Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Aanholt en Mertens belangrijk bij late bekeroverwinning Galatasaray

Laatste update:

Galatasaray heeft de achtste finale van het Turkse bekertoernooi gehaald. De recordkampioen rekende in eigen huis af met tweededivisionist Ankara Keçiörengücü: 1-0. Gevierde man was invaller Bafétimbi Gomis, die niet voor het eerst dit seizoen belangrijk was met een doelpunt in de slotfase. In de aanloop naar dat doelpunt speelden Patrick van Aanholt en Dries Mertens een belangrijke rol. Door de overwinning heeft Galatasaray de achtste finale van het bekertoernooi gehaald.

Galatasaray begon met Van Aanholt in de basis aan de wedstrijd tegen de nummer zes van de tweede Turkse divisie. Trainer Okan Buruk liet de Uruguayaanse WK-gangers Fernando Muslera en Lucas Torreira eveneens vanaf het begin starten, net als de Zwitser Haris Seferovic. Dat betekende onder meer dat Mertens, die met België al in de groepsfase werd uitgeschakeld, en voormalig AZ'er Fredrik Midtsjø op de bank moesten plaatsnemen.

Galatasaray had het lastig in de eerste helft. De ploeg van Buruk kwam moeilijk tot kansen. Moustapha Camara kwam in de twintigste minuut goed weg, nadat hij na een zwaaiende armbeweging richting Baris Yilmaz geel kreeg. De daaropvolgende vrije trap van Juan Mata leverde niets op. Galatasaray bleef het proberen en kreeg vlak voor rust de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Mikail Okyar stak zijn been uit in het zestienmetergebied, waar Torreira gretig gebruik van maakte. De strafschop die daarop volgde kon niet worden benut door Seferovic, die de bal snoeihard op de paal schoot.

Na rust bracht Buruk onder meer Mertens, Gomis en Kerem Aktürkoglu binnen de lijnen in de hoop de openingstreffer alsnog te forceren. Lange tijd lukte het Galatasaray niet om tot een doorbraak te komen. Een kwartier voor tijd kwam het erg dichtbij, nadat een hoekschop op het hoofd van Emin Bayram belandde. De centrale verdediger vond met zijn kopbal de lat. Zeven minuten later was het dan toch raak voor de topclub uit Istanbul. Mertens bracht de bal bij Van Aanholt, die op zijn beurt doorspeelde naar Aktürkoglu. De Turk vond bij de tweede paal de ongedekte Gomis: 1-0. Vlak daarna had Aktürkoglu een goed schot in huis, dat door doelman Boran Güngör kon worden gekeerd. Voormalig Vitessenaar Milot Rashica schoot de rebound vervolgens in het zijnet. Een dure misser zou dat echter niet blijken te zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een slecht spel vanavond van veel reservespelers! Abnormaal dat coach Buruk die nietsnut Baris Alper zo lang liet doorspelen. Verder ook Seferovic, Berkan, Mata en Dubois zo slecht zeg, echt Galatasaray onwaardige spelers. Die pass van Van Aanholt was trouwens het enige goede wat ie vanavond liet zien.

22 december 2022 om 21:22

Bro k zeg je eerlijk. K weet echt niet wat Baris te zoeken heeft bij GS. Hij is niet normaal slecht man. Elke beslissing is fout, elke pass is fout elke actie is verkeerd. Hoop dat ze toch weten dat deze koekebakker niks bakt en meteen weg doen

22 december 2022 om 22:28

Die baris kan letterlijk maar dan ook letterlijk niks. Maar ik zit thuis op de bank en okan daar in het stadion + hij verdient bakken met geld. Hij weet dus sowiso wel beter boys

22 december 2022 om 23:57

Baris was wel diegene die de bal perfect terug kopte in de voeten van Icardi zodat hij kon scoren tegen Besiktas, hij kan wel wat hoor.

22 december 2022 om 23:03

Ik merk hier dat er veel mensen zijn met weinig verstand van voetbal. Baris is jong en talentvol. Hij is snel en krachtig en kan een goeie actie maken. Ik nben het er wel mee eens dat het vooralsnog niet echt uitkomt bij baris, maar ik zie meer dan genoeg potentie in hem. Ook ben ik het niet eens met andere comments over het feit dat gs niks gaat bereiken dit seiz blabla. We hebben basak oprecht verkrcht en als de belangrijke jongens hun niveau gaan halen dan heeft dit gala een goeie basis voor de komende jaren. Dan moet het er wel van komen!

22 december 2022 om 23:13

Nee jij hebt lekker verstand. Er zn veel zulke spelers als hem. Kip zonder kop. Voetballen zonder enige idee erachter. Dan kan je nog lang wachten, zonde.

weet niet,zit bijna geen voetbal meer in.cim bom is lost

Dit Galatasaray gaat de Turkse beker never nooit niet winnen. Ook het kampioensschap mogen we op onze buik schrijven.

Het is allemaal net-niet. De spelers, het spel, de trainer, de strijdlust.

Nipt win je van een tweede divisionist. Dat zegt wel genoeg.

22 december 2022 om 22:32

Het is met je b team maar alsnog is het wel een beetje ontmoedigend idd. Denk wel dat Gala gewoon meestrijd tot het einde.

23 december 2022 om 00:58

İk weet niet waarover je hebt maar voor WK was Gala heer en meester met het voetbal die ze speelde en qua resultaten. Ze moeten het vorm weer zien te vinden plus door 1 wedstrijd meteen zo ellende van maken slaat toch ook nergens op. Als Oliveira en İcardi weer terug zijn gaan we weer domineren.

24 december 2022 om 08:52

Nou, dat lieten ze slechts in een handjevol wedstrijden zien ja. Het overgrote deel tot nu toe was matig. Dat je dan met matig voetbal alsnog een overwinning binnensleept, is natuurlijk mooi meegenomen, maar dat kan je niet eindeloos blijven volhouden.

Het is gwn een marteling om na het WK naar onze Turkse teams te moeten kijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren