Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitgaande transfer naar Engeland levert PSV plotseling miljoenen op

Laatste update:

Jenson Seelt maakt de overstap naar Sunderland, zo laten de Engelse club en PSV weten via de officiële kanalen. De twintigjarige verdediger reist deze week af naar Noord-Engeland om zijn transfer af te ronden. Alleen een medische keuring kan de overstap van Seelt naar het Stadium of Light nog in de weg staan. De rechtsbenige Edenaar neemt na zes jaar afscheid van PSV, dat naar verluidt twee miljoen euro ontvangt voor zijn diensten.

Seelt maakte in mei 2022 zijn debuut voor PSV, tijdens een uitduel met PEC Zwolle (1-2 winst). Vervolgens kwam de centrumverdediger geen enkele keer meer in actie in de Eindhovense hoofdmacht. Seelt speelde zijn wedstrijden de afgelopen twee seizoenen voornamelijk in Jong PSV. In totaal kwam de mandekker 63 keer in actie voor het beloftenelftal. In die duels was hij goed voor zeven doelpunten en twee assists. Vorige maand wist Seelt met Jong PSV beslag te leggen op de Premier League International Cup. In de finale was de Brabantse club met 1-3 te sterk voor het Londense Crystal Palace.

De Gelderse verdediger had eigenlijk in de winter al de stap naar Engeland willen maken, maar toen kwam PSV er niet uit met Burnley. Seelt sprak in januari over de afgeketste deal met De Gelderlander. “PSV en Burnley hebben veel gesprekken gevoerd, maar uiteindelijk zijn de clubs niet tot een akkoord gekomen. Het lijkt in de laatste dagen van de transferperiode ook niet meer rond te komen.” Destijds konden de Eindhovenaren 2,2 miljoen euro ontvangen inclusief bonussen. Nu maakt Sunderland naar verluidt twee miljoen euro over voor Seelt, die in het Philips Stadion over een contract tot medio 2024 beschikte.

Seelt wordt de negende Nederlander die voor Sunderland gaat spelen. Loek Ursem, Boudewijn Zenden, Edwin Zoetebier, Patrick van Aanholt, Raimond van der Gouw, Jeremain Lens, Robbin Ruiter en Glenn Loovens gingen hem voor. Met Dick Advocaat hadden the Black Cats in 2015 kortstondig een Nederlandse trainer aan het roer staan. In het afgelopen seizoen eindigde Sunderland op de zesde plaats in de Championship, waardoor de volksclub meedeed aan de play-offs om promotie. In de halve finale was Luton Town echter te sterk over twee wedstrijden (3-2 in totaal).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was deze 2 miljoen niet slimmer om niet te ontvangen en hem de kans te geven? Samen met vd Blaak toch dé 2 centrale talenten bij PSV in de verdediging. Die 2 miljoen is erg weinig, had liever gezien dat ramalho of Obispo gegaan was en Seelt doorgeschoven.

23 juni 2023 om 17:53

Ik heb Jong PSV regelmatig gezien afgelopen seizoen en Seelt heeft mij echt niet kunnen overtuigen. Vind het nogal een lompe verdediger. Ik zie hem in een fysieke competitie als de Championship nog wel uit de voeten komen a la Jordy de Wijs bij Hull City maar dit is echt geen PSV materiaal

Twee miljoen is een goede deal voor Seelt en PSV. De kans in het eerste komt nog te vroeg. Het Britse voetbal past wel bij hem, grote en sterke vent. Zie hem daar wel slagen.

23 juni 2023 om 17:07

Voor een kans in het eerste is het nog te vroeg, maar hij is wel geschikt voor het Britse voetbal? Met Ramalho moet je als talent wel heel slecht zijn om geen kans te krijgen in het eerste.

23 juni 2023 om 17:28

Seelt heeft nog genoeg te leren. Is een fysiek sterke speler die het minder van z'n voetballende kwaliteiten moet hebben, vandaar dat ik zei dat het voetbal daar wel bij hem past. Ramalho is inderdaad dramatisch, dat zijn we iig eens.

23 juni 2023 om 17:52

Sunderland speelt wel in de championship, redelijk niveau, maar niet premier league niveau natuurlijk. Net als Tielemans komt deze jongen gewoon te kort voor het eerste elftal van PSV. Niet gek dat beide partijen verder kijken.

23 juni 2023 om 17:57

Maar ff serieus he. Ik geloof het best als je zegt dat Seelt het minder van zijn voetballende kwaliteiten moet hebben. Maar wat zijn de kwaliteiten van Ramalho? Wat was afgelopen seizoen zijn sterkste punt/wapen? Die Seelt kan nog groeien. Als hij op hoger niveau wordt uitgedaagd dan gaat ie niet direct beter voetballen, maar wellicht leren om de bal snel simpel in te leveren. Hij heeft ook echt 0 kans gehad afgelopen jaar.

23 juni 2023 om 18:03

Maar ff heel serieus dan, Ramalho breng ik persoonlijk op de fiets naar elke club die hem gratis wil overnemen. Dat ze voor hem kiezen is voor mij ook een groot raadsel afgelopen seizoen. Echter blijft ik erbij dat voor volgend seizoen Seelt gewoont te kort komt, zelfs bij jong niet fantastisch geweest dit seizoen.

Dus nogmaals geen idee wat mensen zien in Ramalho, echter doet dat niet onder aan dat Seelt te kort komt. Leven in het nu, dus doorselecteren.

23 juni 2023 om 18:08

Omdat Ramalho slecht is wil dat niet zeggen dat een speler van Jong PSV automatisch beter is of meer potentie heeft. Niet alle spelers in jong elftallen halen het eerste. Sterker nog dit geldt maar voor 3 of 4 man. De rest is veldvulling en voor de handel. 2 miljoen voor dit soort jongens is prima als het toch niet de potentie heeft om op PSV1 niveau te komen.

23 juni 2023 om 18:24

Nja, van Ramalho weet je zeker dat hij niet beter wordt. En van Seelt zal niemand het weten, want hij heeft totaal geen kans gehad. Had hem gewoon een keertje laten spelen, al is het maar een halve wedstrijd, dan hadden we geweten of het mogelijk is om slechter te spelen dan Ramalho.

Met hem achterin was het toch geregeld een geblunder bij Jong PSV. Komt voorlopig tekort en met een contract voor 1 jaar is 2 miljoen prima. En bij Jong PSV kunnen ze doorselecteren.

Prima transfer voor psv op dit moment, twee miljoen voor een speler die niet in de buurt kwam van een basisplek. Sluit niet uit dat hij zich net als bijv een Schuurs zich ontwikkeld in het buitenland.

Jammer dat zijn transfer naar Burnley in de winter niet door ging, dan had hij nu Premier League gespeeld.

Missen we niet veel aan op dit moment.
Stond nog niet op doorbreken en het was zeer twijfelachtig of dat ooit zou komen.

Echt een transfer uit het niets, maar weer een jonge gozer met genoeg potentie. Blij dat er nu met deze jongen (ken hem niet goed) en Nectar nog een centrale verdediger is gehaald voor achter Ballard en Batth. De spoeling was aan het einde seizoen toch erg dun in de verdediging waardoor er noodgewongen backs op cv moesten spelen en daardoor middenvelders op back. Een wat bredere selectie is erg welkom, hopelijk nogmaals strijden om de play off plekken (wie weet rechtstreekse promotie).

23 juni 2023 om 19:31

Zou schitterend zijn als het lukt voor jullie. Sunderland hoort in de PL thuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren