Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Universitaire Costa Ricanen’ optimistisch: ‘Je moet ook kunnen nadenken’

Laatste update:

Costa Rica mag met recht de grootste verrassing van het WK worden genoemd: de ploeg van bondscoach Jorge Luis Pinto eindigde in de poule met Italië, Uruguay en Engeland op de eerste plaats en plaatste zich ten koste van Griekenland voor de kwartfinale, waarin het Nederlands elftal zaterdagavond in Salvador de tegenstander is. Pinto denkt dat zijn team een goede kans maakt.

/

De keuzeheer van Costa Rica, dat geldt als een van de meest ontwikkelde landen van Centraal-Amerika, heeft zich laten ontvallen ’95 procent van zijn spelers’ een universitaire opleiding heeft genoten. De intelligentie van zijn voetballers kan de Costa Ricanen tegen Oranje van pas komen, denkt Pinto. Middenvelder Christian Bolaños is het met zijn trainer eens.

“Het is belangrijk dat je goed opgeleid bent, dat je mentaal sterk bent. Als je moeilijke momenten meemaakt heb je dat nodig”, tekenen Engelse media op uit de mond van de vleugelspeler van FC Kopenhagen. “In het voetbal zijn het niet alleen je voeten waar het om draait, als je onder druk staat moet je ook na kunnen denken. De coach geeft ons duidelijke opdrachten en hij heeft ons in tactisch opzicht enorm geholpen”, maakte de dertigjarige middenvelder duidelijk.

Denk je dat Costa Rica gaat winnen van het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha alsof iq zo'n grote rol speelt tijdens het voetbal, Messi, Ronaldo, Maradona, Pele, Cristiano, van Persie etc. zijn ook allemaal niet de meest slimme jongens maar ze zijn allemaal geweldig onder druk, mentaal sterk en denken heel snel voetballend, veel sneller dan de gemiddelde drs van balophetdak 7.

5 juli 2014 om 14:13

Hoe ze praten en overkomen, het is niet lullig bedoeld ofzo want er zijn zat spelers die wel slim overkomen, Van Bommel, Bergkamp, Lampard bv wel, ik vind het alleen niet relevant voor prestaties op het veld.

5 juli 2014 om 14:55

Messi zou als die geen voetballer was geweest echt niet een baan kunnen vinden waarbij die moest nadenken.

5 juli 2014 om 15:05

@catalonia

Ik begrijp wat je bedoeld maar vergeet niet mee te wegen dat een zogenaamd slim iemand best zenuwachtig/verlegen/bescheiden kan zijn. Daarbij speelt bij een interview ook mee wat voor vragen er gesteld worden en door wie.

Van Persie vind ik overigens niet zo dom overkomen hoor, hij spreekt juist als een intelligente jongen één die ook om zich heen kijkt.

5 juli 2014 om 14:16

Wat is de definitie van "slim" dan? En hoe meet je dat?

5 juli 2014 om 17:58

Dat is inderdaad moeilijk te bepalen, maar je hebt zogenaamde IQ testen. Bovendien bestaat het onderwijssysteem uit meerdere niveaus, bijvoorbeeld MBO en Hbo (in Nederland). Als je een universitaire opleiding hebt afgerond, heb je daar wel een portie hersenen voor nodig.

5 juli 2014 om 15:07

Messi, Maradona en Ronaldo zijn inderdaad zo goed omdat ze redelijk onnozel zijn. Ze denken juist niet na en doen alles op gevoel. Van Persie komt als spreker idd vrij dom over, maar doet in het veld juist wel slimme dingen.

5 juli 2014 om 20:49

Ach joh wat maakt het uit... zolang ze weten dat 3 1 4 is weten ze ook hoeveel ze achterstaan in de 90e minuut. Meer hoeven ze niet te weten

Ik geloof daar eigenlijk niks van, tenzij ze universitaire diploma's weggeven in de happy meals.

5 juli 2014 om 14:07

Beargumenteer je zelf. Omdat je het zelf niet gelooft dan kan het niet waar zijn? Er zijn genoeg voetballers die naast een succesvolle carriere als voetballer een succesvolle universitaire opleiding achter de rug hebben. Het gaat erom dat je zelf erin gelooft en dat je bereid bent om je zelf als mens en intellectueel durft te ontwikkelen. Maar helaas is voor de meeste mensen en voetballers is het geld alleen het belangrijkste. Als je voorbeelden wilt weten: Socrates een van de legendarische Braziliaanse spelers was tevens een arts en oud Ajacied Molenaar is tegenwoordig een heel succesvol advocaat. Het is dus een mentaliteits kwestie en opleiding en educatie is veel belangrijker in Costa Ricaanse samenleving!

5 juli 2014 om 14:22

Met uitspraken als " erin geloven " en " je durven te ontwikkelen" klinkt het allemaal maar wat zweverig. En de voorbeelden die je noemt zijn allemaal uit het verleden waar mensen vaak een baan hadden naast hun voetbal carriere. Ik ben van mening dat zowel een voetbal carriere (helemaal op hoog niveau) als een universitaire opleiding je volledige aandacht vragen. Daarom zul je tegenwoordig niet snel top voetballers tegen komen die in de top spelen en daarnaast een universitaire opleiding volgen.

5 juli 2014 om 14:53

De meeste mensen zijn simpelweg niet slim genoeg om deel te nemen aan universitair onderwijs, dat is een feit. Daarnaast is het ook nogal zeldzaam om een getalenteerde voetballer te zijn. Wat er zich hier dus zou voordoen is dat een selectie van 23 man zowel een getalenteerde voetballer is, en slim genoeg is om een universitaire graad te behalen. Dat kan drie dingen betekenen: of het is extreem toevallig dat alle voetballers in de selectie slimme mensen zijn, of Costa Ricanen zijn gemiddeld gezien extreem intelligent (niet het geval; statistisch bewezen), of hun universitaire opleiding stelt niks voor.

Ik denk dat ik al weet wat het geval is.

Nederland is tactisch het sterkste en slimste land ter wereld daar komen die costaricaantjes nooit bij in de buurt

De beste universiteit van Costa Rica staat niet eens in de wereldwijde top tweehonderd. Hbo's worden daar ook al ' university' genoemd. Costa Rica krijgt een pak slaag en morgenochtend zijn de backs nog misselijk van het proberen te volgen van Robben en Depay.

Zover ik het kan zien bij de jeugd in de hogere klasse zie je dat dit heel erg meespeelt. Een hoog opgeleide speler pakt veel sneller bepaalde zaken op. Inzicht is vaak een stuk beter. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen. Of dit bij senioren ook nog heel duidelijk meespeelt durf ik niet te zeggen. Het zal zeker meespelen.

Nederland moet gewoon winnen vandaag. Niveau verschil is groot. Vooral individueel veel sterker. van Gaal zal de tegenstander goed bestudeerd hebben en er tactisch slim op inspringen. Daar is hij de beste in.

En wat voor opleiding! "the university of Costa Rica It is the oldest, largest, and most prestigious institution of higher learning in Costa Rica. (...) ranks at #646 worldwide."

Schat onze middelbare scholen hoger in.

5 juli 2014 om 14:10

Ik denk dat je de nederlandse universiteiten iets te hoog inschat vriend, tenminste de studenten tegenwoordig. Het niveau is afgelopen 20 jaar beduidend slechter geworden terwijl de rest van de wereld alleen vooruitgang maakt. Beetje respect is wel op z'n plaats ipv dat authene arrogante houding waar men soms last van heeft in Nederland

5 juli 2014 om 14:23

Verschillende Nederlandse universiteiten sieren de top honderd. Daartussen zit geen enkele Italiaanse. De Nederlandse universiteiten behoren tot de beste ter wereld. Waaronder die in Utrecht, Leiden en Delft. Maar goed, je hebt waarschijnlijk zelf nog nooit aan een universiteit gestudeerd, gelet op je taalgebruik en zwakke conclusies. En toch denk je te weten hoe het zit.

5 juli 2014 om 15:02

Ik weet niet welke spelers er nou bij die 5% zitten, maar heb toch niet de indruk dat Brian Ruiz bepaald de slimste is.
Zijn leven is voetbal en hij wist niet eens dat als hij een transfer maakte in de winterstop hij Europees niet mocht spelen?! Verder is hij Christelijk, maar heeft hij toch al verschillende vrouwen gehad, hoe Christelijk ben je dan?
De overige spelers ken ik verder niet hoor, maar dit lijkt me wel een bijzondere statistiek.
Bij mijn ouders in de klas (vwo) zijn er uiteindelijk 2 die de universiteit behaald hebben waaronder mijn moeder. Dit was weliswaar zoveel jaar geleden, maar toch.

5 juli 2014 om 15:12

Onze makker Irriducibili420 heeft anders wel gelijk wanneer hij stelt dat het niveau beduidend slechter is geworden. Dan is het wel leuk dat we enkele universiteiten hebben waarbij het niveau wel redelijk hoog is, dat neemt nog niet weg dat we over het algemeen gewoon flink gekelderd zijn met de huidige opzet.
Dat jij daarbij alleen naar taalgebruik kijkt en een simpele conclusie op een voetbalwebsite om daar vervolgens een conclusie uit weet te trekken is op z'n minst bijzonder ironisch.

5 juli 2014 om 15:31

Redelijk hoog.. Haha. Amerika en Engeland zetten academisch de toon, net daar achter komen China, Japan en Duitsland en daarna komt onder meer Nederland. Dat is verdomde goed. Nederland doet het beter dan alle Zuid-Europese landen en Frankrijk. Dat zegt al iets. Onze ingenieurs, architecten en entrepreneurs staan net als onze voetballers wereldwijd aangeschreven. Nederland is één van de belangrijkste 'start up nations' ter wereld. Als het onderwijs achteruit holt, dan zeker niet het universitaire. Eerder de mbo's (waar leerlingen spottend 'meester' zeggen tegen docenten en elkaar 'broer' noemen) die worden bevolkt door nitwits op scootertjes.

6 juli 2014 om 03:26

Nou dat is heel mooi van je om je conclusie te trekken zonder mij te kennen Patriot. Een perfect Nederlands betoog zegt totaal niets over je intellectueel vermogen. Ik zeg ook niet per se de studenten maar de studenten met hun 9 tot 17 mentaliteit waar ze in een gespreid bedje terecht komen. FYL ik ben zelf cum laude agestudeerd in Nederland en ben na mijn PHD bezig met mij post doc onderzoek...hoop dat je tenminste wel weet wat het inhoudt.

6 juli 2014 om 03:36

Als je andere landen erbij houdt dan moet je ook geljk weten dat het per universiteit , per stad of staat binnen een land het niveau kan verschillen! Daarnaast hangt het ook af van de faculteit zelf. Leuk dat je bijv Frankrijk erbij haalt maar google maar eens op universiteit van Sorbon en opleiding cardiologie aan universiteit van Lille behoort tot de beste in Europa en een van de beste in de wereld makker. Wat je wel in NL hebt is dat iedere jan de Behanger met een mayoge zrsje binne kan komen en vaak 10x een tentamen mag herkansen terwijl je in andere landen echt die hard voor moet bikkelen om erin te komen en af te studeren. Jammer dat je in je eigen fantasie wereldje leeft maar nieuws flas h, de wereld is veranderd. Tuurlijk heeft nl goede professoren en goed onderwijs maar het niveau en de studenten worden steeds slechter. En op vele gebieden loopt nl steeds achrer met onderzoek. Daarom proberen veel universiteiten knappe koppen en onderzoekers uit de rest van de wereld hier naar toe te halen, denk aan China maar ook Zuid Amerka. Nls onderwijs is niet alleeen TU delft Fyi.

Het is natuurlijk maar net de vraag wat het niveau is van een universiteit in Costa Rica.. En als je veel intelligente spelers hebt, dat zal best een klein beetje helpen maar ook niet veel. Draait vooral om kwaliteit en een goede tactiek. En ik denk (dus weet het niet zeker) dat de gemiddelde Nederlandse speler minimaal net zo slim is of nog slimmer.

Ik vraag me eigenlijk af waarom je er voor kiest om profvoetballer te worden, als je een universitaire opleiding heb genoten en/of afgerond. In mijn ogen kan je het met een maatschappelijke carrière veel verder schoppen met zo'n intelligentie.

5 juli 2014 om 16:01

Maatschappelijke topsalarissen eindigen praktisch waar salarissen in het profvoetbal beginnen. Idealiter ga je voor een combinatie.

5 juli 2014 om 16:06

Als profvoetballer kan je ten eerste gewoon op sportief gebied gedurende een periode van 15 jaar heel ver komen. Het lijkt mij een fantastische ervaring om zo je hobby uit te kunnen oefenen. Daarnaast verdien je natuurlijk ook een heel mooi bedrag bij elkaar als je er een beetje goed in bent. Als je carrière dan voorbij is tussen je 30ste en 40ste levensjaar dan kan je altijd nog iets met die opleiding doen als je daar behoefte aan hebt. Een voetbalcarrière beginnen na een maatschappelijke carrière is daarentegen niet mogelijk.

Slim zijn is zeker wel een voordeel op het veld, dat staat buiten kijf. Maar wat Balanos zegt kan ik me niet in vinden. “het is belangrijk dat je goed opgeleid bent, dat je mentaal sterk bent." Iemand met een opleiding is toch niet vanzelfsprekend mentaal sterker dan iemand die geen opleiding heeft genoten. Het zegt wel iets, maar niet veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren