Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vader Koopmeiners verbaast in Cor Potcast met ware verhaal achter vrije trap

Laatste update:

Remko Koopmeiners, de vader van Oranje-international Teun, heeft in de Cor Potcast een boekje opengedaan over de geniale vrije trap van zijn zoon in de verloren kwartfinale van het WK tegen Argentinië. Volgens Koopmeiners senior was Wout Weghorst er niet van op de hoogte dat hij de bal zou ontvangen van zijn zoon. Cody Gakpo en Koopmeiners junior waren uiteindelijk het brein achter de geniale vrije trap die de Nederlandse hoop in Qatar wat langer in leven hield.

Wanneer Koopmeiners senior de vraag krijgt of hij trots was op de vrije trap van zijn zoon, klapt hij uit de school met het hele verhaal. “Weet je waar ik trots op ben? Het verhaal erachter. Dan denk ik: zo, dat is wel gedurfd gedaan. Het verhaal is dat het niet afgesproken is, om dat te doen. Ze beslissen dat zelf, Gakpo en Teun. Wout wist dus ook niet dat het ging gebeuren.” (Ex)-profvoetballers Maarten de Fockert, Bart Vriends en Thomas Verhaar, die de populaire voetbalpodcast hosten, kunnen het maar nauwelijks geloven. “Wat? Dan let hij wel goed op!", aldus De Fockert.

“Dat is dus fantastisch gedaan door Wout Weghorst”, vervolgt Koopmeiners senior zijn verhaal. “Hij moet hem ook nog eens met zijn verkeerde been inschieten. Hij was er wel klaar voor, want ze hebben erover gesproken en het geoefend.” Na het WK werd er volop gespeculeerd over wiens initiatief het was. Verhalen over keeperstrainer Frans Hoek en Weghorst zelf gingen rond, maar volgens Koopmeiners senior ligt het echte verhaal anders.

“Op dat moment, als je de beelden terugkijkt, dat is nog wel interessant, zie je dat Teun niet naar Wout kijkt. Hij dacht: ‘straks verraad ik het’. Gakpo en Teun staan alleen maar te praten: ‘Kan het? Nee, Messi staat in de weg. En die verdediger naast Frenkie? Oh die loopt weg’. Het duurde uiteindelijk best lang allemaal. Toen liep Messi weg en besloten ze het te doen”, vertelt Koopmeiners uitgebreid over het spraakmakende moment. “Dat vind ik best stoer. Hij realiseert zichzelf ook wel dat als het misgaat, hij niet eens meer terug hoeft te komen naar Nederland. Dan ben je de grootste oelewapper die er rondloopt.”

In Voetbal International las Koopmeiners senior later dat zulke geniale standaardsituaties voortaan een ‘Teun’ moeten worden genoemd. Hij vond het een mooi compliment voor zijn zoon en Gakpo. “Als je erover nadenkt is het waarschijnlijk veel gevaarlijker dan een directe vrije trap op doel. Die gaan er statistisch gezien veel minder in. Eigenlijk is het logisch om te doen, maar zo wordt het niet beleefd. Als hij hem in de schoenen van een Argentijn had geschoven had hij net zo goed direct naar Bergamo kunnen vliegen!”, sluit hij het bijzondere verhaal af met een lach.

De Cor Potcast van FC Afkicken is in de race voor de RadioRing in de categorie 'Beste Podcast'. Stemmen kan bij AVROTROS.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een moment was dit zeg!

Waarom is het zo interessant om familieleden van voetballers aan het woord te laten? Hoorde van de week ook dat De Telegraaf heel lang bezig is geweest om Truus van Gaal te interviewen. Maar eerlijk gezegd boeit het mij helemaal niets. Want je krijgt toch een gekleurde mening.

Bovendien geloof ik niet dat de vrije trap geen afgesproken werk was. Als Weghorst niet had geweten dat hij de bal zou krijgen, had hij hem nooit zo mee kunnen nemen.

20 januari 2023 om 19:05

Goeie vraag, misschien speelt het mee dat veel spelers erg veel mediatraining etc. hebben gehad, en de familie wat makkelijker verhalen eromheen vertelt. Uiteraard met een gekleurde mening, maar dat is niet zo erg toch? Het kan ook wat leuke achtergrondinformatie over een speler opleveren over hoe die in elkaar zit, of mooie acties buiten het veld etc., die je niet ziet door naar wedstrijden te kijken. Of in dit geval een leuk verhaal over een erg belangrijke vrije trap.

20 januari 2023 om 19:22

In dit geval een erg ongeloofwaardig verhaal over een belangrijke vrije trap.

En het interview van de vader van Joel Drommel staat me ook nog op het netvlies.

20 januari 2023 om 20:55

Ik geloof dit soort verhalen juist wel.

Totaal voetbal waar Oranje en later Ajax zo om geroemd zijn is ook met toeval door blessures ontstaan. Daar kan je een prachtig verhaal om heen verzinnen en bedenkers aanwijzen, maar totale onzin.

20 januari 2023 om 19:34

@Paul: bij de CorPotcast hebben ze vaak creatieve invalshoeken. Hoe een analist zich bijvoorbeeld voorbereidt (of niet). Of er komt een scout aan het woord. Deze aflevering gaat over voetbalvaders en Remko Koopmeiners heeft toevallig 2 zoons rondlopen in het betaalde voetbal. Daarnaast heeft hij een achtergrond op gebied van sportspychologie. Vandaar deze (voor mij interessante) invalshoek en podcast.

Tja, tuurlijk zegt hij dit over zijn zoon. Heb meer het idee dat dit gewoon een gevalletje zijn zoon in een goed daglicht zetten is, kan maar moeilijk geloven dat Weghorst hier niks van wist.

20 januari 2023 om 19:11

Nou ja, zoals ik het lees is het idee niet van Teun. Alleen het moment en de keuze het op deze manier te doen. Hij zegt namelijk dat het al geoefend was. En dus Weghorst wist dat dit kon gebeuren. Zo lees ik het in ieder geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren