Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Roda JC schuift categorie op: ‘Wij zijn verheugd met deze uitkomst’

Laatste update:

Roda JC Kerkrade is voor dit seizoen door de KNVB opnieuw ingedeeld in categorie 1 van het licentiesysteem en dat zint de club allerminst. De Limburgers laten woensdag in een officiële verklaring weten geen begrip te hebben voor de keuze van de voetbalbond om de aangeleverde begroting voor komend seizoen niet in behandeling te nemen.

Daardoor staat Roda nog altijd onder curatele bij de bond, waardoor het vrijwel alle uitgaven moet verantwoorden. Via de officiële kanalen laat de club uit Kerkrade weten zijn begroting van ongeveer 11 miljoen euro voor dit seizoen tijdig ingediend te hebben bij de KNVB. "De club scoort met deze ingeleverde begroting ruimschoots het aantal punten om categorie 1 te verlaten. De club is er bovendien van overtuigd dat de cijfermatige weergave in de begroting iedere toets der kritiek doorstaat", zo schrijft de club.

De KNVB zou de ingediende begroting niet in behandeling hebben genomen, omdat een onderzoeksrapport van de accountant ontbrak. "De bond heeft Roda in april van dit jaar verzocht een dergelijk rapport aan te leveren. Om aan dit verzoek te voldoen heeft Roda JC verschillende gerenommeerde accountantskantoren benaderd om dit rapport te verzorgen. Echter lieten zij allemaal weten hieraan niet te kunnen voldoen, omdat er vanuit diezelfde KNVB een onderzoek loopt naar de heer Aleksei Korotaev (investeerder van de club, red.)”, legt Roda uit.

"Zolang er mogelijk sprake is van fraude moet, volgens de richtlijnen van de accountancy, namelijk eerst dat onderzoek afgerond zijn alvorens het geëiste rapport kan worden opgemaakt en aan de KNVB afgegeven kan worden", vervolgt de Eredivisionist. "Bij Roda JC heerst hierdoor sterk het gevoel dat het van het kastje naar de muur wordt gestuurd en dat geen enkel zichzelf respecterend accountantskantoor aan de opgelegde eis kan voldoen."

Roda zegt beroep aangetekend te hebben tegen het besluit van de KNVB, maar een reactie is vooralsnog uitgebleven. "Zolang het onderzoeksrapport ontbreekt kan de begroting in de ogen van de KNVB niet in behandeling worden genomen en kan de club volgens de licentiecommissie niet worden ingedeeld in categorie 2. Iets waar de club - gezien het behaalde aantal behaalde punten en de sluitende begroting – in haar ogen het volledige recht op heeft”, zo besluit de club.

Update 5 oktober 16.40 uur – Roda JC schuift categorie op: ‘Wij zijn verheugd met deze uitkomst’
Roda JC Kerkrade is door de KNVB ingedeeld in categorie 2. Doordat de Limburgers voor de tweede keer op rij voldoende punten wisten te scoren, is de club gepromoveerd naar een hogere categorie, zo meldt de club via de officiële kanalen. "Vanzelfsprekend is de club verheugd met deze uitkomst, de club wil echter benadrukken dat er in het kader van de continuïteit uiterst zorgvuldig gewerkt blijft worden aan de verdere financiële gezondmaking van de club", laat de Eredivisionist weten in een verklaring.

Kun jij je de frustratie bij Roda JC Kerkrade voorstellen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel logisch, de knvb schiet maar niet op met het onderzoek omtrent Korotaev. Aan de snelheid van dit onderzoek kan Roda zelf niks doen, maar door alle (tegenstrijdige) regels van de KNVB Heeft Roda haar zaakjes wel op orde maar wilt de KNVB hier geen tijd voor nemen, wat uiteraard een kwalijke zaak is.

Een begroting van 11 miljoen euro, waar voor elke euro kan worden laten zien waar het vandaan komt (geen cent komt uit Dubai), is gewoon goed gedaan door Roda. Je moet uit mn hoofd 65 punten halen om uit categorie 1 te komen, Roda heeft bijna het dubbele. Vervelend dat de KNVB zich dan weer niet aan deze regels houdt. Roda staat 100% in haar recht om boos te zijn, maar het zal wel geen veranderde uitkomst bieden: de KNVB zou Roda nooit helpen of voordelig bijstaan.

16 augustus 2017 om 22:01

Wat ik me afvraag, vorig jaar had Roda een begroting die net onder de 10 miljoen lag en nu is er ineens 1,1 miljoen euro bij gekomen? Waar komt dat dan vandaan als het niet bij korotaev vandaan komt? Het zal niet door extra toeschouwers of sponsoren zijn aangezien die juist afgenomen zijn tov vorig jaar...

16 augustus 2017 om 22:12

Verkoop van de doelman en misschien toch wat extra inkomsten weten te genereren?

16 augustus 2017 om 22:42

Ik hoop toch voor Roda dat ttansferinkomsten niet op de begroting staan...

KNVB loopt hier weer achter de feiten aan! Ze hebben al vanaf december vorig jaar gezegd de rol van Korotaev te onderzoeken. Dat laat dus al lang op zich wachten, bovendien verlangt de KNVB een onderzoeksrapport, waarover 3 financiële instellingen zeggen dat dat niet mogelijk is. Hier heeft de KNVB dus niet goed genoeg onderzoek naar gedaan. De begroting klopt, Korotaev is er buiten gelaten.
Ik snap de boosheid wel, als je in alle rust een nieuw team wilt bouwen met nieuw beleid, is het lastig om transacties te doen als je alles moet verantwoorden.

16 augustus 2017 om 20:42

Ik weet er weinig vanaf maar welk nadeel heeft Roda van het zitten in deze categorie. Ik lees dat ze alles moeten verantwoorden, maar als je uitgaven verantwoord zijn moet dit toch geen grote belemmering zijn buiten dat het iets meer werk oplevert. Of denk ik nu te simpel en ligt het anders?

16 augustus 2017 om 20:52

Als je volgens mij te lang in categorie 1 blijft, dan komt je licentie in gevaar.

16 augustus 2017 om 20:54

Ze moeten nu elke uitgaven boven de 50.000 euro bij de KNVB verantwoorden. Als je een speler wilt halen, met veel concurentie moet je dus eerst naar de KNVB stappen je zet verantwoorden en het goed laten keuren.

16 augustus 2017 om 21:12

Het is niet zo lastig om alles te moeten verantwoorden hoor... NEC heeft meerdere keren een aankoop van meer dan 250.000 gedaan dat werd goedgekeurd. Het is niet dat de KNVB Roda nu echt beperkt. De KNVB heeft er vast een goede reden voor om de begroting af te keuren.

16 augustus 2017 om 22:02

Het lijkt me dat een onverklaarbare stijging in de begroting van 1,1 miljoen euro inderdaad wel wat vraagtekens oproept in Zeist...

Hoe is het met de licentie van Ado, begroting al goedgekeurd? Knvb heeft de handen vol met alles en iedereen. Maar laten de clubs in onzekerheid. Als Roda een begroting inlevert zonder geld van die Rus erbij,en het sluit is het toch klaar hoeft niet zolang te duren volgens mij.

17 augustus 2017 om 00:55

ADO is nog niet in een catagorie ingedeeld, dacht ik.

Tsja, eerst Korotaev binnenhalen met veel bombarie waar iedereen zijn wenkbrauwen van fronste. Gouden bergen werden beloofd. En nu zit deze maecenas in de problemen en daardoor Roda ook. Echt veel medelijden kan ik er niet mee hebben. Zorg dat je alles goed op orde hebt, dan gebeurt zoiets niet. Dan nu maar op de blaren zitten, maar ga dan niet zo verongelijkt doen en onderga het als een vent.

16 augustus 2017 om 22:16

Jouw redenatie is logisch, voor iemand die er vanuit de buitenkant tegenaan kijkt zoals wij. Maar... Als Roda gewoon aan de regels voldoet, op tijd alles inlevert en een sluitende begroting heeft horen ze niet in categorie 1 thuis. Dat ze toevallig een vage eigenaar hebben (of hadden?) doet daar niks aan af.

17 augustus 2017 om 02:16

Je kan van het beleiden vinden wat je wil, maar als het binnen de regels is dan is het zo. En ja ik heb ook mijn twijfels bij Korotaev, aan de andere kant, wat is de andere optie om aan geld te komen. 11 miljoen begroting... dat kreeg Ajax voor een derde plaats in de CL poule.... daarmee concurreren zonder investerdeer is nagenoeg onmogelijk voor kleinere clubs.
Daar komt nog bij, zoals je kan lezen, dat het helemaal niet gaat over het beleid van Roda. Je kan het verongelijkt nemen maar als de Knvb iets eist wat niet te krijgen is vanwege de Knvb (dat rapport door toe dan van het onderzoek van de Knvb) dan mag Roda daar toch zeker wel over klagen? Dat het onderzoek plaats moet vinden is prima, maar je kan niet beide eisen. Dus de onderbouwing voor op blaren zitten? Even beter gaan lezen.

17 augustus 2017 om 10:24

Lijkt me volkomen logisch dat Roda nog even in categorie 1 blijft zolang niet duidelijk is hoe een en ander nou in elkaar zit.

17 augustus 2017 om 10:44

Ow als dat de conclusie zou zijn is dat geen probleem. Heel vervelend voor mijn clubje maar inderdaad logisch. Maar dan moet de Knvb haar regels aanpassen. Nu zeggen dat ze in cat. 1 zitten voor het niet aan te leveren van een document dat niet geleverd kan worden door toe doen van de Knvb. Dat is het zelfde als dat ik jou beloof €1000,- te geven als je een handtekening zet onder het document dat hier op mijn bureau ligt. Ik vertel je alleen niet welk document en waar ik werk .

Afschuiven is weer makkelijk. Dat Roda ervoor kiest om de overname van een Rus die al een halfjaar in de bak zit nog steeds open te houden is Roda toch zelf schuld?

Ze willen wel de lusten, maar niet de lasten. Het onderzoek van de Knvb kan niet afgerond worden omdat meneer in de bak zit. Roda kiest er echter niet voor de banden te verbreken (dan was er namelijk niets aan de hand), maar alles af te wachten. De Knvb volgt dan gewoon terecht haar regels.

De begroting van 11 miljoen is ook weer dubieus gezien Roda bijna elk jaar een miljoen verlies maakte op een lagere begroting.lijkt me simpelweg dat Roda het geld van Korotaev nodig heeft om te overleven. Dat je dan aan die strohalm vast blijft houden is prima. Maar dan moet je niet gaan wijzen naar de Knvb.

Roda gaat lekker in de slachtofferrol zitten. Misschien hadden ze zelf wat meer onderzoek moeten doen naar Korotaev voordat ze met hem in zee gingen. Knvb volgt gewoon de procedures.

Overigens zou ik als supporter niet zo rouwig zijn als de club onder curatele staat. Misschien wordt er dan wat verstandiger met het geld omgesprongen en geen onverantwoorde risico's genomen die je nogal eens bij clubs ziet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren