball aankoop is.

29 mei 2023 om 11:52

Ben normaal niet van de breedte aankopen omdat ik vind dat je de breedte met eigen jeugd zou moeten kunnen opvangen. Maar Schöne is net als bijvoorbeeld Wieffer wel een mooi voorbeeld dat dit soort aankopen een grote impact kunnen hebben.

Willem heeft gelijk. Het lijkt er op dat Ajax net als het afgelopen seizoen topvoetballers verkoopt en investeert in breedte versterkingen (middelmaat). Het lijkt dat ze nu met dit beleid verder doorvoeren!

29 mei 2023 om 10:54

Ach ja altijd maar kampioen worden is ook maar zo saai he. De andere clubs moet je soms ook wat gunnen 😉👊

29 mei 2023 om 11:55

Je kan toch geen topaankopen doen als je nog niet eens een nieuwe trainer hebt? Dit is gewoon een speler voor de breedte die je gratis op kan pikken. Net zoals toen met schöne is gedaan. Dat was uiteindelijk ook een schot in de roos. Dit buitenkansje moet je gewoon pakken.

Het voordeel van deze jongen is dat hij ‘gratis’ komt en dan verwacht je er al niet zoveel van. Dat is anders met een aankoop van 30 miljoen dan moet die er meteen staan en uitblinken. Ik ken de jongen niet dus laat me graag verrassen maar betwijfel ook of hij meteen de vervanger van Alvarez is. Maar zoals gezegd ben ik benieuwd en zou ik hem wel in actie willen zien.

Nou Willem, dit is een prima breedte versterking. Goede pass en vrije trap. Type Schöne, die miste we. Opgeleid door de club en gratis. Beter als Grillisch.

29 mei 2023 om 10:37

Schöne was alleen veel technischer in de kleine ruimte, dus dat vind ik wel een minpunt van Van den Boomen en niet echt direct hetzelfde type (alleen qua standaardsituaties, Schöne ook meer van de korte passing, Van den Boomen van de lange). En Grillitsch was echt wel goed bij Hoffenheim en in mijn ogen zelfs een stuk beter dan Van den Boomen in het veldspel, kwam er alleen totaal niet uit bij Ajax (misschien speelde de blessure hier heel erg in mee).

29 mei 2023 om 11:50

Maar hoe oud was Schone toen hij bij Ajax kwam? Toen zijde we ook, wat moeten we nou met zo'n middelmaat NEC speler. Dan heeft Branco iig wat internationale ervaring. Schone was fantastisch met de Jong en vd Beek/ziyech op het middenveld omdat de combinatie goed was. Dus het succes van Branco zal ook afhangen van met wie hij komt te spelen. Heb wel een vaag idee dat Bosz de trainer gaat worden en dat mededoor zijn kennis van vd Boomen in de Franse competitie deze transfer rond gaat komen.

29 mei 2023 om 12:18

Ik heb het puur over de type spelers. Qua speelstijl vond ik Schöne wel meer bij Ajax passen, alleen qua niveau waren er twijfels. Dat heeft hij uitstekend opgepakt. Bij Vd Boomen heb ik zware twijfels of hij in het spel past dat Ajax wil spelen en dat is moeilijk te veranderen voor een speler, maar dat gaan we zien. Als enkele 6 zou hij het heel zwaar hebben, als dubbele 6 zou wel eventueel kunnen.

Ik ben wel fan van Bosz dus zou dat prima vinden, ben benieuwd wat hij dan met Vd Boomen van plan zou zijn.

Een passer is geen overbodige luxe. Nu nog spelers naast Brobbey die diep willen gaan (als ze dat gezegd wordt en ze daarvoor miljoenen aan salaris krijgen. -Bergwijn).

29 mei 2023 om 11:53

Die heb je wel met conceicao maar mensen zien liever passieloze Kudus daar rondlopen

29 mei 2023 om 12:21

Hij is op dit moment geblesseerd, Kudus moet komend seizoen weg en een goede concurrent halen voor Conceicao. Anders heb je daar verder niks. Ik denk ook niet dat ze Berghuis weer op rechts kan zetten namelijk.

- Trapt op de rem
- Trekt aan de noodrem
- Trekt aan de handrem

Nu weet ik niet of Willem ernaast zit of VZ zelf.

Goed verhaal Willem... Kennen we Sven Botman nog? Die het niet geschopt heeft tot Ajax 1 en bij Heerenveen gewoon een middelmatige verdediger was. Of ene Virgil van Dijk... Schoot ook niet echt uit de startblokken aan het begin van zn carrière. Maar goed, de media blaadjes moeten verkocht worden dus laten we maar weer random verhalen verkondigen nog voordat we deze speler überhaupt in het Ajax shirt gezien hebben.

29 mei 2023 om 11:26

Alsof dat te vergelijken is. Botman is pas 23 en heeft 2 succesvolle seizoenen in de Ligue 1 waarin hij kampioen tegen all odds in is geworden en speelt nu een seizoen subtop PL. Martinez was en is beter dan hem maar dat maakt Botman absoluut geen slechte of middelmatige verdediger.

Als je niet doorbreekt bij Ajax kan je nog een hele mooie carriere hebben, zeker de jongens van de laatste jaren waarin Ajax meer geld had en jeugd langs toppers zoals Martinez, Tadic, Ziyech moet maar dat moet niet 8 seizoenen later eens een keer een mooi seizoen zijn. Dan moet je a la Botman, Struijk, Bakker, Lang ergens wel op je 20/21/22e doen.

29 mei 2023 om 12:18

Ik denk dat je mijn punt helemaal mist. We zijn er in Nederland heel erg goed in om:
1. Een talent wat 12 minuten leuk heeft gespeeld op te hemelen als de nieuwe Messi/ronaldo
2. Een speler die z'n nieuwe shirt nog niet eens aan heeft al compleet af te branden.

Er lijkt geen middenweg te zijn. Maar vanuit de media snap ik het heel goed, want wie leest er nou een artikel/blaadje met de titel: "ajax is benieuwd wat van den Boomen kan". Er zijn toch talloze voorbeelden geweest van spelers die bij Club A er niks van bakte en bij Club B helemaal op leefde? Kijk alleen al naar het verschil van Edson Alvarez met en zonder zijn familie hier in Nederland.

29 mei 2023 om 12:47

@afcaeric, maar deze jongen heeft toch al het shirt van vele Nederlandse clubs gedragen? Je kan inderdaad best bij een club niet slagen maar hij heeft toch echt jarenlang bij allerlei Nederlandse clubs gespeeld. Het is geen 20 jarige uit een Deense competitie waar niemand naar kijkt en niemand concreets over kan vertellen (ja misschien Wolterx).

Iemand van die leeftijd moet ervaring met zich meebrengen op het hoogste niveau vind ik.

29 mei 2023 om 11:50

Virgil was vrijwel meteen bij FC Groningen bepalend, toen hij vanuit de jeugd werd overgeheveld. Bij Celtic en Southampton ook. Ajax koos voor Mike van der Hoorn, daar kon Virgil niet veel aan doen.

Sven Botman is denk ik een type dat ook nu bij Ajax niet goed zou gedijen. Ik denk dat hij dezelfde kritiek als Bassey zou krijgen.

Type Schöne op 6 is misschien wel precies wat Ajax nodig heeft. Iemand die verdedigend taakbewust is en een goede pass in huis heeft waarmee het spel verdeeld kan worden. Als je veel voetballers om je heen hebt hoef je dan ook juist niet op te vallen.

De vraag is alleen of hij dat kwalitatief kan brengen. De verhalen die ik lees (met name hier op vz in Oranje topics) zijn positief en dus denk ik dat je je niet een heel grote buil kan vallen transfervrij.

Ten slotte is hij ook Nederlands en kent hij de club dus dat scheelt ook aanpassingstijd.

29 mei 2023 om 12:51

Van wat ik hoorde was Spierings juist degene bij Toulouse die het verdedigende werk deed voor Van den Boomen en daarna de bal bij hem inleverde. Het lijkt er dus op dat hij niet geschikt is als enkele 6, maar als dubbele 6. Ik vind hem overigens ook niet echt een type Schöne die wel als enkele 6 speelde in 16/17 en later dubbele 6 met Frenkie. Schöne was verfijnder en meer van het korte combinatiespel, waar Van de Boomen meer van de lange passes is en fysieker is. Geen idee waarom beiden steeds worden vergeleken. Het feit dat Schöne op rechtsbuiten en 10 kon spelen geeft ook al aan dat het een andere speler is dan Vd Boomen die eerder centraal in de verdediging speelde.

29 mei 2023 om 13:24

Juist door zijn achtergrond als centrale verdediger ga ik er vanuit dat hij prima als enkele nummer 6 kan fungeren. Maar dat hangt er vanaf hoe goed zijn verdedigende spelinzicht ook is. Bij Schöne is/was dat bijzonder goed voor een ex aanvaller.

Maar een dubbele nummer 6 met Taylor kan ook. Taylor die met kort wegdraaien en korte combinaties een man meer kan creëren en VD boomen die genoeg techniek heeft om die combinatie aan te gaan maar ook net als Schöne snel het spel naar links of naar rechts kan verleggen met een langere pass.
Taylor zou dan wel net als Frenkie tot de 30 meter mee moeten gaan en dan achter de bal blijven om aanspeelbaar te zijn.
Het doorlopen in de 16 is dan wel een wapen van Taylor dat verloren gaat.

29 mei 2023 om 14:01

Als Toulouse Spierings naast hem zette als verdedigende man twijfel ik daar een beetje aan, maar ben benieuwd. Dubbele 6 zou wel kunnen ja.

Hij is transfervrij dus het proberen waard, maar ik denk dat hij tekort komt.

Willem geen zorgen, dat denken we ook niet haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren