Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem stipt pijnpunt Feyenoord aan: ‘Hij is een probleem aan het worden’

Laatste update:

Willem van Hanegem is in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad kritisch op Santiago Gimenez. De spits van Feyenoord miste tegen Vitesse (1-2 winst) enkele opgelegde kansen, waardoor de Rotterdammers alle zeilen bij moesten zetten om drie punten te veroveren. "Feyenoord hoort gewoon na een uurtje klaar te zijn met een ploeg als Vitesse", aldus De Kromme.

Feyenoord speelde een behoorlijke eerste helft en kwam op voorsprong via een doelpunt van Lutsharel Geertruida. Gimenez had minstens twee goals kunnen maken, maar was ongelukkig in de afronding.

"Van Santiago Gimenez heb ik al heel lang niets meer gezien", zegt Van Hanegem. "Dat is toch wel een probleem aan het worden."

Gimenez staat na achttien wedstrijden in de Eredivisie nog altijd zeer verdienstelijk op negentien goals en vier assists. Toch vindt Van Hanegem dat de Mexicaan op dit moment te weinig brengt. "Hij zal zelf de draad weer moeten oppakken."

Het afmaken van de kansen is al weken een onderwerp van gesprek in Rotterdam. "Bij Feyenoord hadden ze het weer over de lekkere eerste helft tegen Vitesse. Maar die hebben echt een heel slecht elftal."

"Tegen Vitesse kom je er nog mee weg, tegen PSV natuurlijk niet", aldus Van Hanegem, die daarmee alvast vooruitkijkt naar de kraker van aanstaande woensdag tussen Feyenoord en PSV in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Het duel begint om 20:00 uur.

"Feyenoord zal woensdag top moeten zijn. Niet alleen met kansen afdwingen, ze binnenschieten hoort er ook een beetje bij, wat mij betreft."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is idd wat uitgeblust lijkt het de laatste tijd, maar een probleem? Vorige week scoorde hij gewoon nog. Die dramatische buitenspelers zijn een groter probleem. Santi gaat die kansen heus wel weer maken.

22 januari 2024 om 01:05

Hij maakt nog af en toe een goal maar uitgeblust is het goede woord. De vele goals maakte hij veelal tegen de kleintjes. 2 tegen Almere, 2 tegen PEC, 3 tegen Excelsior en drie tegen een Ajax dat ook van dat niveau was. Zelf creëert hij helemaal niets, en nu krijgt hij de ballen niet op z’n hoofd of op z’n voet en dan zie je hem niet. Een ander probleem is dat hij stijf links is, en dus alles met links wil doen, daar ga je het niet mee redden in een topcompetitie. Voor de winterstop, voor de hattrick tegen Excelsior was het ook een aantal weken niet goed. Feyenoord gaat nu door een mindere fase en hij deelt daarin mee. Tijdens zijn vorige mindere periode(vanaf Twente uit tot PSV uit) noemde ik hier Brobbey de betere spits, dat waren er niet veelMet me eens. Toch vind ik dat nog steeds, Niet omdat Brobbey nu wel goals maakt, Maar omdat hij zo makkelijk kansen creëert doordat je onder hem kan komen. Daarnaast begint hij ook zelf acties te maken.

22 januari 2024 om 07:58

Das nogal opportunistisch. Hij scoorde ook tegen PSV en Lazio. Ajax uit is ondanks alles nooit een "kleintje" en Gimenez heeft in de eerste seizoenshelft net zoveel doelpunten met zijn verkeerde been gemaakt als Brobbey in totaal. Ook dat ie zelf niets creeã«rt is niet waar. Meerdere goals waarbij bij een actie maakt, iemand uitkapt/voorbij dribbelt en scoort. Brobbey doet het nu uitstekend hoor, maar ook voor alsnog tegen kleintjes. Das ook wel vaker in de Eredivisie, de kleintjes.

Ik vind het eigenlijk vooral verschillende spitsen. Brobbey is een zeer sterk aanspeelpunt die goed een bal vast kan houden, maar is wat minder een afmaker. Een spits die niet kan koppen vind ik bijvoorbeeld vrij eigenaardig (al maakt ie er wel een paar met zijn hoofd tegenwoordig). Of Gimenez (of Brobbey) het redt in de top is ook erg lastig te zeggen, das zo'n grote stap vanuit de Eredivisie, dat weet je pas als ze erheen gaan. Denk wel dat ze allebei minstens de kans gaan krijgen het te proberen.

22 januari 2024 om 08:08

Ik zie in hem geen topspits in wording. Leuk in de Eredivisie, maar Engeland of Spanje gaat hij niet halen. 50mil die genoemd werd gaat hij ook niet opleveren. Ik vind hem gewoon niet z’n hele goede spits. En de acties waar jij het over hebt heb ik heel weinig gezien, terwijl ik iedere wedstrijd van hem gezien heb. Hij is leuk begonnen , maar de periode waar ik het over had, en de vorm waarin hij nu verkeerd is niet veel belovend.

22 januari 2024 om 09:08

Als je alles kijkt vind ik dat een vreemde conclusie. Sinds hij basis staat is hij ongeveer een kalender jaar uitstekend en nu een wedstrijd of 6 wat minder (en in die 6 wedstrijden heeft ie alsnog wel 6 keer gescoord, maar goed). "leuk begonnen" is feitelijk onjuist. Zoals ik al zei, nogal opportunistisch. Deze eeuw heeft 1 iemand in de eerste seizoenshelft het aantal goals gemaakt van Gimenez en Pavlidis, namelijk Kezman. Als je hem dan obv de Eredivisie niet zo goed vindt, vind je nooit iemand goed.

Wat betreft acties, je had het zelf over Ajax, in die wedstrijd zette hij toekomstig superster Hato te kijk als de kleine jongen die hij eigenlijk nog is. Tegen Utrecht speelde hij 2 man voorbij voordat hij scoorde (niet het beste keeperswerk ooit natuurlijk) en er zijn er nog best een aantal (ik weet het ook niet allemaal uit mijn hoofd), maar op Youtube staan vast allemaal compilaties.

Maar goed, het is je goedrecht hem niet zo goed te vinden natuurlijk.

22 januari 2024 om 09:34

Je zegt het zelf al , zoals ik zei in m’n reactie hiervoor over de hattrick tegen Ajax. Dat was dus tegen een 17jarige Hato, die ik ook niet zo goed vind als de rest van Nederland. Tegen het slechte Ajax aller tijden. Ik vind dat geen knappe prestatie, net als zijn hattrick tegen Excelsior of de 2 goals tegen PEC. Wanneer hij een beetje tegenstand krijgt , of gewoon goed verdedigd wordt op z’n linker poot, dan valt Gimenez helemaal weg. Maar we gaan zien hoe ver hij het weet te schoppen. Voor Feyenoord natuurlijk een prima spits.

22 januari 2024 om 03:04

Tuurlijk helpt het niet als je buitenspelers echt iedere pot de slechtste van het veld zijn, maar vandaag had Gimenez er toch zeker 2 moeten maken.

Hij lijkt vermoeid? Ook in het druk zetten zie je dat hij het met tegenzin doet.

Stengs liep gister ook weer als een balletjuffrouw over het veld zet, wat speelde die slecht.

Zou toch graag Milambo eens op zijn positie zien.

Dilrosun had je meteen aan Hellas moeten verkopen.

Rechtsbuiten is echt een probleem aan het worden, uberhaupt sinds Sinisterra weg is heb je geen goede buitenspeler meer gehad.

22 januari 2024 om 08:10

Ik word ook zo moe van die Dilrosun. Leuk dat ie 1 keer per 180 minuten een aardige voorzet geeft, maar hij is zo extreem voorspelbaar. Als je echt niets met je verkeerde been kan, moet je wel heel heel erg goed zijn met dat andere been om dreiging te hebben of op z'n minst een voorzet kunnen geven als Berghuis.

Gimenez had gisteren wel moeten scoren idd (al was die 2e intikkerkans buitenspel), maar dat ze er iets minder snel invliegen als in de eerste seizoenshelft, tja, daarom is die Coen Dillen index ook zo oud, dat lukt vrijwel nooit.

Gimenez is toch niet helemaal een killerspits. Heeft toch vrij veel grote kansen nodig voor een goal. Gelukkig is een feyenoord 90%van de tijd de betere ploeg en dan krijg je die kansen wel. Overigens hoe utrecht speelde, zie je dat je het psv wel degelijk lastig kunt maken

22 januari 2024 om 00:28

Geen killerspits?
Als hij op dit tempo doorgaat komt ie makkelijk op 30+ uit, hoeveel moet je er maken dan om een killer spits te zijn, 50?
Denk dat dat weekje vakantie na een bizar druk jaar, al die tripjes met Mexico zijn tol even aan het eisen zijn, maar het is ook weer niet zo dat ie zwaar door de ondergrens zakt, het loopt tot de aanval geweldig, en dan wordt het stroef, en dat geldt voor in wisselend samenstelling heel de aanval.

22 januari 2024 om 01:23

Een killerspits gaat niet om hoeveel goals je maakt maar hoeveel kansen je nodig hebt per goal. Als ik 10 kansen per goal nodig heb maar ik scoor elke wedstrijd, zou ik op 34 goals uitkomen maar ben ik alles behalve een killer. Het is dat gimenez veel kansen krijgt, maar heel koelbloedig is die de laatste tijd niet

22 januari 2024 om 03:05

Kieftenbeld heeft hierin gewoon gelijk.
Mis je zoveel kansen in de premier league, dan zou je er gewoon naast staan.

Soms is hij wel scherp, maar vaak ook niet

22 januari 2024 om 07:17

Dat is natuurlijk gelul. Want ook al mis je er zoveel in de premier league maar scoor je er elke wedstrijd 1. Sta je gewoon in de basis en wordt je zelfs topscorer. Volgens mij gaat het om de kansen die je maakt en niet om die je mist.

22 januari 2024 om 07:33

Precies dat. Hij mist gewoon veel.

22 januari 2024 om 09:18

De laatste weken is hij inderdaad wat minder scherp (alsnog 6 goals in de laatste 6 wedstrijden maar goed). Vrijwel het hele jaar ervoor was hij natuurlijk extreem scherp en schoot hij vrijwel iedere kans erin. En ik ben er van overtuigd dat ie dat gewoon weer gaat doen. Het hele team lijkt gewoon wat op ofzo sinds de winterstop. Oogt allemaal erg flets.

@mikeyduff als je in de Premier League meer dan 1 op 1 loopt kan ik me niet voorstellen dat je er ooit naast komt te staan.

22 januari 2024 om 15:01

@mikeyduff en Kieftenbeld:
Je kunt wel vinden dat Gimenez veel kansen mist, maar de cijfers zeggen iets heel anders. Hij presteert boven de verwachte expected goals (15,9 tegenover 19 goals). Volgens sofascore miste hij 14 grote kansen. Bij Haaland staat de teller dit seizoen op 15 expected goals, 14 goals en 17 gemiste grote kansen. Nunez staat op 18 gemiste kansen, Isak op 12.

22 januari 2024 om 22:47

Premier league natuurlijk niet eerlijk om erbij te halen aangezien daar ook veel betere keepers rondlopen dan in de eredivisie. Voor de rest is die expected goals ook wel te verklaren aangezien gimenez soms van geen kans een goal maakt. Om vervolgens de simpele ballen te missen. Wonderbaarljjke spits

22 januari 2024 om 00:43

Oneens. Hij zit in een mindere fase maar is alsnog gewoon (gedeeld) topscorer van de Eredivisie. In de 88e minuut, in één op één, in de finale van de Gold Cup, maakte hij hem wel gewoon. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarin ie gewoon het killer instinct heeft laten zien. Hij zit gewoon in een mindere fase, net zoals de rest van het team.

22 januari 2024 om 05:54

Klopt. Al was een hele grote factor in die wedstrijd wel het slechte veld. Daardoor werd combinatievoetbal bijna onmogelijk, en werkte het opportunistische spel van Utrecht. Hier viel ook de 1-1 uit. Normale pass van Boscagli op Dest die begint te stuiteren waardoor de bal opstuit bij de aannname van Dest. Daarna verliest hij de bal en het is 1-1.

In de Kuip is de mat natuurlijk gewoon goed. Dan nog maakt Feyenoord een goede kans uiteraard in eigen huis. Ook is PSV een beetje uit balans nu door de afwezigheid van Joey Veerman en Saibari op het middenveld. Als het een keer kan dit jaar voor Feyenoord, is het nu wel.

22 januari 2024 om 09:22

Nou, ik weet niet of je Feyenoord hebt gekeken de laatste potjes, maar ik denk toch dat we begin december meer kans maakten. Hakken over de sloot winnen van Volendam, gelijk tegen NEC en gisteren was het weer met extreem veel pijn en moeite. Als we zo "scherp" zijn als de laatste weken, winnen jullie met 0-4.

Gimenez valt mij ook tegen de laatste wedstrijden. Ik dacht voor de winterstop dat hij misschien weinig energie had van al het gereis Europees en internationaal. Maar het lijkt me dat hij nu wel weer bijgekomen moet zijn. Mogelijk is het placebo effect van zijn neus pleister uitgewerkt

22 januari 2024 om 07:34

Misschien vind hij het gewoon koud hier.

Ik hou wel van problemen die na 18 wedstrijden op 19 goals staan. En itt Pavlidis slechts een strafschop heeft gemaakt.

Santi moet gewoon weer ff die flow vinden, gisteren had ie 2x moeten scoren in begin vd wedstrijd. Maar hij is geen Haaland, dan had ie niet bij Feyenoord gespeeld... Dat komt echt wel weer, hopelijk snel. Daarbij blijft zijn productie niet stilstaan gelukkig....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren