Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Gijp met stomheid geslagen: ‘Waar heb jij het nou over?’

Laatste update:

Rob Jansen denkt dat het Nederlands elftal een goede kans maakt om het EK 2024 te winnen, zo maakt hij duidelijk in de podcast KieftJansenEgmondGijp. De zaakwaarnemer zag onder meer tegen Schotland (4-0) 'iets speciaals' bij Oranje en verwacht dat de ploeg van bondscoach Koeman het ver kan schoppen komende zomer. De uitspraken leiden tot veel verbazing bij René van der Gijp en Wim Kieft.

Nederland boekte afgelopen vrijdag een op papier overtuigende overwinning op Schotland, al waren meerdere analytici kritisch op het veldspel. Door een zondagsschot van Tijjani Reijnders nam Nederland tegen de verhouding in de leiding in de Johan Cruijff ArenA, waarna Oranje in het laatste kwartier via doelpunten van Georginio Wijnaldum, Wout Weghorst en Donyell Malen uitliep naar 4-0.

Jansen geeft in de podcast aan een goed gevoel te hebben overgehouden aan de overwinning. “Ik zeg je, en het is heel raar want ik heb een hele andere mening dan anderen, dat het Nederlands elftal heel ver gaat komen op het komende EK. Ik heb in een half uur tijd ineens zoveel gave dingen gezien”, begint Jansen.

Het standpunt van Jansen leidt tot verontwaardigde en honende reacties van vrienden annex collega's Kieft en Van der Gijp. “Maar waarom? In deze wedstrijd? Ik weet niet waar jij het over hebt”, lacht laatstnoemde. Kieft: "Ben jij al gestopt met je medicijnen, Rob?"

Jansen laat vervolgens het achterste van zijn tong zien: “Verklaar mij maar voor gek. Ik denk iets gezien te hebben in dit team. Ik zag creativiteit, er werden openingen gevonden én ik zag ook dat spelers zelfkritisch waren. Dat vind ik een goede eigenschap. Het zou mij niet verbazen dat er op dat toernooi straks een fantastisch team staat dat gaat presteren”, zo legt de Hagenaar zijn bevindingen uit.

“Ik heb de wedstrijd ook gezien en de kritieken op onder meer Xavi Simons gelezen, maar ik denk met alle spelers die er nog bij komen van blessures zoals een Frenkie de Jong dat het mij niet zou verbazen dat er in Duitsland opeens een topteam staat. Ze worden moe van de kritiek en ergeren zich er mateloos aan”, besluit de zaakwaarnemer.

Kritiek


De heren gaan ook in op de situatie van Simons. De aanvallende middenvelder heeft zich na de overstap naar RB Leipzig vrijwel geruisloos aangepast aan de nieuwe omgeving en het hogere niveau. Voor die Roten Bullen maakte hij dit seizoen al negen goals en gaf hij dertien assists. Hoewel het op clubniveau dus crescendo gaat voor de twintigjarige creatieveling, hikt hij in het nationale elftal nog altijd aan tegen de hatelijke nul treffers na twaalf interlands.

Kieft ziet ook dat Simons een bepaalde geldingsdrang heeft die hem niet altijd ten goede komt. “Dan kijk je naar die Simons. Hij kan hartstikke leuk voetballen en ik vind hem ook heel intrigerend. De eerste tien ballen speelt hij verkeerd, maar hij blijft het gewoon proberen. Elke keer een hele moeilijke actie blijven maken, terwijl de voorgaande tien al mislukten. Maar als je er twintig achter elkaar verspeelt zou er toch wel iemand in dit elftal moeten zijn die zegt: ‘Xavi, gewoon niet doen. Speel hem gewoon van A naar B.’", aldus Kieft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, wat is nou een goede kans? Het is een EK. Als je Frankrijk ontloopt, stijgt zo'n kans al aardig. De overige landen draaien ook nog niet echt lekker. Puur qua spelersmateriaal ben je niet per se kansloos, maar als je naar de wedstrijden kijkt, is het als collectief gewoon te matig om een reeks neer te zetten tegen relevantere tegenstanders. Het is tactisch te veel los zand.

26 maart 2024 om 18:36

ik ontloopt liever Portugal dan Frankrijk.

26 maart 2024 om 20:42

Frankrijk ontlopen we ook. Zitten bij hun in de poule

Ik denk dat wij onze spelers ook standaard onderwaarderen. Denk dat Nederland best kans maakt op een goede dag, want er zit best wel kwaliteit in de selectie, ondanks dat sommige mensen ons best wel eens anders willen doen laten geloven.

26 maart 2024 om 17:35

Het ligt natuurlijk ook deels aan de loting, maar normaliter ben je minder dan Duitsland, Frankrijk, Portugal en Engeland. Betekent dit dat je die sowieso verliest? Nee, maar het wordt heel erg lastig. Je zou ze of tactisch moeten aftroeven (wat ik absoluut niet zie gebeuren onder Koeman) of je moet gewoon heel veel geluk hebben dat de tegenstander een off-day heeft.

Ik denk dat het zo goed als onmogelijk is om Europees kampioen te worden. Tenzij je bijvoorbeeld alle goede tegenstanders ontloopt tot aan de finale, en dan hopen op een goede dag in de finale. Nederland is onderling tegen Spanje, België en Italië ook geen zware favoriet, maar die kan je nog wel hebben denk ik. Ik zie gewoon niet in hoe je wint van het rijtje Engeland/Duitsland/Frankrijk/Portugal in een knock out duel. En stel je wint van een van die ploegen, en je komt de ronde erna tegen een andere uit dit rijtje, dan zie ik Nederland niet nóg eens stunten.

Nederland zal bij de bookmakers waarschijnlijk 7e/8e zijn in het rijtje favorieten, en dat is denk ik logisch.

26 maart 2024 om 19:42

Italie won ook het EK met een niet veel betere selectie dan Oranje nu heeft, en kijk hoe die het deden: met minimale cijfers langs Oostenrijk en Belgie schrapen, en vervolgens 2x winnen op penalties.

26 maart 2024 om 20:01

Die speelden wel heel goed voetbal hoor. Dat zat tactisch goed in elkaar, en defensief stonden zij hartstikke degelijk.

Ik kan me de laatste wedstrijd waar Oranje lekker voetbal op de mat legde eerlijk gezegd niet herinneren.

Onzin om dat te zeggen natuurlijk. Engeland en Frankrijk zijn de favorieten. Zij hebben de beste selecties ter wereld op dit moment en zeker van Europa. Daarna komt Nederland wel samen met Duitsland, Italië, Spanje en Portugal. Die landen ontlopen elkaar niet zo heel veel, maar het zijn er erg veel en Frankrijk en Engeland zijn op papier veel beter.

26 maart 2024 om 17:36

Portugal kun je wat mij betreft bij Engeland en Spanje zetten. Die hebben echt een goede selectie.

26 maart 2024 om 17:36

Engeland is altijd favoriet tot het toernooi begint. Frankrijk is favoriet. Daarna landen als Engeland en Portugal. Oranje zit idd niet bij de favorieten, en wat Rob voor speciaals zag tegen Schotland. Ik zag zag het niet 😅

26 maart 2024 om 17:47

Engeland is nu toch echt wel heel wat anders dan een paar jaar geleden. Als je dat niet doorhebt moet je het voetbal wat beter gaan volgen.

26 maart 2024 om 19:28

Maar dat is altijd hetzelfde met Engeland.
Elke eindronde is het een betere elftal dan voorheen en gaan ze het deze keer wel winnen etc
totdat het toernooi begint zoals Migi net schets..

26 maart 2024 om 20:31

Engeland heeft altijd een fantastisch team op papier.

Er is altijd een kans.. opzich luister ik deze Podcast vaak, Rob kan ik wel hebben. Maar zou hij durven zeggen dat het niks word? Koeman zit in zijn stal en wil volgens mij ook met die andere in die club stappen

26 maart 2024 om 17:46

Vind je Rob niet irritant? Vind hem altijd een bepaalde arrogantie uitstralen, wilt het zo graag hebben over hoe fantastisch hij is.

René was deze aflevering trouwens zo irritant dat ik delen moest skippen. Hij kan niemand laten uitpraten, en als iemand in een verhaal zit zit hij constant woorden erdoorheen te gooien om het verhaal te doorbreken.

26 maart 2024 om 17:48

Jij snapt het

Ik zag de halve finale concacaf Nations League tussen Jamaica en de VS . Erg vergelijkbaar. Van Amerikaanse kant leek het he-le-maal nergens op! tot het moment dat Reyna binnen de lijnen kwam. Zo heb ik onze wedstrijd tegen de Schotten ook beleefd, totdat Veerman binnen de lijnen kwam. Ik vind dat Simons in de kritieken en verdediging op die kritieken overbelicht wordt, en Veerman onderbelicht wordt. Wil hem dus nu even benoemen.

Hopelijk kan hij tegen Duitsland definitief bewijzen dat we hem nodig hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren