Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Van Buyten bevestigt pensioen en stopt 'met pijn in het hart'

Laatste update:
/

Het had er wekenlang alle schijn van dat Daniel Van Buyten zijn loopbaan zou gaan beëindigen in het Paars-Wit van Anderlecht, maar van een samenwerking tussen speler en club zal het niet meer komen. Het Laatste Nieuws meldt dat de 36-jarige stopper per direct zijn afscheid als profvoetballer heeft aangekondigd.

Van Buyten sprak maandag nog uitgebreid met Anderlecht-directeur Herman Van Holsbeeck, die hij aan het einde van het onderonsje om een nachtje bedenktijd vroeg. Dat ene nachtje werden er drie. "Daniel heeft me proberen te bellen, maar mijn gsm heeft een hele tijd afgestaan door de transfer van Steven Defour", zegt de clubbestuurder. Van Buyten deelde vervolgens mee dat hij zijn carrière beëindigt. Reden voor het abrupte besluit is volgens de Belgische krant dat de 83-voudig international meer tijd wil vrijmaken voor zijn familie.

Van Buyten begon zijn lange loopbaan in 1998 bij Charleroi en trok een jaar later naar Standard Luik. In 2001 kwam hij bij Olympique Marseille terecht, dat hem nog even verhuurde aan Manchester City. Via Hamburger SV (2004-2006) belandde hij bij Bayern München. Daar stond de stopper acht jaar lang op de loonlijst. Hij won onder meer vier Duitse landstitel, de Champions League en het WK voor clubteams.

Update 14 augustus 15.33 uur - Van Buyten bevestigt pensioen en stopt 'met pijn in het hart'
Daniel Van Buyten heeft bekendgemaakt dat hij inderdaad stopt met voetballen, zoals Het Laatste Nieuws eerder op de dag reeds bekendmaakte. De 36-jarige Belg houdt ermee op, nadat hij al sinds 1998 op de velden stond. In een open brief op Twitter zegt Van Buyten dat hij de aanbieding die Anderlecht hem deed 'met pijn in het hart' heeft moeten afslaan. Hij wil nu een nieuw leven beginnen en meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en kinderen.


Daniel Van Buyten is de beste Belgische verdediger van de afgelopen twintig jaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel jammer. Ik denk dat hij er al mee klaar was, maar dat Anderlecht hem nog even deed twijfelen.

Ik snap hem wel. Hij hoeft het allemaal niet meer te doen, de schaapjes zijn al lang op het droge. En na al die jaren in het buitenland geleefd te worden, wil hij nu zelf leven en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Toch verrassend, had zeker verwacht dat hij nog een jaartje ergens eraan zou plakken. Dit is echter ook wel een mooi moment na een goed WK van zijn kant.

14 augustus 2014 om 13:45

Hoezo verwachte jij dat dan?

14 augustus 2014 om 13:54

Ik vond zijn niveau nog heel hoog, hoger dan verwacht. Hij was misschien nog wel wat beter dan jaren geleden en kreeg nu ook steeds meer waardering. Dat ontbrak er nog wel eens aan in zijn eerdere jaren.

Ben Anderlecht fan, maar vind het een prima keuze.

Zijn vader is vrij labiel en Van Buyten moet nu voor zijn vader zorgen en genieten van zijn familie. Het belangrijkste blijft wat de mens achterlaat, niet de speler.

Hij stopt overigens op een hoogtepunt, als speler van Bayern (die door zijn harde werk toch nog best veel heeft gespeeld voor een 36-jarige), en na een goed wk te hebben gespeeld.

Van Buyten behoorde meermaals tot de betere spelers van Belgie op het WK waar velen het overigens vaak lieten afweten.

Hij heeft zijn reserverol bij Bayern Munchen altijd goed uitgevoerd en toch veel wedstrijden kunnen meepikken. Prima om zijn carrière zo af te sluiten.

Jammer had hem graag nog even naar PSV zien komen.

14 augustus 2014 om 13:05

PSV kon de vereiste transfersom niet betalen.

14 augustus 2014 om 13:16

Zo,ons super intelligent Belgske plaatst voor de zoveelste keer weer een opmerking die kant noch wal raakt.

Van Buyten was (is) transfervrij, jongen

14 augustus 2014 om 13:18

No sh*t, Sherlock

14 augustus 2014 om 15:00

En onze minder intelligente nederlander snapt het woord ironie nog niet.

14 augustus 2014 om 16:48

Haha briljante opmerking...

14 augustus 2014 om 16:59

Nog dommer is als je niet weet wat ironie betekent vanwege het misplaatste gebruik van dat woord.

Waarom proberen die Belgen toch iedere keer dat hardnekkige vooroordeel over hun volk te bevestigen?
Raar soort zelfkastijding.

14 augustus 2014 om 20:57

devolta,

Ik denk dat vooral jij zelf niet weet wat 'ironie' wil zeggen.

Gelukkig kan Wiki je vriend zijn:

"ironie (uit het Grieks: εἰρωνεία (eirooneia) = geveinsde onwetendheid) is een stijlfiguur waarbij dat wat klaarblijkelijk gezegd wordt, afwijkt van dat wat bedoeld wordt. Zodoende is ironie veelal alleen herkenbaar voor de geoefende of ingewijde verstaander"

http://nl.wikipedia.org/wiki/ironie

Het zou zomaar kunnen dat je dus een niet geoefende of ingewijde verstaander bent.

15 augustus 2014 om 00:53

Het vervelende dat jij voortdurend hebt laten blijken dat jouw onwetendheid nooit geveinsd is en er dus nooit geen sprake kan zijn van ironie.

De psychische schade die ik blijkbaar - helaas - bij je veroorzaakt hebt door je telkens te moeten corrigeren doet je teruggrijpen naar opzichtige smoezen, geveinsde wetenschap en uren snuffelen op wikipedia omdat je gebrek hebt aan parate kennis.

En nee, ik ben er niet mee aan het lachen ( en al helemaal niet vanwege jouw leeftijd).
Zoek hulp voordat het te laat is.

P.s.
Bijzonder triest is dat je jouw berichten zelf met duimpjes omhoog probeert op te waarderen.
En dat maakt je tot een meelijwekkend figuur.

15 augustus 2014 om 06:44

devolta,

Ik heb zonet eens een artikel van me een eigen duimpje gegeven, gewoon om eens te zien of het kan. En dat kan dus inderdaad. Maar dan ook slechts één keer. Zal jij wel jammer vinden.

Voor de rest, gewoon blijven doordrammen, je komt er wel.

14 augustus 2014 om 13:05

Met alle respect, maar hij zou rapper naar anderlecht of standard gaan, beiden bijna,altijd CL en doen altijd mee voor de landstitel. Charleroi was ook een optie omdat het voor hem daar begon. Als hij een stap terug zou gezet hebben was het naar een van deze 3, hij zou echt niet naar Psv gaan, dan eindigt hij liever bij Bayern denk ik.

14 augustus 2014 om 13:50

Volgens Thijs Slegers heeft PSV hem dat ook daadwerkelijk gevraagd. Was zeker nog een jaar van meerwaarde geweest voor in de topwedstrijden en als mentor voor de jonge gasten.

Tegelijkertijd heb ik enorm respect voor een speler die gewoon na een WK stopt terwijl zijn contract bij één van de grootste clubs van de wereld afloopt. Niks afbouwen, niks cashen in de woestijn. Gewoon stoppen als het klaar is.

Blijft en held en heeft bij Olympique Marseille gespeeld . Veel succes verder nog van buyten .

Jammer voor Anderlecht. Hij zou met zijn ervaring nog een meerwaarde zijn geweest. Net als op het Wk.
Maar 36 jaar word het ook wel wat. Begrijpelijk dat je dan stopt op je hoogtepunt.

Gisteren zei ik, lijkt toch echt lomp dat hij zijn gsm afzet voor Defour maar op die manier van Buyten negeert.

Jammer want het is een verdienstelijke prof die in België pas de laatste twee jaar erkenning heeft gekregen. Hij is al 36, heeft een fantastische carrière gehad.

14 augustus 2014 om 15:01

Volgens mijn weten kreeg Van Buyten al sinds z'n Marseille-periode de erkenning die hij verdiende, althans zo heb ik het toch beleefd.

14 augustus 2014 om 15:10

Bwah hij heeft doorheen de jaren toch echt wel veel kritiek gekregen, zeker toen hij bij Bayern speelde werd hij door zowel de Belgische als internationale media vaak afgeschilderd als te zwak.

Soms was die kritiek ook wel terecht, omdat hij af en toe echt wel blunderde, maar vele vergaten al snel dat hij op bepaalde vlakken echt wel een heel erg goede verdediger was. Niemand kon bv grote sterke spitsen zo goed afstoppen als Van Buyten op een bepaald moment.

14 augustus 2014 om 15:29

Ja op z'n blunders werd hij zwaar afgerekend maar goed, er was wel reden toe natuurlijk. Maar zoals je zegt, puur verdedigend was hij echt wel meer dan degelijk.

Van Buyten kon er alleen maar slechter uitkomen door nog een jaar bij Anderlecht te tekenen. Hij zou bekeken worden met een vergrootglas. Nu ziet iedereen dat hij bij Bayern stopt. Mooi verhaal is het dan

Jammer, maar op 36-jarige leeftijd wel logisch. als je hem op het WK zag staan, had hij nog wel even door kunnen gaan Een beest van een verdediger.

ik heb dit nooit een topper gevonden ofz, een prima verdediger, niet meer dan dat.

naar mijn gevoel hield hij zich bij munchen staande omdat munchen veel in balbezit was en bij gebrek aan beter.

14 augustus 2014 om 15:02

Bij Marseille en HSV was hij ook gewoon top, en al helemaal op afgelopen WK. Hij maakte elk jaar wel z'n portie blundertjes maar puur verdedigend was hij echt beresterk.

14 augustus 2014 om 16:55

ja oke puur op verdedigende vlak is/ was wel erg goed.

Philippe Albert is naar mijn mening de beste Belgische verdediger van de afgelopen 20 jaar.. Maar van Buyten heeft een prachtige carrière gehad, niet altijd geliefd bij de nationale ploeg maar ik was altijd blij dat hij er was. Een voorbeeldprof

Ik heb ook vaak kritiek geuit op Daniël van Buyten, maar ik moet toegeven dat hij de laatste twee à drie jaar echt nog vaak (en goed) heeft gespeeld voor iemand van zijn leeftijd. En dat nog eens bij één van de beste teams ter wereld.

Toegegeven, hij was meevoetballend zwak en maakte wel eens een cruciale fout, maar Van Buyten had ook zijn kwaliteiten: koppen, luchtduels en zijn directe tegenstander uitschakelen. Alleen meevoetballend was hij niet goed. Van Buyten was wel op en top prof die zich goed staande heeft gehouden van alle kritieken.

Uhm die poll... Zijn mensen Kompany vergeten? Toch vele male beter dan deze cv die niet eens een normale pass kan geven. Kompany, Vertongen en Vermaelen zijn al 3 verdedigers die ik, indien fit, altijd boven hem zou opstellen. Altijd een zwakke schakel van BM gevonden.

Had al 3 jaar eerder moeten stoppen.

14 augustus 2014 om 16:02

Compleet mee eens dit way een shitpoll

14 augustus 2014 om 16:22

De laatste 3 jaar was hij juist beter dan de 5 jaar ervoor, dus klopt ook niet echt wat je zegt op het einde...

14 augustus 2014 om 17:43

Je begrijpt het niet. Wat ik zeg is dat dit een zeer middelmatige verdediger is geweest.
Hij behoorde zeker niet tot de wereldklasse en subtop. Maar gewoon met alle respect daaronder.

Als voorbeeld perscommuniqué kan dit wel tellen zeg. Klasse Daniël!
Succes in je verdere leven en bedankt om dat klassieke foutje achterwege te laten op het WK

Respect voor de mens en voetballer Van Buyten. Niet de meest getalenteerde voetballer maar van verschillende coaches(van Gaal, Klinnsmann, Heynckens, Keegan,...) hebben gedurende zijn carriere laten uitschijnen watvoor een voorbeeldprof hij is, zelfs als hij op de bank moest zitten. Het is ook geen toeval dat zovele topcoaches hem zolang in de basis hebben laten staan, ondanks dat hij vaak veel kritiek kreeg. Vele vroegen zich af waarom Bayern hem zolang heeft behouden, maar dit kwam ook omdat hij altijd een enorm positieve invloed heeft gehad op de spelerskern. Müller, Schweinsteiger en Lahm zijn heel goede vrienden van hem en natuurlijk Ribery is zijn beste vriend naar het schijnt. Verder heb ik hem nooit giftig weten reageren op de kritiek die hij kreeg terwijl menig andere profs voor het minste al staan huilen tegen de pers.

Ook op het veld is hij altijd een gentleman geweest en heeft ongelooflijk veel gescoord voor een verdediger. Verder was hij ook gewoon niet te kloppen in fysieke duels, het enige wat je hem niet mocht laten doen was hem de bal geven als hij niet veel ruimte had.

In het bericht staat dat hij de beslissing neemt omdat hij meer tijd zou willen doorbrengen met familie. Dat noemt hij daaropvolgend in zijn brief ook wel als gevolg van zijn besluit, maar de reden voor zijn stoppen is volgens hem toch echt dat zijn lichaam het signaal gaf dat het niet meer mee kon op topniveau en hij de supporters van Anderlecht niet zou willen teleurstellen. Dat is toch wel een duidelijk andere reden.

Hij maakt in ieder geval niet de zelfde fout als van Bommel heeft erg veel zelfkennis en dat bedoel ik dan in de meest positieve zin van het woord voor van Buyten goeie carriere gehad chapeau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren