Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uit vorm verkerende Feyenoorder zelfkritisch: ‘Werk hard om dat te verbeteren’

Laatste update:

Marcus Pedersen beseft dat hij hard moet werken om een betere speler te worden voor Feyenoord, zo zegt hij in een interview met het Feyenoord-magazine Hand in Hand. De 22-jarige Noor weet ook welk element van zijn spel vooral beter moet worden: de voorzet. De afgelopen maanden krijgt Pedersen veel kritiek van Feyenoord-supporters op sociale media.

Pedersen kwam dit seizoen al veertien keer in actie voor Feyenoord, maar gaf nog geen assist. De rechtsback komt vanwege zijn aanvallende speelstijl vaak op de helft van de tegenstander, aleen zijn eindpass is tot dusver zelden goed. Pedersen zelf weet dat het beter moet. “Om mijn aanvallende spel wat beter te maken, werk ik hard aan het verbeteren van mijn voorzet en de keuzes die ik daarin maak. Verdedigend werd ik hard aan mijn kopduels in de lucht. Dat kan ook nog beter.” Tegen AZ (1-3 winst) liet Pedersen zich bij de 1-0 van de Alkmaarders aftroeven door Jens Odgaard.

De veertienvoudig international van Noorwegen kijkt terug op een geweldig eerste seizoen bij Feyenoord. Met de Rotterdamse club behaalde Pedersen de finale van de Conference League. “Het eerste jaar is eigenlijk enorm snel voorbijgegaan. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik hier al een seizoen heb gespeeld. Toen ik hier kwam, kreeg ik een warm welkom van de supporters. Ik ben goed opgevangen en dan vliegt de tijd.” Pedersen ligt bij Feyenoord nog vast tot medio 2026.

Pedersen vindt het moeilijk om nu al te zeggen dat het elftal van Feyenoord beter is dan vorig jaar. “Voor mijn gevoel kun je daar pas echt iets over zeggen na de eerste seizoenshelft. Vanzelfsprekend hadden we vorig seizoen al meer spelers die langer met elkaar speelden. Maar we hebben nu een nieuwe jonge groep met heel veel potentie. Als we niet twijfelen aan onszelf en ook niet gestresst raken, dan kan dit op een wat langere termijn een erg goed Feyenoord worden.” Aanstaande zaterdag neemt Pedersen het met Feyenoord in De Kuip op tegen Fortuna Sittard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aanvallend is hij wel dreigend en zorgt dat er ruimte ontstaat voor aanvallers. Verdedigend amper op een fout te betrappen. Volgens mij is dat nog steeds de basis voor een RB. Deel ook niet de mening dat hij nu uit vorm is. Puur op basis dat hij op social media kritiek krijgt?

20 oktober 2022 om 12:32

Was ook mijn eerste reactie. Ja, hij moet zijn voorzet ontwikkelen, maar verder speelt hij behoorlijk goed de laatste wedstrijden. Zorgt er aanvallend voor dat we vaak met een man meer komen en verdedigend komt hij zelden echt in de problemen.

20 oktober 2022 om 12:47

Vind Pedersen aan de bal zwak tot vrij matig.
Daarbij kapt hij eigenlijk altijd terug als hij in de aanvallende regionen komt, nooit een voorzet die snel gegeven wordt waardoor hij uiteindelijk wordt geblocked en ik heb vooral het gevoel dat hij heel onzeker is.
Je ziet vaak dat hij in paniek raakt met de bal aan zijn voet en als iemand druk gaat zetten.
Ik vind dus eigenlijk wel dat hij uit vorm is.
Zeker als we naar vorig seizoen kijken, dat is zijn geluk eigenlijk, daaraan zie je dat hij toen heel onbevangen overkwam met vreselijk veel dreiging en snelheid.
Als Pedersen dit seizoen nieuw was, had ik hem bestempeld als ongelukkige aankoop.
Categorie Bjorkan.

20 oktober 2022 om 14:20

Ik vind vooral dat hij verdedigend nog wel eens te ver door stapt en dan zijn man uit het oog verliest. Door zijn sprintsnelheid maakt hij het dan vaak nog wel goed, maar het levert wel vaak gevaarlijke situaties op qua omschakeling/counters.

20 oktober 2022 om 12:42

Vind het ook meevallen, kritiek is op basis van zijn rendement als aanvallende back terecht alleen er kan ook flink overdreven worden op social media en praattafels. Daarbij, Malacia had ook een zwakke voorzet en die had wat meer seizoenen erop zitten. Verschil is dat die een klik had met Sinestera en Pedersen speelt steeds met een andere buitenspeler die allemaal niet in vorm zijn. Hij levert tenminste strijdt en rent ook weer mee terug na een aanval.

20 oktober 2022 om 13:12

Ik vind hem verdedigend niet sterk eigenlijk. Verliest (voor een verdediger) vrij veel persoonlijke duels en dekt doorgaans op een meter of 3. Dat zijn punten die hij echt moet verbeteren. Met zijn snelheid kan hij aardig wat compenseren maar genoeg is het imo nog niet. En uit vorm vind ik ook onzin. Europees nog matig, maar in de Eredivisie vrij constant, al kan het niveau wel beter.

20 oktober 2022 om 13:56



Hij is helemaal niet uit vorm. Voetbalzone zoekt weer eens clicks. Blijkwaar was uitspraken uit zijn verband halen niet genoeg en gaan ze nu gewoon random onzin in de kop zetten.

20 oktober 2022 om 14:12

Hij werd de laatste 2 wedstrijden wel afgetroefd in eigen 16 bij een hoge voorzet met een tegendoelpunt tot gevolg.

20 oktober 2022 om 15:15

Volgens mij begon hij ook niet zo sterk aan het seizoen. Nu vind ik hem al stukken beter, ach de voorzetten komen niet altijd aan 7/10 niet. Hij zorgt er wel voor dat er beweging en gevaar komt vanuit de rechterkant. Misschien heeft het ook wel te maken, dat er verschillende spelers aan de rechterkant hebben gespeeld (voorin).

20 oktober 2022 om 18:44

Wat ik een beetje vervelend aan pedersen vind is het gebrek aan inzicht. Heel vaak is het dreigen dreigen, balletje terug en dat kan funnest zijn voor een spits zoals giminez.

Waarom zou Pederson nou weer uit vorm zijn? Ik vind hem gewoon prima spelen. Met zijn loopacties creã«ert hij altijd veel paniek bij de tegenstander en hij versiert altijd heel erg veel hoekschoppen. Verdedigend laat hij ook zelden steken vallen. Tegen AZ verloor hij een kopduel, maar er zijn zelden backs die sterk zijn in kopduels en bovendien was het mijns inziens zijn man niet eens, hij kwam eigenlijk min of meer per ongeluk bij Odgaard uit, daar had Trauner bij moeten lopen.

20 oktober 2022 om 12:44

Zo’n voorzet is ook killing voor een speler die een kop kleiner is. Heerlijke bal om als spits te klimmen in iemand z’n rug. Als het een fout was, was het dit van Trauner. Met zijn lengte en zicht op de bal kon hij en moest hij beter anticiperen vond ik.

Vond hem tegen AZ helemaal niet zo slecht. Heeft inderdaad in een mindere fase gezeten maar niet uitzonderlijk slecht ofzo. Dilrosun, die is uit vorm, Pedersen niet.

Speelde zeer sterk tegen AZ. Het tegendoelpunt viel hem wel aan te rekeken, een kopper is het niet. Maar verder speelt hij de laatste weken sterk. Erg snel en veel diepgang.

Jeetje zeg wat een kop boven het bericht😅

Het is echt jammer dat er geen andere voetbalwebsite is, want ik word een beetje moe van het Hart van Nederland-gehalte dat Voetbalzone met de sensatiekoppen neerzet de laatste tijd. Wordt steeds erger ook.ik dacht: het gaat hier over Jahanbaksh ofzo, maar nee het gaat over Pedersen.

Ik vind Pedersen een prima back en inderdaad niet alle voorzetten zijn goed, maar in de laatste wedstrijden heb ik m toch wel vaak gevaarlijk zien worden. Vorige week op het eind tegen Midjilandt kletste hij er nog een keer in halverwege helft tegenstander, pakte hij de bal af en werd ie gevaarlijk. Ik houd wel van dat soort strijdlustige spelers.

Vond hem laatste wedstrijden echt niet verkeerd. Verdedigend....tja, dat kan bijna geen enkele back meer tegenwoordig. Gisteren Alexander Arnold weer zien schutteren....

Hmm.. uit vorm is misschien niet helemaal het juiste woord. Hij speelt eigenlijk best prima, waar er natuurlijk nog wat ruimte is voor verbetering op bepaalde aspecten. Tegen AZ vond ik hem ook zeer sterk spelen.

Uit vorm zou ik niet zeggen. Niveau van vorige seizoen (1ste deel) niet meer gehaald. Veel waar hij nog moet aan gaan werken. Niet op 3 meter dekken dat hangt gelijk samen dat hij een voorzet niet kan blokkeren. Aan de verkeerde kant dekken. Bij een aanval niet tig keer terug kappen. Hij lijkt steeds onder hoogspanning te voetballen. Bij lichte druk van de tegenstander speelt hij de bal vaak achteruit. Bij een aanvallende corner staat hij laatste man. Gaat de bal regelmatig terug naar Bijlow.

Speelt de laatste paar weken best wel ok vind ik...

De juiste handeling in de eindfase ontbreekt maar dat is nooit anders geweest.
Zou mooi zijn als hij zich daar in kan verbeteren, dan is het meer dan een prima back.
Heeft echt niks met ‘vorm’ te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren