Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Laatste trainingsbeelden van Nederlands elftal op eigen bodem verraden positief nieuws met het oog op EK

Laatste update:

Frenkie de Jong lijkt in ieder geval weer deels met de groep mee te trainen, zo blijkt uit trainingsbeelden die het Nederlands elftal en journalisten op de sociale mediakanalen hebben gedeeld. De laatste training op eigen bodem was een kwartier lang voor het algemene publiek toegankelijk.

De Jong vormt het grootste twijfelgeval voor het EK. Speelt hij de eerste groepswedstrijd mee, of wordt hij later in het toernooi pas inzetbaar? Het herstel van zijn enkelblessure gaat in elk geval de goede kant op.

Zondag, als Oranje voor het laatst op de eigen KNVB Campus traint, doet De Jong in ieder geval enkele oefeningen weer mee in teamverband. Dat hij de gehele training met de groep meetraint, lijkt echter een illusie.

Het is wel voor het eerst in de EK-voorbereiding dat De Jong op het veld staat. Daarmee zet de middenvelder van FC Barcelona de volgende stap in zijn revalidatie. Zaterdagavond vertelde de controleur in SBS 6-programma Wij houden van Oranje over dat herstelproces en zijn EK-kansen.

"We doen er alles aan", zei De Jong. "Ik hoop dat ik er bij ben vanaf de eerste wedstrijd. Het is nog moeilijk om te beloven, maar het gaat goed. Het zit echt in je hoofd, de hele dag door. 's Nachts ook als ik even naar de wc loop. Dan ben ik altijd even aan het kijken van: hoe voelt de enkel? Dat zit wel echt in je hoofd."

De Jong is overigens niet de enige middenvelder die als nieuw gezicht op het trainingsveld verscheen. Ook Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners sloten zondag aan bij de laatste training van Oranje voor het duel met IJsland maandag.

Reijnders had commerciële verplichtingen met AC Milan, terwijl Koopmeiners later mocht aansluiten wegens zijn gewonnen Europa League-finale met Atalanta. Na het oefenduel met IJsland begint voor Nederland de hopelijk zeer succesvolle EK-campagne.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet niet of een Frenkie zonder wedstrijdritme en spelend met de handrem erop nou een verbetering is tov bijvoorbeeld Schouten of Koopmeiners die beiden een super seizoen hebben gedraaid en in vorm zijn. Met name Schouten en Reijnders zou een prima blok op het centrale middenveld vormen.
Tuurlijk is het een luxe die je hebt als Frenkie beschikbaar is, maar wel de versie die we gewend waren voordat hij al die blessures kreeg.

9 juni 2024 om 12:38

Precies dat, je kan het bijna niet maken om een half fitte Frenkie op te stellen terwijl je andere middenvelders een topseizoen hebben gedraaid. Als ie dan ook nog Wijnaldum opstelt is hij helemaal zijn geloofwaardigheid kwijt.

9 juni 2024 om 12:44

Ik vind toch dat we hier Reijnders vooral overschatten, hij deed het aardig bij Milan maar is op een duur ook geen onbetwiste basisspeler meer aangezien Adli dit seizoen is gegroeid en Musah en Bennacer ook geen verkeerde spelers zijn.

Frenkie heeft de knop weten om te zetten in het Nederlandse elftal nadat het zo slecht is gegaan, hij steekt er nog altijd met kop en schouders bovenuit. Koopmeiners speelt al goed voor zijn club sinds zijn eerste dag in Italië maar in Oranje heeft hij nog steeds niets laten zien. Dan kan je niet blijven roepen dat iemand dan maar in de basis moet.

9 juni 2024 om 12:48

Koeman is slimmer dan sommigen hier doen voorkomen, die weet heus wat hij doet. Overigens praten mensen Koopmeijners in de basis, maar wie zegt dat hij na 21 interlands het nu wel gaat laten zien?

9 juni 2024 om 12:50

Misschien moeten ze Koopmeiners eens op 10 zetten, waar hij rendeert, en niet als controleur.

9 juni 2024 om 13:09

We gaan zien wat Koeman gaat doen. Zal z’n kans daar heus krijgen.

9 juni 2024 om 13:22

@pieterpost: oefff 21 interlands alweer inderdaad en niks laten zien… ik had niet in de gaten dat Koopmeiners al zoveel interlands achter zijn naam had staan. Neemt niet weg dat hij dit seizoen pas voor het eerst echt doorgebroken is in de Serie A.

9 juni 2024 om 13:46

@ Pieter, zijn 21e interland was wel goed hoor. Als ie tegen Ijsland net zo dominant speelt mag hij van mij basis. Afstandsschot, en corners en vrije trappen met links, zijn dan extra wapens. Ook is hij een kei in het druk zetten. Penalty specialist ( ook handig als Memphis gewisseld is) . Hij weet wat het is om een finale te verliezen, en om hem te winnen. Voor mij heeft hij een streepje voor op Xavi als 10, om over Gini nog maar te zwijgen.

9 juni 2024 om 12:52

Ik zou niet met Frenkie beginnen, maar als de stand het toelaat zo snel mogelijk inbrengen.

Een middenveld met Frenkie, Reijnders en Koopmeiners gaat het niet redden tegen Oostenrijk. Koeman moet wat anders verzinnen.

9 juni 2024 om 12:37

Ik vond Schouten anders ook sterk spelen. Wat mij betreft is het dan ook Frenkie, Schouten met Koopmeijers of Reijnders.

9 juni 2024 om 12:51

Ga je nog voorbij aan Veerman die we nog niet in actie hebben gezien, maar ik weet het, die is niet populair hier.

10 juni 2024 om 13:05

Ik vind Veerman een prima speler hoor, maar voor mij is Frenkie zijn concurrent en dat wint die helaas niet.

Frenkie en Veerman samen vind ik verdedigend te zwak.

9 juni 2024 om 12:37

En waarom zou dat middenveld het niet gaan redden? Dat is op papier het sterkste middenveld wat je op kan stellen. Wellicht Xavi Simons nog in plaats van Koopmeiners, en Schouten voor Reijnders rouleren.

Verder zou ik Frenkie de wedstrijd tegen Polen laten skippen. Geen risico's mee nemen. Met afstand gewoon je sterkste middenvelder.

9 juni 2024 om 12:41

En dan tegen Frankrijk rustig brengen inderdaad. Die wedstrijd calculeren we toch van te voren in als verliespartij… Maar dan moet je tegen Polen wel winnen natuurlijk…

9 juni 2024 om 12:43

@ManuTe weinig creativiteit en duel kracht.

Frenkie moet eerst 100% fit worden. Anders gewoon sparen. Hij is misschien wel de beste, maar niet perse onmisbaar.

9 juni 2024 om 12:43

Je zou eventueel beginnen met Frenkie op de bank en later in de wedstrijd inbrengen. Als we voor staan kan hij ritme op doen en als je achter staan zou onze beste speler van het elftal iets kunnen doorbreken.

9 juni 2024 om 12:49

Mee eens, tegen Frankrijk of ik m dan ook in laten vallen en indien mogelijk tegen Oostenrijk hele wedstrijd. Daarna kan hij langzaam in het ritme komen

Het lijkt me goed dat we niet zo dicht op Frenkie de Jongh zitten de hele tijd. We leggen hem wellicht onnodig druk op en dat is niet goed voor z’n herstel. Tegen Polen kunnen we m best missen. Schouten, Koopmeinders en Reijnders kunnen makkkelijk spelen tegen Polen.

Laat die goser lekker thuis. Zijn zat spelers die hem kunnen vervangen. Zo goed hij ook weer niet.

9 juni 2024 om 14:14

heb je er ook nog argumenten voor of ga je hier een beetje onzin typen zonder argumentatie?

By far onze beste middenvelder, en niet eens close ook..

9 juni 2024 om 14:23

Voetbalkennis van niks. Frenkie blijft voorloppig onvervangbaar, cijfers bewijzen dat.

Ik had ook niks anders verwacht die gaat gewoon spelen.

Toch zou voor mijn gevoel een middenveld met schouten, koopmeiners en reijnders ook vrij sterk zijn. Denk dat die drie spelers elkaar ook goed uitbalanceren. Als frenkie er dan inkomt zou ik dat, zeker tegen sterkere landen, ook niet doen ipv schouten, maar voor reijnders of koopmeiners. Schouten is de enige pure zes en die zou ik eigenlijk altijd erin laten staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren