Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA dreigt Bosnië-Herzegovina uit te sluiten van Europese competities

Laatste update:

Als de nationale bond van Bosnië-Herzegovina binnen zes maanden geen nieuwe voorzitter kiest, zal de UEFA overgaan tot uitsluiting van de clubs en het nationale team in de verschillende Europese competities. Al eerder gaf het Europese orgaan een waarschuwing af, maar nu is er daadwerkelijk een deadline gesteld om veranderingen door te gaan voeren.

De Bosnische bond is niet bereid het leiderschap binnen de organisatie, dat nu is verdeeld over drie personen van verschillende etniciteiten, terug te brengen naar één president en één vicepresident. De UEFA wil dat juist wel. De overkoepelende voetbalbonden dreigen om alle Bosnische teams uit te sluiten van deelname aan internationaal voetbal, als Bosnië niet wil luisteren.

De FIFA en de UEFA achten het van groot belang dat het bestuur niet in handen blijft van personen met verschillende etnische achtergronden. Hiertoe besloot de Bosnische bond in 1995, vlak nadat de Bosnische oorlog tot een eind was gekomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel logisch. Als er regels zijn dient ook de Bosnische bond die na te leven. Dan zoeken ze maar een neutrale buitenlander of iets dergelijks. Lijkt me een mooie Vn-missie: bouw de Bosnische bond op.

Haha nou reken maar dat er dan binnen 6 maanden echt wel een nieuwe voorzitter komt. De Bosniers hoeven zich dus nergens druk over te maken.

5 oktober 2010 om 08:39

nou reken maar van niet, ze hebben een bosnische kroat een bosnische moslim en een bosnische servier als presidenten, ze hebben al zo vaak een waarschuwing gehad van de Uefa en ze vinden hun zelf allemaal de geschikte voorzitter. Het probleem is gewoon dat ze niet aan de voetbalbond denken maar aan hun zelf, daarom ben ik ook blij als ze er uit worden gezet en er 1 voorzitter komt die het beste voor het bosnische voetbalbond wil.

ik zou zeggen, Susic of Barbarez als voorzitter.

Er zou vast wel een oplossing kunnen komen dat ze alle 3 leider blijven en toch zich aan de regels houden. Alleen maar een beetje slim nadenken is genoeg.

4 oktober 2010 om 22:36

Ik denk dat de Uefa dat nu met argusogen gaat bekijken hoor. Ze moeten gewoon een buitenlander halen die geen belangen heeft bij etnische voorkeuren.

4 oktober 2010 om 22:40

Waarom zouden ze in godsnaam een buitenlander moeten halen?

Als ze het met zijn 3en goed kunnen regelens is er toch niks aan de hand...

4 oktober 2010 om 22:46

Behalve dat dat met zijn 3en regelen van de Uefa dus niet mag

Aparte regel, Bosnië staat nou niet bepaald bekend om zijn eensgezindheid, als dit werkt binnen de bond, dan zie ik het probleem niet zo.
Trouwens ook apart dat het al 15 jaar zo gaat in Bosnië en daar nooit eerder wat aan gedaan is.

4 oktober 2010 om 22:48

Ik denk dat ze het beste er een Vn-missie van kunnen maken! Ik denk dat het al die tijd is gedoogd Mozias. Maar er zal wel een slimmerd zijn geweest die op de regels heeft gewezen en dus is de Uefa verplicht er wat aan te doen.

Hoop dat het er ook echt van komt een keer, dat ze worden uitgesloten. Dan pas zullen de ogen van die Bosniers opengaan en zullen er veranderingen komen.
En zeg nou eerlijk, zo erg is het niet. De clubs stellen Europees helemaal niks voor en met Susic als trainer stelt het nationaal elftal ook totaal niks voor.

@ aldinovic
De clubs van bosnie doen misschien niet heel veel op europese toernooien, maar het nationaal team stelt echt wel wat voor vind ik. Er zitten zeker wel een aantal grote sterren tussen zoals djeko en misimovic. WK ook in de play-offs misgelopen tegen portugal.
Ot: denk niet dat er problemen zullen zijn, desnoods laat je gewoon 1 van de 3 zien als voorzitter, maar in feite is het dan soort van woordvoerder die voor alle 3 de mannen spreekt

4 oktober 2010 om 23:24

Maar dan krijg je weer het geval dat de andere twee zich gepiepelt voelen. Dit is een etnische kwestie en niet gewoon wie er voorzitter wordt. Daarom zou ik gaan voor een neutrale buitenlander die e.v.t. ervaring heeft in de Balkan.

De Uefa stelt een doodnormale eis. Ik begrijp niet waarom Bosnie nu zo moeilijk doet, stel gewoon 1 nieuwe voorzitter en klaar, ben je ook gelijk van het gezeik af. Misschien verstaan ze geen engels ofzo maar het lijkt mij niet zo moeilijk allemaal. Anders gewoon uitsluiten, daar leren ze wel van.

4 oktober 2010 om 23:25

Ze doen zo moeilijk omdat Bosnië een geschiedenis heeft. Door de splitsing van bevolkingsgroepen besloot men dus om drie voorzitters aan te stellen. Die drie zijn representatief voor de groepen in Bosnië.

Dus... dan stel je nu gewoon 1 voorzitter. Een Portugees of een Zweed of een andere buitenstaander, die door alle 3 de groepen gedoogd wordt. Of gewoon een Serv het eerste half jaar en daarna een Kroaat enz.. rouleren dus.

5 oktober 2010 om 14:50

Helemaal met jou eens. Of gewoon een neutrale buitenlander of rouleren met ambtstermijnen van een jaar, half jaar vind ik te kort om echt inbreng te hebben.

Het gaat al jaren zo in Bosnie.

Sinds Bosnie en Frankrijk in een kwalificatie groep met elkaar zitten, heet Platini (fransman) er echt problemen mee.

Los van het feit 1 of 3. Waarom werden ze 3 jaar geleden niet concreet of vorig jaar ?? Uitgerekend nu, ik denk dat Platini net als het met toewijzen van de EK naar Frankrijk meer emotioneel bezig is dan profosioneel.

De Uefa is weer op anderen aan het zeiken waar het goed gaat, maar ze kijken niet naar zichzelf en nemen geen maatregelen bij dingen die ze verkloten ( camera´s als voorbeeld). Typerend weer voor de Uefa.

5 oktober 2010 om 00:18

Het is toch wel logisch dat dit hun aandacht krijgt. Dit mag gewoon niet volgens de regels en dan is het normaal dat ze hier wat van zeggen. En die camera's kunnen ze wel willen maar volgens mij is de Fifa weer een overkoepelend orgaan van de Uefa en zolang die het tegenhouden kan Platini willen wat hij wil.

Het wordt ook eens tijd dat daar wat wordt veranderd.. het hele beleid en de bond zit vol met idioten 1e klasse.. een en al een corrupte zooi

En waarom zouden ze een buitenlander aan moeten stellen.. Het is tenslotte Bosnie en Herzegovina.. en daar moet dus een echte Bosnier aan het roer staan.. niks te serven of kroaten..

Ik ben echt benieuwd hoe ze het op gaan lossen.. zal wel weer zoals gewoonlijk een heel gedoe worden.. Daar zullen wel weer een hoop problemen onstaan.. als ze dit rustig en verstandig op weten te lossen dan sta ik echt te kijken..

5 oktober 2010 om 03:08

En wat is in jouw ogen dan een echte Bosnier?? Sommige zijn Servisch, sommige Kroaat en anderen Moslim. Maar alledrie Bosnier.

Dus als Belgie een voorzitter moet kiezen , dan moet het een Belg zijn. En geen Vlaming of Waal??

Beetje naieve uitspraak.

5 oktober 2010 om 08:41

Ik bedoel iemand die bosnie in zijn hart heeft en niet denkt aan Kroatie omdat hij Kroaat is of aan Servier omdat hij een Serv is..

In mijn ogen kun je niet vergelijken met Belgie want je kan wel stellen dat daar ook Fransen.. Nederlanders en zowat Duitsers wonen.. maar die hebben geen situatie als de Bosniers met de Serven en de Kroaten..

Zoals ik zeg het moet in mijn ogen gewoon iemand zijn die Bosnie in zijn hart heeft.. En als dat het geval was dan stonden daar nu niet 3 man aan het roer maar 1..

Het is een corrupte zooi en dat moet daar eens worden geregeld..

5 oktober 2010 om 08:54

precies het moet iemand zijn die het beste over heeft voor de voetbalbond en niet iemand die alleen maar aan bijzaken denkt.

ik hoop met heel mijn hart dat iedereen uit het bestuur er uit wordt gedondert en dat er een nieuw bestuur komt die er het beste uit wil halen.

Het kan me niet schelen of het een servier of een kroat of een bosnische mosilm wordt als die er maar voor gaat zorgen dat bosnië op de Uefa ranglijst gaat stijgen en we weer eens eindelijk een Ek/wk halen.

5 oktober 2010 om 20:46

het probleem is dat Bosnier nooit echt zelfstandig als natie heeft bestaan. 1000 jaar geleden waren het serven en een klein deel kroaten. met de ottomanen kwamen er moslims en de mengelmoes die op het gebied van BiH woonde werd bosnier genoemd. dat betekent dus niet dat het een natie is. vandaar ook die verdeeldheid. En vandaar dat er ten tijde van Joegoslavie voor normale personen nooit problemen waren. alles was van iedereen en over betwiste delen van het land was er dus geen conflict. nu Joegoslavie weg is hebben we opeens een land zonder natie, en dat is dus het probleem.

5 oktober 2010 om 21:56

Hier moet ik toch echt op reageren. Dat jij Servo Kroatische propaganda hier loopt te verkopen moet je zelf weten.
Ik zou zeggen doe iets aan jouw educatie. Maar dan onafhankelijk, niet van Servische of Kroatische historici.
Voordat Ottomanen naar Bosnie kwamen bestond Bosnie al als een onafhankelijke staat. Servie bestond er ook. Als wij Serviers waren waarom bestond Bosnie dan? Google even naam Kulin Ban in bijvoorbeeld...
Wij vochten zelfs tegen Ottomanen in het begin. Zij hebben wel de Islam gebracht op dat gebied, dat is het enige waar jij gelijk in hebt.
Juga bestond 50 jaar lang..van 1939 tot 1992. Bosnie? Vanaf 1200 en nu nog steeds..loop dus geen onzin te verkopen dat bosniers niet bestaan als natie. Want dan zou je een land hebben die meer dan 800 jaar bestaat maar geen natie heeft..raar toch. Succes met bijscholen!

gewoon schorsen die stel idioten dan ontvangen ze geen geld meer en dan stappen ze zelf wel op... Het zijn ook al 15 jaar dezelfde mensen daar in de bond.. Een veroordelde crimineel die net zijn voorzitterschap voor ff opgaf, maar die weer gewoon n andere functie heeft gekregen. Denk dat dreigen niet gaat helpen die mensen krijg je alleen weg met n pistool tegen hun voorhoofd..
Stel ongeschikte idioten gewoon.

Een bevolkingsgroep wilt geen buitenlander, der andere wilt geen bosnier/servier/kroaat,
met andere woorden, alles om de boel uot te stellen. Ze worden goed betaald en spelen een
Politieke spel met onze ''top'' sport. Of je nou orthodox,katiliek of moslim bent, laat ons Bosniers voetballen,
En hou je politiek erbuiten aub!

Lijkt me toch niet dat het een probleem moet zijn om binnen 6 maanden een voorzitter te vinden.
Of zie ik dat verkeerd?

5 oktober 2010 om 14:49

Als je ziet dat ze al 14 jaar ofzo dit zo doen. Dan heb je het wel verkeerd.

Dit komt niet goed. Allemaal schuld van de Bosnische Serviers die zich eigenlijk willen afsplitsen en niks met Bosnie willen maken. Ze snijden zichzelf wel in de vingers gezien Borac (bosnisch Servische club) waarschijnlijk kampioen zal worden. En dan toch geen Europees voetbal...
Buitenlanders hebben er niks te zoeken.
Laat een Duitser lekker bij Knvb voorzitter worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren