Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UYL: AZ verpulvert tegenstander en schrijft historie; PSV speelt gelijk

Laatste update:

AZ heeft een vernietigende overwinning geboekt in de UEFA Youth League. De Alkmaarders lieten geen spaan heel van Litouwse tegenstander Klaipeda en stapten met een 12-0 recordzege van het veld.

Waar AZ won, wisten de beloften van PSV dinsdag hun UEFA Youth League-campagne geen perfect gevolg te geven. Nadat eerder de jonkies van Arsenal met 1-2 werden verslagen, hielden de Eindhovenaren en Sevilla elkaar dinsdag op De Herdgang in balans: 1-1.

PSV - Sevilla 1-1
Een ongelukkig eigen doelpunt van Tim van den Heuvel leidde de openingstreffer in voor Sevilla. De PSV-middenvelder kreeg de bal na een corner uit de kluts tegen zijn achterhoofd aan: 0-1. Jason Van Duiven bracht met een onberispelijk ingeschoten strafschop de thuisploeg weer langszij: 1-1.

In een gelijkopgaande eerste helft hadden de Eindhovenaren de eerste paar mogelijkheden op een doelpunt. Van Duiven kon een voorzet niet lekker inschieten en een kopbal van Matteo Dams vloog langs de paal. Na de 0-1 van Sevilla kregen de Spanjaarden een grote kans om de marge te verdubbelen.

Spits Iker Villar Mendoza liep recht op PSV-goalie Niek Schiks af, maar de Nederlander pareerde de bal knap met zijn voet. Ook op een gevaarlijke uitbraak van José Vizcainzo had de doelman een antwoord paraat. Van den Heuvel werd kort daarop in de zestien gevloerd, een cadeautje dat Van Duiven op fantastische wijze uitpakte: 1-1. PSV, dat beduidend beter speelde en de nodigde kansen creëerde in de tweede helft, deed zichzelf met een punt echter tekort.

AZ - Klaipeda 12-0
AZ kende een weinig lastige wedstrijd in de Youth League. De titelhouder verpulverde Europese debutant Klaipeda met 12-0, de grootste zege ooit geboekt in de Youth League. Het vorige record stond op naam van FC Barcelona, dat Celtic met 11-0 van het veld stuurde.

Het startschot werd gegeven door Ro-Zangelo Daal, waarna de Alkmaarders niets heel lieten van de opponent. Achtereenvolgend zetten Kees Smit, Lewis Schouten, Jasper Hartog, Yoël van den Ban (2x) en Dave Kwakman een 7-0 ruststand op het scorebord. In het tweede bedrijf scoorden de Alkmaarders er verder op los. Hartog completeerde met nog eens twee doelpunten zijn hattrick, waar Anthony Smits (2x) en Julian Oerip de eindstand op 12-0 bepaalden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker boys! Deze overwinning gaat de boeken in. Toekomst ziet er goed uit.

Tja, als je 3-0 van Barcelona, 4-0 van Real Madrid en 5-0 van Eintracht Frankfurt wint, dan kan je ook met 12-0 van een onbekende Litouwse tegenstander winnen.

3 oktober 2023 om 19:34

Beetje kort door de bocht. Er staat bijna een compleet ander elftal tov vorig jaar.

3 oktober 2023 om 21:04

Ik zie wel opstellingen voorbij komen maar kan er nog niet echt chocola van maken hoe het nu daadwerkelijk stond.

Denk wel dat dit team minder ver is dan het vorige. Al zijn Smit, Schouten, Mastoras, Daal en Kwakman er nog bij. Oerip viel in zag ik, vind ik ook een fijne speler.

3 oktober 2023 om 21:32

Owusu, Goes, de Jong, Addai, Poku, Mo. Dat zijn best wat sterkhouders van vorig seizoen.

Altijd lekker om zo een nieuwe editie te starten met bijna een heel nieuwe lichting spelers.

AZ gaat binnenkort alle topclubs in de Eredivisie van de mat spelen.

3 oktober 2023 om 21:55

Dat zit eraan te komen😉
Maaruhhh, niet te hard zeggen hoor, vinden ze niet leuk🤭

4 oktober 2023 om 06:28

Dacht dat dit soort arrogantie alleen in onze hoofdstad was als er over talenten wordt gesproken, maar blijkbaar heeft men er in Alkmaar ook last van 😉 Maar zonder dollen, supergaaf om te zien dat de jeugd bij AZ het zo goed doet. Stabiele doorstroom van uit de jeugd, slimme aankopen daarnaast. I like that.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren