Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkse bond neemt het op voor arbitrage en dreigt met flinke schorsing

Laatste update:

De Turkse voetbalbond neemt zijn scheidsrechters in bescherming. De arbitrage in de Süper Lig krijgt na een aantal discutabele beslissingen te maken met de nodige kritiek en de voorzitters van Fenerbahçe en Besiktas hebben gedreigd dat zij bij een volgende foute beslissing van plan zijn de kleedkamer van de scheidsrechter in te stormen. Dat kunnen zij maar beter niet doen.

De TFF maakt bekend dat scheidsrechters die lastig gevallen worden een wedstrijd kunnen staken: of dat nu op of buiten het veld gebeurt, voor, tijdens of na de wedstrijd. "Ieder persoon die een scheidsrechter lastig valt in de catacomben of binnen- of buiten de kleedkamer, krijgt een schorsing van minimaal een jaar", dreigt de Turkse bond. De spelers, trainers en bestuursleden zijn dus gewaarschuwd.

Zekeriya Alp is het hoofd van de Turkse scheidsrechterscommissie en hij zal vanaf nu iedere dinsdag een persconferentie houden, waarin hij discutabele beslissingen van scheidsrechters zal behandelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou eerder die 2 voorzitters een boete opleggen. Je kan het gewoon zien als bedreigingen. Hoeft niet natuurlijk maar het kan wel. Ik volg het Turkse voetbal totaal niet maar is de arbitrage zo slecht daar?

20 november 2014 om 15:44

Nop, we laten slecht voetbal zien en ipv dat ze zelfkritiek hebben geven ze altijd de scheids/fans de schuld.

20 november 2014 om 16:56

Is toch niet te geloven dat de voorzitters de kleedkamers van de arbitrage bestormen?! In welke tijd leven we nou? Asjeblieft zeg, schandalig dit. Dit kan ook alleen in Turkije, ongelofelijk. Gelukkig dreigt er wat te gebeuren.

20 november 2014 om 17:37

Dit zou in Griekenland ook kunnen denk ik. Zijn net zo fanatiek.

20 november 2014 om 20:13

@ykelbyter Lees jij het artikel wel goed? Er staat namelijk 'bij de volgende foute beslissing'. Dat betekent niet dat 't gebeurt is. Ik wil ook niet zeggen dat ik dit goedkeur, want alleen al zulke uitspraken zijn schandalig.

En terecht, die voorzitters in Turkije zijn zelf de grootste incompetente criminelen op aarde en proberen vervolgens hun eigen falen af te reageren op een scheidsrechter, het is dieptriest.

Gaat toch veel te ver dat je al een scheidsrechter wilt bestormen .. ook als hij een foute beslissing maakt.

Voetbal is de spiegel van de samenleving en Turkije is inmiddels afgegleden naar het niveau van een bananenrepubliek. Het kost minimaal 20 jaar om de troep van de psychos die aan de macht zijn op te ruimen. En we zijn nog niet eens begonnen....

20 november 2014 om 16:25

Het grappige is juist dat de mensen in Turkije denken dat dit is hoe het hoort. Bewust of onbewust lijken ze de problemen daar te negeren. Het is een grote puinhoop en 20 jaar is misschien nog zelfs te weinig.

20 november 2014 om 18:58

Was het ervoor wel een volwaardige democratie? Het antwoord ligt verscholen in de politieke geschiedenis van Turkije.

On:

De bond doet aan symboolpolitiek. Je kan de mooiste reglementen opstellen, zolang je het niet toepast of andere meer gelijk stelt dan anderen verandert er niks.

Ze hebben nu wet 6222 ter voorkoming van geweld en wanorde, het resultaat? Bedroevend! De corrupte voorzitter van Fenerbahce kan zijn knokploeg op journalisten sturen waar ze niet horen (geen accreditatie) en dit schorem kan ermee wegkomen met een verwijdering van 1 jaar van de voetbalvelden. Een scheldende fan wordt voor het leven verbannen, sinds wanneer is verbaal geweld erger dan fysiek geweld?

Wat is er met het tuig gebeurt die Besiktas supporters met ijzeren staven in elkaar hebben geslagen in de thuiswedstrijd tegen Orduspor. Fikret Orman blijft angstig stil daarover, maar vindt dat hij wel de kleedkamer mag binnenvallen.

Het is een zwarte komedie. Laat ze eerst maar de omkopers die ze met kunst en vliegwerk het hand boven het hoofd houden straffen. Dat zijn vandaag de dag dezelfde personen die ons voetbal en de scheidsrechters bedreigen. Dat kan niet omdat deze bond zelf medeplichtig.

Dit heeft ook iets van een afleidingsmanoeuvre om Volkan Demirel maar niet te schorsen tussen de 2 en 12 maanden. Schijnheilige prutsers.

20 november 2014 om 20:16

Nee, het was daarvoor ook geen volwaardige democratie, maar dat is een drogredenering. Het is nu slecht en ik beweer slechter dan ooit. En voor de situatie nu is de huidige heersende orde verantwoordelijk. Ik zie dat je het alleen over overtredingen van Fener en BJK hebt, maar je vergeet hoe ook alle andere, GS, TS, Kayseri, Konya, Bursa etc etc zich op vergelijkbare wijze misdragen. Turkse clubs respecteren contracten niet, sollen met jeugdspelers, bestuurders gedragen zich als maffiosen en de overheid is nog erger dan dat. De overheid richt zijn eigen hooligangroepen, die straffeloos mogen provoceren, de politie kan dan weer slaan op fans die tegen de regering zijn. Het zijn inderdaad schijnheilige prutsers, van boven tot onder, in elke laag van het land.

20 november 2014 om 21:21

Overheid habla habla. Die overheid is wel geheel democratisch en met een meerderheid gekozen. Deal with it.

20 november 2014 om 23:35

Misschien moet je eens opzoeken wat 'geheel democratisch' betekent, of zelfs 'meerderheid'. Deal with that first.

21 november 2014 om 00:12

Volgens mij heeft de huidige regering meer dan 50% van alle stemmen. Dat is toch echt de meerderheid....zo werkt politiek in Turkije daar heb je wel gelijk in.

De scheidsrechters in turkije zijn de beste naar ook niet de slechtste. De clubvoorzitters in turkije zijn allemaal stuk voor stuk een stelletje mongolen en de gene die voorop loopt is aziz yildirim die al een aantal keer de kleedkamers heeft bestormt en vaak zegt dat die dat weer zal doen als de scheidrechters niet normaal fluiten, fenerbahce heeft dit seizoen veel onnodige penaltys gehad en als ze 1 niet krijgen die wel een penalty is hoor je ze zeuren dat de scheidsrechters alles aan doen om fenerbahce geen kampioen te maken xd

Erman Toroglu, een turkse voetbalanalist, had dit in zijn programma voorgesteld. Blijkbaar heeft Zekeriya Alp dit programma dus ook gezien. Hiermee toont hij aan dat hij de moed heeft om eindelijk eens op te komen tegen deze praktijken. Voorheen kon iedereen maken wat ie maar wilde, en Aziz Yildirim maakte hier dan ook veelvuldig gebruik van. Nu maar hopen dat het vervolg komt en het niet beperkt blijft op alleen de scheidsrechters beschermen. Het is ieder geval een stap in de goede richting!

21 november 2014 om 17:20

Dankje vriend dat je mijn programma volgt

'' de voorzitters van Fenerbahçe en Besiktas hebben gedreigd dat zij bij een volgende foute beslissing van plan zijn de kleedkamer van de scheidsrechter in te stormen.''

Pfff wat een schande.. dat de voorzitters van grote clubs als Fenerbahce en Besiktas dit soort gedrag vertonen is echt van ongelofelijk laag niveau!
Die klanten hebben totaal geen verstand van voetbal en zijn door vriendjespolitiek aan de macht gekomen waardoor ze denken dat ze alles maar kunnen doen!

wat een lachertje daar in Turkije...

De Turkse bond, de corrupte en losgeslagen voorzitters en de zogenaamde scheidsrechters.. Het lijkt allemaal op een grote drama serie..

Ik vind dat je altijd van de scheidsrechters moet afblijven, hoe slecht ze ook fluiten, een scheidrechter aanvallen of belagen kan je niet hard genoeg straffen.

Hoe kun je nou na een wedstrijd een wedstrijd staken??

Wat wil fenerbahce dan ? Ipv 2 penaltys 3 en moet de tegenstander dan maar 2x rood krijgen ? Als er

Wat ik me afvraag is, hoe kan een scheidsrechter na de wedstrijd deze staken ?

On: gewoon boete opleggen aan deze maloten ik kijk geen turkse wedstrijden maar om dan meteen alle scheidsrechters te bedreigen is ook volstrekte onzin.

Als ze nou niet zeiken over de arbitrage maar gwn goed gaan voetballen met de juiste spelers.

Off: Aankomend bondscoach Delgadinho van Turkije heeft alvast de 40 koppige voorselectie bekend gemaakt als dit geen schonelei is weet k t ook nie meer

Tolga Zengin (Besiktas)
Serdar Kurtulus (Besiktas)
Kaan Ayhan (Schalke 04)
Egemen Korkmaz (Fenerbahce)
Caner Erkin (Fenerbahce)
Arda Turan (Atletico Madrid)
Emre Colak (Galatasaray)
Tolgay Arslan (HSV)
Hakan Calhanoglu (Leverkusen)
Colin Kazim Ricards (Feyenoord)
Mevlut Erdinc (St.Etienne)
Onur Recep Kivrak (Trabzonspor)
Serdar Aziz (Bursaspor)
Ismail Koybasi (Besiktas)
Olcay Sahan (Besiktas)
Tolga Cigerci (Hertha BSC)
Halil Altintop (Augsburg)
Semih Senturk (Basaksehir)
Cenk Gonen (Besiktas)
Omer Toprak (Leverkusen)
Ceyhun Gulselam (Hannover 96)
Deniz Turuc (Go Ahead Eagles)
Kerim Frei Koyunlu (Besiktas)
Mahir Saglik (Paderborn)
Sercan Osuna Saraer (Stuttgart)
Bilal Basacikoglu (Feyenoord)
Samed Yesil (Liverpool)
Mehmet Ekici (Trabzonspor)
Nadir Ciftci (Dundee United)
Alim Ozturk (Hearts of Midlothian)
Yunus Malli (FSV Mainz)
Suleyman Koc (Paderborn)
Arif Ekin (Augsburg)
Kenan Karaman (Hannover 96)
Onur Kaya (Lokeren)
Cihat Celik (NEC)
Muhammet Mert (NEC)
Berat Sadik (FC Thun)
Deniz Hummet (Malmo FF)
Gabriel Ozkan (Brommopojkarna)

21 november 2014 om 00:10

Jezus wat een aantal onnodige namen staan er tussen, jij moet echt niet onze bondscoach worden! Haha Koc, Kaya, Ciftci wie zijn dit allemaal man.

21 november 2014 om 06:58

Haha jij vind zeker selcuk sabri gonul burak umut beter he, wat een houthakkers zijn dat zeg

21 november 2014 om 10:38

Zoek maar eff voor de gein op wie Nadir Ciftci is

21 november 2014 om 11:54

Haha nee nee niet daarom, maar jij hebt alle Turkse spelers uit Europa opgeroepen. Waarvan de meeste niet eens bij Ptt lig meekan.

21 november 2014 om 10:45

Eindelijk een 'geheel' nieuwe selectie (alleen Ceyhun Gulselam, Halil Altintop en Serdar Aziz mogen thuis blijven van mij). Daarvoor in de plaats: Semih Kaya, Salih Ucan en Enes Unal

21 november 2014 om 13:59

Nieuw bloed hebben we zeker nodig, maar jij overdrijft. Volgens mij heb je bijna iedere Turk die in het buitenland speelt opgezocht en hier gezet. Zo makkelijk moet het niet zijn he. Daarnaast kan je spelers als egemen, halil, kazim, mevlut, sercan sararer en serdar kurtulus er buiten laten. We hebben jonge, gretige spelers nodig en een paar veteranen, maar niet deze veteranen.

21 november 2014 om 14:00

En Onur Kaya? Meen je dit echt? Dan heb ik nog liever Bilal Kisa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren