Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ‘Onderhandelingen over Corona verlopen akelig stroef'

Laatste update:

De deadline van de transfermarkt in Nederland komt steeds dichterbij: tot maandagavond middernacht kan er nog gehandeld worden en daarna niet meer. FC Twente wacht in spanning af wat er gebeurt met Jesús Corona. De Mexicaanse vleugelspeler staat er goed op bij FC Porto en verhuist in de slotdagen van de transferperiode misschien nog naar de Portugezen.

/

Woensdag meldde De Telegraaf dat FC Twente mikt op een transfersom van vijftien miljoen euro. Veel geld, maar zelf houdt de club maar dertig procent daarvan over. Het is nog de vraag of FC Porto echt zo veel geld op tafel gaat leggen voor Corona. Er is nog geen officieel bod gedaan, maar Corona’s zaakwaarnemer is wel in Portugal om de transfer te bespreken.

Ted van Leeuwen heeft daar ook weet van, zegt hij tegen De Telegraaf. Het loopt allemaal nog niet heel soepel. “De onderhandelingen schijnen stroef te verlopen, maar dat lijkt een beetje de mode te zijn bij FC Porto”, zegt de technisch directeur. FC Twente liet Andreas Bjelland, Luc Castaignos, Cuco Martina, Bilal Ould-Chikh, Kyle Ebecilio (op huurbasis) en Youness Mokhtar (nog niet definitief) reeds vertrekken.

Update 31 augustus 9.18 uur - ‘FC Porto zoekt naar middelen voor komst van Twente-smaakmaker’
FC Porto wil Jesús Corona overnemen van FC Twente, maar het is zeer de vraag of dat er nog van gaat komen. De Enschedeërs vragen vijftien miljoen euro, waarvan slechts dertig procent naar de clubkas gaat. Ook de Portugese topclub is afhankelijk van externe financiers voor de aankoop van de Mexicaanse aanvaller, maar heeft die volgens TC Tubantia nog niet gevonden. De onderhandelingen zouden 'akelig stroef' verlopen. Mocht Corona uit Enschede vertrekken, dan zal Twente maandag nog met een vervanger op de proppen komen.

Denk je dat de transfer van Jesús Corona doorgaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Werkt Twente nog steeds samen met dat bureau dat spelers koopt en zoveel geld zelf houdt.

28 augustus 2015 om 07:35

Ik dacht dar derde partijen verboden waren sinds kort

28 augustus 2015 om 07:39

Ik meen dat alleen Corona en Eghan nog hier onder vallen

28 augustus 2015 om 07:40

Dat soort constructies zijn tegenwoordig verboden. Bestaande overeenkomsten zijn echter nog wel geldig. In de Doyen constructie zitten op dit moment nog Mokhtar en Eghan. Hopelijk word de transfer van Mokhtar snel afgerond dan zijn we bijna van Doyen af. 70 % van de rechten van Corona zijn in handen van Zuid Amerikaanse investeerders. Twente houd dus weinig over aan deze transfer maar Corona heeft well een heel hoog salaris waar we graag van af willen.

28 augustus 2015 om 08:11

Ebicilio zit er ook nog bij. Sterker nog, het contract met Doyen is echt een wurgcontract. Er staat namelijk ook in dat de desbetreffende spelers binnen 3 jaar verkocht moeten worden. Zo niet, dan is Twente een boete verschuldigd aan de Doyen groep. afhankelijk van de speler ongeveer 1 miljoen. Mochten Ebecilio en Eghan niet verkocht worden voor 31 augustus 2016 dan moet Twente waarschijnlijk 2 miljoen betalen aan de Doyen group.

28 augustus 2015 om 08:40

Je hebt gelijk het is Ebicilio en niet Mokhtar.

28 augustus 2015 om 09:54

Ik wist dat dit soort constructies risicovol waren. Maar dat er maar 30%(!) van de transferkosten voor FC Twente zouden zijn, dat wist ik niet. Ongelofelijk dat iemand met dit soort investeringen akkoord is gegaan. Ik vind dat onwijs dom en dan vraag je om problemen..

28 augustus 2015 om 10:55

Twente heeft dus ook maar 30 geïnvesteerd hè, dan krijg je ook maar 30 terug. Of werkt dat ergens anders niet zo.

28 augustus 2015 om 11:20

Dat hoeft niet per definitie zo te zijn. Investeringsmaatschappijen willen niks anders dan geld verdienen en dat doen ze op de meest slinkse wijzen.

Ik zou het artikel ''in zee met Doyen Sports. Misschien maar liever niet'' (en de links die daarop volgen) van HP De Tijd eens lezen. Dan zal ook jij er achter komen dat het niet zo eenvoudig werkt als jij hier schetst. Iedereen die in zee gaat met dit soort maatschappijen neemt ongelofelijk veel risico. Ik zou het bij mijn club liever niet zien. Jij wel?

28 augustus 2015 om 13:20

Tuurlijk zie je het liever niet, maar anderszijds: het levert altijd meer op dan huur, en zonder investeerders was hij nooit in Enschede terecht gekomen (moet je nagaan hoe troosteloos het afgelopen seizoen dan was geweest).

28 augustus 2015 om 14:22

Daar gaat mijn opmerking niet over. Ten eerste ben ik tegen constructie a la Doyen. Ten tweede heeft Corona niks met Doyen te maken. Ten derde is hij voor 70% eigendom (transferrechten) van de eigenaar van zijn voormalige Mexicaanse club. Ten vierde is de 30% niet voor Twente maar voor de "Cyprus-constructie". Slechts het meerdere boven het geïnvesteerde bedrag vloeit naar Twente.
ALs die constructie niet was bedacht had Twente Corona sowieso nooit gehad.
Maar mijn opmerking gaat erover dat als je een derde aandeel hebt je ook maar een derde van de opbrengst krijgt. Dat is toch bij elke investering zo? Je hoopt alleen dat de opbrengst van jouw aandeel hoger is dan de aanschaf van je aandeel.

Ik denk niet dat porto er 15 miljoen voor betaald, hij heeft sporadisch een leuke actie in huis maar valt verder weinig op in de eredivisie. Bovendien is hij ook nog eens vaak afwezig of geblesseerd. Als v leeuwen hem voor dit bedrag verkoopt mogen ze een standbeeld voor hem naast nkufo zetten.

We zullen zien of hij verkocht gaat worden. Ben bang dat zyech ook nog wel weg gaat. Jammer dat het bergafwaarts gaat met Twente. Die van leeuwen is ook alleen maar bezig met zijn eigen hagie. Via vreemde zaakwaarnemers komen allemaal weer spelers binnen. Ze moeten uitkijken dat het geen vreemdelingenlegioen gaat worden daar in Enschede.
Waarom bijvoorbeeld komen Woudenberg en sleegers niet naar Twente? Deze kunnen ze ook huren. Zo zijn er nog wel meerdere spelers

28 augustus 2015 om 10:56

Wie? Zijn voor mij ook vreemdelingen. Of bedoel je buitenlanders.

31 augustus 2015 om 09:50

omdat er voor sleegers een transfersom betaald moet worden en twente daar het geld niet voor heeft en woudenberg naar een club wilde waar hij een grote kans op speeltijd heeft en die club heeft hij gevonden

Haha 15 miljoen hahaha nou twente veel geluk portugezen zijn te gierig jo. Twente helpt zichzelf de afgrond in jo

31 augustus 2015 om 10:42

Wie is Jo?
En waarom zou Twente hem voor weinig verkopen als ze toch maar 30% aan de deal overhouden?
Dan lekker een jaartje opstellen!

Die jongen is sinds de transfersoap geen schim meer.

Het is wel duidelijk dat hij heel graag zou willen vertrekken.

Ik had uit de Portugese pers begrepen dat Porto ook geen 15 miljoen gaat betalen.
Porto zou "maar"de helft (van de rechten) van de speler kopen, met name koopt het de 30% van Twente uit en 20% van de investeerders en legt daar 10 miljoen voor op tafel. Dan is dus 6 miljoen voor Twente en 4 miljoen voor de uitgekochte investeerders.

31 augustus 2015 om 09:52

dan zal de 10 mln voor de volledige 100% zijn en porto dus maar 5 mln over maken naar twente, waardoor twente 3 mln krijgt voor hun 30%, want 20 mln is geen realistische marktwaarde voor corona...

31 augustus 2015 om 11:04

Misschien moet je het artikel in Bola ff lezen voordat je zomaar wat neer typt

Avança A Bola que o jogador mexicano vai assinar um contrato de cinco anos com os azuis e brancos, válido até 2020, pagando a SAD 10 milhões de euros por 50 por cento do passe.

abola.pt/clubes/ver.aspx?t=5&id=568182

31 augustus 2015 om 21:05

niet iedereen spreekt/leest portugees...

maar bij vi wordt nu gezegd dat 100% transferrrechten op 12 mln getaxeerd voor de evt transfer, dus dat komt een stuk dichter bij mijn 10 mln, dan jouw 20 mln....

15 miljoen euro is niet realistisch. Ik kan me niet voorstellen dat Porto dat betaalt voor een speler die niet bij de top behoort in de eredivisie . Met vijf miljoen mag Twente al niet klagen.

31 augustus 2015 om 11:41

Wellicht biedt de inhoud van het stukje tekst wat verheldering. Hierin staat namelijk te lezen dat Porto reeds tot 10 miljoen wil gaan en dat het grootste struikelblok nu het vinden van externe financiers door Porto is.

31 augustus 2015 om 14:35

Is reeds 12 geboden

Onzin, de Nederlandse ploegen moeten meer lef tonen en gewoon meer geld vragen voor dit soort spelers... Bedoel als er een Ajax sticker op had gezeten dan was 15 miljoen een hele normale prijs geweest. Lef tonen, ze betalen maar of ze betalen het niet en jammer dan. Zo kom je nooit mee in Europa.

Is momenteel in Portugal voor de medische keuring

Draaien ze nu verlies op hem?. Ze verdienen waarschijnlijk 5 miljoen of minder. Hij heeft topsalaris en hij heeft ook wat gekost voor twente

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren