Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: UEFA start disciplinair onderzoek tegen Russische voetbalbond

Laatste update:

De Europese voetbalbond UEFA stelt een onderzoek in naar aanleiding van de rellen tijdens het EK-duel tussen Engeland en Rusland (1-1). In Marseille was het al dagen onrustig en nu ging het ook in het Stade Vélodrome mis. Supporters uit Rusland, die vuurwerk afstoken, zochten na het laatste fluitsignaal de Engelse fans op en vielen hen aan.

/

Tientallen Engelse supporters raakten in paniek en maakten zich uit de voeten. De UEFA, die de ongeregelheden ‘sterk veroordeelt’, wacht de uitkomst van het onderzoek af, voordat er verdere stappen in disciplinair opzicht worden ondernomen. De organisatie hekelt de 'daden van geweld' door 'mensen die niets te maken hebben met het voetbal'.

De straf voor Rusland kan zwaar uitvallen. De Russen hebben namelijk de laatste jaren een slechte naam opgebouwd. Zo werden tijdens het EK in 2012 in Polen stewards aangevallen. Zaterdag kwam het op straat al tussen confrontaties tussen Engelse en Russische fans. Circa dertig mensen raakten gewond, van wie vier zwaargewond. De toestand van één Britse supporter zou kritiek zijn.

Update 12.05 uur - UEFA start disciplinair onderzoek tegen Russische voetbalbond
De Europese voetbalbond UEFA is een disciplinaire zaak gestart tegen de Russische voetbalbond. Er wordt volgens persbureau AP gekeken naar drie zaken: de onrust op de tribunes rond de wedstrijd tegen Engeland, racistisch gedrag van de fans en het afsteken van vuurwerk. Het heeft er alle schijn van dat Engeland buiten schot blijft. De Engelse supporters lieten zich ook niet onbetuigd in de Franse havenstad Marseille. De disciplinaire commissie van de UEFA zal zich komende dinsdag al buigen over de zaak.

Nare beelden vanuit het Stade Vélodrome... je kon er helaas op wachten na deze rumoerige dag!

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 11 juni 2016

De UEFA moet Rusland uit het toernooi zetten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben het eens dat de Russen mogen inpakken, maar dan vind ik ook dat de Engelse direct mee kunnen vertrekken. De Engelse supporters hebben de afgelopen dagen aangetoond dat zij zich niet weten te gedragen en enkel zorgen voor overlast en agressie. Als de EUFA een grote jongen wilt zijn zou ik zeggen Brexit samen met de Russen.

12 juni 2016 om 09:07

Dit zou geen Brexit zijn, want het betreft alleen Engeland. Ik vind een laatste waarschuwing gepaster; gebeurt het nog een keer, mogen ze onpakken.

12 juni 2016 om 09:15

Laatste waarschuwing? Als het nog een keer gebeurt dan mogen ze inpakken? Dus er gaan even wachten tot er nog 1 doodgaat? Gelijk aanpakken die handel er liggen meerdere zwaar gewond in het ziekenhuis onschuldige mensen en kinderen zijn slachtoffer geworden zelf een kind van 9!!!!! Die moest aan het geweld geloven. En die moeten alleen maar gewaarschuwd worden? Ongeloofelijk dat je dat kan zeggen

12 juni 2016 om 10:02

Er is er al 1 dood gegaan. Dus ik zeg zowel engeland als rusland naar huis. Dan blijven er wel weinig over, want ik zie dat franse hooligans de Turken willen gaan aanvallen. Gelukkig zijn de fransen al thuis. Wat een zootje. Zo jammer dat een mooie sport als voetbal opnieuw wordt besmeurd door die hooligans.

12 juni 2016 om 11:11

Correctie,ligt nog in het ziekenhuis.

12 juni 2016 om 12:11

1 supporter is overleden, hij werd met een tafel geslagen..

12 juni 2016 om 12:57

Nou de sensatienieuws lezers die kunnen we er wel makkelijk uitplukken zo.
Niemand is overleden. Er ligt een 51 jarige Engelse supporter in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar deze is zeker niet overleden. Mensen moeten stoppen met nieuws overnemen van 3e rank nieuwssites die alleen maar sensatienieuws brengen.

Edit: neemt niet weg dat het verschrikkelijk is en er strenge maatregelen genomen moeten worden

12 juni 2016 om 10:22

Gewoon geen supporters meer de rest van de wedstrijden, spelers kunnen er ook niks aan doen. En je houdt de toernooiopzet in stand

12 juni 2016 om 11:23

Ik zou zeggen: Rexit. Rusland direct uit het toernooi zetten.

Wie zit er nu te wachten op dit soort landen. We hebben het hier over een land dat absoluut ondemocratisch is(president heeft meer dan 90% van de stemmen ... jaja), een land waar tegenstanders van de president zonder vorm van proces de gevangenis in gaan, waar journalisten die tegen de president zijn afgeknald worden, een land dat een democratie (oekraine) aanvalt en zelfs een grondgebied annexeert. Een staat vol oorlogstuig, criminelen, oorlogsmisdadigers (MH-17) en een dictator. Verder ook een land dat dmv een staatsplan zijn sporters vol stopt met doping, ter ere van de "grote staat Rusland" en dat doodleuk ontkent als ze door het Wada gesnapt worden en praat over een hetze tegen hun.

Allemaal kenmerken van een boevenstaat.

Willen we daar echt mee omgaan en tegen voetballen?

We hadden ze zowel een economische als een sportieve boycot moeten geven. Zolang daar een dictator zit helemaal niks meer mee handelen, sporten etc!!!

12 juni 2016 om 12:01

Ik vind het nogal wat voor datgeen wat je hier benoemt. Ik ga Rusland zeer zeker niet verdedigen, echter is alles hier wat je benoemd uitvergroot door ons zo (betrouwbare) media verspreid. Je kan het ook omdraaien als we op die toer gaan. Zie na de aanslagen in Amerika toen er zogenaamde massa vernietigings wapens zich in Irak zouden bevinden wat o.a. door de Britten is door gedrukt. Hierdoor is een land onrechtmatig aangevallen en uitgesloten op economisch en alle andere gebieden en zijn er miljoenen mensen hier de dupe van geworden en als nasleep hiervan is heel die regio ontspoord. Zouden de Britten dan niet geboycot moeten worden?

Wat betreft het EK zien we dat de Britten enorm provoceren en dat de Russen zichhierin laten meeslepen. Conclusie zij beiden hebben schuld denk ik voor deze gebeurtenissen en zouden zij na mijn mening allebei een retourtje huis moeten krijgen.

12 juni 2016 om 12:20

Ik vind ook dat mensen hier te snel naar Rusland wijzen terwijl het vaak niet eens Rusland is die begint.

Allemaal blinden die niet verder kijken dan de NOS.

12 juni 2016 om 12:39

Sorry, maar mijn verhaal is zeker niet kortzichtig. Oke, de "vrije wereld", met de USA en de UK voorop zijn ook zeker niet onschuldig. Ook wij hebben een verleden, ik zeg alleen maar Vietnam en Cambodja. En laten we wel wezen, ook een regime in Bagdad was verwerpelijk, dat ondermijnde de wereldvrede en steunde terrorisme en onderdrukte elke tegenspraak. Dus met welke smoes dan ook die gebruikt werd, het werd tijd dat dat omgegooid werd. En trouwens, je zegt het zelf al: achteraf waren het allemaal smoezen en verzinsels, maar daar kwam onze vrije pers achter. Kennen ze in een dictatuur niet.

Maar laten we wel wezen, ik heb 27 jaar van mijn leven de onderdrukking gezien van vrije Europese landen, het voormalige Oostblok. Ik heb de militaire interventies gezien van Rusland in landen als Polen (toen de vrije vakbond op kwam), de Ddr, (tegen Honecker), het ijzeren gordijn heb ik diverse keren gezien met eigen ogen in Duitsland. Het doodschieten van eigen burgers die naar het vrije westen wilden. Dat zijn oorlogsdaden van het ergste soort. Heropvoedkampen voor tegenstanders in Siberie etc.

Nogmaals, het vrije westen is zeker ook niet onschuldig, maar wij hebben de pers die zaken onderzoekt en dat ook kan in alle vrijheid doen. In Rusland wordt je monddood gemaakt, of nog erger.

Dus nogmaals, boycotten dat land. Isoleren!

12 juni 2016 om 12:44

Ehhhh Nos? Die zijn volgens bepaalde politici van zeer rechtse signatuur links en worden daarom ook door rechtse politici geboycot. Hoe kunnen die dan Rusland zwart maken?

Maar snap je punt. Je doet nu net of er geen propaganda is in Rusland. De olympische Spelen in 2014, Rusland. Een grote propagandastunt, waar Poetin heel slim met diverse staatshoofden gezellig een biertje drink. Slim gedaan, zo leek hij maatjes met alle staatshoofden, ook onze koning dronk een biertje met een ster.

Verder, zoals ik al schreef, er is daar geen vrijheid. Voor niks.

12 juni 2016 om 14:05

Ik zou eens wat verder lezen en kijken dan alleen de NOS en de telegraaf, u bent erg bevooroordeeld. Oekraine was, dankzij de EU en de VS Geen democratie meer .en de Oekraine is verantwoordelijk voor Mh17.

Buiten dat, Quatar is veel erger. Daar heerst(net zoals in veel arabische landen) nog slavernij, apartheid en discriminatie en daar gaat 'lekker' een wk gespeeld worden.

Verder is dit gedrag van deze idioten op de tribunes geen georganiseerde actie door de Russische overheid. Vergeet ook de noord-afrikanen niet die in Marseille begonnen zijn met het aanvallen van de Engelsen.

Anyway, Politiek en Sport behoren gescheiden te zijn. Je kunt aan de hand van de beelden met een beetje geluk de idioten verantwoordelijk hiervoor oppakken, maar om heel Rusland aan te kijken voor dit gedrag, is wel een erg racistische en discriminerende reactie.

12 juni 2016 om 14:15

NOS is links, vergeet dat niet. En Telegraaf lees ik niet, mij te rechts.

Je moet bijna zeker russisch zijndat je anderen de schuld geeft ipv eens kijkt wat voor een verdorven land Rusland is. Dat gebeurt vaak bij dit soort landen. De grote boze buitenwereld die ons land beschuldigt. Een van de kenmerken van een dictatuur , net als Geert Wilders die ook altijd linkse complotten tegen hem vermoedt.

En Qatar is ook een dictatuur, net als Rusland. En alsof er geen discriminatie in Rusland is. Tegenstanders die nog steeds naar gevangenissen in Siberie worden gestuurd tetc.

Droom maar lekker verder ...de wereld weet wel beter

12 juni 2016 om 12:18

In hoeverre moet je politiek en sport samen laten gaan. Ik vind het persoonlijk een lastig verhaal. De oplossing is in mijn ogen niet zo heel moeilijk. Je laat enerzijds het Russische leger overkomen om samen met de Franse politie de Russische supporters terug naar Rusland te 'schoppen'. De Engelse supporters geef je ook een enkele reis terug. Daarbij kan je als je als Fifa ballen hebt, zeggen: met dit soort idioten willen wij niet in aanraking komen, zij verpesten ons feest, geen WK in jullie land. Het WK gaat gewoon naar een andere gegadigde en daarbij als de supporters zo doorgaan dreigt ook nog eens uitsluiting voor het land voor een eerst volgend toernooi.

12 juni 2016 om 12:40

Als de Fifa het afneemt van Rusland tekent het zijn eigen faillissement. De Russen willen dan alle investeringen terug zien en dienen dan een claim in.

12 juni 2016 om 13:21

Dan kan de Fifa met de recente gebeurtenissen als bewijs, aanvoeren dat dit komt omdat de veiligheid van de andere supporters niet kan worden gegarandeerd. Ik denk dat de Fifa een ijzersterke zaak heeft , vergeet niet dat Rusland de toewijzing ook nog eens heeft gekregen dmv corruptie.

12 juni 2016 om 13:33

Zou in deze niet eens zo heel verkeerd zijn is het niet? Ik zou het contractueel vast laten leggen. Nu zijn er van dit soort randdebielen de baas. En daarbij kan het ook maar allemaal gebagatelliseerd worden.

Je moet dat volk gewoon in een weiland met omheining zetten en kijken wie er als laatste overblijft. Ik weet zeker dat ze on hun mammie gaan roepen. Want vaak zijn ze nog blij dat de politie in de buurt is. Allebei uit het toernooi knikkeren!!!!!

Clubs zouden gelijk voor jaren uitgesloten worden als dit bij EL of CL wedstrijden gebeurd. Beide iit de competitie nemen en voor het volgende EK schorsen.

12 juni 2016 om 08:02

Doen we in Nederland ook. Het gedegradeerde de Graafschap is direct uit de eerste divisie gezet door de Knvb na de supportersrellen aldaar, Hulde!

In internetfilmpjes is het nog grappig om te zien hoeveel schijt Russen aan hun eigen leven en dat van een ander hebben, maar zodra ze ineens voor je staan is het andere koek. Oh en knikker die Engelsen er ook meteen uit.. en Noord-Ierland.. En Polen. Hmm.

12 juni 2016 om 07:25

de fans van noord ierland en polen hadden helemaal geen ruzie of wat dan ook. de harde kern van nice kwam langs om ongeregelheden te maken! zelfde geld voor de 1e dag met de engelsen toen marseille langs kwam. ik zou zeggen, gooi frankrijk er anders ook uit?

Dus omdat Russen in het stadion rellen worden ze mogelijk gestraft. Maar die andere landen niet omdat die buiten het stadion rellen? Dus buiten het stadion mag iedereen lekker rellen. Best wel gaar

12 juni 2016 om 07:47

Best wel logisch. Als de veiligheid in de stadions niet meer gegarandeerd kan worden, dan kan Uefa ingrijpen, die gaat namelijk over de veiligheid in de stadions. Wat er daarbuiten gebeurt is (logischerwijs) niet de verantwoordelijkheid van de Uefa, daar moet de sterke hand van dat land maar ingrijpen.

12 juni 2016 om 07:53

Het blijft apart. Buiten het stadion kan er geschopt, geslagen, gesloopt en gemoord worden terwijl men bij de eerste beste fakkel in het stadion naar huis gestuurd kan worden.

12 juni 2016 om 08:11

Nee, dat is niet apart, buiten het stadion heb je je ook te gedragen, want je riskeert daar gewoon vervolging door de Franse autoriteit. Maar voor pure voetbalsancties moet het gedrag zich in het stadion afspelen. Zoals toen met Feyenoord in Rome, die fontein was geen zaak van de Uefa, die opblaasbanaan wel. Of zoals bij jouw clubje (was het niet tegen Bmg?) toen er een halve huisraad op het veld werd geflikkerd? Zodra de Uefa zijn verantwoordelijkheid buiten het stadion zou willen laten gelden, dan is het einde zoek. Wat doe je met fans die slaags raken met plaatselijke jeugd? Wat doe je met fans die zich misdragen in de stad na uitschakeling? En hoe verhoudt zich dat tot de Franse rechtsspraak? Wie neemt het initiatief? Kan de Uefa ook mensen vastzetten? Of moeten ze daarna de fans die ze willen beboeten alsnog gaan opsporen ergens diep in Rusland?

12 juni 2016 om 08:27

Niks aparts aan. De Uefa heeft geen jurisdictie buiten een stadion om. Wat daar gebeurt is voor de locale politie.

12 juni 2016 om 09:06

Ik snap de logica wel. Maar toch vind ik het ergens raar. Misschien moeten de Franse autoriteiten maar harder optreden. Maar dat zal misschien juist alles nog meer aanwakkeren.

12 juni 2016 om 11:51

"Als de veiligheid in de stations niet meer gegarandeerd kan worden"

Ze organiseren zelf een toernooi en moeten voor de veiligheid zorgen. Je weet van te voren dat dit zou gebeuren waarom worden er geen extra politie mannen ingezet in de stadion? Om een land te straffen omdat de supporters zich misdragen is gek voor woorden. Dan kun je net zo goed UEFA ook straffen omdat ze net zo hard falen wat betreft de veiligheid.

Ik geef persoonlijk meer om het feit dat er vuurwerkbommen waren. Hoe zijn die daar binnen met gigantisch veel bewaking. Voor hetzelfde geld krijg je gewoon een gigantische explosie als bomaanslag

12 juni 2016 om 07:40

@ljax

Het is en blijft Frankrijk. Zij zijn heel goed in romantisch doen en wijn drinken, verder niks. Je moet niet rekenen op een Fransman die voor veiligheid kan zorgen. Staan ze niet om bekend, is ook statistisch bewezen.

Gisteren kon je het ook al zien; de politie stond eerst 15 minuten toe te kijken hoe de mensen buiten het stadion op elkaar insloegen en daarna deden ze pas wat.

Wat een Russofobisch gedrag. Het is duidelijk dat de Russen niet bepaald engeltjes waren, maar hetzelfde geldt voor de Britten. Dus welke sanctie ook volgt voor Rusland, dan zou ik graag hetzelfde willen zien voor Engeland.

Maarja dat zal wel niet gebeuren want de Engelsen zijn 'in elkaar geslagen' in een rel die ze zelf zijn begonnen. Door de klappen die zij hebben gevangen winnen ze vast wel genoeg zieltjes bij de Uefa om ongestraft ermee weg te komen.

12 juni 2016 om 08:22

Heeft niets met fobisch gedrag te maken. UEFA regelt de zaken in het stadion, niet erbuiten, dus Rusland wordt nu terecht aangepakt.

12 juni 2016 om 08:22

Zit het verschil hem niet in wat in het stadion gebeurt en wat zich buiten het stadion afspeelt? Over het een heeft Uefa namelijk wat te zeggen, het ander is de verantwoordelijkheid van de Franse autoriteiten. Russofobisch gedrag (ik moest hard lachen) is hier echt niet de reden van. Mag ik je er aan herinneren dat ze juist dol zijn op Rusland bij voetbalbonden, net zo corrupt, net zo despotisch en net zo democratisch als zij zelf zijn. En beide hebben hetzelfde doel voor ogen, zoveel mogelijk geld van het voetbal naar zo weinig mogelijk mensen laten wegvloeien. Nee hoor, die corrupte overheden en voetbalbonden zijn twee handen op één buik. Kijk maar naar de volgende toernooien, Rusland, Qatar en meer van dat soort landen waar Amnesty International zo voor waarschuwt.

12 juni 2016 om 08:33

Vergelijk je nu serieus Qatar en Rusland? Als je alles zo goed weet zul jij ook weten dat in Qatar als honderden slavenarbeiders gestorven zijn om dat WK voor elkaar te krijgen, in Rusland is dat niet het geval. Verder kan je gewoon beargumenteren dat een WK in Rusland niet vreemd is. Zo'n groot land en ook gewoon een land met een voetbalcultuur, in tegenstelling tot Qatar. Ja, Rusland heeft veel sponsoren, maar het is ook in het voordeel van de Fifa als dit sponsoren er voor kunnen zorgen dat het geld er is, in tegenstelling tot Brazilië twee jaar geleden.

Verder mag Engeland op basis van wat de Engelse fans deden tijdens het Russische volkslied ook wel een straf krijgen, als ze straffen gaan uitdelen.

12 juni 2016 om 08:44

Ik vergelijk Rusland en Qatar niet op het gebied van arbeidsomstandigheden van (gast)arbeiders, op dat vlak zullen ze ongetwijfeld verschillen. Ik vertrouw beide regeringen niet, al heb ik de voorbeelden vanuit Qatar niet direct voor handen. Rusland is groot genoeg (of zelfs te groot) voor een toernooi, dat kan prima. Maar het is raar om te gaan voetballen in een land dat zich internationaal zo opstelt. Sotsji is een grote Poetinpropagandashow geweest. We voelden ons in Nederland toch knap lullig achteraf dat onze koning en koningin een biertje dronken met de man wiens aanhangers een burgervliegtuig vol Nederlanders uit de lucht schoot, waarvoor het materieel speciaal even Rusland uit was gesmokkeld. Het is raar om straks in zo'n land te voetballen, net als het raar is om in een land te voetballen waar al drie maanden lang een Nederlandse vrouw in de cel zit na gedrogeerd en verkracht te zijn. Laten we gewoon even in normale landen dit soort toernooien organiseren, die toernooien dienen alleen maar ter verheerlijking van de desbetreffende despoot, de bevolking is de dupe. Dat was zo in Zuid-Afrika, dat was zo in Rio, dat was in Sotjsi zo (kijk voor de gein eens met streetview hoe het erbij ligt) en dat is ook zo in Rusland en Qatar. Het is net als met de Spelen van 1936, sport als vehikel voor de politiek.

12 juni 2016 om 09:26

Sorry om je nos bubbeltje te prikken, maar zolang Ukraine weigert om radarbeelden vrij te geven, blijven ze primaire verdachte, wat je onderbuik over grote boze Putin ook zegt.

12 juni 2016 om 09:35

Ach, het is de algemene internationale consensus dat Rusland hier achter zit, wellicht hebben ze het niet zelf gedaan, maar dan zijn het wel aan Rusland gelieerde separatisten. Zolang zij de (wat mij betreft voornaamste) verdachte zijn is het raar om daar te gaan voetballen. Maar al was er nooit een vliegtuig neergestort dan nog is het raar daar te voetballen. Er zijn economische sancties opgelegd tussen Rusland en EU, persvrijheid is afwezig, homoseksuelen worden vervolgd en het land zucht onder Poetins regime. Zo'n toernooi is misplaatst.

12 juni 2016 om 10:32

Best grappig dat het telkens dat internationaal consensus "der beschaafde landen" is dat de wereld al tientallen jaren van conflict naar conflict sleept. Maar dat is een misplaatste discussie op een voetbalforum (politiek en sport? foei!). Plus is het sinds de oprichting van Fifa en Uefa al bekend dat Ek's en Wk's aan de hoogste bieder verkocht worden. Dan is het nu erg naïef om moreel verontwaardigd te doen als bijna alle instituties kapitalistisch ingesteld zijn.

En bovendien beste Baardgrasmus, heeft geschiedenis ons juist niet geleerd dat isoleren nooit helpt, maar juist verder van elkaar afdrijft. Laat toch mensen naar Rusland afreizen en zie dat de gewone mensen niet zoveel van elkaar schelen.

12 juni 2016 om 10:44

Isoleren helpt niet, maar nog dommer is het om mee te spelen met de verheerlijking van een despoot. Rusland was rond Sotsji als de dood voor protest of slechte reclame, zelfs met lesbische sporters werd geposeerd door Poetin, alles om maar uit te stralen dat het een normaal land is. Als het internationale oog even weg is blijkt de situatie volledig anders. In 1936 presteerde Hitler zich ook als een charmante gastheer van een OS in een land waar niets mis mee was. Achteraf bleek het tot in de puntjes geregisseerde propaganda. Datzelfde zie ik nu bij Rusland, niet dat dezelfde daden als Nazi-Duitsland verwacht de komende jaren, maar wel een beleid wat naar buiten toe moet uitstralen dat ze heel sympathiek zijn, maar wat totaal niet strookt met de buitenland politiek van dat land.

12 juni 2016 om 11:39

Ik vroeg mij al af wat het ultieme bangmakerij middel zou zijn. Vergelijking met Hitler natuurlijk en dat in een informatietijdperk. Wil je nog een leuke vergelijking met Hitler? Google maar even Ukraine and fascism en zie wat voor een regering Eu nu aan het steunen is. En je weet hopelijk nog wel hoe fascisten over homorechten denken.

Over de enorme expansiedrift van Putin kunnen we het eigenlijk niet meer dan eens zijn, want het is toch echt Putin dat zijn grenslijn vlakbij tientallen militaire Navo basissen heeft getrokken. Een ongelooflijke despoot inderdaad.

Je zult hopelijk ooit beseffen dat geopolitiek een enorm grijs gebied is met hypocrisie over en weer en niet zo zwart en wit als momenteel in jou hoofd. Alles is te relativeren.

12 juni 2016 om 11:41

Ik trek parallellen die mij opvallen en zie Rusland sinds Poetin in een walgelijk land veranderen. Het is geen wonder dat Rusland en Fifa het prima met elkaar kunnen vinden, van hetzelfde laken een pak.

12 juni 2016 om 12:29

Ik ben best jaloers. Kon ik maar zo simpel denken.

12 juni 2016 om 12:39

@ guni_gugi, ik weet het is een voetbal forum, maar zolang mensen alles voor waarheid aannemen en zelf te lui zijn om enig onderzoek te doen naar mogelijke andere oorzaken van hoe zaken zijn en de invloeden hiervan is het moeilijk om een discussie aan te gaan. Lekker laten lullen. Ik ben het overigens volledig met je eens.

12 juni 2016 om 12:54

Precies, gewoon niet te veel aandacht aan besteden, niet iedereen is gezegend met een briljant brein zodat hij of zij altijd toegang heeft tot de absolute waarheid. Wie dom wil blijven moet je vooral geen strobreed in de weg leggen.

12 juni 2016 om 14:40

Rusland is voor jullie een walgelijk land sinds Путин niet vanwege wandaden, maar vanwege de enorme progressie die het heeft geboekt sinds 2001 waarmee het meer dan een concurrent geworden voor het westen dat zich opstelt als een dictator voor de hele wereld. Een grote Njet, dat is iets te veel voor het westen en meteen is het huilie huilie. Vooral de afgelopen 5 jaar heeft Rusland enorme stappen gemaakt.

Dat wordt nog wat als het WK over 2 jaar in Rusland is. Dat gaat vermoedelijk nog 10 x zo erg worden.
Ik hoop dat de Uefa keihard in grijpt en eens een keer echt een statement maakt tegen deze idioten, ipv een boete waar niemand om maalt.

12 juni 2016 om 07:55

Dat is dus het probleem want ik ga er van uit dat Poetin deze lui zelfs preventief van de straat gaat halen om de rust te bewaren. De open grenzen in het westen van Europa en het softe beleid hier hebben er nu weer voor gezorgd dat heel wat relschoppers Frankrijk zijn binnen gekomen. Ik ga er van uit dat je over twee jaar niet zulke taferelen gaat zien.

12 juni 2016 om 08:17

Nou, over twee jaar kan je ze wellicht weren, dan is Engeland uit de EU, en Russen kunnen al niet vrij reizen. Maar dat ons softe beleid of onze open grenzen hier debet aan zijn is onzin, het zijn de gebruikelijke landen die zich misdragen. Als onze Nederlandse clubs in Europa spelen gaat het nogal eens mis (feyenoord in Rome, Ajax in Glasgow, PSV in Madrid) maar met onze nationale elf brengen we vrijwel alleen maar gezelligheid. Daar zijn het de voetballers die zich gewelddadig gedragen . Ik denk namelijk dat het WK straks in Rusland, in een regime van repressie en idioot zware sancties, het weleens gruwelijk mis kan gaan. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden van een harde aanpak die escalerend werkte.

12 juni 2016 om 08:27

Wie moet zich daar gaan misdragen dan? Het is absoluut door open grenzen. Er zijn in Marseille op dit moment honderden oude garde hooligans uit Engeland. Dat soort figuren (uit elk land) krijgen onmogelijk een visa voor Rusland.

12 juni 2016 om 08:46

En hoe weer je dan de bestormers van het Engelse vak, die spelen over twee jaar een thuiswedstrijd.

12 juni 2016 om 10:51

@007

Hij zal misschien een paar hooligan groepen vd straat halen die niet pro-Poetin zijn,maar daar zal het bij blijven.
Alleen om de schijn op te houden naar de rest van Europa

Poetin gebruikt hooligans namelijk al jaren om protesten uiteen te slaan

In Oekraine gebruikte hij pro-Rusland hooligans om te demonstreren en de ellende starten
en in Rusland zelf gebruikt hij de Nashi een pro-Rusland,pro-Poetin protestgroep die wordt gefinancieerd door het kremlin en een eigen knokploeg heeft die volledig bestaat uit Russische hooligans.

De hooligan wet die in 2014 in Rusland van kracht is gegaan om het WK 2018 rustig te laten verlopen stelt ook niets voor:

Als er iets gebeurt in het stadion (rellen of de regels niet opvolgen bv) kun je een boete krijgen van 3 tot 10,000 roebel (€40 tot €136) of als alternatief 160 uur werkstraf en een stadionverbod van 6 maanden tot 3 jaar.

Als er iemand met een stadionverbod betrapt wordt in het stadion kan hij een boete krijgen van max. 25.000 roebel (€340) of als alternatief 15 dagen de gevangenis in

UEFA moet oppassen met hun beslissingen. Ten eerste vind ik dat je de spelers van Rusland niet mag straffen. Zij zijn onschuldig. Ten tweede hebben de Engelsen zich ook drie dagen van hun slechtste kant laten zien. Als Rusland uit het toernooi wordt gezet dan geef je de Engelse hooligans dus een vrijbrief om buiten lekker hun gang te gaan. Ook de relschoppers van Polen en Noord Ierland. UEFA loopt op heel dun ijs...

Ik begrijp niet precies waarom de Russische bond en/of nationale ploeg hier gestraft voor moeten worden. Zij zijn niet de gene die de orde moeten handhaven. De Franse politie en ME heeft hierin keihard gefaald, met een betere organisatie en hardere aanpak was deze hele ophef niet veroorzaakt.

En voor de mensen die nu denken dat dit de norm gaat worden in Rusland over twee jaar, complete onzin. Daar weten ze wel hoe ze relschoppers moeten aanpakken en maakt de politie een paar extra klappen met een stok ze niet uit. Rusland heeft al een negatieve reputatie in het westen en zal deze zeker niet willen bevestigen, reken maar dat daar dit soort ongein niet gaat gebeuren. Ook omdat er hier enorm veel Engelsen zijn die zich ook misdragen, omdat zij zich jaren hebben teruggetrokken in Engeland zelf, maar nu in Frankrijk kunnen doen wat ze willen. Er waren drie partijen aanwezig, Engelsen en lokale Marseille hooligans die het eerst aan de stok kregen, en gisteren kwamen Russen aan en dat is gewoon een perfecte mix voor onrust, bij uitstek in een stad als Marseille.

Verder was de media er ook weer heerlijk vroeg bij met onzin te verkondigen over wat er in Nice gebeurde, Noord-Ieren en Polen waren juist samen met elkaar op terrassen, totdat er een klein groepje lokale Nice supporters de confrontatie kwam opzoeken. Was na nog geen eens vijf minuten voorbij.

12 juni 2016 om 10:32

+100!

12 juni 2016 om 10:51

Laat ik het politiek correct zeggen: Russen hebben het niet op donkere / getinte mensen. Ik hou dan ook mijn hart vast voor het komende WK in Rusland. Je hebt kans dat supporters uit andere landen ook weer aangevallen gaan worden. We hebben het hier niet over doorsnee Russen maar Ultras.... Van die gasten die zelfs door blijven trappen als iemand al op de grond ligt.

Je kon er inderdaad op wachten. Hopen dat het vandaag wel goed gaat, er wordt weer het eea verwacht aan ellende.

Mensen die rellen zijn echt verschrikkelijk dom bezig. Ten eerste natuurlijk omdat het primitief en dom is maar zeker ook omdat Frankrijk een land met terreurdreigingen is. Stel je voor dat er een aanslag of iets dergelijks was. Dan hadden alle agenten en hulpdiensten nooit optijd kunnen komen.
Ik hoop at er camera beelden zijn van deze mensen en dat ze op het eerste vliegtuig terug naar huis worden gezet.

Belachelijk dat wederom alleen Rusland(net als in 2012) een straf gaat krijgen terwijl de provocerende Engelsen ermee weg komen. Waar 2 vechten hebben 2 schuld, maar dat geldt blijkbaar niet bij de UEFA.

12 juni 2016 om 09:42

Engelse zullen ook niet af komen van UEFA. In de straat kunnen de Franse autoriteiten de Engelsen aanklagen bij de regering.

Hoezo haten Engeland en Rusland elkaar dan?

12 juni 2016 om 09:51

Dat komt door de All-inclusive resorts, als beide groepen in een resort aanwezig zijn is de drankput ineens niet meer bodemloos .

12 juni 2016 om 11:24

Tientallen jaren werden de Engelse hooligans overal gevreesd
de Russen willen laten zien dat zij nu gevreesd moeten worden ipv de Engelsen

UEFA is weer lekker selectief bezig tegen Rusland, terwijl de Engelsen al dagen lang Parijs aan het afbreken zijn.
Ik ruik een complot.

12 juni 2016 om 11:18

Marseille
In Parijs zijn de Turken en de Kroaten nu en dat gaat ook nog los daar.

Maar goed dat de Engelsen niet in Parijs spelen want dat was helemaal een slagveld geworden. Engelsen willen de Turken nog steeds terugpakken voor de Leeds fan die daar in 2000 doodgestoken is door een Galatasaray fan.

Uefa en vooral Franse politie vrezen al sinds de loting dat Turkije en Engeland doorgaan want dan kunnen ze tegen elkaar spelen bij de laatste 16.

Er gaan nog veel meer rellen komen dit Ek
Veel landen hebben hun hardste hooligan groepen bij en er staan bij veel landen onderling nog rekeningen open van eerdere interlands en Europese ontmoetingen en online wordt er al maanden uitgedaagd (engelsen en de Turken,ieren en de Noord-Ieren,Engelsen en de Welsh,russen en de Slowaken,turken en de Fransen (vooral met Paris Saint-Germain)
Polen tegen de Duitsers,polen tegen de Oekrainers etc.. etc..)

12 juni 2016 om 12:23

Die incidenten voor en na de wedstrijd tegen Leeds in Istanbul zit nog diep. Die dramatische avond gingen de Engelsen helemaal los zonder te beseffen dat ze uit speelden. In je eigen tuin kan je van alles maken, maar als je in andermans tuin zit, dan moet je met je poten van andermans tuinspullen afzitten. Dit is niet goedpraten van de doodgestoken fan, want wat er ook gebeurde, dit mocht niet gebeuren. Alleen de Engelsen moeten niet het heilige boontje spelen. Als je uitdeelt, moet je ook kunnen incasseren. Schijnheilige gasten.

12 juni 2016 om 12:28

Dan moeten Frankrijk militairen maar inzetten. Zoveel rellen in verschillende plekken hebben ze hulp nodig.

Rusland straffen? Frankrijk is de hopeloos slechte organisator die verantwoordelijkis voor wat er in haar stadions gebeurt......

12 juni 2016 om 10:43

Hier ben ik het ook grotendeels mee eens. Hoe kun je als Russische voetbalbond hier wat tegen doen? Elk randdebiel kan aan kaartjes komen voor deze wedstrijd of zelf naar Marseille afreizen om herrie te schoppen. In de onderstaande foto is dat ook te zien. Wat doen supporters in het Stade Velodrome met een vlag van een land dat niet eens geplaatst is en ook een discutabele reputatie heeft als het gaat om het gedrag van haar supporters?

Zie onderstaande link:

http://static.voetbalzone.nl/images/
photos/big/ori_960xonbekend/
7835313512635.jpg?v=12

12 juni 2016 om 11:59

Ik kan er even niet opkomen. Welk land heeft die vlag?

12 juni 2016 om 12:17

Als je de link van boven naar beneden kopieert dan zie je supporters in het Velodrome met een Servische vlag. Daarmee bedoel ik dat ieder randdebiel aan kaarten kan komen en kan afreizen naar Marseille om herrie te schoppen. De Servische supporters hebben zich de afgelopen jaren namelijk meerdere malen misdragen. Daarom denk ik dat je de Russische voetbalbond niets kunt verwijten.

12 juni 2016 om 11:47

@juga

Helemaal met je oneens. Dit gaat om een land waar de politie al heel druk bezig is met de veiligheid van hun steden tegen terreur. Daarbij moeten ze nu ineens weer middelen inzetten om Engelse en Russische marginalen onder controle te houden? Dit is belachelijk en de schuld ligt 100% bij de Russen en de Engelsen.

Deze 'supporters' vechten al 3 dagen lang met de politie, en zelfs in het stadion kunnen ze zich niet rustig houden. Als men de Russische bon straft (zelfs al hebben die hier niets mee te maken), straft men ook de supporters, en kan men dus deze acties voorkomen voor de toekomst. Daarbij vind ik ook dat de FA gestraft mag worden.

12 juni 2016 om 13:30

Dan moet de UEFA eens eenduidig worden met straffen. Een keer wordt de organisator gestraft, de andere keer de bond van de bezoekende supporters.

Maar wat jij noemt onderstreept helaas wel dat het organisatorisch vermogen en stabiliteit van Frankrijk en de EU hier schandalig tekort komen.

Wat er in het station gebeurd valt niet goed te praten....

Maar.. ik hoor helemaal niemand over de Franse jongeren. De Engelse raakten slaags met de Fransen de eerste dag en daar hoor je helemaal niets over. Hetzelfde voor wat er in Nice gebeurd. Daar tweet de burgermeester dat de "hooligans bezig zijn". Die Franse jongeren zijn ook geen lieverdjes..

12 juni 2016 om 10:46

Dat is toch wel alom bekend? De jongeren in Marseille zijn wellicht de meest losgeslagen groep van heel West-Europa. Ik moet er geregeld zijn, maar zorg altijd dat ik bepaalde stukken niet inga en 's avonds mijd ik nog meer stukken. Geweldige ligging, maar geen fijne stad.

12 juni 2016 om 10:54

Ik heb er ook weet van. En vooropgesteld ik praat niks goed. Maar dit alles wordt wel heel makkelijk naar de hooligans geschoven. Terwijl die jongeren buiten schot lijken te blijven.

12 juni 2016 om 11:08

Ja, je had het misschien niet als speelstad moeten aanwijzen, want op normale dagen hebben de autoriteiten de situatie al nauwelijks onder controle. En de pech wil natuurlijk weer dat juist Engeland in die stad moet spelen, net als dat de moeilijkste stad tijdens Euro 2000, Charleroi, Duitsland - Engeland kreeg. En de gevolgen daarvan zijn bekend.

12 juni 2016 om 12:19

In die grote steden zijn het vooral de Afrikaanse jonger die voor veel problemen zorgen. Ze hebben niks en niks te verliezen.

"Als de veiligheid in de stations niet meer gegarandeerd kan worden"

Ze organiseren zelf een toernooi en moeten voor de veiligheid zorgen. Je weet van te voren dat dit zou gebeuren waarom worden er geen extra politie mannen ingezet in de stadion? Om een land te straffen omdat de supporters zich misdragen is gek voor woorden. Dan kun je net zo goed UEFA ook straffen omdat ze net zo hard falen wat betreft de veiligheid.

Hoezo dus engelse zijn onschuldig jahoor

Rusland had al eerder geweerd moeten worden met de doping zaak die er speeld omkoping rond het wk en nu dan met die rellen gewoon niet normaal Rusland en de Russen denk dat ze alles kunnen maken.
Had Nederland mooi inplaats van Rusland mee kunnen doen was het toch nog leuk geweest voor de Nederlanders nu is het hopen dat het zo snel mogelijk is afgelopen met het ek.
Trouwens Engeland en zijn fans moeten ook maar eens een toernooi geweigerd worden het gaat altijd mis met ze.

12 juni 2016 om 12:22

Afgelopen toernooien waren er vrijwel geen incidenten geweest met de Engelsen sinds het ek van 2000.

12 juni 2016 om 13:19

Zoek op youtube even WC 2006 Hooligans...

Zowel de Russen als Engelsen wegsturen Engelsen staan bekend om hooliganisme en tja de Russen zitten vol haat jezus dat het zo uit de hand is gelopen zeg

Hypocrisie ten top. Dus Russen worden gestraft en Engelsen die lachen zich rot. Wat een misselijkmakend voetbalvolk (positieve en welwillende gedeelte buiten gelaten natuurlijk). Altijd weten ze weer te ontsnappen aan straffen.

12 juni 2016 om 12:39

Ja lachen joh om lekker in het ziekenhuis te liggen doordat iemand lekker vaak op je hoofd heeft zitten in te rammen/schoppen. De Franse politie moet gewoon elke relschopper kort en klein slaan, vrouwen en kinderen moeten zeker meer beschermd worden.

12 juni 2016 om 14:05

Inderdaad Bkorkmaz. De Engelsen hebben het vuurtje opgestookt met provocaties en die komen er weer mee weg. Blijkbaar is het mode om alleen Russen te straffen want ja, het zijn toch de grote boze Russen waar we het over hebben he.

Voor in het stadion zullen de Russen terecht gestrafd worden, maar de Engelsen blijven buiten schot? Als alleen Rusland gestraft gaat worden zit de EU politiek ook heel diep in UEFA. Er is absoluut geen reden om ook eens de Engelsen hard aan te pakken. Omdat het bij hun alleen buiten het stadion was wordt het met de mantel der liefde bedekt? Dit ruikt gewoon naar een puur politiek spelletje.

12 juni 2016 om 12:26

Engelse supporters komen er altijd zonder kleerscheuren van af. Sorry maar, ik vind het grootste gedeelte van de Engelse voetbalsupporters vuil, achterbaks, schijnheilig en miezerig. Zelf klappen, maar janken als ze worden aangepakt. Daar kan je zelfs vijand niet op bouwen.

12 juni 2016 om 13:26

Alsof alle Engelse supporters op hooliganisme uit zijn. Een vak met Engelse supporters wordt uit het niets aangevallen waarvan misschien 10% betrokken was bij de onrust afgelopen dagen.

De actie van de ''russische hooligans'' was gewoon zeer gestoord.

12 juni 2016 om 12:31

Dit dus! Bijzonder dat de focus ineens (alleen) op Rusland ligt. Beiden landen zijn blijkbaar niet capabel voor O'n evenement.

12 juni 2016 om 12:32

Dat is verboden om politiek in sport betrekken. Helaas hebben ze westerse landen meer te zeggen, want ze hebben geld. Ik denk ook de reden is dat Qatar zijn wk mag organiseren.

12 juni 2016 om 13:17

De Uefa heeft zeggenschap over wat er in de stadions gebeurt: Zie de straf voor Rusland. Buiten het stadion is het de verantwoordelijkheid van het organiserende land: Een Franse aangelegenheid dus

Volgens mij hebben de russen nog een voorwaardelijke straf uitstaan bij de uefa.

Zo ontzettend sneu dit. De franse organisatie is ook echt lekker bezig. Het is al dagenlang rellen, en toch kunnen die gasten nog bij elkaar komen in het stadion. Erg jammer voor zo'n "Voetbalfeest"

12 juni 2016 om 12:36

Lol gaan we serieus de Fransen de schuld geven? Wie misdragen zich hier nou gisteren? Toch echt de Russen, Engelsen en Franse hooligans van Marseille. De Russen alleen in het stadion en daarbuiten alle 3. Wie er begonnen is, is niet te zeggen eigenlijk.

12 juni 2016 om 12:50

Nee, en zeker wat er in het stadion gebeurde niet. Het enige wat ik probeer te zeggen is dat je de Franse rol in dit gezeik helemaal niet hoort.

Rusland eruit, Nederland erin? Terecht dat dit wordt onderzocht, alleen hebben de Engelsen zich ook enorm misdragen, dus die moeten ook aangepakt worden. Trieste gebeurtenissen.

Moeilijk wat moet je hier aan doen. Daar is het supportersgeweld hier kinderwerk bij vergeleken. En met de Russiche fans erbij, georganiseerde misdaad noem ik het. Met Engelsen is het standaard ook stront aan de knikker maar die hebben nu de echte zware jongens aan hun broek hangen. Maar hoe kunnen mensen hier allemaal heen komen? Ploegen naar huis sturen is ook zo wat maar ik zou denken geen Russische en Engelse fans meer bij de wedstrijden, kaartjes blokkeren en al die gasten naar huis sturen. Dat moet de Franse politie wel aankunnen, die knallen bij het minste of geringste al met traangas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren