Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier

Laatste update:

AS Roma heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Europa League. De ploeg van trainer Daniele De Rossi won vorige week met 0-1 van AC Milan en was donderdag andermaal te sterk voor i Rossoneri: 2-1. Gianluca Mancini en Paulo Dybala bezorgden Roma al binnen 22 minuten een riante voorsprong. De halve finale leek in gevaar te komen na de vroege rode kaart voor Zeki Celik, maar verder dan de 2-1 van Matteo Gabbia kwam Milan niet. Roma neemt het in de halve finale op tegen Bayer Leverkusen.

Bij Roma ontbrak Bryan Cristante wegens een schorsing. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Edoardo Bove. Lorenzo Pellegrini en Leandro Paredes moesten voor de controle zorgen, Dybala, Romelu Lukaku en Stephan El Shaarawy voor de treffers. Bij Milan begon Tijjani Reijnders op de bank. Stefano Pioli gaf de voorkeur aan Ismael Bennacer en Yunus Musah. Voorin werd spits Olivier Giroud gesteund door Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek en Rafael Leão.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Na een gelijkwaardige openingsfase brak Roma in minuut twaalf de ban. Een schitterend schot van Pellegrini belandde nog tegen de paal, maar in de rebound was daar Mancini. De centrumverdediger, vorige week verantwoordelijk voor het enige doelpunt in het San Siro, tikte binnen achter de kansloze Mike Maignan: 1-0.

Milan gaf zich niet gewonnen en het zat de bezoekers ook niet mee, toen een schot van Loftus-Cheek via een verdediger van Roma op de lat belandde. Ogenblikken later kwam Leão centimeters tekort om binnen te knikken. Aan de andere kant werd ook Roma weer dreigend. Lukaku liet na om de vogelvrije El Shaarawy te bereiken, maar gelukkig voor Roma belandde de bal voor de gouden linker van Dybala: 2-0.

Daarmee was de uitermate vermakelijke eerste helft nog niet gespeeld. Roma werkte zich onnodig in de nesten, doordat Celik een oliedomme en spijkerharde tackle inzette op Leão: direct rood. Bovendien moesten Lukaku en Dybala het veld al voor rust geblesseerd verlaten. Milan claimde vlak voor rust nog een strafschop, die er niet kwam. Mancini maakte wel hands, maar Giroud deed dat eerst.

Ook na rust kwam Milan niet al te best voor de dag. I Rossoneri moesten minimaal driemaal scoren, maar ondanks de overtalsituatie slaagden zij er amper in om überhaupt kansen te creëren. Roma loerde op de counter en kwam dicht bij de 3-0 via Leonardo Spinazzola, die op Maignan schoot en Milan in leven liet.

In de slotfase verdween het geloof op een goede afloop langzaam maar zeker bij Milan, dat het nog wel probeerde maar telkens net tekortkwam of stuitte op de ijzersterke defensie van Roma. Vlak voor tijd was daar plots Gabbia, die raak kopte en hoopte een spectaculaire comeback teweeg te brengen. I Giallorossi hielden echter stand en bereikten zo voor de vijfde keer in de laatste zeven jaar de halve finale van een Europees toernooi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Moet niet veel aan toevoegen, Pioli out. Maandag de derby gewoon niet verliezen. Oprotten en dat ze in Casa Milan al beginnen kijken voor volgend seizoen.

Jezus wat een wedstrijd. Jammer dat ik partijdig was, als neutrale toeschouwer had ik kunnen genieten. Alle lof naar Roma. Geluk dwing je ook af.Waarom Pioli Reijnders maar wel Musah opstelde mag Joost weten! Milan was veel te haastig, waardoor er teveel ruimtes kwamen. Er was een zwembad aan ruimte op het middenveld. Nou het wat Reijnders nog wat had kunnen dicht lopen maar vooral had het tactisch veel sterker gemoeten.Over 2 duels verliezen van Roma, mag niet als Milan zijnde en zal het wel biezen pakken worden voor Pioli.Wordt een pittig weekje met inter en juve achter elkaar. Gewoon Reijnders opstellen zal al schelen..Pioli 2x afgetroefd door een beginnende De Rossi, dat mag niet blijven.Roma voor de zoveelste keer in halve finale van een Europese competitie. Heel knap. ChapeauMaar altijd Forza Milan!

19 april 2024 om 00:41

Milan is idd een betere ploeg, maar zo beroerd is Roma nou ook weer niet, daar kan je op een mindere dag gewoon van verliezen, dat hoeft niet direct ontslag te betekenen toch?

19 april 2024 om 07:43

Het gaat (voor de zoveelste keer) om het tactische onvermogen van Pioli. Ik kan geen lijn herkennen in het spel van Milan, het is puur teren op de individuele kwaliteiten. Je mag een wedstrijd verliezen, maar dit zijn twee wedstrijden, waarvan je er eentje een uur lang met een man meer hebt gespeeld.

Knap blijven voetballen na die rode kaart. Het leek bij vlagen of juist Milan de ploeg met een man minder was. Nu nog een keertje de halve finale doorkomen. Met dit voetbal kan het.

Gerechtigheid. En wederom een rode kaart / penalty. Het zit Milan letterlijk altijd mee. Hebben toch een soort van beschermende status.

19 april 2024 om 06:50

Heb je de tackle wel gezien of loop je maar wat te lullen?

19 april 2024 om 07:04

Die gast van de rode kaart is ook echt een mafklapper, op 2-0 60 meter van je eigen goal zo’n tackle 🫢

Ik heb een beetje de switch lopen kijken. Maar dan neem je als scheidsrechter de juiste beslissing zo'n Theo eraf te sturen met rood. Die geeft gewoon van achteren een trap uit frustratie, zonder enige intentie de bal te spelen. Draai je dat met de VAR terug naar geel..

Ik kan mij daar zo verschrikkelijk aan storen. Dit soort nare overtredingen worden constant afgedaan met geel. Maar als je eens ongelukkig uitkomt en op een voet of hak stapt in de drukte. Nee, dan heb je het gedaan en krijg je rood.

18 april 2024 om 23:13

Milan mag absoluut niet klagen over de arbitrage. Was idd gewoon een rode kaart voor Theo, trapte uit frustratie.

18 april 2024 om 23:23

Was wel heel zwaar voor rood hoor, zeker vergeleken met die paarse kaart van Celik.

19 april 2024 om 00:22

Dat is precies het probleem. Maak je zonder vast te houden met je armen contact met de laatste man en die duikelt, krijg je rood. Stap je ongelukkig om een voet, enkel of hak wat in de drukte nu eenmaal gebeurt. Krijg je rood.

Maar geef je iemand uit frustratie van achteren een rotschop zonder enige intentie de bal te spelen. Nee, dan is het opeens wel erg zwaar gestraft..

Ik vind dit soort overtredingen veel en veel erger dan 80% van de rode kaarten die je iedere week gegeven ziet worden voor de meest pietluttige dingen, en acties waarvan je duidelijk ziet dat er geen enkele kwade intentie bij zit.

Dit Roma is wel sterk, daar krijgt Leverkusen nog een zware dobber mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren