Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB maakt maximaal 50.000 euro vrij voor campagne Van Praag

Laatste update:

Michael van Praag kan woensdag 14 september met dikke letters in zijn agenda zetten. De UEFA kiest namelijk op die dag een opvolger van de opgestapte Michel Platini en de Nederlandse bestuurder heeft al aangegeven dat hij een gooi wil doen naar het voorzitterschap van de Europese voetbalbond.

/

Het uitvoerend comité van de bond kwam op woensdag bij elkaar om te vergaderen over de opvolging van Platini en Van Praag stelde zich tijdens deze vergadering als enige meteen kandidaat voor de vrijgekomen post, zo heeft de KNVB inmiddels bevestigd. De deadline voor de aanmelding van kandidaat-voorzitters is op 20 juli gesteld.

UEFA vice-voorzitter Ángel María Villar zou de belangrijkste uitdager van de Nederlander zijn: hij neemt op dit moment de honneurs waar en zal na de EK-finale ook de beker uitreiken aan het winnende land. Bij de KNVB wil men nog niet teveel kwijt over een eventuele kandidatuur van Van Praag: “Later vandaag hebben we contact met Michael”, liet woordvoerder Hans van Kastel weten aan het Algemeen Dagblad.

Update 19 mei 07.20 uur - 'Op de Balkan valt wel wat te winnen voor me'
Michael van Praag aast op het voorzitterschap van de UEFA en de KNVB zal daardoor opnieuw een budget moeten vrijmaken voor de man die eerder al probeerde om voorzitter van de FIFA te worden. "Het zal om beduidend minder geld gaan, want ik ga niet alle bonden af", zegt Van Praag in De Telegraaf. "Volgende week bij de Champions League-finale zal ik alle voorzitters ontmoeten en ik ben bij de opening van het nieuwe bondsbureau van Montenegro. Op de Balkan valt wel wat te winnen voor me."

Update 25 mei 10.38 uur - KNVB maakt maximaal 50.000 euro vrij voor campagne Van Praag
Michael van Praag moet met een budget van maximaal 50.000 euro gaan proberen om voorzitter van de UEFA te worden. Toen hij voorzitter van de FIFA wilde worden, kreeg hij nog 400.000 euro van de KNVB om campagne te voeren. Daarvan werd de helft gebruikt. "Europa is klein en easyJet vliegt op veel bestemmingen", legt KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen uit aan het ANP. "De UEFA kan de senioriteit en ervaring van Van Praag goed gebruiken. Vooral in Oost-Europa moeten we die boodschap nog gaan overbrengen. Er is veel momenteel veel verdeeldheid.''

Michael van Praag zou een goede voorzitter van de UEFA zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die van Praag kan beter hiermee stoppen ik neem deze man allang niet meer serieus. Heel veel blabla maar weinig daden. Ik zie liever die kale Zwitser ben zijn even kwijt die ene die de loting altijd deed.

18 mei 2016 om 13:55

Uh toevallig die ene die nu voorzitter is van de Fifa?

18 mei 2016 om 14:00

Oh Sherlock ik zie t nu op wikipedia staan lol.

18 mei 2016 om 14:03

Infantino is de naam

18 mei 2016 om 14:29

Heel veel bla bla maar weinig daden? Michael was de de eerste bij de UEFA die zich openlijk tegen Blatter durfde te keren en te zeggen dat ie weg moest en zich vervolgens ook daadwerkelijk als eerste verkiesbaar te stellen als tegenstander van Blatter. De enige reden dat ie zich vervolgens terug trok is omdat Blatter minder kans maakte om herkozen te worden wanneer alle anti-Blatter stemmen naar 1 iemand gingen.

18 mei 2016 om 14:37

Ben je echt zo kortzichtig? Enig wat mislukt is aan het plan is dat Platini gepakt werd...

25 mei 2016 om 17:10

Nee hoor dat was Maradona. Niet dat mensen hem serieus namen ofzo hoor maar hij was juist degene die veel dingen riep over de FIFA en Blatter.

25 mei 2016 om 17:08

Italiaan toch? Infantino

Hij zou best geschikt zijn, maar zal vermoedelijk niet de steun krijgen die er voor nodig is.'
Of hij moet beloven met geld te gaan strooien, zoals Infantino deed bij de Fifa voorzitterschapsverkiezing.

Om heel eerlijk te zijn snap ik niet dat die Van Praag nog het lef heeft om voor deze baan te gaan. Dan heb je volgens mij echt een behoorlijke plaat voor je kop.

Zijn we dan echt nu alweer vergeten dat de gehele top van de voetbalbonden (fifa én Uefa) vergeven is van de corruptie en zelfverrijking? Denken we nu echt dat nu Blatter en Platini zijn aangepakt dat het allemaal schoon en clean is? Onzin uiteraard.

En ik wil wel gezegd hebben dat ik niet eens zozeer denk dat Van Praag corrupt is geweest. Hij zal uiteraard wel opgepast hebben en bovendien heb ik natuurlijk geen enkel bewijs van corruptie aan zijn adres. Maar niemand kan eromheen dat Michael van Praag gewoon al die jaren als Bobo onderdeel is geweest van het corrupte en chicaneuze circuit. Het circuit dat onderling de baantjes verdeelde, dat zichzelf feteerde en verrijkte met mooie gratis reisjes, de duurste hotels, belastingvrij winkelen, grote banketten inclusief vrouwen en heel veel sterke drank. Ga maar na. Als Fifa official (en Van Praag heeft onder die vlag ook heel veel reisjes mogen maken de afgelopen jaren) ontvang je een standaard uitkering van ruim € 1.000,00 per dag (belastingvrij) en worden al je onkosten volledig vergoed. En het is an gewoon simpel. Heb je onderdeel van dat systeem uitgemaakt dan ben je gewoon besmet. Ik vind het dan niet chique en zelfs een beetje baantjesziek dat je ondanks alle kritieken en verhalen nu gewoon schaamteloos jezelf voor die baan beschikbaar stelt. Neem dan gewoon afscheid!

En nee, die Spanjaard die nu ook in de race is, die is geen haar beter. Eerder erger nog inderdaad. Net zoals al die anderen die nu al jaren in dit circuit zitten. het is gewoon tijd voor een schoon schip. En een schoon schip zul je pas realiseren als je alle bagger eruit geschept hebt. Daar draagt deze move van Van Praag dus niet aan bij.

18 mei 2016 om 14:39

Je bent goed op de hoogte man. Helaas kan ik je op de app geen duimpje geven

25 mei 2016 om 11:01

Van Praag was/is inderdaad onderdeel van het circuit, zoals jij het noemt. Volgens mij is hij echter nog nooit betrapt op corruptie. Ik vind deze beschuldiging dan ook erg kortzichtig. mede omdat het juist Van Praag was die steeds stelling heeft genomen tegen Blatter c.s. In mijn ogen is Van Praag gewoon een heel capabele bestuurder en een goede kandidaat.

25 mei 2016 om 11:08

Het gaat erom dat hij wel in het systeem meefunctioneerde en ook gebruik maakte van de voordelen en leuke dingen die de Fifa aanbood. Ongeacht of hij zelf corrupt is of niet, het feit dat hij netjes in de pas mee liep is hetgeen waar Voetbal80 zich over opwindt en ik hem volledig gelijk in moet geven.

25 mei 2016 om 11:31

@andyking

Ik geef toe dat ik lang van stof ben, maar als je goed leest dan kun je zien dat ik hem helemaal niet beschuldig van corruptie. Sterker, ik stel zelfs dat ik denk dat hij, op zich, waarschijnlijk niet corrupt is geweest.

Maar daar gaat het nou net niet om. Hij heeft jarenlang meegedraaid in het systeem dat door en door verrot en door en door corrupt is gebleken. Dan werkt het gewoon zo dat je zelf, zelfs als je niet direct corrupt was, besmet bent geraakt.

En daar verandert niets aan dat je op de valreep nog eventjes een soort farizeëer actie onderneemt tegen Blatter. Met, nota bene, als oogmerk om zelf de stoel van Blatter in te kunnen nemen. Ik zou juist veel eerder zeggen dat die actie juist een bewijs is dat hij zelf ook niet zuiver op de graat is.

Maar goed, meningen verschillen.

Van Praag heeft nooit afstand genomen van Platini, tot het einde bleef hij zeggen dat Platini onschuldig was tot het tegendeel was bewezen.
Een echte draaikont, hij viel Blatter aan om de kansen van Platini op het Fifa voorzitterschap te verhogen. Een echte bobo die met alle winden meewaait om zijn eigen baantje te beschermen.
Als hij echt serieus was geweest had hij al veel eerder stelling genomen tegen Platini.
Mocht van Praag voorzitter worden dan zal hij de wensen van Platini uitvoeren, let maar op.

hij zou een prima voorzitter zijn naar mijn mening

Altijd het zelfde verhaal met van Praag eerst kandidaat stellen en daarna net voor de verkiezingen terugtrekken... Zou me niets verbazen als die het weer doet.

Voor mij heeft iedereen die de afgelopen jaren in de directie van de KNVB geen in elke vorm van geloofwaardigheid meer.

Van Praag kan je toch niet serieus nemen, waait met alle winden mee. Zo ongeloofwaardig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren