Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tien dingen die je moet weten in aanloop naar PSV - AZ

Laatste update:

PSV en AZ trappen hun Eredivisieseizoen zaterdag af onder het toeziend oog van niemand minder dan Diego Maradona. De Eindhovenaren verloren nog nooit de eerste drie officiële wedstrijden van een seizoen. Opta blikt vooruit op het duel in het Philips Stadion, waar om 18.30 uur wordt afgetrapt.

· PSV is de enige ploeg waar AZ sinds de aanstelling van John van den Brom nog geen enkel punt tegen pakte (zes duels).

· AZ verloor de laatste acht uitduels met PSV in de competitie en staat bovendien al 422 minuten droog op bezoek in het Philips Stadion. Het laatste Alkmaarse uitdoelpunt tegen PSV kwam van de voet van Adam Maher.

· PSV begint voor het eerst dit decennium het Eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd, bij de laatste keer (2009/10) speelden de Eindhovenaren met 3-3 gelijk tegen VVV-Venlo.

· AZ was afgelopen Eredivisie-seizoen de enige ploeg met meer punten in uitduels (25) dan in thuiswedstrijden (24).

· PSV verloor voor het eerst sinds 1971/72 de eerste twee wedstrijden van een seizoen (alle competities). De Eindhovense club begon sinds de invoering van het betaald voetbal nooit een seizoen met drie opeenvolgende nederlagen.

· Phillip Cocu is de eerste coach die aan zijn vijfde opeenvolgende seizoen bij PSV begint (inclusief een korte afwezigheid in 2014 wegens ziekte) sinds Kees Rijvers, die PSV tussen 1972 en 1980 trainde.

· Luuk de Jong scoorde in de Eredivisie vaker tegen AZ dan tegen elk ander team (negen keer). De spits van PSV staat echter al acht wedstrijden droog in alle competities, ondanks 29 schoten.

· AZ sloot het afgelopen reguliere Eredivisie-seizoen af met twee nederlagen. De Alkmaarders leden in december 2015 voor het laatst drie opeenvolgende verliespartijen in de competitie.

· Daniel Schwaab speelde 23 Eredivisie-wedstrijden zonder te verliezen: zeventien zeges, zes remises. Geen enkele huidige Eredivisie-speler speelde meer duels zonder te verliezen dan de verdediger van PSV.

· Doordat Ron Jans niet langer actief is in de Eredivisie als trainer, is John van den Brom momenteel de coach met de meeste Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam (163).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vooral dat laatste feitje is bijzonder. Iemand die tactisch zo zwak is en toch overal aan de bak komt op het hoogste niveau. Verder wijzen deze punten op wederom een simpele zege voor PSV, mede dankzij het laatste feitje dus.

11 augustus 2017 om 22:49

Ik zie AZ stunten. En dat komt dan niet door die onbenul van een Vd Brom, maar Arne Slot en de spelers die zich willen revancheren. 1-2 winst doelpunten Alireza sn Stengs

11 augustus 2017 om 23:12

Ik denk helaas ook dat az hier gaat winnen. Hebben een heel goede voorbereiding gehad. Daarin tegen heeft psv een hele slechte start gemaakt.

12 augustus 2017 om 17:32

Volgens mij heeft Vd Brom het heel leuk gedaan met ADO en vervolgens Vitesse. Beide ploegen heeft hij naar de middenmoot danwel de subtop gebracht. Dat kan niet als hij tactisch zo zwak is als jij beweert. Zijn probleem bij AZ was dat hij een selectie had die zijn aanwijzingen niet opvolgden. Dit seizoen heeft hij de 'rotte appels' kunnen verwijderen en ik verwacht dan ook een hoop van deze jonge AZ selectie en Vd Brom. Vandaar dat ik denk dat AZ vanavond PSV op zegekar gaat binden.

12 augustus 2017 om 22:54

Hij presteert overal 1 seizoen goed op basis van enthousiasme en teambuilding. Daarna is het dramatisch. Het is een tactisch onbenul en dat bleek vanavond weer.

Denk dat psv toch wel aan het langste eind trekt. Mager 1 nulletje. Het voetbal van Az ligt Psv beter dan bv een Osijek. Hoop dat de top 3 lang mee doet voor de titel en het lekker spannend blijft. Heb er zin in.

PSV gaat hier wel winnen denk ik, competitie is toch wat anders. Ik heb vertrouwen!

Ik heb best wel zin in deze wedstrijd. Vooraf gezien worden deze 2 clubs samen met Utrecht en Vitesse gezien als kandidaat voor plek 3 en vanavond kunnen we zien of deze twee clubs het waar kunnen maken. Utrecht heeft het gisteren wat mij betreft al waargemaakt.

Ik denk dat PSV en AZ elkaar momenteel niet veel ontlopen, maar dat PSV door het thuisvoordeel een kleine overwinning pakt. We zullen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren