Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twente wint van Zwolle, maar ziet twee basisspelers geblesseerd uitvallen

Zondag, 20 augustus 2023 om 16:31Bart DHanis • Laatste update: 16:47

FC Twente heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In de eigen Grolsch Veste was de ploeg uit Enschede met 3-1 te sterk voor PEC Zwolle. Michal Sadílek en Sem Steijn maakten de eerste twee doelpunten namens Twente. Zwolle-doelman Schendelaar maakte later nog een ongelukkige eigen goal. Voor Zwolle was Ferdy Druijff trefzeker vanaf de penaltystip. Twente-fans zullen echter met gemengde gevoelens terugkijken op het duel, daar de ploeg al na dertig minuten Joshua Brenet én Youri Regeer geblesseerd zag uitvallen. Dat betekent slecht nieuws in aanloop naar het duel met Fenerbahçe van aankomende donderdag.

In de eerste Overijsselse derby van het seizoen schoot Twente uit de startblokken. Na iets meer dan een kwartier legde Steijn de bal terug op Sadílek, die de bal van twintig meter afstand via Zwolle-verdediger Zico Buurmeester in het doel knalde: 1-0. Luttele minuten later sloeg het noodlot twee keer toe voor de thuisclub. Zowel Regeer als Brenet moest voor de dertigste minuut het veld met een blessure verlaten. Na iets meer dan een half uur spelen leek Younes Namli Zwolle langszij te gaan schieten. Hij passeerde Twente-doelman Lars Unnerstall en werd vervolgens gevloerd door de Duitse doelman, waardoor de bal door Serdar Gözübüyük op de stip werd gelegd. Druijff faalde niet en maakte zijn eerste van het seizoen:1-1.

Vlak na rust stond het publiek al bijna te juichen toen Ricky van Wolfswinkel ploeggenoot Steijn alleen op de Zwolle-doelman afstuurde. De middenvelder wachtte echter te lang met schieten en zijn poging werd op het laatste moment geblokt. Twente bleef aandringen in het eerste kwartier na rust: Steijn en Van Wolfswinkel kregen grote kansen op een doelpunt, maar schoten beiden over. Na precies een uur spelen liet ook de uitploeg weer van zich horen. Druijff kreeg een bijna niet te missen kans in zijn schoot geworpen en schrok er waarschijnlijk zelf van, want hij had het vizier totaal niet op scherp en raakte de bal helemaal verkeerd.

Na driekwart wedstrijd besloot Twente-trainer Joseph Oosting in te grijpen en zowel Michel Vlap als Naci Ünüvar in te wisselen. Mats Rots en Manfred Ugalde verlieten het veld. Mats Rots is het broertje van Daan Rots, die ook aan de aftrap begon namens de Tukkers. Na zeventig minuten spelen kreeg Zwolle via Druijff weer een grote kans, maar dit keer wist Unnerstall knap redding te brengen op een poging van dichtbij. Enkele minuten later kreeg Twente eindelijk waar het recht op had. Steijn kreeg de bal plotseling uit de kluts voor zijn voeten en haalde van dichtbij met succes de trekker over: 2-1.

Vijf minuten voor tijd werd het wel nog even spannend voor de aanwezige supporters. Robin Pröpper leek de bal met zijn arm te raken in het strafschopgebied, maar de VAR besloot geen penalty te geven. In de blessuretijd liep Twente nog verder uit naar 3-1. Vlap schoot een vrije bal in eerste instantie op de paal, maar hij had het geluk aan zijn zijde toen de bal nog via de rug van doelman Schendelaar het doel in verdween.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door korenaar)
20 augustus 2023 om 16:38

Hopelijk niet voor lang

20 augustus 2023 om 16:43

Jawel, Lang staat 2de

20 augustus 2023 om 16:43

Wat heeft Lang hiermee te maken ?

20 augustus 2023 om 16:47

Helemaal niets Lampen. Naast een speler is lang ook niet kort.

20 augustus 2023 om 16:47

Yay! Kampioenskandidaat! (grapje voor de duidelijkheid)

20 augustus 2023 om 16:51

Pas op hier gaan Feyenoorders op reageren..😅

20 augustus 2023 om 17:07

Nu zie je el fenomeno niet voorbij komen. Maar feyenoord gaat zijn punten nog wel pakken. Zou al blij zijn bij een plek in de top 5.

20 augustus 2023 om 17:30

@fctwentersd ja idd. Utrecht gaat het ons ook nog wel moeilijk maken denk ik.

20 augustus 2023 om 17:46

Ik heb de wedstrijd niet gezien, dan kan ik het er ook niet over hebben. Succes in Istanbul.

20 augustus 2023 om 17:59

Het heeft je nooit tegengehouden dat je inhoudelijk niets over een onderwerp wist.. wat is er veranderd?

20 augustus 2023 om 18:04

Tuurlijk gaat Feyenoord zijn punten pakken. Ook ik zou blij zijn met een 5e plek. Nu nemen we wel direct het stokpaardje van El Fenemeno af al ziet hij dat zelf waarschijnlijk heel anders.

20 augustus 2023 om 19:31

@elfenomenono: huh? Geen opmerking over schulden? OT: zelden zoveel vieze tackles vanachter gezien als vandaag, wat een karige schopploeg dat PEC.

Ik heb vandaag alleen de laatste 20-25 minuten kunnen kijken maar dat is natuurlijk niet genoeg om een idee te krijgen dus heb ik een klein vraagje aan Twente fans: Wat is de speelstijl van Twente dit jaar en op wat of welke spelers moeten we letten als Fenerbahce zijnde? Mijn excuses als dit wat off topic is maar dit leek me een ideale plek om dit te vragen. Btw gefeliciteerd met de winst!

20 augustus 2023 om 16:40

Achterin zijn we heel sterk, unnerstal + hilgers en propper is top vorig jaar de minste tegendoelpunten van de hele ed. Echter waren onze wapens vaak de backs: Smal en Brenet die nu beide geblesseerd zijn en Cerny en Misidjan die vertrokken zijn.

20 augustus 2023 om 16:43

En ook met Zerrouki nog een belangrijke speler vertrokken. Het middenveld heeft wel ingeleverd dit jaar vind ik

20 augustus 2023 om 16:48

Regeer maakt op het middenveld een hele goede indruk tot nu toe en als Eiting ook nog komt zit het daar wel goed.

20 augustus 2023 om 16:49

Dankjewel voor je antwoord! Begrijp ik het verkeerd of zijn jullie aanvallend niet heel sterk dan? Ik zie dat Unuvar speelt bijvoorbeeld maar die kwam zelfs niet bij Trabzonspor aan bod. En zijn jullie een ploeg dat de bal wilt of vinden jullie het oke om een lage blok te spelen?

20 augustus 2023 om 16:54

Correct. Cerny en Misidjan waren smaakmakers en daar zijn eigenlijk geen directe vervangers voor gehaald. Unuvar maakt elke keer een hele goede indruk op mij als het erin komt maar die kan nog altijd maar een helftje spelen. Voorin moet zeker nog wat bij. Tot nu toe zijn we toch wel de dominante ploeg, maar nog niet echt een sterkte tegenstander gehad. Tegen Fener zal misschien meer counteren worden, al vind ik niet dat we nu daar echt de spelers voor hebben. Het ontbreekt aan snelheid.

20 augustus 2023 om 16:54

Maak je vooral niet druk tacticalmove, wanneer beide ploegen hun niveau halen is Twente geen weerstand voor Fenerbahce

20 augustus 2023 om 16:56

We spelen nu met een aanval die plan D is door het gebrek aan buitenspelers. Het werkt voorlopig, maar niet heel veel meer dan dat. Maar dat de verdediging het sterkste deel van het elftal is, betekent niet dat we verdedigend spelen. Er zit vooral veel energie in dit elftal, waardoor goed druk gezet kan worden en aanvallen voor de tegenstander moeilijker wordt.

20 augustus 2023 om 17:16

Dankjewel aan iedereen die heeft gereageerd, laten we vooral hopen dat het leuke wedstrijden worden. Alvast succes!

20 augustus 2023 om 18:42

Tactisch hoor om hier even wat inside informatie los te peuteren bij de Twente fans, maar we gaan je natuurlijk niet wijzer maken

Geintje natuurlijk! Je moet vooral oppassen voor Zerouki en Cerny. Ook hebben we met Drommel een prima keeper en heeft Theo Janssen een gevaarlijk rechter been

Gelukkige goals, slecht gefloten van Serdar maar Twente heeft de winst goed afgedwongen.

Man wat was het weer zwaarbevochten. Pluspunten waren Steijn, Unuvar en Regeer. Minpunten voor Daan Rots en helemaal Kjolo. Vooral die laatste bakt er niet zo heel veel van, daarom ook jammer dat Regeer geblesseerd uitviel.

Donderdag kunnen we de wedstrijd tegen Fenerbahçe wel op papier af doen. Daar heb ik echt weinig vertrouwen in zonder Regeer, Brenet en Smal..

20 augustus 2023 om 16:43

Nog niks geen info over de blessures. En als je als supporter er zo over denkt hoop ik dat je niet in het stadion zit, voor de wedstrijd al doen alsof je verloren hebt. Man man man

20 augustus 2023 om 16:55

Vooral alles te serieus nemen. Ik hoop dat je begrijpt dat ik niet daadwerkelijk de wedstrijd op papier zou willen afdoen.

20 augustus 2023 om 16:48

Vond Daan Rots wel ok.

20 augustus 2023 om 16:50

Ja ik vond Rots ook prima

20 augustus 2023 om 18:28

Wel jammer dat zo'n speler als man van de wedstrijd wordt gekozen...

20 augustus 2023 om 20:03

Vond ik ook niet nodig, maar hij was vandaag niet slecht.

20 augustus 2023 om 16:54

Welke wedstrijd heb jij zitten kijken. Daan Rots was de enige die in de eerste helft aanvallend nog iets klaarspeelde. Als je Daan slecht vond dan vraag ik me oprecht af wat je dan van Ugalde en nog veel erger van Wolfswinkel vond. Die hebben in de eerste helft werkelijk geen bal geraakt. Door de winterslaap van onze Td's zitten we met en vleugellamme aanval. Het is wanbeleid ten top dat er op de vleugels nog geen nieuwe spelers zijn die nu inzetbaar zouden zijn.

20 augustus 2023 om 17:11

Rustig he. Denk aan je bloeddruk.

Het zegt genoeg dat iedereen al genoegen neemt met dit als het gaat om Daan Rots. Niet goed genoeg is hij voor FC Twente ondanks dat hij wel echt de gunfactor heeft.

Als ik heel eerlijk ben heb ik helemaal niet meer aan Ugalde gedacht, omdat die zo onzichtbaar is. Donderdag ook al gedeeld dat ze Ugalde wat mij betreft wel eens mag gaan banken, want wat hij laat zien is om te janken. RvW is gewoon te oud en kan allang niet meer. Bruggink en Streuer hebben gewoon slechte zaken gedaan als het aankomt op buitenspelers. ALS er nog een rechts en linksbuiten bij komt ben ik zeer tevreden over de transferperiode, maar ik ben er bang voor.

20 augustus 2023 om 17:30

Dat Rots geen basis materiaal is daar zijn we het wel over eens. Maar hij is wel altijd de zondebok en daarom reageer ik. Anderen worden niet benoemd, maar hij wel. Overigens verkozen tot MOTM in het stadion.

20 augustus 2023 om 17:50

Korenaar. Hoezo wanbeleid? We staan bovenaan in de competitie en hebben 2 voorrondes overleefd in Europa. Jij weet ook dat de financiële middelen beperkt zijn. Kwaliteit kost geld en als deze kwaliteit (nog) niet haalbaar is kun je beter eigen spelers als Rots de kans geven. In de laatste week van de transferperiode zijn er vaak nog wel mogelijkheden om kwalitatief goede spelers te halen. Die speler van United zou zo nog maar kunnen komen en anders komt er wellicht een andere interessante (huur) speler. Geforceerd spelers halen heeft geen zin en (nogmaals) Twente heeft beperkte financiële middelen en moet dus geduldig en creatief zijn.

20 augustus 2023 om 23:34

Nou ugalde doet ongelooflijk veel werk en jaagt veel snap niet waar hij dat loop vermogen weghaalt.
Ugalde krijgt ook niet echt ballen waar ie wat mee kan.
De flanken zijn niet de beste meer.
Een paar goede buitenspelers en ugalde scoort dan ook wel weer.

21 augustus 2023 om 12:37

@master1 Ja, ik noem het wanbeleid. Ik zal je dat uitleggen. We spelen de komende week voor de kwalificatie van de Conference League. Dat zijn de 2 belangrijkste wedstrijden van het seizoen want daar hangen gigantische financiële belangen aan. Ik zie Twente fans zich wel een afvragen waarom Zerrouki voor 7,2 en Reijnders voor 18 miljoen verkocht is. Het antwoord is simpel. Presteren in Europa. Dat je met 1 speler wacht tot het eind van de transferperiode is prima, maar niet met 4 spelers. De motivatie van Bruggink was dat we wachten op kwalitatief goede buitenkansjes. Als je dan vervolgens aankomt met die reserve van Mechelen en Mitchell van Bergen dan belazer je de kluit om het maar even in plat Nederlands te zeggen. Ik ben Ugalde fan, maar wanneer de komst van Ugalde betekent dat je voor de rest niets meer kunt doen dan is hem halen een foute beslissing geweest. En dat we bovenaan staan in de competitie is leuk, maar we hebben de grootste moeite gehad met 2 degradatie kandidaten, dus dat is scorebord journalistiek. Europees ben ik onder de indruk hoe we het fysiek klaarspelen, maar ook daar hebben we tegen 2 teams gespeeld die weinig voorstelden. En die 2 spelers die ik hierboven noem hadden er weken geleden ook kunnen zijn. En natuurlijk komt Pellistri niet. Dan was hij er al lang geweest.

Hoe kan dit geen penalty zijn???

20 augustus 2023 om 16:41

Hoe was de overtreding op brenet geen rood, hoe was de eerste penalty niet teruggedraaid. Vond het ook wel heel makkelijk om daar een penalty voor te geven

20 augustus 2023 om 16:47

Hoe kan het wel een penalty zijn? De eerste was al niks. Overtreding op brenet was wel iets meer dan geel. Pec hoeft niet te klagen vandaag.

Twente heeft een paar mazzelgoals gemaakt, maar heeft al met al wel terecht gewonnen denk ik. PEC speelde met het mes tussen de tanden zeg, en dat deden ze heel goed want Twente kwam niet aan voetballen toe in de eerste helft, al gingen ze af en toe wel over het randje. Van Hintum had eraf gestuurd moeten worden met donkerrood, wat een bizarre zaag op Brenet. Brenet kan elke potentiã£â«le droomtransfer waarschijnlijk wel vergeten nu. Waarom de var daar niet ingreep is mij een raadsel.

Groot compliment aan de technische staf van Twente die ondanks de ongelukkige blessures de situatie nam zoals het was en gewoon risico durfde te nemen met vroeg gebruik maken van het laatste wisselmoment. Die wissels maakten namelijk wederom het verschil. Unuvar en Vlap vielen top in. Vanaf dat moment ging Steijn ook nog beter spelen en was hij erg aanwezig, veel meer dan we van hem gewend zijn. Super ontwikkeling maakt hij door.

Wat een programma is dit. Nu al weken lang 2 wedstrijden per week, het is als fan geweldig om mee te maken maar het zijn aanslagen op de lichamen van alle spelers. Hopen dat we donderdag in Istanboel nog 11 spelers kunnen opstellen.

20 augustus 2023 om 16:57

De meeste mensen werken 5 dagen per week. Als je het niet kan opbrengen om 2x in de week te presteren, kan je er beter mee stoppen.

20 augustus 2023 om 17:10

En sprinters lopen soms maar 10 seconden in drie maanden, hoe kunnen daar nou blessures aan de orde zijn?

20 augustus 2023 om 18:01

Tegenovergestelde van Go Ahead. Na 2 wedstrijden die om het eggie gaan, nu 2 weken rust. Dan 1 wedstrijd om vervolgens weer 2 weken rust te hebben.

20 augustus 2023 om 20:58

Volgende week en over 3 weken geen Eredivisie? Saaiii

21 augustus 2023 om 11:27

De wedstrijd PSV-Eagles is verschoven omdat PSV rust krijgt voor de champions league wedstrijd. En over 3 weken is er een interlandperiode. Dat zorgt ervoor dat Go Ahead 2 opeenvolgende uitwedstrijden heeft tegen PSV en Feyenoord. Het meest frappante is dat PSV wél rust krijgt van de Knvb, maar Go Ahead wel lekker 2 topwedstrijden laat spelen in korte tijd. 27 en 30 September.

Verdient gewonnen, ordinaire schopploeg dat Zwolle ook.
Unuvar gewoon basis lijkt me

20 augustus 2023 om 21:53

Ordinaire schop ploeg? Beginnen jullie nu al naast jullie schoenen te lopen? Twente is een betere ploeg dan PEC dus PEC moet strijd erin gooien anders ga je er sowieso af. Misschien anders een aanvraag doen of jullie mee kunnen doen in de Spaanse competitie. Daar gaan ze ook om ieder contact als stervende zwanen naar de grond. Als je PEC een ordinaire schopploeg noemt moet je misschien overwegen om op zondags wat anders te gaan kijken dan voetbal.

21 augustus 2023 om 10:48

Er is een verschil tussen strijd voeren en de hele wedstrijd smerige overtredingen maken en spelers geblesseerd van het veld schoppen... Wat heeft dit trouwens met 'naast de schoenen lopen' te maken?

21 augustus 2023 om 17:47

Ik ben voor mannelijk voetbal, voor stevige eerlijke duels en voor gele kaarten voor schwalbes. Maar moedwillig tegenstanders blessures schoppen noem ik ordinair schoppen.
Ik zat er bij en keer er naar, het is een ordinaire schopploeg.

Allebei de basis backs geblesseerd...

Dik verdiend deze overwinning en nu naar Fener!! Hopelijk vallen de blessures mee.
Vond alleen kjolo vandaag echt slecht

Wanneer je de kansen niet afmaakt kom jezelf in de problemen. Eerste helft Ugalde en van Wolfswinkel totaal niet gezien. Sempsted heeft het echt niet en Kjolo viel heel slecht in. 2e helft veel beter. Natuurlijk weer goudhaantje Steijn die het doet. Vlap viel goed in en ook Unuvar liet zich zien. Zorgelijk zijn wel de blessures met een selectie die al zo smal is. Hopelijk valt het mee. Maar Bruggink en Streuer mogen deze transferperiode wel eens heel goed analyseren. Het gebrek aan vleugelspelers is echt bizar slecht geanticipeerd. 3 punten binnen en daar gaat het om in deze fase. Maar wel zorgelijk hoe de roofbouw op de spelers door het niet tijdig op de rit hebben van de selectie nu al zijn gevolgen laat zien.

20 augustus 2023 om 17:50

Sempsted doet mij denken aan Breukers van Heracles vroeger. Veel te beperkt, dat zag je vorig seizoen in zijn eerste wedstrijd al. Ugalde is geen bijzondere spits. Komt technisch tekort en heeft te weinig scorend vermogen. Je had die vier miljoen beter kunnen besteden aan twee buitenspelers. Hopelijk vallen voor Twente de blessuregevallen mee, want anders wordt het een lastig verhaal in Istanbul.

20 augustus 2023 om 18:36

Sempsted is inderdaad een beperkte back. Ugalde is niet in vorm maar gaat straks gewoon scoren. Die heeft kwaliteit genoeg om een goede spits van Twente te zijn.

21 augustus 2023 om 12:25

Over Sempsted ben ik het volledig met je eens. Daar komen we echt niet verder mee. Dat er 2 buitenspelers bij moeten komen is ook duidelijk, maar wie moet de ballen er dan inschieten wanneer je Ugalde niet had. Bij van Wolfswinkel is het beste er echt wel af. Met Ugalde komt het helemaal goed wanneer we in staat zijn om behoorlijke vleugelspelers te halen. Die staat nu eenzaam in de spits en krijgt nauwelijks aanvoer.

Zwolle gaat met een verdediging met van Hintum, Kersten en mindere mate van Polen echt nog ontzettend veel goals tegen krijgen. Die moeten er elke wedstrijd 3 maken om in ieder geval kans te maken op de overwinning.

20 augustus 2023 om 17:01

Klopt, maar we hebben MacNulty en El Azzouzi nog. Deze 2 spelers zijn nog niet fit genoeg om te spelen. Als dit wel het geval is zijn we eindelijk van Kersten af.

20 augustus 2023 om 20:04

Gewoon een gemiddelde subtop JL verdediging met die twee spelers ook nog op hun retour. Bizar dat ze zo weinig hebben doorgeselecteerd. Heb in een vriendenpoule Zwolle op 16 staan. Ik vermoed dat ik nog mild ben geweest.

Goede overwinning, vooral met dit drukke programma heel blij mee dat we geen punten verspelen tegen de kleinere clubs. Gelukkig zei Streuer het zelf al vanochtend dat 1 a 2 buitenspelers echt brood nodig is

Hoe erg geblesseerd is Brenet?

PEC was er echt op uit om zoveel mogelijk blessures bij Twente te veroorzaken en de scheidsrechter stond erbij en keek er na. Dus ondanks de aangekondigde zware straffen is dit gedrag nog steeds Lonend.

Gefeliciteerd Twente fans !

Laten we hopen op een mooie wedstrijd Donderdag.

Nog leden die naar Istanbul gaan voor de wedstrijd ?

Heb het niet echt gevolgd maar is er een reden dat Taha nog niet speelt? Vond dat vorig jaar toch een goede speler

21 augustus 2023 om 00:10

Voorlopig denk ik dat ie nog reserve is.

21 augustus 2023 om 12:27

Taha heeft moeite met het aanhaken aan het hogere niveau. En dat dan vooral fysiek. Gewoon geduld mee hebben. Komt wel goed. Steyn en Smal hebben ook een jaar nodig gehad nadat ze uit de KKD kwamen.

Mooie overwinning voor Twente! Jammer van de uitvallers. Tot donderdag in de conference league. Dat het maar een mooi potje mag worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. UnnerstallKeeper130
R. PröpperVerdediger131
A. SampstedVerdediger130
Y. RegeerMiddenvelder131
S. SteijnMiddenvelder138
M. KjøløMiddenvelder130
D. RotsAanvaller132
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

60 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 FC Twente 13 5 2 0
2022/2023 FC Twente 38 10 5 0
2021/2022 FC Twente 32 16 6 0
2021/2022 FC Basel 0 0 0 0
2020/2021 FC Basel 25 2 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren