Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk en Gravenberch scoren voor Liverpool, dat doorbekert in de FA Cup

Laatste update:

Liverpool heeft zich vrij moeiteloos geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. The Reds wonnen op Anfield, mede dankzij treffers van Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch, met 5-2 van Norwich City. In de volgende ronde treft de ploeg van vertrekkend manager Jürgen Klopp Watford of Southampton. Die twee ploegen speelden eerder op de dag met 1-1 gelijk en dus moet er een replay plaatsvinden om de tegenstander van Liverpool te bepalen.

Klopp liet Van Dijk op de bank beginnen tegen de ploeg uit de Championship, net als onder meer Trent Alexander-Arnold, Luis Díaz en Andrew Robertson. Wel waren er basisplaatsen voor Gravenberch en Cody Gakpo. Laatstgenoemde startte als linksbuiten en vormde de aanval met Diogo Jota en spits Darwin Núñez.

Na ruim een kwartier spelen pakte Liverpool de leiding. Een heerlijke diepe bal van de pas negentienjarige middenvelder James McConnell kwam terecht bij de tweede paal, waar Curtis Jones de verre hoek vond met een rake kopbal. Een prima start voor Liverpool, al was er even later reden tot chagrijn.

Gabriel Sara deponeerde een hoekschop bij de eerste paal, waar Benjamin Gibson gevonden werd. De centrumverdediger van Norwich kopte keurig over Alisson Becker heen en zag zijn inzet bij de tweede paal in het doel vallen. Toch wist Liverpool de schade al binnen zes minuten te herstellen.

Conor Bradley leverde uitstekend defensief én offensief werk, door na zijn balverovering naar voren te trekken en Núñez in staat te stellen om oog in oog met George Long te scoren. De Uruguayaan schoot hard raak in de verre hoek: 2-1.

Sara zorgde voor het eerste serieuze gevaar na rust. De 22-jarige Braziliaan kreeg de bal min of meer per toeval voor zijn voeten en zag zijn streep vanaf een meter of twintig een halve meter naast het doel van Alisson vliegen. Enkele ogenblikken later wist Liverpool aan de andere kant genadeloos toe te slaan. Een fraaie diepe bal van Curtis Jones kwam via een Norwich-verdediger terecht bij Jota, die niet nadacht en de verre hoek op overtuigende wijze vond: 3-1.

Vrijwel direct daarna betrad Van Dijk het veld. De verdediger verving Ibrahima Konaté en kreeg direct de aanvoerdersband om zijn arm geschoven. De captain van the Reds luisterde zijn invalbeurt enkele minuten later op met een treffer, door een hoekschop van Dominik Szoboszlai met een snoeiharde kopbal tot assist te promoveren: 4-1.

Toch liet Norwich zich nog gelden. Vlak nadat een treffer van de bezoekers werd afgekeurd wegens buitenspel werd het alsnog 4-2 op Anfield. Borja Sainz vond wat ruimte, zag dat Van Dijk niet ingreep en haalde van een meter of twintig verwoestend uit. Alisson kon de inzet van de Spanjaard niet keren.

De treffer van Norwich luidde echter geen comeback in. Het kwaliteitsverschil tussen de Premier League-gigant en de nummer negen van de Championship was simpelweg te groot. Gravenberch kreeg in de slotfase nog de ultieme mogelijkheid om zijn naam op het scorebord te krijgen. Het leek voor de middenvelder een koud kunstje om bij de tweede paal binnen te tikken, ware het niet dat Long een schitterende redding in huis had.

De eindstand werd alsnog bepaald door Gravenberch, die diep in blessuretijd een harde voorzet van Bradley bij de tweede paal binnenkopte: 5-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima resultaat ondanks de 2 tegengoals tegen een club als Norwich met alle respect.
Nunez weet weer te scoren wat goed is voor zijn zelfvertrouwen en ook goals van van Dijk en Gravenberch, helemaal top.
Goed om te zien dat TAA en eindelijk Robertson ook weer terug zijn.
Nu op naar woensdag voor de belangrijke wedstrijd tegen Chelsea. Ga er zelf heen dus hoop nu nog eens wat extra dan ze gaan winnen haha.

28 januari 2024 om 18:06

Belangrijke pot. Lekker vooruitzicht. Veel plezier!

28 januari 2024 om 23:04

Bedankt! Inderdaad een hele belangrijke wedstrijd, maar de punten moeten worden gepakt.

28 januari 2024 om 18:14

Lekker man, geniet ervan! Zal wel een stevig prijskaartje geweest zijn, want ik had me serieus blauw betaald de laatste keer toen ik gegaan ben haha.

28 januari 2024 om 23:02

Dat viel gelukkig erg mee. Ik heb het kunnen regelen via een Nederlander die daar woont. Prijzen zijn inderdaad echt te gek voor woorden en nu was het bedrag voor de ticket ook prijzig, maar voor een wedstrijd van Liverpool was het echt een prima prijs en al helemaal tegen Chelsea. Denk ook omdat het een doordeweekse wedstrijd is.

28 januari 2024 om 19:04

De selectie van Liverpool is tegenwoordig ook een stuk sterker in de breedte, zodat je dit soort wedstrijden ook met de B-keus vrij gemakkelijk wint.

28 januari 2024 om 23:05

Mee eens. Een aantal jaar terug was dat totaal niet en al helemaal niet als er een paar blessures waren.

28 januari 2024 om 19:48

Chelsea, Arsenal en City allemaal in 5 weken tijd. Hopelijk met zo min mogelijk kleerscheuren.

Offtopic:
Ik ga over 2 weken tegen Burnley. Nog een must in Liverpool? Naast de wedstrijd en stadion tour? 😎

28 januari 2024 om 23:03

Ik weet niet of je eerder in Liverpool bent geweest, maar ik vind een wandeling door Stanley Park ook tof. Ben je ook zo bij Everton haha, is toch wel uniek.
Verder moet je ook Albert Dock en de Cavern Pub bezoeken!

MOTM Bradley! Hopelijk kan die zich zou blijven ontwikkelen. Dan hebben we met hem en Quansah toch wat geld uitgespaard aan extra cv en rb. Gakpo en Gravenberch vond ik toch weer de minste bij Liverpool. Trent, Robbo en Szobo zijn ook weer terug uit blessure, er hangt een positieve vibe rond de ploeg. Kan een mooi einde worden van het tijdperk onder Klopp!

28 januari 2024 om 17:47

Eens, bij Gravenberch heb ik een beetje het idee dat hij niet zo goed weet wat ie nou moet doen als middenvelder, hele apathische speler.

28 januari 2024 om 18:12

Gravenberch is gewoon nog steeds precies dezelfde speler als bij Ajax. Hoe hij bij zulke mooie clubs terechtkomt en ook nog zoveel kansen krijgt is mij een raadsel. Hij speelt mee, maar echt sterker gaat hij je nooit maken. Gakpo ook slecht deze wedstrijd.

28 januari 2024 om 18:50

@hendrik123, omdat meespelen op deze leeftijd prima is. Hij is pas 21 jaar. Waarom hij steeds bij mooie clubs komt is logisch. Een sterke krachtige soepele voetballer die ook nog technisch is. Dat soort types wil elke club uit elke land.

Types als bv Donny vd Beek of Klaassen, die zijn veel minder gewild, zo'n Engelse club trapt er alleen elke keer in, in een vlaag van verstandsbijstering, als Ajax een mooi seizoen draait.

28 januari 2024 om 20:09

Ik vind hem verre van soepel en ook zeker niet technisch. Laat staan sterk en krachtig. Dat soort types wil elke club idd wel, dus daarom snap ik ook niet dat ze bij hem uitkomen.
Hij heeft eigenlijk niet echt sterke punten. Alles is oké, maar er springt niks uit. Druk zetten en in verdedigend opzicht heb je niks aan hem. Totaal niet explosief. Dat past juist heel erg bij Liverpool.
En dat gaat hij ook niet krijgen, want daar heeft hij het lichaam gewoon niet voor.

Een Norwich wat dit seizoen zeer moeilijk scoort ook nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren