Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Update: FC Groningen neemt definitief afscheid van Danny Hoesen

Laatste update:

Er komt vermoedelijk spoedig extra ruimte vrij op de loonlijst van FC Groningen. Volgens RTV Noord zal de Eredivisionist in de winterse transferperiode definitief afscheid nemen van Danny Hoesen en Ruben Jenssen.

Hoesen komt sinds het begin van dit kalenderjaar op huurbasis uit in de Major League Soccer voor San Jose Earthquakes, dat tevens een optie tot koop had bedongen in de overeenkomst die het sloot met Groningen. De Amerikaanse club zag in november af van die optie, maar heeft nadien alsnog contact gezocht met noorderlingen teneinde de 26-jarige spits definitief over te nemen. "De onderhandelingen zijn inderdaad in een vergevorderd stadium", bevestigt algemeen directeur Hans Nijland.

Ook de toekomst van Jenssen lijkt niet in het Noordlease Stadion te liggen. De 29-jarige middenvelder uit Noorwegen was deze voetbaljaargang in de Eredivisie weliswaar goed voor twaalf wedstrijden, waarvan elf als basisspeler, maar lijkt niet meer zo onomstreden als vorig seizoen. Destijds kwam hij in alle competities tot 37 optredens. Jenssen wordt gevolgd door Vålerenga IF en Tromsø IL.

"Het enige dat ik hierover kan zeggen is dat zijn vertrek wel aanstaande is", zegt Nijland over de sportieve toekomst van Jenssen. Groningen, dat de eerste seizoenshelft in de Eredivisie afsloot op een dertiende plaats, is verder ook bereid afscheid te nemen van Etiënne Reijnen, terwijl ook Mimoun Mahi de club binnen afzienbare tijd lijkt te gaan verlaten.

Update 29 december 19.01 uur - FC Groningen neemt definitief afscheid van Danny Hoesen
De wegen van Danny Hoesen en FC Groningen scheiden definitief. San José Earthquakes maakt via de officiële kanalen bekend een akkoord met de Eredivisie-club over de spits te hebben bereikt. Hoesen speelde al een jaar op huurbasis voor de Amerikanen, die echter geen gebruik maakten van de optie tot koop. De clubs zijn nu alsnog tot overeenstemming gekomen en zodoende dient de spits zijn nog een half jaar doorlopend contract in het Noordlease Stadion niet uit.

Denk jij dat Mimoun Mahi na de winterse transferperiode nog voor FC Groningen speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel goed. Beiden toch niet gebracht wat er van ze verwacht mocht worden. De laatste jaren niet erg gelukkig geweest qua transfers. Jenssen had de broodnodige ervaring moeten brengen. Hopelijk komt er wel een vervanger.

28 december 2017 om 23:53

met 2.2 mil in de min zal Hans Nijland geen versterkingen aantrekken hij wil het aanvullen met onder 23 materiaal.

FC Groningen laat het bedrag (tien procent van wat Celtic van Southampton overgemaakt krijgt) volledig op de bank staan. 'wij gaan het geld gebruiken om ons eigen vermogen te versterken', aldus Nijland. De club begrootte begin dit seizoen 2,2 miljoen euro meer uit te geven dan er binnen zou komen.

Ook bij een eventueel vertrek van bijvoorbeeld Mimoun Mahi is de kans zeer klein dat er een vervanger gehaald wordt. 'met de komst van Lars Veldwijk hebben wij daar in de zomer al op ingespeeld. Als Mahi vertrekt, gaan wij dus geen vervanger halen.'

Jammer dat FC Groningen er niet in slaagde in het zomertransferluik zijn sterspelers te verkopen. Jongens als Mahi en Padt brengen dan juist het meeste geld op. Dat de club Reijnen en Hoesen van de hand moet doen verbaasd me niets. Die waren zelfs voor de tweede elf van respectievelijk AZ en Ajax al niet goed genoeg en dus ook niet voor het niveau wat FC Groningen na moet streven. Of zou moeten nastreven.

Enkele jaren geleden kon de FC toch bouwen aan mooie ploegen. Met Hans Veltmate en Grads Fueller in huis was het smullen geblazen op transfergebied. Buitengewoon knap hoe de club allereerst Nevland, maar ook jongens als natuurlijk Suarez, Granqvist, Svensson, Tadic en Kostic aantrok. Daarna is het bedenkelijk geworden. Ineens ging FC Groningen shoppen op het niveau Heracles, Excelsior en Jupiler League en maakten namen als Kieftenbelt en Kappelhof deel uit van de hoofdmacht. Daarmee deed de club een flinke jas uit en heeft het naar mijn mening naar eigen inzicht een stap terugwaarde gezet. ik snap heus wel dat je niet constant een nieuwe Suarez aantrekt, maar creativiteit op de markt was wel altijd een kracht van de Groningers. FC Groningen zou moeten concurreren met SC Heerenveen en FC Utrecht en elke speler die niet in aanmerking zou komen voor de top 3 en AZ zou in die poule moeten vallen. Dat maakt het zuur Groningen op zijn huidige niveau te zien ploeteren.

29 december 2017 om 06:44

Ben het helemaal met je eens. Maar ja....wat wil je als je club door een wandelende calculator bestuurt wordt. Goed voor de club kas maar je komt er geen steek mee verder. Stadion half leeg en het spel niet om aan te gluren. Inmiddels voorbij gestreefd door ruim driekwart van de eredivisie clubs en maar blijven denken dat we het met eigen "talent" wel redden. Vraag me af hoelang we hier nog "trots" op kunnen zijn.

29 december 2017 om 17:35

Eens met beide heren (Gomes1PSV en Meandmyself. De sju is er af. Het zijn allemaal 13-in-een-dozijn-voetballers. Mahi en Idrissi daargelaten. Het perfecte voorbeeld is toch wel Reijnen. Maar sorry, die valt in het 6e van Kolkentorensche Boys nog niet op.
Ik hoop dat er wat veranderd op de burelen van onze FC. Het zwarte gat waar Roda JC en NAC mee worstelen komt wel dichtbij zo.

29 december 2017 om 21:18

Mooi verwoord, alleen noem je naar mijn idee 2 verkeerde personen (kieftenbeldt en Kappelhof) Kieftenbeldt was zo belangrijk voor dat elftal. Bleef maar gaan en had een geweldig persoonlijkheid. Een captain wat we nu missen. Ook was Kappelhof onderschat, verdedigend altijd zijn mannetje. Overigens is Kappelhof ook niks voor niks afgelopen jaar geselecteerd voor MLS all-stars

29 december 2017 om 23:26

@dizzy050: zonder twijfel prima spelers binnen hun niveau, maar Groningen moet toch gewoon spelers leveren die richting top van Nederland kunnen of desnoods een mooie club in Duitsland, Engeland of Italie vinden? Ik vind de spelers van de FC juist erg vlak, zie juist geen persoonlijkheden rondlopen daar. Dat was in de tijd van Granqvist en Nevland wel anders... Het leek toen allemaal wat gedurfder wat Veldmate en Nijland voor elkaar knokten. Dat ze daarna ook met spelers als Mitchell Schet op de proppen kwamen... alsjeblieft zeg.

30 december 2017 om 12:49

Op het mkment niet inderdaad. Maar des tijds leverden we inderdaad veel spelers. Alleen kiezen die spelers nu voor het geld in engeland bij een man city. Clubs als ons kunnen het gewoon niet meer betalen. Helaas is onze laatste speler die echt naar de top had gekunt Kostic geweest, misschien Hateboer ook sinds hij het meer dan geweldig doet bij Atalanta. We hopen nu maar dat een Idrissi zich door blijft ontwikkelen en hetzelfde geldt voor Reis. Anders zou ik niet weten wie er van ons naar een topploeg in Nederland moet gaan. Ja 1tje, Padt.

FC Groningen heeft inderdaad een stap terug moeten doen en de begroting is verlaagd. Ik weet niet precies hoe en wat, maar er zijn wat dure miskopen geweest. Er was een tijd, onder Ron Jans, toen ging het ons voor de wind en kochten we een Femi voor 3.5 miljoen en Pedersen voor 2 miljoen. Berg kostte ook zoveel. Ik denk dat we daar nog de pijn van voelen. Berg leverde wel veel op, maar Femi, Pedersen, Texeira etc helemaal niets. We moeten het nu met middelmaat doen. En we staan daar ook. Het publiek is vanaf 2005 erg verwend geweest, dus is hier nog niet aan gewend. Terwijl we in de periode 98-2000 in de Toto speelden, en de 4 seizoenen daarop rond plek 14 speelde. Toen hadden we wel volle bak, maar okay dat was het Oosterpark met 12.000 plaatsen.

Het was ook een pre-Man City tijdperk. Dus 18 jarige talenten werden nog niet voor te hoge bedragen weggekocht en gestalt in de hoop op winst. Zo'n Suarez klapper maak je nooit meer. Die zou tegenwoordig al lang onder contract staan bij een Engelse grootmacht.

29 december 2017 om 17:39

Mooie woorden maar voor wat betreft het Suárez-talent: een beetje creativiteit mag wel.
Tuurlijk zijn we verwend met de teams toen de FC verhuisde naar de Euroborg, dat waren 5/6 vette jaren daarna. Met inderdaad een (forse) miskoop, zoals Femi. Maar dan nog, als je alle uitgaande toptransfers van die tijd aan het licht houdt, dan zou de FC toch wel een gezonde kleur op de wangen moeten hebben. Dat is voor mijn gevoel nu niet zo.

29 december 2017 om 21:06

Mee eens. Overigens neem ik het het bestuur kwalijk. Dat er een deel van het publiek wegblijft kan ik begrijpen, dat heeft niks met verwend te maken. In de tijd dat er eerste divisie gespeeld werd zat het vaak nog vol in de Oosterpark omdat iedereen wist hoe de situatie was en dat we niet beter konden. Waar we nu staan is het gevolg van jarenlang dom beleid en verkeerde zuinigheid. Denken dat de schade meevalt door voor een goedkopere alternatief te kiezen. Helaas brengt dat in veel gevallen niets en deze gemakzucht heeft een prijs. Liefhebbers van het spelletje die verwachten wat leuks te zien voor hun geld krijgen dit niet en na een aantal trouwe jaren blijven ze dan ook thuis. Om aan te kunnen haken zul je goed moeten investeren, dat is dus precies het tegenovergestelde wat Groningen doet en we zijn nu al 'blij' dat we kunnen saneren op de uitgaves aan spelers zoals Hoesen.

30 december 2017 om 13:14

FC Groningen is de laatste jaren wel steeds ingedeeld geweest bij de financieel gezondste clubs. Ze hadden ook een Twente kunnen doen en kunnen doorpakken, maar die hadden eigenlijk uit de competitie geknald moeten worden en staan er nu flink beroerd voor.

Wat ook mij het meest dwars zit, is het gebrek aan strijd. Het was hier nooit erg als er eens een periode wat minder gepresteerd werd. Echter werd er in het Oosterpark tenminste strijd geleverd. Wat voor selecties we ook hadden, ik had altijd wel het idee dat er tenminste in eigen huis alles werd gegeven.

Het grootste manco van het huidige transferbeleid is dat er geen grasvreters of persoonlijkheden meer worden aangetrokken. Er liepen altijd wel vechters rond als Atteveld, Jan van Dijk, Levchenko, Holla, Kieftenbeld etc. Welke veldspeler is nu eigenlijk de leider? Ik weet het niet. Het mist identiteit en routine. En er is een trainer die ook maar blijft puzzelen.

Toch nog een leuk avontuur voor die jongen. Hij had er wel eens een goede wedstrijd tussen maar ik vermoed dat hij daar ook meer aan spelen toe zal komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren