Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Duitse bond toont geen clementie: Leipzig reglementair verder

Laatste update:

De wedstrijd tussen VfL Osnabrück en RasenBallsport Leipzig is maandagavond gestaakt nadat scheidsrechter Martin Petersen na zeventig minuten een aansteker tegen het hoofd gegooid kreeg. De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond zal waarschijnlijk dinsdag een oordeel vellen over het duel, waarin Osnabrück met een 1-0 voorsprong aan de winnende hand was.

De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de eerste ronde van de DFB-Pokal. Osnabrück komt uit in de 3. Liga, de op twee na hoogste afdeling van het Duitse profvoetbal. RB Leipzig speelt op het tweede niveau en eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats.

Verwacht wordt dat Osnabrück een reglementaire 3-0 nederlaag en een boete krijgt toegewezen. In dat geval gaat Leipzig door naar de volgende bekerronde.

Update 11 augustus 09.20 uur - Sportief Leipzig biedt replay aan na aanstekerincident
RB Leipzig voelt niks voor een reglementaire overwinning omdat een fan van tegenpartij Osnabrück een aansteker tegen het hoofd van scheidsrechter Martin Petersen gooide. De bezoekers, die op dat moment met 1-0 achterstonden, tonen zich van hun sportieve kan en bieden een replay aan.

“We veroordelen deze onsportieve en oneerlijke daad ten zeerste, maar bieden desondanks een herkansing aan”, zegt coach Ralf Rangnick. “Onze vereniging staat namelijk voor eerlijkheid, fair play, vriendelijkheid, sociaal engagement, een sportieve strijd en wederzijds respect.”

Update 14 augustus 11.52 uur - Duitse bond toont geen clementie: Leipzig reglementair verder
RB Leipzig gaat verder in het Duitse bekertoernooi. De Duitse voetbalbond voelde niks voor het sportieve gebaar van die club en besloot het duel met VfL Osnabrück om te zetten in een reglementaire 0-2 overwinning. Daarmee wordt de thuisploeg dus fors gestraft voor de actie van een ‘fan’, die scheidsrechter Martin Petersen bekogelde met een aansteker. Osnabrück stond op het moment van staken met 1-0 voor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is belachelijk. Dan staat je ploeg 1-0 voor, ga je als "fan" een aansteker naar de scheids gooien. Gisteren ook al die spelersbus van Hertha, echt gestoord.

Heel slim van die fan. In plaats van je voorsprong eventueel te redden ga je nu met een reglementaire nederlaag de boot in.

Kan aan mij liggen maar ik lees nergens dat de aansteker daadwerkelijk door een thuisfan is gegooid, daarom is het ook zo moeilijk met dit soort straffen. Je zet een janlul in een vak bij de tegenpartij/neutraal vak en als het even niet loopt zorgt ie voor een gestaakte wedstrijd, oké toegegeven het klinkt raar maar, toch...

Werkelijk schandalig dat één zo'n idioot het verkloot voor alles en iedereen die voor Osnabrück is, terwijl je club nog voorstaat ook met nog 10 minuten te spelen. Ze moeten deze persoon gewoon een boete van 250.000 geven, namelijk het bedrag aan premies dat Osnabrück nu hoogstwaarschijnlijk zal mislopen door het niet bereiken van de 2e ronde. Ik kan begrijpen dat er veel kritiek is op de club RB Leipzig, maar om een aansteker naar een van hun spelers te gooien, die vervolgens de scheidsrechter treft, daar schiet helemaal niemand wat mee op.

Ik snap het niet, een fan gooit een aansteker en dan krijgt de club de schuld... gaat nergens over.

10 augustus 2015 om 23:02

snap je het niet? Het gaat om de haat richting Rasenballsport Leipzig.

10 augustus 2015 om 23:19

Oké. Dat is dus totaal niet wat fc Barcelona 10 zegt.

On: Ik vind zulke situaties ook altijd lastig. Aan de ene kant is het gewoon een gek die zowel individueel zwaar gestraft moet worden, aan de andere kant vertegenwoordigd hij wel een club die op de één of andere manier verantwoordelijk voor hem is. Zeker als thuisclub zijnde. Ik vind echter dat je hier de club gewoon een boete voor moet geven en verlichten om achter deze gek aan te gaan. Om ze gelijk te laten verliezen vind ik te zwaar overtrokken en ook niet eerlijk. Wat kunnen zij er aan doen?

De idioot heeft verkeerd gemikt. Het doelwit was overduidelijk Davie Selke geweest. Deze heeft hij helaas gemist.

10 augustus 2015 om 22:51

Hoezo helaas?

10 augustus 2015 om 22:57

Uiteraard was het beter geweest dat niemand getroffen was en al zeker niet de scheidsrechter. Dit heeft uiteindelijk voor de stopzetting geleid.
Ongelooflijk wat voor haat er getoond wordt richting RB Leipzig.

Het waren VFL supporters, niet die van Leipzig. David Selke was het doelwit en de scheids stond er 1 meter naast, verkeerd gegooid en de scheidsrechter word op het hoofd geraakt. Zie video:

https://www.youtube.com/watch?v=drwjnlvqneo

Ik heb de samenvatting gekeken, het begon eerst allemaal bij de reserve spelers van Osnabrück tijdens warmlopen. De ene speler van Osnabrück was David Selke (leipzig) aan het uitdagen. Toen liep uit de hand en er was opstootje. De scheidrechter wou ingrijpen en op dat moment kreeg hij de aansteker op de hoofd. Ik vrees dat VFL Osnabrück straf krijg en Leipzig naar de volgende ronde.

Ik dacht dat RB ,Red Bull betekende

11 augustus 2015 om 07:44

In theorie niet, in de praktijk wel...
Domme actie natuurlijk, maar niet op de scheids gericht. Was zeker voor Selke's hoofd bedoeld.

11 augustus 2015 om 09:38

Idd erg sportief van RB Leipzig.RB staat ook voor Reb Bull die de eigenaar is van Leipzip echter mochten ze van de Duitse voetbalbond Red Bull niet gebruiken daarom hebben ze er voor gekoze Rassen Ballsport te gebruiken zodat ze RB kunne gebruiken wat Red Bull altijd voor hun clubnaam heeft staan.Een truckje dus.

11 augustus 2015 om 09:42

Het betekend officieel Rasenball Leipzig, het punt is dat in het Duitse voetbal geen reclame gemaakt mag worden voor 3e partijen via een club naam. Red Bull is een extern bedrijf en mag dus geen naams vermelding krijgen in de club naam. (dit staat los van zeggenschap binnen een club)

Echter zijn in het verleden verschillende teams opgericht door bedrijven en mogen deze hun naam behouden en zijn ook de eigenaren nog steeds deze bedrijven.

Vfl Wolfsburg (volkswagen Fabriek), Bayer 04 Leverkusen (bayer Medicijnen)fc Carl Zeiss Jena (carl Zeiss AG, fotocamera's/lenzen) althans dit zijn de bekende varianten.

11 augustus 2015 om 11:37

Braunschweig met jagermeister is er ook 1 van

11 augustus 2015 om 12:28

Volkswagen heeft natuurlijk niet de bedrijfsnaam in de club naam of logo gezet

11 augustus 2015 om 13:26

Nee dat klopt, sorry.

ik probeerde alleen uit te leggen dat er in het Duitse voetbal 2 redenen kunnen zijn waarom een club een bepaalde naam heeft of een bepaalde eigenaar en andere niet.

Carl Zeiss Jena is bijvoorbeeld opgericht door de Camera Fabrikant maar de Fabrikant zelf is niet meer actief met de club, waarbij Vfl Wolfsburg is opgericht als club voor de stad en eigenaar is de Volkswagen AG, (niet Volkswagen group). Bayer 04 is daarbij ook de enige club geloof ik die zowel de naam als eigenaar is van de club zelf.

Dat is wel echt een stijlvolle actie van RB Leipzig! Respect.

Snap de heisa niet helemaal. Waarom zou je vanwege een of andere debiel de wedstrijd stopzetten. In Nederland zijn er ook wel eens spelers die een aansteker tegen hun hoofd gegooid krijgen. Toen Babel in een klassieker ook iets van een aansteker tegen zijn kop kreeg werd de wedstrijd nog geen eens onderbroken. Misschien ben ik de enige maar ik zou dit soort dingen gewoon afdoen met een boete voor de club en/of supporter.

11 augustus 2015 om 11:03

Nu was de scheidsrechter geraakt dat is het verschil.

Gewoon een boete en vanaf het gestaakte moment uitspelen. Ik snap dat RB een replay wil, omdat de stand dan weer 0-0 is. Disciplinaire nederlaag lijkt me ook wat teveel van het goede.

Sneaky geprobeerd van RB Leipzig, maar niet helemaal netjes als je 1-0 achter staat. Als ze echt sportief waren hadden ze vanaf de 70ste minuut uitgespeeld aangeboden.

11 augustus 2015 om 09:53

Het is ook nooit goed.

11 augustus 2015 om 11:46

Haha echt he, dat dacht ik ook al...

11 augustus 2015 om 09:53

Ach 0-0 is wel weer eerlijk. Want als ze niks hadden gedaan waren ze doorgebekert. Zeker sportief dus.

11 augustus 2015 om 09:55

Dat willen ze ook doen. Niet meteen zo negatief denken...

11 augustus 2015 om 12:30

Ze kunnen ook gewoon de 0-3 reglementair claimen, en die wss ook krijgen. Dus dit is sowieso al netter

leuke grap dit. Heb op leipzig gezet bij unibet beter krijgen ze gwn de overwinning toegeschreven. Al weet ik niet hoe precies de regels in elkaar zitten bij zo iets

Dit noem ik nog eens Fairplay en daar kunnen veel clubs hier in Nederland een voorbeeld aannemen !!

Wat ik ook niet snap waarom in Duitsland de reserve spelers achter de goal warm lopen.

14 augustus 2015 om 12:25

Dat is in Duitsland gewoon verplicht voor zover ik weet. Altijd achter het eigen doel.

Hadden ze dezelfde straf gegeven als het een Duitse topclub was?

14 augustus 2015 om 12:44

Wat probeer jij hier te insinueren, dat er klassenjustitie bij voetbal bestaat??????
Zou wel wat zijn dat je verkleed als supporter van de tegenstander.................hahaha

Wat nu als een supporter van de tegenstander bij de thuisploeg gaat zitten en deze dingen gaat gooien? Ik ben onlangs bij Dortmund en Aachen geweest en je kan er gewoon naar binnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren