Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Boomen looft ‘fantastische’ teamgenoot bij Ajax: ‘Groot compliment’

Laatste update:

Branco van den Boomen heeft na afloop van het verloren duel met AZ (2-0) teruggeblikt op het duel. De 'verraste' middenvelder zag een teleurstellend spelend Ajax aantreden in een systeem met vijf verdedigers en kan na afloop één aanknopingspunt noemen: de invalbeurt van Ahmetcan Kaplan.

“Heel teleurstellend”, noemt Van den Boomen de verliespartij van de Amsterdammers. “We hebben te weinig gecreëerd, AZ stond goed compact, een verdiende overwinning denk ik.”

Ajax trad tegen AZ aan met vijf verdedigers. Van den Boomen zag daar wel heil in. "Ik dacht dat het wel goed bij de spelers pastte. We hadden vandaag twee type backs die ideaal waren voor deze opstelling. Ik was wel verrast, maar dacht wel: oké, dit is een goed plan."

“Je wil het liefst automatismen, maar uiteindelijk heb je met een selectie te maken. Dit was het plan en dat moet je uitvoeren. Dat hebben we vandaag, ook aangezien de fitheid, niet goed gedaan.”

Op de vraag of er ondanks de kansloze nederlaag ook aanknopingspunten blijven hangen na de wedstrijd, reageert de middenvelder bevestigend. “Bijvoorbeeld Kaplan die fantastisch inviel, een groot compliment naar hem. Voor de rest moeten we kijken hoe we hier verder mee gaan en of we hierop gaan trainen of op een ander systeem.”

Van den Boomen, die er met een zware knieblessure drie maanden uitlag, deed tachtig minuten mee bij Ajax. Donderdag stond de spelverdeler ook al 120 minuten op het veld in Noorwegen, toen FK Bodø/Glimt na verlenging werd uitgeschakeld (1-2).

Rustig gebracht wordt Van den Boomen dus niet. “Ik was na Bodø/Glimt wel helemaal kapot natuurlijk, dat was zwaar. Vandaag (zondag, red.) heb ik wel een matige pot gespeeld, maar dat lag niet alleen aan het fysieke.”

“Ik denk dat als we een hele fitte selectie hadden dat ik misschien 45-60 minuten had gespeeld, maar dat is nou eenmaal niet zo. Maar ik ben blij dat ik weer voetbal en dat ik weer kan spelen”, besluit Van den Boomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik leerde dit al in de E'tjes: de verdediging begint bij de aanval. Als je geen aanval opstelt zoals nu het geval was gaat het nooit lukken. Ook het middenveld is een lachertje. Verdediging ook matig. Dan krijg je dit.

25 februari 2024 om 20:26

In E’tjes speelde je geen 541 of hoe het vandaag ook stond. Zat teams die wel kwaliteit hebben waarbij het wel werkt

Kaplan maakte gewoon een oerdomme overtreding op Pavlidis. Als de VAR niet zat te slapen was dat gewoon een strafschop tegen geweest. Dus dat viel allemaal wel mee

25 februari 2024 om 19:34

Ja 100% strafschop. Hij tikt hem slim weg ik snap de redenatie ook niet. Bij Minteh laatst ook zo’n situatie en toen was het wel een penalty.

25 februari 2024 om 19:41

Die bal was al over de achterlijn en hij lag er al waar pavlidis tegenaan dook. Was net wel wat anders bij minteh. Heel risicovol.

25 februari 2024 om 19:43

Tegenwoordig zijn we al blij wanneer een verdediger in ieder geval ingrijpt

25 februari 2024 om 21:39

Pavlidis was de bal eigenlijk al kwijt. Ik denk dat de var daarom niet ingreep. Maar risicovol is t wel.

Toch speelde Kaplan wel goed. Eigenlijk de enige die zijn duels won en in ieder geval op de bal verdedigde.

Misschien heb ik niet goed gekeken, maar het was toch gewoon 541 bij de aftrap? Eén aanvaller, vier middenvelders en vijf verdedigers.

25 februari 2024 om 19:41

5-3-1 Taylor stond ook opgesteld.

25 februari 2024 om 20:06

232 Sutalo, Gaaei en Sosa stonden ook opgesteld.

25 februari 2024 om 20:20

Sutalo was ook vandaag verdedigend beter dan Hato. Zoals al weken. Dat Sutalo niet goed genoeg is op dit moment ziet iedereen wel, en op deze manier was hij inderdaad geen 20mln waard. Maar de afkeer die jij jegens hem hebt is echt abnormaal. Sutalo is vooral aan de bal verschrikkelijk onzeker, maar puur qua verdedigend ingrijpen etc is hij veel beter dan hato afgelopen weken. Hato gaat vandaag zowel bij de 1-0 als de 2-0 in de fout. Bij de 1-0 grijpt hij niet tot nauwelijks in en bij de 2-0 verliest hij heel makkelijk een cruciaal duel.

26 februari 2024 om 08:04

Sosa en Shutalo hebben weinig fout gedaan. Gaaei is gewoon niet goed genoeg. Bij clubs waar de druk en het tempo minder hoog is is, zal hij gewoon een goede back blijken. Maar voor Ajax niet goed genoeg.

25 februari 2024 om 19:46

Je hebt wel goed gekeken, het was inderdaad 1-5-4-1. Eenmaal in de wedstrijd was het 1-0-0-1.

Ongelofelijk en prachtig om te zien dat nu zelfs v.'t Schip Ajax verlogend. Terug naar de rand van de afgrond.

25 februari 2024 om 19:57

Burneraccount van Steijn?

Jammer dat het dan alleen over het verlies van Ajax gaat, lichtpuntjes volgens journalisten, spelers van Ajax die elkaar goed vinden. Maar een artikel wijden aan az die wint? Nope

25 februari 2024 om 20:09

Hi Bas, er bestaat dus een voetbalmedium dat Voetbalzone heet. Hierop kun je een artikel vinden genaamd: "Ruben van Bommel slacht Ajax." Dit gaat over AZ die wint. Ik vind de titel persoonlijk nogal vreemd aangezien dit meer zou passen indien Ruben er 5 in had gelegd. Maar goed, we kunnen niet altijd onze zin krijgen.

25 februari 2024 om 20:26

Dat was helaas het artikel dat over de wedstrijd ging. Verder alles ingewijd aan Ajax. Jammer dat de verliezer zoveel meer aandacht krijgt

Ik had het idee dat Brobbey alleen voorin liep, wie zou daar als tweede moeten hebben staan? Je kan best met 2 spitsten spelen, maar dan moet er wel meer aansluiting zijn van de andere spelers. Nu stond Brobbey daar op een eiland, maximaal gefrustreerd.

Geef Kaplan maar gewoon het vertrouwen naast Sutalo. Kijken hoe dat gaat werken. Want Hato is het gewoon niet en moet je op de bank zetten. Maakt wekelijks zoveel fouten. Dan kan je zo'n jonge kerel beter is gewoon ernaast zetten en niet alles laten spelen.

25 februari 2024 om 19:53

Tja je kan ipv Hato ook Sutalo neerzetten in jouw reactie. Ik vind Hato in ieder geval een betere speler dan Sutalo en dat heeft hij dit seizoen ook wel laten zien. Dit Ajax mist gewoon zoveel kwaliteit, dat het eigenlijk niet eens gek is waar ze momenteel staan.

25 februari 2024 om 20:00

Kaplan - Hato moet gewoon je duo zijn. Hato is de laatste weken erg matig, maar Sutalo heeft echt 0.0 vertrouwen. Die moet je dan helemaal niet willen opstellen. Even uit de spotlights misschien.

25 februari 2024 om 20:00

Hato en Kaplan zijn beide linksbenig. En als Hato nu al staat te schutteren wat moet je dan doen als die met zijn verkeerde been de hele tijd moet gaan opbouwen. Dat gaat al helemaal niet goed. Daarnaast heb je geen éã©n keer is zonder Hato gespeeld. Ook zonder Sutalo is het drama als Rensch en Hato samen moeten spelen. Dus ja ik zou een keer gewoon is Hato gaan banken en kijken of het centraal dan sterker staat met Kaplan.

25 februari 2024 om 20:10

De twee wedstrijden waarin Sutalo geblesseerd was paar weken geleden wonnen we nog overtuigend. Daarna niets meer gewonnen juist.

25 februari 2024 om 20:41

Kaplan kan rechts centraal spelen. Heeft hij al eerder gedaan dus geen probleem. Hato is de laatste weken niet best zoals ik zeg, maar kan meer brengen dan Sutalo naast een type Kaplan die niet erg snel is.

Zonder Sutalo ging het juist best aardig. Overigens heb ik het liefst beide op de bank maar heb je geen andere optie dan 1 van de 2 op te stellen.

Dus ja, dit is echt de beste optie in mijn ogen. Had veel meer van Sutalo verwacht, maar dat is eigenlijk de enige speler waar ik mij op heb verkeken van de aankopen. Dacht echt dat hij een stabiele factor zou worden aan het begin.

Kaplan is gewoon een redelijke verdediger, die bij de 2-0 kinderlijk in de fout ging. Maar ik snap v.d. Boomen wel, Kaplan is een vlag op een modderschuit. En die v.d. Boomen blijkt dus ook gewoon KKD kwaliteit te zijn. Net als het overgrote deel van de selectie. Het wordt met de week schrijnender. Vetbetaalde miljonairs die het best prima vinden iedere wedstrijd vernederd te worden. Het is tenslotte maar werk. Vanavond weer lekker naar het meisje!;-)))

25 februari 2024 om 21:36

Branco heeft op 1 jaar na altijd op het 2de niveau gespeeld. Hij heeft zeker wel kwaliteiten maar hij heeft wel het tempo van een KKD speler.

Ik was verrast en misschien gaan we hierop ook trainen.

Dit klinkt alsof er niet op getraind is. Dan kun je je afvragen er dan voor dit systeem gekozen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren