Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toch geen Dost: PEC Zwolle versterkt zich definitief met voormalig spits van AZ

Laatste update:

Ferdy Druijf is definitief de nieuwe aanvalsleider van PEC Zwolle, zo maakt de promovendus bekend via de officiële kanalen. De spits wordt op huurbasis overgenomen van Rapid Wien, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025. Met het aantrekken van de 25-jarige Uitgeester kan direct een streep door Bas Dost. De clubloze aanvaller was in beeld om de spitspositie in te vullen bij de promovendus, maar ziet de keuze dus op Druijf vallen.

Druijf doorliep de jeugdopleiding van AZ, waar hij tevens zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Na eerst vlieguren te hebben gemaakt in het beloftenteam, mocht hij in 2018 voor het eerst opdraven in de hoofdmacht. In januari 2019 volgde een huurperiode bij NEC, waar hij uiterst succesvol was en 15 keer wist te scoren in 18 wedstrijden. Omdat hij dat seizoen voor de winterstop ook al 14 keer scoorde voor Jong AZ, veroverde hij de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie met 29 treffers.

Na zijn terugkeer in Alkmaar bleek al snel dat er voor Druijf weinig kansen op speelminuten waren bij AZ. De spits verloor de concurrentiestrijd van Myron Boadu en besloot zijn heil opnieuw tijdelijk elders te zoeken. KV Mechelen greep zijn kans en zag hem 10 keer scoren en 4 assists afleveren in 39 officiële wedstrijden. Vorig jaar februari volgde de derde uitleenbeurt aan Rapid Wien.

Nadat Druijf voor de Oostenrijkers onder meer had gescoord in de Conference League tegen Vitesse, besloten ze hem vorig jaar zomer definitief over te nemen van AZ voor één miljoen euro. Afgelopen seizoen stopte de teller bij 30 wedstrijden, waarin hij 7 keer scoorde en 6 assists gaf. Komend seizoen moet hij dus voor de doelpunten gaan zorgen bij PEC Zwolle.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Gaat Ferdy Druijf het maken bij PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Druyf zal wel enorm verbeterd zijn als ik hem mag geloven over de Oostenrijkse mentaliteit waar ze alles geven voor hun sport. Hij zal nu wel echt biet te stoppen zijn! Hahaha

12 juli 2023 om 19:28

Bijzonder inderdaad dat je zo lovend bent over de mentaliteit en zo kritisch over de Nederlandse mentaliteit en dan een week later je terugkeer naar Nederland aankondigt.

Ik snap deze transfer niet echt, we hebben al 2 prima spitsen lopen in de vorm van Thy en Vellios. Tenzij we 442 gaan spelen heeft deze transfer voor mij geen enkele nut. We hebben buitenspelers nodig, 2 extra CV's, een nieuwe rechtsback en het liefst ook nog wat extra creativiteit op het middenveld plus nog een extra controleur. Lekker lijstje inderdaad.

12 juli 2023 om 19:46

Hij is 3 keer zo goed dan die twee man.

12 juli 2023 om 22:31

Vind het maar een matige speler, hij begon heel goed.. en kreeg terecht lof, maar is daarna nooit op fatsoenlijk niveau meer geweest... Lijkt een eeuwig talentje te blijven

14 juli 2023 om 19:38

Jij hebt hem zien spelen bij Rapid Wien? Hele nuttige spits die goed oorlog kan maken in het strafschopgebied. Redelijk snel en een prima basistechniek en een neusje voor de goal. Zie niet waarom hij niet zou slagen bij Zwolle. Dat het bij AZ niet is gelukt is niet zo vreemd. Daar moest hij concurreren met Janssen en daarna Boadu. Vandaar dat hij ook weg is gegaan. Was bij NEC ook hartstikke goed. Vind het nog altijd jammer dat hij bij AZ weg is gegaan, was de ideale 2e spits om te hebben.

Lijkt mij niet iemand die je in de eredivisie gaat houden. Als je mikt op Dost is dit wel teleurstellend

12 juli 2023 om 20:37

Zo geweldig is Dost ook weer niet. Heeft bij Utrecht toch bar weinig gepresteerd eigenlijk?

12 juli 2023 om 20:51

Utrecht speelde met twee spitsen zonder vleugelspelers, maar Dost fungeert beter als enige spits met flankspelers.

12 juli 2023 om 20:57

Klopt. Dat geeft direct aan dat hij best beperkt is. In de counter heb je er ook niet veel aan.

Tjongejonge, mag toch hopen dat onze nieuwe Japanse vriend Ogawa een goede indruk gaat achterlaten, anders lopen we weer mooi te slapen als NEC zijnde.. heeft zich al bewezen bij ons en deed het bij AZ ook gewoon prima, had alleen de pech dat Boadu voor hem stond toen.

Ik vind dit juist wel een goede transfer. Druijf kan als spits of als 10 uit de voeten, dat zorg voor extra mogelijkheden. Ik zie hem er wel een aantal inschieten voor PEC. Daarnaast vond ik het altijd een speler met veel energie in zijn spel. Ik had hem graag bij NEC gezien.

Mooie transfer ipv een oude Dost. Dinsdag wezen kijken en er mag nog wel wat verdedigende kwaliteit aangetrokken worden!

12 juli 2023 om 19:30

Als promovendus 3-1 verliezen van de Landskampioen is toch geen schande?

Prima spits. Had hem graag nogsteeds bij AZ gezien maar het liep anders. Een echte goalgetter die met aanvoer de hele eredivisie aan flarden kan schieten. Succes ferdy!!

Deze gast was toch een heel groot talent van AZ ooit? Op jonge leeftijd scoorde hij er op los in de Jupiler League. Hij heeft zich daarna blijkbaar niet echt ontwikkeld. Nou, PEC kan een mooie kans zijn op eerherstel. Leuke club.

14 juli 2023 om 19:41

Heel groot zou ik niet zeggen, maar hij had het zeker wel tot een Utrecht oid kunnen schoppen. Had bij AZ de pech dat er met Boadu een nog groter en jonger talent aanwezig was. Was bij NEC ook hartstikke goed. Had hem zelf nog graag bij AZ willen zien, is echt de ideale 2e spits die in de laatste minuten nog wat los kan maken. Zal zijn doelpunten tegen Partizan en ik geloof Antwerp nooit vergeten. Hele vriendelijke jongen ook, komt altijd leuk over in de media.

Nou Vitesse maak een belletje naar kamp Dost.

Uitstekende aanwinst voor een club als Zwolle. Harde werker en een die nooit verzaakt. Gaan jullie vrijwel zeker plezier van hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren