Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twee factoren bemoeilijken terugkeer Nicolás Tagliafico bij Ajax

Dinsdag, 15 augustus 2023 om 07:19Mart Oude Nijeweeme

Het wordt een hels karwei voor Ajax om Nicolás Tagliafico terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA, zo schrijft De Telegraaf. De Argentijn moet zorgen voor een stevigere bezetting op de linksbackpositie, maar de transfersom en het salaris bemoeilijken de zaak. Olympique Lyon wil meer geld zien dan vorig jaar voor Tagliafico is betaald aan Ajax.

Lyon had vorig jaar zomer voor 4,2 miljoen euro beet met de komst van Tagliafico, maar verlangt nu een afkoopsom die 'aanzienlijk hoger ligt', schrijft De Telegraaf. Wat de Argentijn precies moet kosten is niet bekend. Een ander bijkomend probleem is het salaris. Ajax kan zich, mede door het mislopen van de Champions League, niet meer de salarissen van de laatste jaren permitteren.

Tagliafico ziet een comeback in de Johan Cruijff ArenA wel zitten. Maurice Steijn is niet tevreden over de huidige opties op linksback. Owen Wijndal lijkt afgeschreven, terwijl ook Anass Salah-Eddine, momenteel eerste keus, te licht wordt bevonden. Tagliafico heeft bewezen het niveau aan te kunnen. Daar zijn ze zich in Lyon echter ook van bewust, wat maakt dat de club niet zomaar meewerkt aan een vertrek.

De Argentijn (30) is pas een jaar vertrokken uit Amsterdam. Daar werd hij in zijn laatste seizoen in de pikorde voorbijgestreefd door Daley Blind. In de seizoenen daarvoor maakte hij deel uit van het onvolprezen team van Erik ten Hag, dat onder meer de halve finale van de Champions League haalde. Tagliafico werd vorig jaar zomer door Peter Bosz – zijn andere trainer bij Ajax – naar Lyon gehaald.

Tagliafico kwam in de winter van 2018 naar Ajax. De Amsterdammers betaalden destijds 4 miljoen euro aan Independiente voor zijn diensten. Na 169 optredens, 16 goals en 23 assists vertrok de Argentijn voor 4,2 miljoen euro naar Lyon. Daar stond Tagliafico in de seizoensouverture van de Ligue 1 nog 90 minuten op het veld. Ajax heeft Gastón Ávila op het oog als Tagliafico niet haalbaar blijkt. De 21-jarige linksback van Royal Antwerp moet naar verluidt 12 miljoen euro kosten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door jtjevtt)

Misschien kan Steijn een duister dealtje sluiten om Nico terug te halen.

Zonder grappen. Haal deze man svp terug. Dit is precies het type dat je nodig hebt in het team en hij heeft hart voor de club en voor de stad. Geef ‘m een mooi salaris. Transferbedrag moet te overbruggen zijn. Liefste zou je hem aanvoerder maken maar dat gaat inmiddels niet. Tweede aanvoerder kan natuurlijk wel.

15 augustus 2023 om 07:28

Sorry maar gezien de situatie vind ik hem even niet leuk. Misschien toch iets om aan te passen?
Ik hoop dat Taglaficio komt en ik vind Steijn tot nu toe een prima indruk maken bij Ajax.

15 augustus 2023 om 07:32

Geintje, toch?

15 augustus 2023 om 07:36

Dat heet Amsterdamse humor met een knipoog. Niks serieus aan en als je het mij vraagt de enige manier hoe je op zo’n lul als V Hooijdonk moet reageren.

Ik sta volledig achter Steijn.

15 augustus 2023 om 07:46

Ik ben geen Amsterdammer en vind em ook leuk, hierbij geef ik em het stempel goedgekeurd voor het Groningse platteland.

15 augustus 2023 om 07:57

Ja, met deze opmerking raak
Je Pierre meer dan Maurice…. Dus oké!

15 augustus 2023 om 08:01

Amsterdam oost 1092, keurt het ook goed.

15 augustus 2023 om 08:08

Nou nou. Je trekt het wel persoonlijk aan..

15 augustus 2023 om 08:08

''misschien toch iets om aan te passen?'. Jeetje mina.. hoe lichtgeraakt kunnen we zijn tegenwoordig

On: Ik denk dat Tagliafico aan goede aankoop kan zijn voor Ajax, mits het binnen het salarishuis past! Heeft toch dat Zuid Amerikaanse gif in zich en dat zien de mensen graag natuurlijk. Daarnaast een publiekslieveling in Amsterdam.

15 augustus 2023 om 08:22

En waarom zou je Stein niet mogen raken ? Waar rook is is vuur.

15 augustus 2023 om 08:31

Het is een vraag van mij, als blijkbaar het merendeel het niet zo'n punt vind dan is het prima om mij daarbij aan te sluiten.
Mijn observatie is dat er sprake is van een aangifte vanwege smaad/laster, mijn gedachte daarbij is dat het misschien niet handig is daar dan gelijk de dag erna grappen over te maken. Als die mening niet gedeeld wordt zie ik het blijkbaar te somber in en is aan mij om er anders over te denken.

2e deel ook helemaal eens. Ik zie het overigens ook nog wel mis gaan als we Taglaficio wel halen, maar het is voor mij zeker de moeite waard. Ik vond het ook echt jammer dat hij vertrok.

15 augustus 2023 om 08:32

Ja de humor zie ik ook wel, voor mij was het een gevalletje soon, misschien too soon. Vandaar de opmerking en letterlijk vraag om misschien aan te passen. Conclusie gezien de reacties is dus niet aanpassen

15 augustus 2023 om 08:37

@Periquito: Van Hooijdonk gooit even wat olie op het door hem zelf aangestoken vuurtje. De beste man ligt inmiddels met half Nederland in de clinch. Als we even binnen jouw beeldspraak blijven dan is het een wonder dat we Pierre nog kunnen zien met de hoeveelheid rook die hij om zichzelf heen heeft weten te verzamelen.

Steijn heeft een bijzonder goed imago - v Hooijdonk ligt altijd met alles en iedereen overhoop. Maar geloof vooral een contextloze provocatie….

15 augustus 2023 om 08:44

Tijd om je aan te passen kerel! Op die manier ga je het ook niet echt redden in de maatschappij met zo'n denkwijze. Het betreft een simpel grapje waar je tegen moet kunnen, toch? Je ziet de tegenreacties. In Afrika gaat het slecht, dit is onschuldig.

15 augustus 2023 om 08:52


@periquito Waar rook is vuur.
Dus als nu hier roep dat jij je bezig hou met illegale praktijken zal er wel wat van waar zijn.

15 augustus 2023 om 09:03

Dat laatste argument is niet echt valide Meestal kan ik alle humor wel hebben hoor, had verwacht dat VZ het hier zou verwijderen vanwege provoceren maar blijkbaar vinden zij dit prima.
Voor mij maakt het in principe geen bal uit, ik snap van Hooijdonck niet. Ik snap niet waarom hij dit zegt en vind het vooral lullig voor Steijn

15 augustus 2023 om 09:37

Wanneperveen centrum keurt hem ook goed

15 augustus 2023 om 10:46

magikhetwete als dit al provoceren is, man man man. Onschuldig grapje verwijzend naar een rel die overal in het nieuws is. Ik vind het ook lullig voor Steijn maar denk eerlijk gezegd dat de beste man zelf ook wel zo’n grapje zou kunnen waarderen. Het laat juist zien hoe absurd de aantijgingen van Pierre zijn. Neem het allemaal niet zo serieus joh.

15 augustus 2023 om 10:48

Peruquito, waar rook is is vuur? Dus als ik nu zeg dat jij 20 mensen gijzelt in je kelder voor minstens 2 jaar is dat de rook?

15 augustus 2023 om 13:48

VZ provoceren he, niet ik! Heb wel gekkere dingen gezien hier op de site die dan verwijderd worden onder die noemer.

15 augustus 2023 om 07:50

Je krijgt hiermee zeker een leider en strijder wat je goed kunt gebruiken. Ik ben allang bang dat de supporters nog een beeld hebben van hem 3 jaar geleden. Het laatste jaar bij ajax was hij een van de zwakkere schakels (als hij speelde) en maakte te veel onnodige overtredingen. Dat is nu niet ineens beter geworden verwacht ik.

15 augustus 2023 om 08:02

Ik heb hem niet zien spelen bij Lyon maar als hij nog 80% kan brengen van wat hij bij zijn tijd bij Ajax deed is hij al een enorme verbetering tov Wijndal en S.E. Hij had even een iets mindere fase maar daarna viel hij elke keer toch sterk in en was het een schande dat hij geslachtofferd werd voor Blind die er 30 keer per wedstrijd uit werd gelopen op links.

En je krijgt er ook nog een enorme lading goodwill bij het publiek voor mee, iets dat zeker niet onbelangrijk is in de fase waarin Ajax zit.

15 augustus 2023 om 09:42

Je krijgt zeker een strijder maar of hij nog goed genoeg is, valt te bezien. Hij is niet voor niets vertrokken want hij kwam achter Blind. Indien Ajax Ito van Stuttgart haalt, dan is Nico wederom geen basisspeler maar een reserve. Dan zal namelijk Hato naar linksback verhuizen. Ook als Sutalo zou gaan komen is het de vraag hoe er gespeeld gaat worden. Ik zie namelijk Medic graag in de basis blijven staan. Dan krijg je een centrum met Medic en Sutalo en zou Hato ook naar linksback gaan. Derhalve niet meer beginnen aan Nico. Kost te veel en heeft een te hoog salaris voor mogelijk een wisselspeler. Probeeer Sanchez te verkopen en haal een hele goede rechtsback. Ik denk dat we die harder nodig hebben dan Nico.

15 augustus 2023 om 13:13

Het schijnt dat in de Franse media staat dat Lyon 5 miljoen euro zou willen (lijkt me schappelijk) en dat Tagliafico zo graag terug wil dat hij ook een loonoffer zou willen doen. Als dit allemaal klopt, is het toch een no-brainer?

15 augustus 2023 om 14:17

In dat geval vandaag nog medische keuring graag

Ik vraag me af wat 'aanzienlijk' is. Ajax heeft hem voor een krankzinnig spotbedrag van de hand gedaan, dan is het al snel aanzienlijk hoger. Alles tot 10 miljoen lijkt me een no-brainer. En vanaf boven de 10 miljoen moeten ze wellicht maar schakelen naar die Avila daar er bij hem waarschijnlijk meer restwaarde aan zit. Feit is dat de rechtsback maar zeker de linksback positie niet eens van het niveau top Eredivisie zijn momenteel. Hier mag je best geld aan uit geven. Met Nico weet je precies wat je in huis haalt, zowel kwaliteit als gif. Iets wat nu al ruim een jaar ontbreekt binnen dit Ajax.

15 augustus 2023 om 07:34

10 miljoen voor een 31 jarige linksback die je net nog voor 4 miljoen hebt verkocht omdat hij geen basis meer speelde? Die Brobbey deal was al een beetje kolderiek maar dit zou daar wel bij in de buurt komen. Ik snap het sentiment wat er leeft rondom Tagliafico hoor, iemand die goed bij het publiek ligt en voorop gaat in de strijd (soms over de grens). Maar zoals gezegd: aan het eind van zijn vorige periode was hij al niet onomstreden en is inmiddels (bijna) 31. Is (maximaal) 10 miljoen dan niet een enorm bedrag?

15 augustus 2023 om 07:36

6 mio max. Daarboven zou je eigenlijk al een alternatief uit je scouting netwerk klaar moeten hebben staan.

15 augustus 2023 om 07:39

Fossen

Een 31 jarige back huren (van aanholt) voor een hoop salaris en nu tot de zwakste 3 van de basis11 van psv behoort is inderdaad een wereld van verschil…… not!

Ter info: tagliafico was bij ten hag geen zekerheidje wegens luxepositie met blind en martinez. 80 procent van de fans had graag gezien dat hij erin was blijven staan.

15 augustus 2023 om 07:46

@shenkie, waar zeg ik dat ik tevreden ben over van Aanholt? Of mag je dan niks over een andere club zeggen? Dit is toch een Ajax topic?

15 augustus 2023 om 07:49

Het is een flink bedrag, maar dat is nou ook eenmaal de huidige markt. Afgelopen zomer hebben we voor diezelfde 10 miljoen Owen 'easy' Wijndal gehaald die zelfs dolgedraaid wordt door Duitse derdeklassers en halverwege de warming up al aan het hijgen is. Snelle, voetballend sterke linksbacks met een over-mijn-lijk mentaliteit die ook nog eens naar Ajax willen zijn onder de 10 miljoen lastig te vinden verwacht ik. Voordeel aan Nico is dat hij Ajax kent en Ajax weet wat ze aan hem hebben. Verzaakt nooit en kan met zijn drive ook andere jongens meenemen. Je bent op die positie in 1 klap van niveau middenmoot Eredivisie naar de beste linksback van Nederland. Die 10 miljoen is zo terugverdiend als je straks weer CL speelt, iets wat ik met de huidige backs nog steeds als utopie zie.

15 augustus 2023 om 07:51

Ik vraag mezelf af hoe serieus de Telegraaf nog kan nemen. Dit is alleen maar voer om gedurende het seizoen te zeggen dat Ajax Nico moest halen. Tot nu toe zijn ze pas de laatste 1 of 2 dagen voor de transfer op de hoogte, ook zijn andere media ze voor. Hetzelfde is het geval bij die Argentijn van Spurs, nog niks van gezien maar wel zeggen dat Ajax een goede deal kon maken, voor hetzelfde geval is hij uitgebreid getest en te licht bevonden.

15 augustus 2023 om 07:52

Vrij makkelijk antwoord: niet.

15 augustus 2023 om 07:54

Fossen

Ja das makkelijk. Waarom benoem je de situatie brobbey… (waarmee je lading legt) dit artikel gaat toch over tagliafico?

Overigens vond ik brobbey ook een prima aankoop. Onder ten Hag presteerde hij top. Volgens mij in Eindhoven nog betrokken bij een zeer belangrijke goal. En nu doet hij t echt veel beter dan vorig jaar, alleen is ongelukkiger in afronding dan onder ten Hag.

15 augustus 2023 om 07:55

Laat gaan Fossen. Sommige mensen gaan meteen om zich heen slaan als je iets kritisch zegt of vraagt over hun club. Je hebt gewoon een punt en inhoudelijk onderbouwd ook nog. Dat ze dan op zoek gaan naar een vergelijkbaar voorbeeld bij jouw club wat ook geen slimme deal was, bevestigd dus je punt dat dit geen slimme deal zou zijn.

15 augustus 2023 om 08:04

Je krijgt altijd weer jij bakken als je een normale opmerking maakt, zo vermoeiend

15 augustus 2023 om 08:07

@shenkie omdat het beide aankopen van Ajax zijn, waarbij een speler teruggehaald wordt die eerder is vertrokken. Zo moeilijk is het toch niet? Hoef je toch niet zulke lange tenen voor te krijgen?

15 augustus 2023 om 08:08

Eens Fossen. Tagliafico terughalen is denk hooguit wat sentiment. Wij hebben bijv. Arias ook niet teruggehaald wat ik enigszins vergelijkbaar vind. De koek is volgens mij gewoon op bij Tagliafico, die heeft zijn hoogtijdagen al gekend.

15 augustus 2023 om 08:11

Ik vind iemand die een half jaar geleden nog acteerde op het hoogste podium ter wereld wel een aanzienlijk verschil met een speler die na PSV nergens meer echt uit de verf kwam en behoorlijk wat blessureleed kende. Daarnaast was Arias een uitstekende back maar is zijn impact voor PSV absoluut niet zo groot geweest als die van Nico bij Ajax.

15 augustus 2023 om 08:14

Is al jaren hier,reageer bijna nooit in vergelijking met jaren terug toen mensen nog weleens hun clubvoorkeur opzij legden,tegenwoordig zijn er helaas teveel die zich persoonlijk aangevallen voelen,nemen zichzelf veel te serieus als forumlid( staat natuurlijk ook goed op je cv)....hou het luchtig mensen is veel leuker

15 augustus 2023 om 08:21

@fossen

We staan daar anders in. En dat begrijp ik eigenlijk weer wat minder eigenlijk want...

Met Luc de Jong heb je bij je eigen cluppie het perfecte voorbeeld. Die is 2x teruggekomen en is ook zeker nog van waarde.

Van Ginkel eveneens. En had tot de laatste keer ook zijn waarde.

15 augustus 2023 om 08:27

Snap jij het echt niet ? Je verkoopt je Fiat voor 4000. Hebt heimwee want je Kia bevalt niet en bent bereidt om je Fiat een jaar later, met meer km, voor 8000 terug te kopen. En beloofd er ook nog eens duurdere benzine in te stoppen. Dat heet slechte zaken doen. Nooit iets terug halen voor meer geld. Zie Brobbey. ! Say no more

15 augustus 2023 om 08:28

@shenkie, je leest niet goed. Ik stel nergens dat oud spelers terughalen per definitie niet goed is. Zie Blind bij Ajax, was een schot in de roos. Ik heb het nu over 2 specifieke situaties waarbij Ajax voor het X-voudige een speler terug zou halen die ze net hebben laten gaan. En Luuk (geen Luc) is 1x teruggekomen voor bijna de helft van zijn verkoopbedrag. Geen goed voorbeeld dus in deze discussie. Nogmaals: mijn punt is dan ook niet dat het terughalen van oud spelers iets slechts zou zijn. Het gaat me in dit topic puur om het bedrag dat genoemd wordt (10 miljoen) voor een linksback op leeftijd die net is laten gaan omdat hij niet goed genoeg was.

15 augustus 2023 om 08:43

Beetje dubbel gevoel met deze actie. Hij ging weg voor 4 miljoen omdat hij een Blind op zijn retour er niet uit kon spelen. Aan de andere kant zou hij nu gelijk de beste back zijn die ze zouden hebben. Maar dat zegt ook wel iets over die anderen.

Toch raar beleid als je iemand laat gaan voor 4 miljoen en die inmiddels in de 30 is en die dan ook eventueel voor meer zou terug halen. Getuigt niet echt van een sterke scouting.

Jammer dat Ajax na het vertrek van Veldmate geen netwerk meer heeft in Zuid Amerika. Daar konden ze vast voor hetzelfde geld een jongere versie van Tagliafico vinden.

15 augustus 2023 om 11:21

Fossen ik ben het wel eens met je, hoe gek ik ook op Nico ben. Vind ik een bedrag van 10 miljoen veel te hoog, gezien zijn restwaarde en leeftijd. Beter een nieuw talent met dezelfde kwaliteiten.

15 augustus 2023 om 08:06

@diego_forlan

Dit vindt ik niet zoon ''no-brainer''

Een 31 jarige back halen voor 10 mil met een aanzienlijk salaris is het niet waard, ook niet voor het sentiment. Als je dan voor 12 Avila kan ophalen die enorm goede statistieken heeft in België en nog maar 21 jaar is, dan vindt ik dat een ''no-brainer''.

Is ook een Argentijn en zal ook over het Grinta beschikken waar Ten Hag het altijd over had.
Hebben we mits hij het niveau aankan een Back voor een aantal jaar.

15 augustus 2023 om 08:18

@LynDorr, precies dit. Nico zou volgens de geruchten 12 mln moeten kosten en een salaris vergelijkbaar met Bergwijn moeten krijgen. Van die hoge basissalarissen wil Ajax juist af en 12 mln. is gewoon te veel. Voor een aankopson van een paar miljoen kan je nog iets met tekengeld doen, maar dat is in dit geval ook geen optie. Dan maar doorschakelen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je voor die 12 mln zowel een linksback als een rechtsback van toegevoegde waarde kan aantrekken, daar heb je namelijk een scouting voor.

15 augustus 2023 om 08:26

Nou sorry maar ik zou echt zeggen Max 6 miljoen daarna eventueel die jonge speler van Antwerp. Die is dubbel zo duur maar heeft wel restwaarde.

Jammer! Hij is echt één publiekslieveling. Maar begrijpelijk als hij flink meer moet kosten. Hoe heeft hij het eigenlijk gedaan in Lyon? Verder hoop ik echt dat hij toch komt….

15 augustus 2023 om 07:49

34 wedstrijden gespeeld, alles gestart, en met een gemiddelde van 89 minuten per wedstrijd is hij ook nauwelijks gewisseld; kortom sterk gespeeld, anders was hij wel voorbijgestreefd

15 augustus 2023 om 07:59

Dan is hij dus in waarde gestegen en is het dus logisch dat Lyon nu fors meer voor hem vraagt? Of bedoel je dat niet?

15 augustus 2023 om 08:59

Dat was mijn reactie op hoe hij het deed, dus had een basisplaats en werd nooit gewisseld dus hij zal het wel goed gedaan hebben. En daarmee stijgt ook z’n waarde ja. Niemand is ooit minder waard geworden door een basisplaats

Tja, Ajax kan niet verwachten dat ze zomaar een speler van een andere club (Lyon)voor hetzelfde bedrag kunnen terughalen als dat ze er voor gekregen hebben. En ze kunnen ook niet verwachten dat die speler dan even voor een veel lager salaris komt spelen.

Dit klopt niet! Of t artikel niet (Telegraaf) of t beleid bij ajax niet!

Forbs is met de aanwezigheid van bergwijn Kudus berghuis conceicao en godts (daramy was er ook nog) geen prioriteit. Daar betaal je 18 miljoen voor exc. salaris.

En nu is er geen geld om pak m beet 10 miljoen te betalen incl. 1e jaarSalaris voor een broodnodige back.

15 augustus 2023 om 07:34

En als ze straks pak ‘m beet 10 miljoen betalen voor een bijna 31-jarige speler is het wanbeleid want je legt een flinke smak geld op tafel voor een speler die op z’n retour is.

15 augustus 2023 om 07:45

Ajaxxxlove

Hoeveel leiderschap heeft Ajax binnen de selectie?

In mijn ogen moet je juist een 30 jarige halen… het is het geld waard om de selectie iets in balans te brengen. Tafliafico kent de club. Plug and play… beste optie.

De gemiddelde leeftijd van de achterste 6 incl Gorter en Tahirovic was zaterdag 20/21jaar.

15 augustus 2023 om 08:23

Dat laatste is natuurlijk wat selectief he. Je hebt met Rulli 31, vd Boomen 28, Berghuis 31 echt wel senioriteit in de basis en met Klaassen op de bank, daarnaast heb je nog jongens die tussen de 23 en 26 zitten die echt wel kunnen gaan sturen en dragen met Bergwijn, Sutalo, Kudus. Die spits komt er nog bij die ook 27 is. Ik denk dat we wel talent moeten blijven inbouwen om ook restwaarde te blijven creëren. Mijn voorkeur zou dan ook naar Avila, als ze net zo duur zijn.

Dat duurdere bedrag moet geen probleem zijn lijkt mij zo al zou hij 10 M kosten. Je weet wel wat je in huis haalt. Natuurlijk geen restwaarde, maar goed als hij nog 4 seizoenen kan spelen is valt dat nog wel mee. Misschien een salaris na ratio van wedstrijden???

Ik zie hem graag terugkeren maar volgens mij is dit gewoon weer een onzin verhaal van de telegraaf. Nieuws de wereld in sturen dat ze voor Tagliafico willen gaan omdat linksachter een probleem is, om vervolgens de volgende dag je eigen verhaal te ontkrachten over de struikelblokken.

15 augustus 2023 om 09:17

De Telegraaf leeft rentfree in jouw hoofd.

Lyon heeft natuurlijk het volste recht om een goede transfersom te vangen, waarom zou Ajax überhaupt denken dat het zelfde of minder transfersom afdoende zou zijn? Die man heeft een basisplaats daar. Je krijgt geen Lyon speler met een basisplaats voor slechts 5 mil lol.Het is dat hij 30 is, wat de prijs nog kan drukken maar ik zou als Lyon zijnde gewoon minstens 12-15 mil vragen

15 augustus 2023 om 08:30

Ja inderdaad. En ieder weldenkend mens snapt ook dat het bedrag hoger gaat zijn als het bedrag dat Lyon betaald heeft. Vooraf kun je ook bedenken dat hij niet achteruit wil in salaris. Allemaal logische dingen.

Dus als Ajax interesse heeft hebben ze daar natuurlijk al over nagedacht. Afhankelijk van de daadwerkelijke prijs die Lyon wil moet je afwegen of je het doet.

Bosz is niet trainer van Nico geweest bij Ajax…

Slim om Tagliafico te halen. Met het vertrek van Alvarez verlies je erg veel kaarten. Op het einde van het seizoen wil je toch ook de statistiek 'meest nutteloze gele kaarten' winnen

15 augustus 2023 om 08:32

Alvarez kreeg afgelopen jaar 4 kaarten voor praten. Die vind ik nutteloos. Er overal op het veld fel opzitten en dan af en toe tegen een kaart aanlopen vind ik niet nutteloos.

15 augustus 2023 om 08:37

Er vallen voldoende domme kaarten te pakken. Alvarez als mooi voorbeeld om tegen Emmen zijn zoveelste gele kaart pakt (rond de middenlijn!!) om zo een topper te missen. Tagliafico heeft ook de meest schandalige tackles ingezet op de meest nutteloze plekken op het veld.
Een vorm van felheid en aggressie is goed, maar als het in combinatie met een hoofd gaat wat te dom is om te denken, is het alleen maar nadelig voor het team

15 augustus 2023 om 09:47

De schandalige tackles waar je rood voor kunt krijgen die schaar ik ook onder dom. Maar de actie van Alvarez tegen Emmen is wat hem een goede 6 maakt. Je weet als je tegen hem speelt dat je nergens op het veld een momentje rust krijgt. Dan voetbal je niet lekker en dat is precies wat Alvarez wil. Als Alvarez dat moet laten dan heb je niet zoveel meer aan hem en moet je ‘m niet opstellen als trainer.

Ik denk dat felheid op de helft van de tegenstander een mentaal spel is en dat het belangrijker is dan men denkt.

Sowieso halen , heb überhaupt nooit begrepen dat Wijndal persé gehaald moest worden en hij naar de uitgang werd gedreven.
Een absolute topspeler met kwaliteit en de passie waar het bij slapzak Wijndal compleet aan ontbreekt.
En deze man is een hoger salaris wel waard.

15 augustus 2023 om 08:17

Hij wilde zelf weg en nadat zijn transfer geblokt werd door Ajax liep hij erg gefrustreerd rond te trappen.

15 augustus 2023 om 09:46

Nou ja Tagliafico wou niet nog een jaar op de bank zitten omdat Blind er toen ook nog was. Dan had je een vervanger nodig en dan was Wijndal best een logische keuze als je zag wat hij bij AZ had laten zien. Jammer dat het een totale flop is maar destijds was het best logisch.

Nieuwe Linksback is dringend nodig. Maar Tagliafico moet een van je opties zijn die je zoekt.
Als deze oude strijder terug wilt moet hij salaris inleveren anders doorschakelen.
Als je alles op alles zet om hem te halen, dan ga je moeten betalen.

Het zou wel des Ajax' zijn om een speler voor een fooi te laten vertrekken om hem een jaar later voor de hoofdprijs terug te halen. Een normale club zou dit natuurlijk uitsluiten, maar bij Ajax weet je het nooit...

Salaris lijkt mij geen probleem als Nico zelf terug wil.

Tja het lijkt toch weer onzin van De Telegraaf lijkt het. Jammer want Nico zou wel de perfect aanwinst aan die linkerkant zijn. Maar goed als die blijkbaar toch te duur is moet je gewoon schakelen naar andere opties.

Ik snap wel dat clubs zaken willen doen met Ajax. Na verloop van tijd komen ze toch terug om de speler weer naar Amsterdam te halen. Lucratieve huurdeal met winst op de verkoop.

Huidige marktwaarde is ca. 9 miljoen. Overgebleven transferafschrijving is 2,8 miljoen
Hij heeft een geschat jaarsalaris van 2.1 miljoen (wat nog een half jaar begroot staat voor 2023). Dus ik ga er van uit dat Lyon inzet op ca. 13 miljoen.

Wat voor Ajax geldt, is ook voor Lyon van toepassing. Die hebben vorig seizoen goed ingekocht in de hoop weer Champions League te halen, maar in plaats daarvan spelen ze helemaal geen Europees voetbal. Dus die moeten thans een beetje saneren. Bovendien zullen spelers daar ook willen vertrekken; ze trekken immers weinig bekijks in de Franse middenmoot, minder dan in de Nederlandse top in ieder geval.

Tagliafico zou te duur zijn maar 12 miljoen voor Avila van FC Antwerp niet. Snap er niets meer van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Olympique Lyon 11 1 3 0
2022/2023 Olympique Lyon 34 1 5 0
2021/2022 Ajax 22 2 0 0
2020/2021 Ajax 25 1 5 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
Laatste voetbalnieuws

Degradatie op komst? Tagliafico ziet trainer al na zeven duels ontslagen worden

Olympique Lyon heeft alweer afscheid genomen van Fabio Grosso, zo laat de hekkensluiter van de Ligue 1 weten via de officiële kanalen. De 46-jarige Italiaan zwaaide sinds 18 september de scepter...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren