Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Overige Serie A-duels gaan door met rouwbanden en minuut stilte

Laatste update:

De Serie A-wedstrijden Sampdoria - Fiorentina en AC Milan - Genoa worden verzet, zo melden diverse Italiaanse media donderdagmiddag. Sampdoria en Genoa komen allebei uit Genua, de stad die deze week werd opgeschrikt door het instorten van de Ponte Morandi. De twee wedstrijden stonden voor zondag op het programma. Over de rest van de eerste speelronde is nog geen duidelijkheid.

Zaterdag gaat de Serie A van start met de confrontaties tussen Chievo en Juventus en Lazio en Napoli, maar mogelijk worden alle wedstrijden van dit weekend in de Italiaanse competitie uitgesteld. Vanwege de tragische gebeurtenis in Genua doemen er geluiden op om de gehele start van het nieuwe voetbalseizoen te verplaatsen. De brug Ponte Morani begaf het dinsdag, met als gevolg ten minste 38 doden.

Komende zaterdag is de staatsbegrafenis, terwijl er dan ook een dag van nationale rouw is afgekondigd. “Ik heb met de voorzitters gebeld, zodat we met zijn allen kunnen zeggen dat we niet spelen”, zei Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero eerder op de donderdag al tegenover RMC Sport. “Ik weet zeker dat Gaetano Micchichè (van de Serie A) besluit niet te gaan spelen. Ik heb met Giuseppe Marotta gesproken en hij zei dat Juventus niet gaat spelen."

"Het is zaterdag, je kan niet spelen op de dag van de diensten. Ongeacht de beslissing van de competitieorganisator, gaan Sampdoria, Genoa en Fiorentina niet spelen. We hopen dat gezond verstand zegeviert", concludeerde hij.

Update 16 augustus 18.36 uur - Overige Serie A-duels lijken doorgang te vinden na tragedie in Genua
De wedstrijden Sampdoria - Fiorentina en AC Milan – Genoa vinden aankomend weekeinde geen doorgang vanwege het instorten van de Ponte Morandi in Genua eerder deze week, maar de overige duels in de eerste speelronde van de Serie A worden in principe gewoon afgewerkt, zo laat Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero donderdagavond weten in een statement: "Het verzetten van Sampdoria - Fiorentina en Milan - Genoa getuigt van grote solidariteit en dat zal de mensen in Genua voor altijd bijblijven. Het is echter ook juist dat de overige duels in de Serie A gewoon doorgaan. Dat neemt verder niets weg van het gevoel van saamhorigheid en broederschap dat getoond is door heel Italië."

Update 17 augustus 13.39 uur - Overige Serie A-duels gaan door met rouwbanden en minuut stilte
De wedstrijden in de eerste speelronde van de Serie A zullen dit weekend doorgaan, zo heeft de competitieorganisatie in een statement laten weten. Voorafgaand wordt een minuut stilte in acht genomen, terwijl de spelers rouwbanden zullen dragen naar aanleiding van het instorten van de Ponte Morandi in Genua eerder deze week. De clubs uit Genua, Sampdoria en Genoa, komen dit weekeinde niet in actie en zagen hun wedstrijden tegen Fiorentina en AC Milan uitgesteld worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aangezien dit logischerwijs diep is ingeslagen bij de bevolking lijkt het me inderdaad beter de start een week te verplaatsen.

16 augustus 2018 om 16:09

Alhoewel ik zelf mee rouw met heel Italie en de familie van de slachtoffers, is sport toch juist iets waar iedereen zijn/haar emoties in kwijt kan en even al het andere kunnen vergeten.

16 augustus 2018 om 16:17

begrijp je punt maar misschien moet je op de dag van nationale rouw juist even niet aan iets anders denken en even stilstaan bij de mensen die niet meer van sport kunnen genieten,

16 augustus 2018 om 17:12

Iedereen gaat daar anders mee om. Bij een naar geval in mijn persoonlijk leven vind ik het fijner om met iets anders bezig te houden. Voetbal kan daar zeker bij helpen.

Dat zou een heel mooi gebaar zijn! Wellicht dat een aantal bestuursleden/voetballers van de Serie A clubs naar de ceremonie kunnen gaan als gebaar.

16 augustus 2018 om 16:11

Waarom? Denk dat tijdens dat soort ceremonies de onderscheid tussen een voetballer en bijwijzen van spreken een bouwvakker compleet vervalt. Tenzij de voetballers uiteraard verbonden zijn aan de tragische gebeurtenis..

16 augustus 2018 om 17:26

Spelers, staf en beleidsbepalers van Genoa en Sampdoria zullen ongetwijfeld gaan, ook al is het maar een enkeling. Het is ‘hun’ stad waar het gebeurd is, dus de Italianen in de selectie (uit Genua) of de mensen die zich nauw met de stad verbonden voelen, zullen zich enigszins verplicht voelen om te gaan en zo hoort het ook. Ik ben ook wel eens op een crematie geweest van iemand die ik 0 keer heb gezien of gesproken in m’n leven, puur om er te zijn uit beleefdheid naar m’n trainer destijds.

16 augustus 2018 om 17:25

Tenzij ze direct betrokken zijn bij deze tragedie (lees familie kenissen) zou ik niet weten waarom Serie A officials of club mensen er zouden moeten zijn.

Het lijkt mij niet meer dan normaal dat alle wedstrijden afgelast worden voor deze speelronde. Goed dat er een aantal clubs al een statement hebben uitgebracht sowieso niet te zullen spelen, ook al laat de bond het door gaan..

Enige logische actie wat moet volgen. Je kan niet gaan voetballen terwijl dit is gebeurd. Hopelijk horen we snel dat dit definitief is.

Ik vind het niet nodig het uit te stellen. Tuurlijk het is heel erg wat er gebeurd is en ik vind zeker dat er een moment moet zijn om te rouwen. Maar k vraag me af of ook al het werk etc stil word gelegd. Word dat wel stil gelegd keur ik het goed ook de competitie stil te leggen. Anders gewoon voetballen en je werk doen. En daarna is er nog genoeg tijd om te rouwen.

16 augustus 2018 om 16:34

Ik snap je punt, Afcnick. Je moet tegenwoordig oppassen want alles is heel snel een publiciteitsstunt, maar bij deze geloof ik echt wel dat het een passend vervolg is aan wat er is gebeurd. Aan de andere kant zou ik het ook best ok vinden als de wedstrijden wel waren doorgegaan. Het leven gaat nu eenmaal verder. Er zullen tragedies blijven gebeuren helaas.

16 augustus 2018 om 16:38

Voor de voetballers is het wellicht hun werk, voor haar supporters echter niet. Voetbal speel je tenslotte voor je fans en uiteindelijk is voor beiden voetbal slechts bijzaak.

16 augustus 2018 om 17:31

Je vergeet een heel belangrijk punt en dat is dat voor de fans voetbal amusement is, ondanks dat het voor de clubs al jarenlang - zeker sinds het een miljarden business is geworden - niet meer zo is. Er zitten daar mensen die misschien wel een volledig gezin uit hun familie zijn verloren, etc. etc. Die zitten ongetwijfeld niet te wachten op amusement, zeker niet tijdens een dag van nationale rouw.

Dit zijn van die situaties waarbij je ondanks dat je het goed bedoelt al heel snel iets fout kunt doen of zeggen. Als de clubs Genua en Sampdoria niet willen voetballen moet je ze daar ook niet toe verplichten.
Als die clubs aan andere serie A clubs vragen ook niet te gaan spelen en die clubs vinden dat ze solidair moeten zijn dan moet je de gehele serie A niet laten spelen.

Zeer begrijpelijk, en dan te bedenken dat fc twente een dag na de vuurwerkramp wel gewoon moest spelen.

16 augustus 2018 om 18:05

Was dat de beslissing van de KNVB of van Twente zelf? Want het staat me niet meer goed bij. Belachelijk als die beslissing van de KNVB kwam

16 augustus 2018 om 19:42

Het was volgens mij echt de knvb zelf. Toen met 9-11 moesten s'avonds Nantes en PSV van de Uefa voetballen, was destijds in de champions league.

16 augustus 2018 om 20:16

Dat van psv kan ik me inderdaad nog wel herinneren. Maar is toch onbegrijpelijk van de Knvb! Bureaucratie ten top, geen medeleven of emotie alleen draaiboeken regels aanhouden omdat het in het boekje staat.

Heel begrijpelijk dit is een nationale ramp en het zou ongepast zijn om wedstrijden in Genua te spelen denk dat de supporters en spelers daar ook niet echt trek in hebben. Wat betreft de resterende teams denk ik dat je die keuze het beste bij de teams zelf kunt laten laat de rest van de teams stemmen of ze wel of niet willen spelen maar nogmaals volkomen begrijpelijk als ze niet gaan spelen

Waarom worden nu alle berichten van de serie a nu ineens met een afbeelding van Ronaldo gepubliceerd? Waarom geen afbeeldingen van genoa of sampedoria?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren