Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Toptalent dat op radar van Feyenoord en Barça stond kiest voor curieuze overstap

Maandag, 18 september 2023 om 14:28Jordi Tomasowa • Laatste update: 15:55

Fabricio Díaz heeft gekozen voor een merkwaardige transfer. Het toptalent uit Uruguay maakt de overstap van Liverpool FC Montevideo naar Qatar. Al-Gharafa gaat aan de haal met de handtekening van de verdedigende middenvelder, die ook in verband gebracht werd met Feyenoord, FC Barcelona, en Brighton & Hove Albion.

Feyenoord Transfermarkt weet althans te melden dat Díaz ook nadrukkelijk op de radar van de regerend landskampioen van Nederland stond. De twintigjarige controleur werd volgens Fabrizio Romano de afgelopen maanden ook gelinkt aan grote clubs als Barça en Brighton. Hij kiest nu echter voor een lucratief avontuur in Qatar. Al-Gharafa heeft ruim zes miljoen euro neergelegd om Díaz tot medio 2028 vast te leggen.

Díaz speelde in totaal 122 duels voor Liverpool FC Montevideo, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 7 assists. De rechtspoot staat in zijn thuisland al langer te boek als groot talent en is aanvoerder van Uruguay Onder 20. Voor dit nationale jeugdelftal kwam hij in 27 interlands tot 8 treffers.

Díaz is zeker niet de eerste speler die deze zomer voor een overstap naar Qatar koos. Onder meer Marco Verratti en Philippe Coutinho vertrokken naar het Midden-Oosten. Eerstgenoemde liet Paris Saint-Germain na elf seizoenen achter zich voor Al-Arabi, dat naar verluidt een bedrag van zo'n 45 miljoen euro op tafel legde. Philippe Coutinho verliet Aston Villa op Deadline Day uiteindelijk toch nog op huurbasis voor Al-Duhail.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door almogaver)

Ik snap het wel aan andere kant. Hij heeft nu zekerheid om financieel onafhankelijk te worden op een jongen leeftijd.
Mis komt hij uit een heel arme familie.

18 september 2023 om 19:08

Uruguay is één van de rijkste landen uit Zuid-Amerika, dus die kans is niet zo groot. Het wordt ook wel het Zwitserland van Zuid Amerika genoemd

Dat woordje 'curieuze' is ook weer zoiets typisch.... Die jongens kiezen lekker voor het geld en wie weet hebben ze daar alle redenen voor waar wij allemaal niks mee te maken hebben.

18 september 2023 om 14:47

Precies, soms komen ze voor meer geld naar Europa en nu gaan ze dus ook die kant op. Waarom niet ook. Er lopen daar inmiddels ook zat goede voetballers rond waardoor het allemaal steeds beter wordt.

18 september 2023 om 14:59

Jullie kunnen wel heel verontwaardigd gaan doen, maar als topsporter streef je het hoogste podium na. En hoewel de competities in SA en UAE een boost hebben gekregen is het algehele niveau nog lichtjaren verwijderd van het Europese niveau natuurlijk.

Geld daargelaten, want ook in Europa speel je jezelf financieel onafhankelijk, is er geen enkele reden momenteel om de UAE te kiezen als je het hoogste nastreeft. Niet qua nationale competitie, niet qua continentale competitie en niet qua marketingmogelijkheden.

En mochten het broodvoetballers zijn is dat meer dan prima, maar ga niet roepen dat het allemaal zoveel beter is daar tov Europa waar ze al sinds de jaren ‘20 van de vorige eeuw aan de infrastructuur van de sport werken.

18 september 2023 om 15:04

Zanaz...
"en mochten het broodvoetballers zijn is dat meer dan prima, maar ga niet roepen dat het allemaal zoveel beter is daar tov Europa waar ze al sinds de jaren ‘20 van de vorige eeuw aan de infrastructuur van de sport werken."
Wie roept dat dan?

"als topsporter streef je het hoogste podium na."
Waarom denk jij te kunnen bepalen wat een topsporter nastreeft? Ik ben ervan overtuigd dat er echt wel heel veel zijn die gewoon een pot geld nastreven. Topsporten is geen pretje.

18 september 2023 om 15:18

Dat is letterlijk wat ik zeg. 🤷‍♂️

En ik bepaal niks, maar in mijn ogen zit er wel een verschil tussen een topsporter en een broodsporter. Vaak zit er een correlatie tussen die twee, maar dat is tegenwoordig niet meer zo.

Topsporter, dus ‘de top’ bereiken in jouw sport, betekent in het voetbal dus spelen in Europa daar de beste teams hier actief zijn en tegen elkaar strijden in continentale competities. Beetje als met basketbal je in Amerika gaat sporten als je de top wil bereiken, voor rugby in Nieuw-Zeeland, voor cricket in India etc.

18 september 2023 om 15:21

Zanaz... de top kan ook de bestbetalende club op aarde zijn. Of de beste club in het land waar je speelt.

En nogmaals, wie roept er dan dat het daar allemaal zoveel beter is tov europa?

18 september 2023 om 16:44

Tja, het is maar net hoe hoog je de lat legt. Als ik tot de B1 behoor van mijn lokale amateurvereniging heb ik ook de top van de B-selectie bereikt. Hierboven zeg ik echter meermaals de top in je sport, waarmee ik de lat dus leg op het hoogste van het hoogste binnen de sport die jij beoefent. In dit geval.. voetbal.

Als jij met jouw kwaliteiten dan naar een betere competitie kan gaan met betere voetballers, een betere structuur en een track record in het opleiden en beter maken van jeugdige spelers, maar bewust kiest voor een competitie die dit allemaal niet heeft, dan ben je in mijn definitie geen topsporter. Dan ben je een broodsporter en daar is niks mis mee, maar er zit wel een wezenlijk verschil tussen de twee.

18 september 2023 om 17:21

@zanazanyanLeuk en aardig dat je je eigen definitie er op nahoudt qua wat een topsporter is, maar ze zijn topsporters omdat ze al bij de top van de wereld zitten, ook al haal je het dus niet eens tot professioneel voetbal. Ook in de jeugd zijn het al topsporten als ze bij een BVO spelen en dus vrijwel heel de week met voetbal bezig zijn, want je bent al beter dan 99% van de wereld.Daarbij is er niks mis met een broodvoetballer zijn en hoeft helemaal niemand persé voor de absolute wereldtop te gaan, want het overgrote gedeelte zal dat niet eens bereiken ook al werken ze harder dan wie ook.Het is gewoon heel Westers om iets als dit niet te begrijpen. Dat komt omdat wij met onze normale banen al ons 'brood' kunnen verdienen en onze kleinkinderen ook wel en daarom 'je dromen najagen' voor ons sneller op de eerste plaats staat. Als dit soort jongens zowel rijk willen leven als zeker zijn dat ook de komende generaties voorzien zijn, zullen zij sneller dit soort keuzes maken. Genoeg voetballers die aan hebben gegeven dat de entertainment kant van voetbal voor hun het spelletje juist verpest heeft en ze als ze klaar zijn er nooit meer iets te maken mee willen hebben. Die hebben echt geen interesse de beste te worden in een wereld waar ze van walgen.Ik denk dat je zelf meer je verloren droom projecteert op dit soort jongens.

Waarom eigenlijk ook niet? Veel mensen zijn arm in Zuid-Amerika. Als jij je dan op je 20e al financieel onafhankelijk kan spelen dan kan ik dat heel goed gebruiken. Alsof zo'n jonge eerst persé naar een bekende Europese club moet kunnen.. dat kan daarna ook nog altijd. Lekker cashen gozer!

18 september 2023 om 15:02

bdb030 ik begrijp deze theorie nooit. Juist iemand uit een duur land heeft toch geld veel harder nodig? Met een paar miljoen zou het vrij makkelijk moeten zijn je hele extended family in uruguay te verzorgen.

18 september 2023 om 15:09

Als jij als Zuid-Amerikaanse profvoetballer tientallen miljoenen kan verdienen gedurende je loopbaan dan kan je de toekomst van je familie en nabestaanden voor 100+ jaar in de toekomst garanderen in Zuid-Amerika. Dat je in een duur westers land meer geld nodig hebt is evident, maar als je die tientallen miljoenen nou in een land kan besteden waar de levensstandaarden en prijzen erg laag zijn, dan kan je er veel langer mee doen!

18 september 2023 om 15:19

bdb03... dan heb je toch minder behoefte aan veel geld dan iemand uit een duur land?
Dat gezegd hebbende, begrijp ik (bijna) iedereen die voor dikke aanbiedingen waar dan ook naartoe gaat hoor. Uitzondering is de absolute wereldtop die toch al zo onmetelijk veel geld heeft.

18 september 2023 om 15:34

Ach.. ik kan enkel mijn eigen visie op het hele gebeuren geven. Ik kan zijn overstap naar Al-Gharafa in ieder geval wel begrijpen.

18 september 2023 om 16:08

bdb03... dat was echt totaal het punt niet, maar ik ook. Zoals ik ook aangeef.

Tja, die landen zijn ook niet dom, als je echt het niveau van jouw competitie wil verhogen moet je ook jonge spelers aantrekken, niet alleen gearriveerde vedettes.

Ik ben benieuwd of dit een nieuwe trend gaat worden. Europese clubs betalen in principe prima, maar in het Midden-Oosten betalen ze meer. Daarnaast is er geen inkomstenbelasting, waar je in Nederland en Spanje 50% van je salaris kan inleveren bij de Belastingdienst.

18 september 2023 om 15:31

Die inkomstenbelasting is inderdaad een onderbelichte factor die toch wel veel verschil maakt.

18 september 2023 om 17:09

Die 50% uit jouw tekst klopt niet. Topsporters betalen in Nederland een speciaal tarief van 33%. Juist om het aantrekkelijker voor ze te maken. In Spanje bestaat ook zo een dergelijk tarief als ik me niet vergis. Desalnietemin is een 0% tarief voor de inkomstenbelasting altijd gunstiger.

Curieuze overstap ?

Deze jongen gaat gewoon ontzettend veel geld verdienen in Qatar. Helemaal niets curieus aan. Die kan binnen een paar jaar gruwelijk veel geld verdienen en daarna nog naar Europa, mits hij dat zou willen. Europa is niet meer heilig voor talenten uit zuid Amerika. Als je geld verdienen je eerste prioriteit is en prijzen winnen je tweede zou ik het wel weten.

18 september 2023 om 15:51

Aan de andere kant, bij de scouting van Feyenoord is ie nu van de lijst gehaald (en waarschijnlijk bij andere clubs ook) vanwege gebrek aan ambitie. Bovendien moet je ook maar zien of zo'n jongen nog beter wordt daar (financieel wel) en of er straks nog een club z'n salaris wil betalen.

18 september 2023 om 15:54Gebrek aan ambitie ? Zie je dat echt zo ? Hij is nog zo jong, paar jaar spelen dan alsnog naar Europa.

18 september 2023 om 17:21

Maar dit heeft wel invloed op zijn ontwikkeling, op die leeftijd moet je veel spelen, met een zo hoog mogelijke weerstand.

Als hij straks 25 is en naar Europa wilt, zullen de topclubs niet meer in de rij staan. Een 25-jarige speler is nog steeds relatief jong, maar zonder enige ervaring op het hoogste niveau (Top 10 competitie Europa, Cl/el) zullen clubs toch voorzichtig zijn.

Ik snap zijn keuze, maar voor zijn sportieve carrière is het funest.

19 september 2023 om 10:31

Daar spelen komt je niveau niet ten goede. Of wil je beweren dat je in Qatar je net zo goed kunt ontwikkelen als in de Eredivisie, bv? Of zelfs op het tweede niveau van Duitsland?

Een steek voor de voetballiefhebber wanneer toptalenten naar dat soort rotlanden gaan omdat ze overdreven veel betalen.

“Toptalent” maar wel 122 wedstrijden met 5 goals en 7 assists in Uruguay..

Slechte keus als je op die leeftijd al naar die landen trekt. Beter kiezen voor voetballand in Europa en dat geld komt later wel. Volgens mij ga je daar niet beter voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Uruguay

FIFA ranking: 17
45 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
C. OliveraAanvaller
M. BielsaUnknown
F. IsraelKeeper
S. MeleKeeper
D. NúñezAanvaller30
S. RochetKeeper30
S. CáceresVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Uruguay.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Uruguay.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren