Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bronckhorst gaat met Rangers in spaarstand richting PSV

Laatste update:

Rangers heeft de thuiswedstrijd tegen St. Johnstone in een 4-0 overwinning weten om te zetten. Op het eigen Ibrox was het team van Giovanni van Bronckhorst veruit de betere partij, al had het in de beginfase moeite om het overwicht in doelpunten om te zetten. Via Malik Tillman, Antonio Colak, Scott Arfield en Tom Lawrence wist Rangers wel gewoon te winnen. De Schotten lijken daarmee klaar voor de wedstrijd in de play-offs van de Champions League tegen PSV.

Voor Rangers is de wedstrijd tegen de Eindhovenaren uiteraard een van de belangrijkste van het seizoen. Van Bronckhorst spaarde in duel met St. Johnstone enkele basisspelers uit de midweekse return bij Royale Union Saint-Gillis (3-0): Lawrence, Arfield, Tillman en Ryan Kent hoefden niet aan de aftrap te verschijnen. Op Kent na vielen de genoemde spelers wel in.

De eerste kans was na zeven minuten voor Tillman, die de bal per toeval voor zich zag belanden. De middenvelder kon de bal echter niet controleren, waardoor St. Johnstone-doelman Remi Matthews de bal simpel kon oppakken. Rangers bleef druk zetten in de openingsfase en de bezoekers konden zich er niet onder vandaan spelen. Hoewel het defensief niet onaardig stond bij St. Johnstone, was het wachten op een Rangers-goal. Die kwam er uiteindelijk na ruim een half uur spelen. James Tavernier vond het hoofd van Tillman, die zonder moeite raak kopte. Colak was even later dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal werd slechts tot hoekschop gepromoveerd.

Ook na de thee bleef Rangers domineren en dat bleek onder meer uit het percentage balbezit, wat vlak na rust op 72 procent lag. Pogingen van John Lundstram, Borna Barisic en Rabbi Matondo strandden nog, maar ruim een kwartier na rust was het alsnog raak. Op aangeven van Matondo schoot Colak na een mooie draaibeweging raak. In de slotfase liep Rangers vervolgens uit. Ryan Jack bereikte Matondo na een mooie pass, die de bal af gaf op Arfield: 3-0. Twee minuten later was het weer raak. Dit keer was Arfield aangever en rondde Lawrence fraai af.

Met de overwinning komt Rangers nu op negen punten uit drie wedstrijden in de Schotse Premiership. Eerder versloeg de ploeg van Van Bronckhorst Kilmarnock (2-0) en Livingston (1-2). Tussendoor werd Union Saint-Gilloise verslagen in de derde voorronde van de Champions League. Omdat PSV zich wist te ontdoen van AS Monaco, zullen beide ploegen elkaar treffen in de play-offs. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk zijnde Ragners van een ander niveau dan Monaco, maar toch heeft PSV dit nog niet gewonnen. Zeker op een vol Ibrox kan het spoken, en tegen monaco bleek dat PSV voetballend nog niet op CL niveau zit. Psv is wel favoriet, dat moge duidelijk zijn.

13 augustus 2022 om 19:31

Op basis waarvan is PSV favoriet? Ik zie PSV geen finale EL halen om eerlijk te zijn. Rangers doen het de laatste tijd gewoon bijzonder goed. Wat mij betreft is er geen favoriet. 50-50 imo

13 augustus 2022 om 19:43

Ik vind dat ook onzin. Er is bij Rangers op Bassey na volgens bijna geen enkele basisspeler vertrokken terwijl ze afgelopen seizoen in de EL-finale stonden en echt geen makkelijke route richting de finale hadden.

PSV zal de bal wel hebben de komende twee wedstrijden, maar dat zegt nog helemaal niks over de uitslag. Het spelletje van sleuren, trekken en schoppen heeft Rangers nog veel beter onder de knie dan PSV, dus ik zie het prima gebeuren dat er eenzelfde wedstrijdbeeld ontstaat als tegen Monaco, alleen dan andersom met een Rangers dat er uiteindelijk met de winst vandoor gaat.

Wat me dan wel weer positief stemt is dat PSV prima kan hangen en ineens kan versnellen qua combinatiespel. Dat is de enige manier om Rangers onschadelijk te maken denk ik. Ze zullen de bal niet hoeven, als PSV zorgt dat de wedstrijd rond het middenveld gespeeld wordt kunnen ze er snel uit met de backs/buitenspelers door een Veerman ofzo.

13 augustus 2022 om 19:47

Rangers doen het idd goed de laatste tijd. Toch schat ik ze niet zo hoog in als Monaco en die zijn ook verslagen door psv (als was het met het nodige kunst en vliegwerk). Ik denk dat PSV simpelweg meer kwaliteit heeft

13 augustus 2022 om 19:50

Om daar aan toe te voegen. Ik denk dat Van Nistelrooy een uitstekende trainer is, en die weet wat er Europees gevraagd wordt.

13 augustus 2022 om 22:38

PSV moet dit gewoon simpel winnen.

13 augustus 2022 om 23:28

Niet op CL niveau? Zat niet eens op Eredivisie niveau. Geen enkele paas kwam aan? Heb het de graafschap in de kkd veel beter zien doen.

14 augustus 2022 om 00:04

Het klinkt interessant, maar lees je het een tweede keer en dan zijn het alleen maar open deuren. Daarnaast is me in dat licht niet duidelijk of Rangers volgens jou wel CL niveau is, waarom PSV desondanks toch favoriet is en waarom je buiten beschouwing laat dat het Philips Stadion in dit soort wedstrijden evenzeer een twaalfde man is en zelfs in verlenging van waarde kan zijn…

Ik ben enorm benieuwd naar dit elftal van Gio. Ik heb ze nog helemaal niet bekeken, maar als ik zo eens kijk naar hun route naar de EL finale vorig seizoen kan ik niet anders dan stellen dat dit Rangers nog wel eens een hele kluif zou kunnen worden voor PSV. Het voordeel is dat PSV eerst uit speelt en dan pas thuis; uit de schade beperkt houden en thuis met het publiek er achter afmaken die handel. Forza PSV!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren