Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije, Bulgarije én Engeland kunnen straffen verwachten van UEFA

Laatste update:

De UEFA is niet gediend van de incidenten rondom de EK-kwalificatiewedstrijd Bulgarije - Engeland en de duels van Turkije met Albanië en Frankrijk. Met name Bulgarije kan een flinke straf tegemoet zien voor het feit dat fans tijdens het duel met Engeland zich racistisch hebben uitgelaten ten aanzien van enkele spelers van the Three Lions.

De UEFA heeft inmiddels bekendgemaakt dat men een strafprocedure is gestart inzake het wangedrag van de supporters in Sofia maandagavond. De aanklachten tegen Bulgarije omvatten het racistische gedrag van de fans, het gooien van voorwerpen, het verstoren van het volkslied en het tonen van herhalingen op het grote scherm.

De Engelse bond kan ook een straf verwachten van de UEFA, hoewel deze aanklachten minder zwaar van aard zijn. Hier gaat het om het verstoren van het volkslied en het feit dat er te weinig stewards waren meegereisd naar Sofia. Beide zaken worden door het ethische en disciplinaire orgaan van de Europese voetbalbond onder de loep genomen.

Ook de Turkse bond kan maatregelen verwachten. De UEFA heeft bekendgemaakt dat men een inspecteur heeft aangesteld om een onderzoek te starten naar het potentiële provocatieve gedrag van de spelers van Turkije tijdens de duels met Albanië en Frankrijk. De spelers brachten een militair saluut, een referentie naar het militaire ingrijpen van hun land in het conflict met de Koerden in het noorden van Syrië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die jongens met hun saluut ze mogen blij zijn dat ze niet naar het front moeten! Dit is zo ongepast in de sport dat er echt heel hard moet worden ingegrepen! En Bulgarije moet gewoon uitgesloten van de komende 2 kwalificaties en daarna aantonen door middel van oefen wedstrijden dat ze wel fatsoenlijk publiek op de been kunnen brengen en ook die bond dat ze zich wel aan de fatsoensnormen en regels kunnen houden! Ongelofelijk dat een duidelijke regel als die beelden op dat scherm niet wordt nageleefd en kan mij nog een bal het veld ingegooid vanaf de bank herinneren tegen oranje bij een beloftevolle aanval.. uitsluiten!

In dit soort gevallen geeft de Uefa alleen maar fopstraffen, dus dat zal nu ook wel weer gebeuren. Een boete of zo, want racisme is voor de Uefa geen enkel probleem. Montenegro mocht het ook doen tegen Danny Rose en hoefde maar 20.000 af te tikken. Dat zullen de idioten die het op de tribune deden vast heel veel van merken. Zo'n politiek statement afgeven als Turkije komen ze ook wel mee weg, Ze kunnen niet een heel elftal schorsen en het publiek heeft er niks mee te maken, dus wedstrijden zonder publiek zijn niet aan de orde. Een kleine boete wordt dat dus. Futiliteiten als het verstoren van een volkslied of boe roepen tijdens een CL hymne dat pakken ze meestal wel aan. Dat is de Uefa. Je kunt net zo goed de racist uithangen als het volkslied verstoren. De straf blijft hetzelfde.

De Turkse bond kan reacties verwachten? Nou, ik ben ervan overtuigd dat die nauwelijks problemen gaan krijgen met de bond. Bulgarije kun je makkelijk straffen, Turkije zal meteen een extra politieke lading geven. Ik verwacht een boze brief, meer niet. Richting Bulgarije zal de Uefa proberen de aandacht te verleggen, die gaan de Bietenbrug op.

15 oktober 2019 om 22:15

Waarom moet de Uefa of de Fifa bang zijn voor Turkije? Die twee zijn alleen bang voor landen met geld of landen met spelers die aanzien hebben en diens afwezigheid op een EK / WK hun echt geld kan kosten. Turkije heeft geen van beiden. Ik verwacht ten minste thuiswedstrijden zonder publiek (waar de Turkse fans zich niet aan gaan houden en dus verdere escalatie).

15 oktober 2019 om 22:24

Er zal daarna niks escaleren, ze nemen die straf gewoon aan want anders hadden ze schijnbaar niet voor de 2e keer hetzelfde gedaan.

15 oktober 2019 om 22:34

Geloof je het zelf? Turken hebben op dit moment schijt aan de hele wereld. Als de Uefa zou zeggen dat ze iets niet mogen of iets in de zin van 'als je het nog een keer doen' dan gaan ze dat juist doen. Als ze de stadion niet in mogen dan gaan ze dat juist wel doen. Verwacht ook dat de spelers de salute zullen blijven doen. De Uefa kan niet niets doen. Dat piekt de rest van de wereld niet. Maar wat de Uefa ook doet Turken zullen hier met gestrekte been in gaan. Hun trots zal niets andes toelaten.

Ik zou het geweldig vinden wanneer Bulgarije de aankomende 5 jaar al zijn kwalificatiewedstrijden in Afrika zou moeten afwerken. Kijken of die racisten dan nog zo'n grote bakkes hebben... 😂

15 oktober 2019 om 22:11

Dat zou wel gepast zijn. De volgende WK en EK kwalificatie wedstrijden spelen als een Afrikaans land. Het is dan ook niet echt een straf voor Bulgaarse spelers, maar wel voor hooligans die dit verschrikkelijk zoden vinden.

Als de Uefa een statement wil maken moeten ze Bulgarije per direct uit de kwalificatie halen en de eerstvolgende tig wedstrijden daarna zonder publiek laten spelen. Wat Turkije betreft gewoon aangeven dat wanneer bij de eerstvolgende wedstrijd het weer nodig wordt geacht een politiek statement te maken ze alsnog niet doorgaan, de spelers mogen vinden wat ze willen maar politiek hoort niet op het veld.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren