Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Afonso Alves gaat meetrainen bij beloften Heerenveen

Laatste update:

Afonso Alves is een naam die tot de verbeelding spreekt bij sc Heerenveen. De Braziliaanse spits maakte in de seizoenen 2006/07 en 2007/08 furore bij de Friese club met 45 doelpunten in 39 competitiewedstrijden. Na zijn tijd in de Eredivisie was Alves nergens meer zo succesvol en misschien keert hij op zijn ‘oude dag’ nog terug bij de club. Op dit moment is Alves in de provincie, schrijft de Leeuwarder Courant.

/

Alves verblijft bij Friese vrienden en bezocht maandag een wedstrijd van de beloften van sc Heerenveen. Dinsdag was de Zuid-Amerikaan bovendien van de partij tijdens de seizoensopening van OSSH, de zakenclub van sc Heerenveen. In het seizoen 2012/13 kwam Alves voor het laatst echt competitief in actie namens Al-Gharafa in Qatar.

Of hij nu, drie jaar na dato, toch weer de kicksen tevoorschijn tovert en gaat voetballen zal moeten blijken. Technisch manager Hans Vonk zegt dat de club op dit moment geen belangstelling heeft voor de iconische ex-aanvaller, die inmiddels 34 jaar oud is. “Maar zeg nooit nooit”, voegt Vonk daar wel aan toe. Alves zelf geeft de krant te kennen dat terugkeren in het shirt van de Friezen ‘misschien wel een optie is’.

Twee jaar geleden zaten club en speler overigens in min of meer dezelfde situatie. Ook toen was Alves tijdelijk in het land en hij trainde destijds zelfs mee met sc Heerenveen om zijn conditie op peil te houden. Toenmalig directeur Gaston Sporre legde uit dat de club altijd goed contact hield met Alves en dat hij zeker mocht meetrainen. Marco van Basten beschikte echter al over Alfred Finnbogason en legde Alves niet vast.

Update 30 september 12.14 uur - Afonso Alves gaat meetrainen bij beloften Heerenveen
Afonso Alves mag bewijzen dat hij nog van waarde kan zijn voor sc Heerenveen. De aanvaller is momenteel in Friesland en zal gaan meetrainen bij de beloften van de club, zo weet Omrop Fryslan. Dit is vooral bedoeld om te kijken hoe fit Alves nog is: er is nog niet gesproken over een contract.

Moet sc Heerenveen Afonso Alves vastleggen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Alves nou eens terug zou komen... *zucht, en toen werd ik wakker. Twee jaar geleden helemaal blij, nu 34 en gestopt. Nee Alves is alleen nog op Youtube te bekijken. Voor de jeugdige voetbalfans hier, bekijk Alves in de wedstrijd Heerenveen Heracles 9-0. Braga uit. voor de Uefa cup, 3 vrije trappen snoeihard tegen de touwen. Deze man is een legende in Heerenveen en zou een beeld naast Abe moeten krijgen, of een tribune ofzo.

30 september 2015 om 08:50

Ook bij AZ is hij legendarisch. Kostte ons nog bijna 18 miljoen ook. Normaal moet Heerenveen nooit meer in zee gaan met zo'n onbetrouwbare gozer. Heeft Heerenveen toen ook een tijd lang in de steek gelaten omdat hij geen transfer kreeg. Aan de andere kant zou ik het wel snappen als Veerman het alternatief is.

30 september 2015 om 10:37

Tjah, AZ en jullie vriend Scheringa was verantwoordelijk voor die 'tijd lang in de steek gelaten'. Net zoals van Geel dat was bij de transfer van Suarez en Bruno Silva van Groningen naar Ajax. Een beetje scheef om de schuld bij Alves neer te leggen.

2 jaar geleden was het misschien nog de moeite waard, nu is het alleen leuk voor praatjes op de tribune. Als hij naar AZ was gegaan en 3 jaar was gebleven had zijn toekomst er nu waarschijnlijk heel anders uit gezien. Desondanks heeft ie zn zakken goed gevuld. Geweldige voetballer, maar jammer hoe het allemaal gelopen is.

30 september 2015 om 11:05

"alves kopen lenen.nl" was destijds toch wel een legendarisch spreekkoortje toen we sneaky wonnen bij jullie in Alkmaar. Hoogtepuntje.

30 september 2015 om 08:26

Hans Vonk

30 september 2015 om 08:27

Dat jij hem niet kent zegt meer over jou dan over Alves. Daarnaast staat precies uitgelegd wie hij is en wat hij heeft betekend voor H'veen in de tekst..

30 september 2015 om 09:12

Kuranji maakt hier een verwijzing naar het interview met Verbeek vlak nadat Alves was verdwenen. Verbeek was hier zo pissig dat hij deed alsof hij Alves niet kende. Zoek maar eens op, was een geniale reactie

30 september 2015 om 16:06

Elvs, thanks! Opgezocht, heb me echt rot gelachen.

30 september 2015 om 18:13

Zoek op Verbeek Alves op youtube. Legendarisch interview.

30 september 2015 om 09:11

Dit meen je niet? Je kent Alves toch wel mag ik hopen!

30 september 2015 om 09:13

Haha, heerlijk Kuranji. Gert-Jan Verbeek, nice! Voor de mensen die het fragment niet kennen, youtube.

Wat een spits was dat in Nederland zeg. Fenomenale vrije trap ook nog in de benen. Gewoon lekker een legende laten en niet meer aan beginnen.

Was een fantastische spits. Altijd genoten van hem. Meer voetballend vermogen in z'n kleine teen dan Te Vrede en Veerman ooit zullen hebben. Maar ja, staat al jaren stil en zal door de leeftijd zijn snelheid ook wel verloren zijn. Grote gok voor Heerenveen, ben bang dat het nadelig uitpakt als ze hem daadwerkelijk vastleggen. Zo snel mogelijk Zahovic maar in de basis!

30 september 2015 om 16:14

Daar komt bij dat ie destijds waarschijnlijk ook nog gelogen heeft over zijn leeftijd. Dus waarschijnlijk is ie al 38 jaar.

Ik denk niet dat hij dat niveau wat hij toen had nog kan halen, zou leuk zijn voor de supporters maar 34 jaar.. maarja leeftijd zegt natuurlijk niks

30 september 2015 om 11:10

Natuurlijk niet, hij is een pak minder nu. Heeft 2,5 jaar weinig gedaan, behalve voor zichzelf trainen. Dat gaat je op die leeftijd niet in de koude kleren zitten.

Als die transfer van Alves naar AZ had doorgegaan, hadden veel minder mensen nog voer Sulejmani gehad waarschijnlijk

Alves heeft al 2,5 jaar geen pot meer gespeeld en moet een vorstelijk salaris ontvangen. Dat lijkt me niet echt iets serieus. Bovendien is Te Vrede gewoon de eerste spits en moet hij eerst maar eens een serie de kans krijgen.

Meetrainen kan natuurlijk altijd als het contact goed is geweest.

30 september 2015 om 11:02

Waarom zou hij een vorstelijk salaris moeten ontvangen? Nu heeft hij helemaal geen inkomsten. Elke ton is dan toch meegenomen? Of anders een prestatiecontract.

30 september 2015 om 11:03

Niet Europese Unie-speler moet verplicht 1,5x het gemiddelde salaris in de Eredivisie betaald krijgen. Dat komt neer op ongeveer 4 ton jaarsalaris.
Natuurlijk kun je hem wel een contractje geven voor drie maanden maar de vraag is of je daar wat aan hebt. Tegen die tijd is ie misschien eens fit... Je zou verder ook kunnen kijken naar een amateurconstructie, maar de vraag is of Afonso daar zin in heeft.

30 september 2015 om 11:12

Hij heeft ook een zweeds paspoort dus hoeft niet

30 september 2015 om 11:15

Alves heeft nooit een Zweeds paspoort aangevraagd, tenminste niet in de tijd toen hij bij ons speelde. Had ook een werkvergunning nodig toen hij naar Engeland wilde.
Heeft hij dit de afgelopen jaren dan gedaan? Waar is dit te vinden? Wel interessant en ook zeker van belang voor de kansen die het ons biedt hem vast te leggen voor een prikkie.

30 september 2015 om 11:53

Blijft toch een echte legende hoor. Heb in mijn tijd nog nooit een betere spits bij heerenveen gezien. Daar kon geen huntelaar. Alback of wie dan ook tegen op. Deze man kon alles. Vrije trappen. Combinaties. Koppen . intikkers. Onvoorstelbaar. Denk alleen dat een 2e termijn geen goed idee is. Daarvoor heeft hij nu te lang stil gestaan.

30 september 2015 om 12:21

Ben het met je eens. Op beide punten. Een ware legende, nooit een betere gezien. En wat betreft de tweede periode zie ik het ook niet een succes worden.

30 september 2015 om 20:52

Absoluut. Helaas helemaal gek gemaakt door zaakwaarnemers ook al door zijn analfabetisme en goedgelovigheid.
Als dat beter was geregeld en elftal speelde beetje in dienst van hem dan was er echt geen betere.
Middlesbrough heeft m helemaal vermoord met hun archaïsche spelopvatting (net zoals vele amdere spelers)
Je kunt gewoon met 10 man spelen en hem de vrike trappen laten nemen. Win je de helft meer wedstrijden. Geweldige voetballer

Wat ben ik blij dat we bij mijn cluppie Kramer hebben binnengehengeld. Het is geen Lewandowski, maar ik heb nog liever mn oma in de spits dan die Te Vrede

30 september 2015 om 12:48

Mooi gezegd. Ik begrijp alleen niet wat dit met Afonso Alves te maken heeft?

30 september 2015 om 13:15

Oftewel ze moeten bij Heerenveen misschien toch maar eens serieus overwegen Alves terug te halen. Nooit geschoten is altijd mis

30 september 2015 om 14:30

Aha, nu begrijp ik het. Ik vraag me af op welk niveau Alves zit na een paar jaar stilgezeten te hebben.

Tja meegezongen bij de beloften... Zo'n clubheld geef je toch gewoon de mogelijkheid om met het eerste mee te treinen zou je zeggen, wet je ook meteen of hij het niveau nog aan kan.

30 september 2015 om 12:39

*meedoen

Vrijdag op de bank mee tegen heracles!

Ja want tegen Heracles wist hij wel hoe iemand een doelpunt kan maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren