Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Gijp doet Nederlandse topclubs opvallende suggestie: ‘Koop een hotel’

Laatste update:

De Nederlandse topclubs zouden ieder een hotel moeten aanschaffen, zo oppert René van der Gijp maandag in de podcast KieftJansenEgmondGijp. De analist denkt dat de clubs daarmee het probleem rond de eenzaamheid van de aangetrokken spelers kunnen oplossen.

De suggestie van Gijp volgt kort nadat Chuba Akpom vertelde zich erg eenzaam te hebben gevoeld in zijn beginperiode bij Ajax. In de podcast gaat het dan ook over het beklag van de Engelse aanwinst, die zei dat zijn eerste maanden in Amsterdam 'vreselijk' waren geweest.

"Ik speelde niet, we wonnen niet... Ik zat op mezelf in een hotel. Het was stressvol", aldus Akpom eerder deze maand. Van der Gijp gelooft dat dergelijke situaties te voorkomen zijn. "Als ik bij zo’n club als PSV, Ajax of Feyenoord zou werken", zegt hij, "zou dat het eerste zijn wat ik oplos."

"Ik zou gewoon een hotel kopen, met kamers waar je even als gezin in kan wonen", legt Van der Gijp uit. "Je breekt drie kamers door en je maakt één keuken. En als je beneden komt, kom je je eigen teamgenoten tegen die in dezelfde positie zitten."

De suggestie van de voormalig prof lijkt vooral gericht te zijn op Ajax. "Want je geeft 115 miljoen uit…", zegt Gijp, doelend op de transfersommen die de Amsterdammers afgelopen zomer uitgaven onder Sven Mislintat.

"Je moet iemand toch een veilige omgeving kunnen geven. Koop een hotel, ergens in Vinkeveen. Zit je heerlijk, daar is niks mis mee", besluit Van der Gijp.

Ommekeer voor Akpom
Akpom lijkt na zijn lastige beginperiode inmiddels zijn draai gevonden te hebben. De 28-jarige middenvelder annex aanvaller is onder John van 't Schip vaste invaller en dat resulteerde vooralsnog in vier doelpunten uit vier wedstrijden onder de nieuwe trainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik geloof dat Feyenoord in zo’n toren allemaal spelers heeft zitten, met allemaal appartementen. Dit gebouw zal wel niet van Feyenoord zijn maar ze zullen we afspraken hebben denk ik daar over.

13 november 2023 om 18:55

Ja Gijp is een simpele ziel, letterlijk. Je kan inderdaad prima wat afspraken maken met een complex op de Zuidas waar je spelers af en toe kan stallen. Onnodig populair doen die Gojp

13 november 2023 om 19:29

Hoezo nu weer een simpele ziel? Het is bijna hetzelfde als jij voorstelt. Oftewel een complex waar je met meerdere spelers in dezelfde situatie kan wennen met het gezin erbij, of je dit doet op de Zuidas of in Vinkenveen is niet zo belangrijk.

13 november 2023 om 20:23

@Fatih,

Het ligt zo voor de hand dat Ajax dat niet doet. Je kunt Gijp wel een simpele ziel vinden maar hij heeft gewoon gelijk.

13 november 2023 om 19:08



Ze hadden 2 toren bij het Zuidplein waar veel Feyenoord spelers woonden in het verleden. Weet niet als dat nog zo is

13 november 2023 om 19:41

Nu zitten ze in de torens van vesteda, op kop van zuid en aan de overkant van het water.

13 november 2023 om 20:29

PSV heeft ook een stel appartementen in de stad geloof ik. Dit is niet heel gek.

14 november 2023 om 04:04

Ik kom uit Groningen en weet daardoor dat zelfs Groningen een toren met appartementen heeft. Als kleinere clubs er zelfs aandacht aan besteden...

Het is de vraag of Apkom daarmee akkoord was gegaan. Hij heeft nu ook 25 adressen afgewezen. Het is prima en logisch dat je iets kiest wat je echt mooi vindt maar dat hij dan wel gaat zeuren dat hij in een hotel verblijft vind ik dan wel tegenstrijdig.

13 november 2023 om 19:06

Natuurlijk gaat hij hiermee akkoord. Het is namelijk niet ter vervanging van een huis, maar ter vervanging van de hotelkamer waar hij sowieso al in terecht zou komen.

Om nou een heel hotel aan te schaffen is nou ook weer zoiets. Grootste deel van de spelers heeft gewoon al een woning en kan dat ook makkelijk betalen. Als je je echt eenzaam voelt kan je vast wel bij iemand logeren ofzo. Hoeft niet gelijk een gebouw voor miljoenen op de kop getikt worden.

13 november 2023 om 20:10

Je kan een deel van het hotel ook verhuren wanneer er een deel leeg staat. Lijkt me sowieso geen slechte investering om als clubs ook te gaan investeren in vastgoed!

Geen slecht idee van der giip. Af en toe heeft ie ook goede ideeen.

13 november 2023 om 19:41

Incidenteel ja, weet niet of hij dit expres doet of gewoon ongelofelijk veel pech heeft met denken.

Nou ja een heel hotel is weer iets te overdreven, maar het idee erachter is niet zo slecht en niet nieuw. Veel internationale bedrijven hebben bijvoorbeeld appartementen gekocht om expads daarin (tijdelijk) te huisvesten. Zo kunnen ze in een vertrouwde omgeving op hun gemak hun eigen woning zoeken.

Dit gebeurd al lang. Spelers worden bij elkaar gezet in appartementen.

Ik ben 14 jaar geleden verhuisd naar Amsterdam, met een middelbare salaris, en kon bijna niks vinden, alles te duur, uiteindelijk een studio moeten huren voor 1k in de maand.
Kende weinig mensen hier, nieuwe omgeving werk, nieuwe mensen leren kennen. Zo gaat het leven. Ik was waarschijnlijk toen net zo oud als Akpom nu….
Meneer verdient een mega salaris en dan nog zielig lopen doen, jij heb 25 woningen kunnen afwijzen….zoek je eigen geluk. Als jij naar NL komt dan had je wat meer research moeten doen voordat je gaat moven. Ben je hier, zit je op je hotel en je bent ongelukkig…..ja tuurlijk, geluk is niet te koop, maar hè, met die salaris kan je wel veel makkelijker je geluk gaan zoeken. Dus doe niet zo zielig.

13 november 2023 om 21:29

Zie op je profiel dat je 41 jaar oud bent, word het dan niet eens tijd om volwassen te worden en niet zo bekrompen en egocentrisch naar de wereld te kijken?

Op Kalverstraat of Leidseplein??;-)))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren