Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Emmen kan voorsprong in restant mistwedstrijd niet vasthouden

Laatste update:

De laatste wedstrijd in de dertiende speelronde van de Jupiler League is na een kwartier spelen gestaakt. Sparta Rotterdam en FC Emmen trapten om 20:00 uur af voor hun duel, maar na een kwartier spelen besloot scheidsrechter Merlijn Gerritsen niet meer door te laten spelen. Dichte mist maakte het zicht onvoldoende, net als een dag eerder bij Excelsior-AZ.

De wedstrijd op Woudestein, zondag, werd na rust niet meer uitgespeeld. Arbiter Kevin Blom achtte het niet zinvol om Excelsior en AZ nog door te laten voetballen; collega Gerritsen, die overigens debuteerde met zijn eerste duel op het hoogste niveau, nam hetzelfde besluit op Het Kasteel.

Sparta en FC Emmen, de nummers zeven en zeventien van de competitie, verlieten bij een tussenstand van 0-1 het veld. Randy Wolters had de score na tien minuten geopend. De KNVB zal in de loop van de week beslissen hoe de wedstrijd verder gespeeld wordt.

Update 22 november 16:50 uur - Gestaakte Jupiler League-wedstrijd naar volgende week dinsdag
Het gestaakte duel tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen wordt op dinsdag 29 november uitgespeeld. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. De Jupiler League-wedstrijd werd maandag na een kwartier afgebroken vanwege dichte mist op Het Kasteel. De stand was op dat moment 0-1 in het voordeel van FC Emmen. Het restant van de wedstrijd (75 minuten) wordt vanaf 20.00 uur gespeeld, met in principe dezelfde selecties.

Update 23 november 08:50 uur - 'Het heeft geen zin om clubs op kosten te jagen'
De competitiewedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen duurde maandag wegens dichte mist niet langer dan een kwartier. Beide eerstedivisionisten begrijpen de staking, maar Sparta-directeur Wiljan Vloet is niet blij met de KNVB: “De KNVB had gezien de weersverwachtingen al om twaalf uur 's middags moeten besluiten om de wedstrijd niet te laten spelen. In de eerste divisie kun je gemakkelijk een andere speeldatum vinden. Dan heeft het geen zin om clubs op kosten te jagen. Dit soort risico's moet je niet nemen”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Update 29 november 22:02 uur - Emmen kan voorsprong in restant mistwedstrijd niet vasthouden
Het is FC Emmen niet gelukt om de 0-1, die werd gemaakt in het na een kwartier gestaakte duel met Sparta Rotterdam, vast te houden. De bezoekers konden dinsdag in de resterende 75 minuten niet voorkomen dat Jeremy Bokila de gelijkmaker produceerde. De wedstrijd tussen Sparta en Emmen werd vorige week maandag gestaakt wegens de dichte mist. Randy Wolters maakte destijds het doelpunt voor Emmen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knvb sukkels! Dit kon je zo zien aankomen,en wat denk je van die Emmen supporters die hebben de goal niet gezien en moeten weer 3,5 uur terug in de bus.

22 november 2011 om 00:06

Het is echt onvoorstelbaar dat deze wedstrijd door is gegaan. In grote getalen zijn wij afgereisd voor deze match, maar op de middag hadden wij al onze twijfels over het al dan wel niet doorgaan van de match. Hoewel we de 0-1 als een "overwinning" vieren was het echt niet OK dat de wedstrijd niet voor 16 uur afgelast was.

22 november 2011 om 01:26

ik woon vlak bij emmen, en ga ook regelmatig een kijkje nemen, maar emmen staat nou niet bekend om zijn grote getalen die meegaan naar uitwedstrijden
maar inderdaad schandalig dat het niet eerder was afgelast, was te verwachten

22 november 2011 om 01:31

Waren nu ruim 130 man mee.. Toch vrij veel voor een doordeweekse maandagavond..

23 november 2011 om 10:08

Komen er op de maandagavonden in het weekend meer mensen dan?

Wat een blunder van de Knvb om die wedstrijd door te laten gaan. Het is al twee dagen mistig. Gister was het bij Excelsior-az ook niet mogelijk om verder te voetballen. Zodra de zon onder gaat en de temperatuur daalt, wordt de mist alleen maar heftiger. Emmen had nooit naar Rotterdam af moeten reizen.

Ik moet hier alleen maar om lachen. Gister Excelsior-az en nu deze wedstrijd. Ze stoten zich steeds aan de zelfde steen daar in Rotterdam. (De Scheidsrechters dan hé)

Uitermate belachelijke beslissing deze wedstrijd aan te laten vangen. Sparta heeft hierdoor veel onnodige kosten moeten maken, de Sparta-suppoters moeten door de onverantwoordlijke beslissing nu met gevaar voor eigen leven weer terug naar huis maar met name ook de Emmen-supporters, die in tamelijk groten getale aanwezig waren, moeten weer uren in de bus terug. Dit alles, terwijl al de hele week 's avonds de mist het zicht beperkt tot minder dan 50m en duidelijk is dat er van een normale voetbalwedstrijd geen sprake kan zijn, zoals we eerder afgelopen weekend op Woudestijn al zagen.

Ben benieuwd hoe dit vervolgd zal worden, want ik vraag me af of Sparta-keeper Nico Pellatz inmiddels al wist dat hij er een tegen had gehad.

Knvb: Schande !

22 november 2011 om 07:34

Inderdaad. Ik zou als ik beide clubs was toch maar eens contact opnemen met de Knvb over de gemaakte kosten. Iedereen zag dit aankomen.

Belachelijk dit!!! Denk je net even van een wedstrijd genieten, zit je in het stadion zie je geen shit.
Deze wedstrijd mocht nooit beginnen. Vraag me af of de keeper die bal uberhaupt zag aankomen.

Ik ga er vanuit dat de Knvb de wedstrijd helemaal opnieuw laat spelen i.v.m. de mist.
Wat is het meest gepast in deze situatie?

21 november 2011 om 20:52

Ik denk eerder dat restant wordt gespeeld.
Zou niet eerlijk zijn voor Emmen om opnieuw te beginnen.
Maar ja aan de andere kant, voetballen was echt onmogelijk.
Mist had wel heel veel invloed op het spel , misschien was er niet eens
een doelpunt gevallen als er geen mist gevallen.

21 november 2011 om 20:53

Er is al gescoord dus dan wordt de wedstrijd niet vanaf het begin overgespeeld. Het meest waarschijnlijk is dat de wedstrijd wordt hervat vanaf het moment dat de wedstrijd is gestaakt.

Laatste 75 minuten nog ; net zoals bij Excelsior - AZ

Je gaat me toch niet vertellen dat het een kwartier eerder wel allemaal zichtbaar was? Slecht gedaan Knvb en scheidsrechters...

Weer lekker voor velen die zelf nergens voor verantwoordelijk zijn om dan vanachter een computerschermpje kritiek te leveren op de K N V B en de desbetreffende scheidsrechter.

Het kan nu eenmaal gebeuren dat een club voor niets naar een uitwedstrijd gaat omdat de wedstrijd wordt afgelast. In het beroerde geval van FC Emmen moeten ze nu dus dat hele stuk weer terug naar Emmen om later weer opnieuw naar Rotterdam te gaan.

22 november 2011 om 00:39

Dat slaat nergens op. Iedere gek had vanochtend al kunnen bedenken dat het 's avonds veel te mistig zal zijn om een wedstrijd te spelen. Daar hoef je geen weerman voor te zijn. Het is al dagen zeer mistig 's avonds. Gewoon belachelijk dat deze wedstrijd is begonnen.

22 november 2011 om 07:36

Het was al ruim van tevoren voorspelt. Bovendien hadden ze de dag ervoor kunnen zien dat het in het donker nog erger is. Ze komen toch niet uit een ei daar in Zeist?

Dit hadden ze kunnen weten. Blunder..
Weer lekker terug naar Emmen, voor die paar minuutjes voetbal, maar wel met een voorsprong, één pluspunt.

Emmen kan uiteindelijk wel blij zijn. De wedstrijd wordt vast uitgespeeld en ze staan voor. Altijd lekker, beginnen met een voorsprong.

21 november 2011 om 21:01

Emmen kan juist blij zijn. Behalve dan dat ze nu voor een kwartiertje naar Rotterdam zijn gekomen, maar zij stonden voor.

21 november 2011 om 21:07

Oh, sorry, foutje. Moest natuurlijk Emmen zijn.
Gaan ze toch met een goed gevoel weer heen en terug .

Jammer dat Sparta al achter stond. Hopelijk kunnen ze dit nog recht zetten en daardoor nog mee blijven doen voor de 2e periode.

ik was er bij als ballenjongen , ik stond bij de dennis neville tribune (dus achter het goal) en de mist was de hele wedstrijd al hetzelfde en werd vanaf mijn punt niet meer of minder. Ik kon vanaf mijn punt ook het andere goal zien , alleen was ik de bal af en toe zoek. ik snap dus niet dat het gestaakt is

21 november 2011 om 21:08

Je was de bal af en toe zoek zeg je. Dat hoort toch niet..?

21 november 2011 om 21:12

was meer omdat ik niet altijd oplette ik kon als ik gewoon naar die wedstrijd keek de bal altijd zien

Ja, Knvb, wat nu? Nu moet je consequent zijn in 2 situaties met verschillende tussenstanden. Nouja, waarschijnlijk worden beide wedstrijden gewoon uitgespeeld.

Geld geld geld! Knvb/sparta bedankt hè! Allemaal voor de centjes!
Wat een incompetente mensen daar in Zeist, en op het veld, en in de bestuurskamers! De voorspelling was: het wordt alleen maar mistiger, en tòch die mensen laten komen, tòch door laten gaan...
En dan sta je nog 0-1 achter ook, zagen de grensrechters en de scheidsrechters die duwfout wel, waarna er zomaar doorgelopen kon worden?

Wat een ellendige avond, voor Jan met de korte Achternaam naar het stadion gegaan, niks kunnen zien, en wat nu? Vanaf minuut 1 laten spelen? Wat mij betreft wel, alsof we de eerste 16 minuten veel konden zien!
Baal hier enorm van!

ik ga liever nog een keer terug om de wedstrijd te zien,dan dat ik een wedstrijd aan het kijken ben waar ik niks van zie door de mist. voetbal moet toch zijn om te kijken en niet om te horen of er wat aan de hand is zonder dat je weet wat er aan de hand is

Lekker gedaan van de Knvb.
Ik had al medelijden met de supporters van Emmen en nou moeten ze dat rot eind ook nog terug in de bus, door deze blunder van de Knvb.
Zij hadden veel eerder in moeten grijpen en ver voor de wedstrijd aan moeten geven dat de wedstrijd niet door ging.
Dit is helaas niet de laatste keer dat het dit jaar gebeurd vrees ik.

Neem aan dat de wedstrijd niet helemaal opnieuw gespeelt zal worden gezien het 0 - 1 stond weet het ook niet maar lijkt me niet zo geheel logich. Snap best dat je appel voor sommige hier door zuur word maarja zo gaat het nu eenmaal.

Onvoorstelbaar dat deze wedstrijd doorging.

Al de hele dag zeer dichte mist hier in Rotterdam, dit had je van tevoren kunnen zien aankomen.
En dan laat je spelers + supporters zo'n eind reizen om het na een kwartier toch maar af te blazen.

Rare beslissing.

En dit is dus precies waarom ik niet naar het stadion ben gegaan vanavond...
Het is toch te belachelijk voor woorden dat de knvb met zulke weersomstandigheden de wedstrijd door laat gaan?!
Ik meen me te herrineren dat ajax-feijenoord vorig jaar werd afgelast ( ivb met de sneeuw ) omdat het weer gevaarlijke verkeerssituaties kon veroorzaken voor de supporters...
Lijkt me toch dat hier sprake is van precies hetzelfde gevaar.

Zijn wij dan zo slim indeze of is de knvb zo dom ?!

Te schandalig voor woorden. Op moment van affluiten was het net zo mistig als bij het begin van de wedstrijd. Eredivisie Live heeft verplicht dat de wedstrijd moest beginnen....alle 150 Emmen supporters hadden veel eerder gewaarschuwd kunnen worden.wel een ludiek moment dat het Emmen doelpunt pas gevierd werd toen de aftrap door sparta werd genomen

Blijkbaar is de knvb zo dom/kansloos/machteloos om de wedstrijd niet direct af te lasten...

Sta je dan met 130-140 man in het uitvak te koekeloeren en een goal te vieren terwijl je eigen spelers met gebalde vuisten weer terug komen lopen, waardoor je dan pas door hebt dat er gescoord is.. Schandalig!

Echt schandalig dit! Om 18.00 uur werd het veld gekeurd, maqar daarvoor wist je toch ook al dat er nei te spelen viel! Die Emmen supporters hebben 3,5 uur in de bus gezeten en hebben niks gezien. Ja een goal waravan ze volgens mij niet eens wisten dat hij hgemaakt was... Echt slordig dit. Als je ook de afgelopen week gezien hebt wist je dat de mist erger zou worden, en om 6 uur was de mist al dicht. Laat dus staan anderhalf uur later.

Ik vind zelf toch dat de wedstrijd(ook die van Excelsior-az) opnieuw gespeeld moet worden! Is eigenlijk wel oneerlijk tegenover Emmen, maar er was gewoon niet te voetballen. Ik vraag me af of de keeper die bal wel heeft zien aankomen? Volgens mij niet!

Lekker hoor Knvb, en dit hebben ze allemaal gedaan voor het publiek, aldus de officiële Knvb site.
Ik was het publiek, en die wedstrijd had niet door mogen gaan, om 19:45 was het veld net zo slecht als om 20:16, dus wat nou "het weerbeeld was drastisch veranderd"
Gewoon een vuil spelletje, waar supporters weer de dupe van worden!

Als ik zeg dat dit een schande is, dan ben ik zeer zeer zeer mild voor de Knvb. Wat een onkunde van een stel incompetente betwetertjes!! Onnodig mensen naar een stadion laten gaan terwijl afgeraden wordt om de weg op te gaan als dit niet noodzakelijk is.

Als seizoenskaarthouder van Sparta heb ik ook de reis vanuit Amsterdam Niet ondernomen omdat ik het verloop van de avond haarfijn kon voorspellen!!

Slechte zaak dat de wedstrijd niet helemaal overgespeeld wordt. Hiermee geeft de Knvb aan dat om 20 uur gewoon gespeeld kon worden en luttele minuten later de situatie dermate verslechterde dat gestaakt diende te worden!! Dit is pertinent niet waar.... genoeg mensen gesproken die dit tegenspreken. Maar de Knvb geloofd alleen eigen mensen en de debuterende leugenaar Merlijn Gerritsen...!! Lulletje.

Ik overweeg nog een vriendelijke brief aan de Knvb!!

22 november 2011 om 21:25

@sanderazzi,
Beetje onzinpraat van je. Op eredivisie live en op de beelden die gewoon online staan kun je prima zien dat het om 20:00 wel mee viel met de mist en is het uitspelen van de wedstrijd de juiste beslssing is van de knvb maar als Sparta fan snap ik je reactie.
Dat men nooit had moeten beginnen lijkt me duidelijk gezien de waarschuwingen vooraf.
Neemt niet weg dat je om 20:00 prima zicht had zoals je zelf kon zien en een aanwezige ballenjongen van jullie al aangaf.

Helemaal gelijk Vloet! Iedereen zag dit aankomen en de oorzaak van de staking kwam niet ineens binnen 15 min uit de lucht vallen. En de clubs maken onnodige kosten en draaien zo op voor de fout van de Knvb.

Desondanks kan ik wel leven met een 1-1 voor Emmen.
Had uberhaubt niet verwacht dat ze punten zouden pakken tegen Sparta.
En dat je dan nog een punt meepakt...

Die kunnen we goed gebruiken!
Natuurlijk zijn 3 punten beter maar goed...

Ik vrees dat we nog maar weinig van deze arbiter zullen horen. Wat een bedroevend niveau. Geen enkel moment voelde hij de wedstrijd aan. Met als dieptepunt het dreigement om de wedstrijd stil te leggen omdat het hele stadion 'scheidsrechter wisselen' roept.
Daarnaast was het spel van beide teams ook niet hartverwarmend. Emmen wilde het spel niet maken en Sparta liet zich teveel frustreren door de leiding en vergat daardoor gewoon te voetballen.

Jongens hou de naam Merlijn Gerritsen goed in de gaten. Dit was ze eerste en hoop ik ook de laatste wedstrijd die hij floot , Wat is dit een slechte scheids zeg, 2 echt 100% pingels over het hoofd zien, Hij fluit voor overtredingen die erniet zijn ,geeft na 1overtreding al geel , Wil clubs laten wisselen als er helemaal niemand klaar staat .

Deze scheids is nog lang niet klaar voor de jpl.

Veder had Sparta meer verdiend alleen ishet niet gelukt , Al kreeg Emmen ook nog aardige kansen.

Jammer dit Emmen staat 16e. Als Sparta had gewonnen stonden ze 4e geloof ik met 2 punten achterstand op Cambuur nu mis je toch een beetje de aansluiting.

Heerlijk dit! Weer twee concurrenten minder voor de periode. Als we vrijdag winnen van Eagles kunnen we er echt al zijn!

Eindhoven uit naar Dordt...die thuis nog niet hebben verloren... Cambuur naar Zwolle... en Cambuur uit naar Almere...die mogen wat mij betreft allemaal gelijkspelen of verliezen...kans zit er DIK in...

Periode voor de plaatselijke Fc!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren