Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Rafael verlaat Manchester United voor vierjarig contract in Lyon

Laatste update:

Olympique Lyon is eruit met Rafael da Silva. De 25-jarige rechtervleugelverdediger mag ondanks een contract tot 2016 weg bij Manchester United en het liefst ziet Louis van Gaal dat hij voor de eerste competitiewedstrijd (aanstaande zaterdag) is vertrokken. Lyon wil de Braziliaan graag aantrekken en heeft zijn persoonlijke jawoord al gekregen. Les Gones moeten nu alleen nog akkoord zien te komen met United.

/

Voorzitter Jean-Michel Aulas van Lyon heeft aan de Franse media bevestigd dat zijn club al rond is met Rafael zelf. Na de komst van Matteo Darmian bij de Engelsen was het overduidelijk dat Van Gaal geen plaats meer had voor Rafael. Vorig seizoen kwam hij al niet zo veel aan spelen toe en bleef hij steken op tien Premier League-wedstrijden. In de jaren ervoor kwam hij vaker aan spelen toe.

In het laatste jaar van Sir Alex Ferguson op Old Trafford was Rafael zelfs nog de vaste man rechts achterin. Op dat moment was hij al tweevoudig international, maar de Braziliaan zette zijn ontwikkeling toch onvoldoende voort. Naar verluidt betaalt Lyon een afkoopsom van 2,5 miljoen euro voor hem aan United.

Update 3 augustus 20.47 uur - Rafael verlaat Manchester United voor vierjarig contract in Lyon
Rafael da Silva mag zich speler van Olympique Lyon noemen. De 25-jarige rechtsback heeft maandagavond een contract voor vier seizoenen getekend in Stade de Gerland. De Braziliaan is na Jérémy Morel en Claudio Beauvue de derde zomeraanwinst van Lyon.



Vond jij Rafael da Silva nog goed genoeg voor Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch spijtig, vond het altijd een goede back maar laatste 2 jaar totaal niet waar gemaakt, gaat je goed Rafael!

3 augustus 2015 om 12:38

Doei. Goede back? Hou toch op. Raakte geen pepernoot. Mvg, profanalist

3 augustus 2015 om 12:44

Korte onderbouwing voor een "prof analist"

3 augustus 2015 om 13:29

Kort maar krachtig

3 augustus 2015 om 13:34

kom geen nonsens vrerkondigen als je er niets van afweet, Rafael was een van de Grootste talenten op de rechhtsback positie en was ook gewoon basisklant bij ferguson, denk tog dat sir alex er meer verstand van heeft dan jou meneertje

3 augustus 2015 om 13:13

en nu lacazette ervoor terughalen en man utd doet goede zaken.

Had verwacht dat hij en zijn broer back posities zouden overnemen en domineren maargoed misschien in Frankrijk dan maar voor hem. Stond toch wel bekend als een aardig talent.

4 augustus 2015 om 00:07

wablief? Bedeoel je zijn tweeling broer fabio da silva ?

2,5 miljoen is niet veel geld voor Rafael. Denk dat een club als Lyon ook wel zijn niveau is.

3 augustus 2015 om 16:55

2,5 miljoen is belachelijk. Daar halen clubs in België onbekende namen uit Oekraïne voor. Dit is een speler die 7 jaar bij één van de grootste clubs ter wereld heeft gespeeld en zelfs met momenten het goed deed in de basis. Ik snap dat United geld heeft, maar spelers als Rafael (2,5), Nani (6) en RvP (5,5) worden toch echt te goedkoop verkocht. Uit die drie haal je nu 14 miljoen. Volgens mij had je er nog 25 of 30 uit kunnen halen. Tien miljoen voor een speler als Nani of Rafael is toch echt niet buitensporig? Of denk ik nu te fel als United supporter? Als je ziet wat voor middelmaat tegenwoordig een prijskaartje van 30 miljoen rond hun nek krijgen.

3 augustus 2015 om 20:59

Dat is waar, maar Utd hoeft het niet te hebben van transfersommen. Met hun bizarre adidas contract, tv geld en lucaritieve tripjes naar azie/amerika hebben ze al erg veel inkomsten. Als een speler dan weg moet/wil doen ze niet te moeilijk.

3 augustus 2015 om 21:26

Als Fenerbahce fan ben ik United wel dankbaar voor de koopjes. Als ze op het hoogte waren hadden ze van mij Rafael ook voor 2.5 mogen halen. Zelfs voor 3 had ik het goed gevonden. in Turkije zouden ze zeggen: "sudan ucuz" (het is nog goedkoper dan water)

3 augustus 2015 om 21:36

Ben het helemaal met je eens. Manchester koopt spelers altijd voor veel te hoge bedragen en verkoopt spelers altijd voor veel te kleine bedragen. Rvp, Nani en Rafael waren gewoon belachelijk goedkoop. Komt in de buurt van de transfersommen in de Eredivisie. Zal ook wel wat te maken hebben met het feit dat Manchester de inkomsten uit transfers niet echt nodig heeft.

3 augustus 2015 om 23:30

Vind de bedragen ook echt aan de lage kant. Stel dat Feyenoord straks Botteghin binnenhaalt. Betalen ze waarschijnlijk meer dan Lyon voor Rafaël betaalde aan transfersom. Ronduit belachelijk

4 augustus 2015 om 15:10

Inderdaad, lachen he.

Galatasaray is aan het slapen..

3 augustus 2015 om 21:23

Wanneer niet?

4 augustus 2015 om 03:25

Gaan die niet voor Meunier in de plaats? Zag hem onlangs iets retweeten op twitter van Gala... Dat zou echt een topaankoop zijn.

Nooit echt doorgebroken maar 2,5 miljoen is wel erg weinig. Had toch wel een miljoentje of 6 verwacht, maar Lyon is een leuke club voor Rafael.

Leuke club voor hem! De twee back bij Lyon, Jallet en Bedimo zijn trouwens niet verkeerd. Kijken of hij een basisplaats kan krijgen... Jallet speelde vorig seizoen erg sterk!

Het is toch gewoon schandalig dat je als United zijnde Nani Van Persie en Rafael voor bij elkaar nog niet eens 10 miljoen kunt verkopen. Geef ze dan maar gewoon allemaal gratis weg sjonge jonge zeg.

3 augustus 2015 om 12:55

Mee eens, er valt best meer uit te halen. Zeker als een contract zoals bij Rafaël nog 2 jaar doorloopt en hij verdient toch behoorlijk. Lijkt erop dat het vooral schoon schip maken is nu.

3 augustus 2015 om 12:59

Waarschijnlijk verdiende ze zo veel salaris dat het maar beter was dat ze de overbodige spelers weg deden. anders heb je erg dure spelers op de tribune zitten

Rafael is toch altijd een middelmatige wilde speler gebleven met rare tackles en dergelijke. Veel sub top clubs clubs zitten toch te slapen want 2.5 miljoen voor een redelijke back is niet veel

Snap dat hij na de komst van Darmian waarschijnlijk op de bank zou komen maar 2,5mil is echt wel een bodemprijsje. Had een paar jaar geleden verwacht dat hij minsten 10 jaar in de basis zou gaan staan.

Goeie transfer voor 2,5 miljoen is het zeker een koopje. Denk alleen niet dat hij jallet uit de basis speelt komend seizoen.

2,5 miljoen...ik snap echt niet hoe Manutd, zaken doet. Iedereen word verkocht voor een schijntje. Behalve di Maria, waar ze toch ook 15 miljoen verlies op maken. apart....

2.5 miljoen??? Galatasaray slaapt!

Voor 2,5 miljoen heeft Lyon echt een topper op de rechtsback positie erbij. Koopje

Snap nog steeds niet dat Rafael zo afgegleden is, was echt een topspeler op zijn positie.

Lyon is zich erg goed aan het versterken deze transfermarkt met beauvue hebben ze nog een topspits gehaald en morel zorgt voor nodige ervaring in de verdediging. Als ze er nu in slagen om nog nkoulou valbuena en Rafael halen hebben ze een topteam en kunnen ze zelfs misschien meedoen om de titel

Lyon is zich erg goed aan het versterken deze transfermarkt met beauvue hebben ze nog een topspits gehaald en morel zorgt voor nodige ervaring in de verdediging. Als ze er nu in slagen om nog nkoulou valbuena en Rafael halen hebben ze een topteam en kunnen ze zelfs misschien meedoen om de titel

Ik wens hem het Aller beste. Jammer maar vooral ook vreemd dat hij toch weinig kansen kreeg onder van Gaal.

4 augustus 2015 om 03:27

Snap het ook niet echt. En dan weer typisch om tegen de pers gewoon te zeggen dat je in de eerste plaats "moet kunnen verdedigen" als rechtsachter.. Alsof Rafa dat niet kon. Hij pakte wel te veel kaarten maar anders toch een fantastische mentaliteit op het veld.

Zal hij Jallet direct uit de basis spelen? Ondanks dat hij bijna 32 is, wel een belangrijke kracht voor OL geweest afgelopen seizoen.

Zal een concurrentie strijd worden om de RB positie denk ik, want lijkt me dat Rafael een stapje terug doet om aan spelen toe te komen en niet tweede man achter Jallet te worden. Jallet wil daarin tegen niet hetzelfde meemaken als bij PSG denk ik.

Heb 'm al een tijdje niet zien spelen, maar ik hoop echt dat het wat wordt daar bij Olympique Lyon. Leuk elftal! Ben benieuwd of hij een basisplaats kan veroveren, want Jallet, de huidige rechtsback, speelde vorig seizoen erg sterk en lijkt een zekerheidje achterin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren