Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptransfer van Ajax ketste af: ‘Het vliegtuig naar Chelsea stond al klaar’

Laatste update:

Edson Álvarez was in de zomer van 2022 héél dicht bij een transfer naar Chelsea. Dat onthult de 26-jarige Mexicaan in gesprek met Caliente TV. De huidige speler van West Ham United was naar eigen zeggen één uur verwijderd van het vliegtuig dat hem naar the Blues zou brengen. “Maar Ajax zei: ‘Je gaat niet. Je gaat echt niet weg.’”

Alfred Schreuder volgde de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag in de zomer van 2022 op in Amsterdam. Eerstgenoemde zag vervolgens hoe de ene na de andere sterkhouder de deur achter zich dichttrok in de Johan Cruijff ArenA.

Onder anderen Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Perr Schuurs (Torino), André Onana (Inter), Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch (beiden Bayern München), Sébastien Haller (Borussia Dortmund) en Lisandro Martínez (Manchester United) vertrokken bij Ajax, terwijl Manchester United op 30 augustus ook 95 miljoen euro neertelde voor Antony. Die transfer hing al langere tijd in de lucht, waardoor de Amsterdammers konden anticiperen op het vertrek van de Braziliaan.

Het had echter niet veel gescheeld of ook Álvarez was die zomer vertrokken uit Amsterdam. Chelsea was in verregaande onderhandelingen met Ajax en wilde de Mexicaan dolgraag overnemen.

De Amsterdammers trokken op het laatste moment echter de stekker uit de deal. “Het vliegtuig stond al klaar op het vliegveld en toen zei Ajax: ‘Je gaat niet weg’”, aldus Álvarez.

Schreuder wilde niet nóg een belangrijke pilaar uit het elftal van Ten Hag laten vertrekken, waardoor de Mexicaanse rechtspoot noodgedwongen bij Ajax moest blijven. “Of mensen het nu geloven of niet, het maakt voor mijn geen verschil: ik ben degene die het mee heeft gemaakt. Ik was een uur verwijderd van het vliegtuig om bij Chelsea te tekenen.”

“Toen zei Ajax tegen mij: ‘Je gaat niet. Je gaat echt niet weg.’” Álvarez zou het seizoen daarom afmaken bij Ajax, dat op de derde plaats eindigde in de competitie. De 73-voudig international van Mexico leek afgelopen zomer lange tijd onderweg naar Dortmund, maar die Borussen trokken na een tijdje de stekker uit de onderhandelingen. Uiteindelijk ging Álvarez voor 38 miljoen euro naar West Ham, voor wie hij tot dusver 35 wedstrijden speelde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfff vanuit het oogpunt van Schreuder toen zeer zeker te begrijpen, maar net als bij Driouech lijkt het me als speler heel moeilijk om dan weer de knop om te zetten.Thuis gaat het er al over, in je hoofd ben je al aan het verhuizen, je rekent je al rijk en vervolgens gaat het toch niet door.

20 maart 2024 om 19:25

Ten Hag was al naar United, staat ook in het artikel

20 maart 2024 om 20:00

Ja, verkeerd getypt, aangepast, thanks.

Logisch dat Ajax hem niet liet gaan. Chelsea kwam pas op de laatste dag aanzetten en Ajax kon daardoor geen vervanger halen. Plus Alvarez was een van de weinige spelers die wel zijn niveau haalde. Zonder hem zou Ajax geen Europees voetbal halen

Kudus krijgt de headlines maar Alvarez haalt echt een hoog niveau bij West Ham, niet verwacht dat hij zich zo makkelijk staande zou houden en ook voetballend zelden in de problemen komt. Die gaan beide nog wel een stap omhoog maken als ze dit vasthouden.

20 maart 2024 om 20:09

In mijn optiek is het ook voor Edson een veel betere club. Bij Chelsea halen ze elk jaar een nieuwe CDM, bij West Ham zullen ze wel op hem bouwen de komende jaren.

20 maart 2024 om 20:26

Beide doen het heel goed.Kunnen met gemak het niveau aan en Kudus is ook bij West Ham zo’n heerlijke speler. Daarvoor kom je naar het stadion. Veel spelers willen vanuit de Nederlandse top naar de buitenlandse top, maar voor veel spelers is die stap te groot. Ik vind het mooi om te zien dat sommige spelers voor de subtop kiezen en dan ook slagen zoals nu Alvarez en Kudus. Als je echt goed bent dan komt die stap naar de top wel.

Dikke neus voor alle mensen die graag riepen dat hij er niets van kon ...... woonde deels in engeland voor zijn ajax tijd ....nu meer dan verdiend op zn plek

Wat een belangrijke speler was deze man voor Ajax. Zoals hierboven benoemd lijkt het mij idd moeilijk om die knop daarna om te zetten, maar lijkt nu alsnog op zijn plek te zijn gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren