Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uruguay maakt met penalty’s einde aan Iraakse droom op WK Onder-20

Laatste update:

Het heeft niet zo mogen zijn voor Irak: het land heeft de finale van het WK Onder-20 niet weten te bereiken. Uruguay, dat in de kwartfinale van het toernooi nog te sterk was voor titelfavoriet Spanje, nam in de halve finale de strafschoppen beter. De reguliere speeltijd werd afgesloten met een stand van 1-1, in de verlenging werd niet meer gescoord. Voor Irak rest een wedstrijd tegen Ghana om de derde en vierde plaats, terwijl Uruguay het in de finale opneemt tegen het sterke Frankrijk.

/

Irak was er erg dichtbij. Ali Adnan opende na ruim een halfuur de score voor het land uit het Midden-Oosten; hij deed dat met een heerlijke vrije trap. Keeper Guillermo de Amores verwachtte wellicht een voorzet, maar Adnan krulde de bal in de korte bovenhoek. Uruguay hing even in de touwen en Irak vergat de 2-0 te maken, alvorens het elftal uit Zuid-Amerika zich weer oprichtte.

Gonzalo Bueno gaf al een waarschuwing door de lat te teisteren en pas drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Felipe Avenatti legde de bal met zijn hoofd klaar voor Bueno, die het ding tegen de touwen volleerde. Omdat er in de verlenging niet werd gescoord kwam het aan op de strafschoppen. Beide partijen misten in de eerste poging (Gianni Rodríguez en Ali Fayez), waarna de misser van Saif Salman (hoog over) voor de beslissing zorgde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel respect voor ze dat ze konden voetballen, tijdens het vasten.
En ook dat ze zo ver zijn gekomen natuurlijk!

10 juli 2013 om 23:43

Iraq speelde heel goed. Ben er van overtuigt dat Ali Adnan naar Europa kan.

11 juli 2013 om 00:21

Irak speelde heel goed toen ze niet alle ballen naar voren trapten. Volgens mij dacht ff iedereen dat hij Alonso was ofzo of gewoon paniek. Toen ze rustig gingen combineren hadden ze alles onder controle. Ik denk dat de meeste spelers wel zouden meekunnen en een aantal kunnen zo bij Ajax, Psv, Feyenoord beginnen. Zoals Ali Adnan idd

13 juli 2013 om 15:28

Drie spelers kunnen Europa aan. Ali Adnan, Mohannad en de verdediger die alle penalty's neemt.

10 juli 2013 om 23:54

Haha tuurlijk niet, ze dronken tijdens de wedstrijd nog gewoon water man...

11 juli 2013 om 09:12

Het was al zonsondergang geweest. In Turkije gaat de zon voor 21:00 (lokale tijd) onder.
Dus dan mogen ze eten en drinken. Maar in de komende wedstrijd tegen Ghana moeten ze wel vasten. Want ze spelen om 18:00 (lokale tijd)

11 juli 2013 om 15:41

Ze zullen heus wel het vasten laten schieten tijdens zo een wedstrijd..
Neem ik aan

Iraakse? Irakese. Kom op VZ.

On: blijft altijd heel erg jammer als een underdog wordt uitgeschakeld. iedereen gunt het ze. Net als Ghana op het Wk 2010.

11 juli 2013 om 00:00

nope...
Met Irakees/irakese wordt een persoon bedoeld, bijvoorbeeld: Zij is Irakese
Maar Iraaks is gewoon goed, want dat is een bijvoeglijk naamwoord, bijvoorbeeld: Het Iraakse droom

11 juli 2013 om 00:04

Correct, alleen is het natuurlijk wel DE droom.

Vond Irak matig spelen , Ali Adnan is dan wel een hele grote uitzondering, wat kan hij goed voetballen zeg!

echt jammer dit voor irak zo dichtbij

echt jammer, irak heeft het meer verdiend dan uruguay om in de finale te spelen
met nog 6 min op de oficiele speeltijd en we hadden ons gekwalificeerd voor de finale.
in de eerste helft was irak veel beter, 2de helft iets minder en in de extra tijd was irak dat het spel domineerde maar het leidde geen winnenddoelpunt op. balbezit 58 irak en 42 uruguay
en dan verliezen na een lange strafschoppenserie echt jammer.
veel succes in de volgende wedstrijd tegen ghana hoop dat we die bronze medaille winnen.

11 juli 2013 om 15:40

Eerste helft Irak veel beter? overdrijven hoeft ook weer niet he..
Uruguay domineerde wel gewoon de hele wedstrijd maar Irak wist zich goed te beschermen van die tegengoal en geluk kwam er ook bij kijken

Irak heeft hard gewerkt om zover te komen. De Irakezen mogen trots zijn op deze jonge spelers. Met al dat gedoe (oorlog) in Irak toch nog een mooie team weten te maken en zover te komen is toch een hele grote prestatie?! Het zou heel mooi zijn als ze brons kunnen pakken! Derde en vierde plaats is ook niet weinig. Ga zo door Irak!!!

Wat ik vreemd vind is dat al deze spelers uit de Iraakse/irakeze competitie komen. Aangezien ze zover zijn gekomen op dit WK zou je dus zeggen dat die competitie loopt. Waarom spelen de Irakeze clubs wel in Irak en speelt het Iraakse nationale elftal nooit in Irak tijdens de Wk-kwalificatie duels van 2014? Ik kan je namelijk zeggen dat al die duels die ze in Qatar of UAE hebben gespeeld voor minder dan 2500 man ze het WK hebben gekost! Heel jammer..

Die idioot die de laatste penalty zo hoog over schoot kan zich diep schamen! Je weet dat je niet mag missen, zorg dan verdorie dat je de bal gewoon tussen de palen en onder de lat schiet bij zo een once-in-a-life opportunity voor jezelf en voor je land! Mogen we dat al zelfs niet meer verlangen van profvoetballers?

11 juli 2013 om 08:16

Ga je mond spoelen kind.. Je moet blij zijn dat ze het zo ver hebben geschopt.. Ze hebben alle arabieren en irakezen vereerd en trots gemaakt..

Ongelooflijk, ze hoefden alleen de strafschoppenserie te winnen, en ze waren gewoon in de finale van het WK. Maar ja, ik zag het al aankomen. Uruguay nam de strafschoppen gewoon beter. Die keeper dook steeds de verkeerde kant op. Die keeper van Uruguay had bijna een paar strafschoppen te pakken. Maar ja, we moeten niet vergeten dat Irak gewoon zo ver gekomen zijn met mooi voetbal.

Die Ali Adnan (#3) mag van mij echt naar Galatasaray of AS Monaco.

Eerlijk gezegd vond ik Irak beter voetballen toen Mohanad (#8) niet speelde. (tegen Zuid-korea)
Toen combineerden ze nog tenminste. Nu hij speelt, probeert iedereen hem te bereiken met hoge ballen, wat vaak tot balverlies lijdt. Mohanad is een goede speler, daar niet van, maar dat is geen tactiek, Behalve als je Xabi Alonso in je team hebt.

thiago-silva AUB kom mij niet vertellen dat uruguay het hele spel domineerde,
weer zo'n wijsneus. eerste 20 minuten hadden wij letterlijk meer balbezit dan uruguay, daarna begon uruguay gevaarlijk en in de 2de heft na de wissel waren zei de ploeg die domineerde. in de extra tijd was uruguay helemaal niet gevaarlijk en ze gingen allemaal naar hun eigen helft om te verdedigen. iedereen gaf gewoon toe dat irak een goede team was en ze hebben alles gegeven wat ze konden.
zelfs de trainer van uruguay heeft dat gezegd na de wedstrijd. dan durf jij te zeggen dat ze gister geluk hadden tegen uruguay, iedereen hier met een mooi reactie dat irak respecteert over dit prestatie, en jij bent de enige met dit flauwekul!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren