Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The day after yesterday

Laatste update:

We schrijven maandag 12 juli 2010. We zijn massaal aan het ontnuchteren en komen uit onze roes. De zondag hiervoor zal over veertig jaar nog herinnerd zal worden als de dag dat Nederland de wereldtitel kon grijpen maar het niet deed. Het was de wedstrijd waarin Arjen Robben zichzelf onsterfelijk kon maken maar het niet deed. De wedstrijd waarin Howard Webb voor zichzelf geen hoofdrol zag liggen maar die wel kreeg. Nu de WK-rook boven Nederland optrekt komt de Eredivisie weer in het vizier. Een dikke maand lang kreeg de vaderlandse competitie nauwelijks aandacht. De beleidsmakers konden een maand lang ongestoord hun werk doen en alles in werking stellen om zodra het WK afgelopen is toe te slaan.

Dan naar Rotterdam. Feyenoord kende een goed jaar. Sommige mensen noemen het fantastisch maar ik noem het goed. Ik ben nog steeds van mening dat Feyenoord gezien de prestaties in het verleden, het stadion en de supporterskern tot de Nederlandse topclubs behoort. Natuurlijk heb ook ik staan juichen bij de klinkende 6-2 overwinning op SC Heerenveen, waarmee wij het seizoen afsloten. Maar ik ben niet vergeten hoe wij ten onder gingen in Amsterdam. Hoe wij verloren in Alkmaar, Enschede en Eindhoven. Mario heeft het met beperkt materiaal ver gebracht, dat moet ik hem nageven. Waar vooraf iedere coach schuwde van de baan als trainer/coach van Feyenoord heeft Mario het gedaan. En hoe, zonder geld en adequate trainingsvelden wist hij het optimisme terug te brengen in de Havenstad. Na de duistere jaren met trainers als Ruud Gullit, Erwin Koeman en Gertjan Verbeek was het tijd om te weg naar boven in te slaan. Leo Beenhakker en Mario Been, twee handen op één buik vanaf dag één. Beenhakker kreeg de baan om puin te ruimen.

Leo, die al veel ervaring heeft in het buitenland, wist waar hij aan begon. Hij wist ook dat dit zijn laatste karwei zou zijn. Feyenoord mag Beenhakker op de blote knieën dankbaar zijn dat hij aan deze klus is begonnen. Waar directeuren Onno Jacobs en Eric Gudde vooral de schuld willen wegwerken wil Beenhakker ook vooruit. Waarom sportief verval als we ook kunnen én bezuinigen én presteren? Beenhakker pakte zijn telefoonboekje erbij en begon rond te bellen. Hij had al een akkoord met GAIS en Wanderson toen directeur Jacobs hem een halt toewees. Er zou geen geld zijn om een speler uit een derderangs competitie te huren. Beenhakker woedend en een breuk lag voor de hand. Beenhakker leek echter te bezwijken aan clubliefde en bleef.

Het jaar kroop voorbij en voor we het wisten was het zomerstop. Eventjes leek het een stille zomer te worden aan de oevers van de Maas maar daar was dan toch die nieuwe speler. De Russische jeugdinternational Fedor Smolov meldde zich op Varkenoord. Veel Feyenoord supporters zullen zich toch eventjes achter de oren hebben gekrabd bij het horen van deze naam. Niemand wist eigenlijk wie deze speler was. Een twintigjarige spits van Dinamo Moskou die Feyenoord aan doelpunten moet helpen? Kansloos! Maar deze Smolov moet ons verlossen. Beenhakker heeft een constructie bedacht, waarbij Feyenoord en Dinamo Moskou gaan samenwerken. In ruil daarvoor krijgt Feyenoord de beschikking over Smolov.

Win-win situatie, nietwaar? Mario is lyrisch over Smolov. Mario zegt dat deze jongen scorend vermogen heeft. Hij liet dit al zien door in een oefenpotje tweemaal te scoren. Smolov is op dit moment in Rusland in afwachting van zijn werkvergunning. Wordt dit echter de nieuwe spits? Beenhakker zegt van niet. De veteraan zegt dat hij bezig is met een andere spits en dat Smolov als schaduwspits zal gaan spelen. Dit kan betekenen dat er voor Jon Dahl Tomasson minder plek komt. De blessuregevoelige spits moest vorig seizoen al regelmatig toekijken vanaf de tribune en er lijkt weinig positivisme te zijn voor de Deen. We hebben ook nog Luc Castaignos. Het wonderkind, de gehele Engelse top zat achter hem aan, lijkt dit seizoen zijn kans te krijgen. De all-time topscorer van Nederland -17 mag zijn reputatie als killer bewijzen. Wordt dit de nieuwe topspits van Feyenoord of een eeuwig talentje á la Tim Vincken? We kunnen één ding zeker concluderen: Het wordt hoe dan ook een spannend seizoen voor de Feyenoord supporters. We hebben veel jeugd en het wordt afwachten welke spelers zullen opstaan aan de hand van ervarener spelers als André Bahia en Tomasson.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hmm als ik het zo teruglees zie ik niet veel foutjes. Misschien iets te langdradig maar je moet er maar van houden. Alle (opbouwende) kritiek is welkom.

//the day after yesterday\\

Vandaag?

12 juli 2010 om 17:15

Ja. Dat heeft te maken met het voorstukje. En voor de vragen komen, het voorstukje is gewoon een soort van intro tekstje. Het heeft niet 100% wat te maken met de rest maar is een poging om lezers te prikkelen.

Een opmerking , we speelden toch gelijk in Alkmaar? En zoveel hoeven we Beenhakker ook niet te bedanken hij word boos omdat er geen geld is maar dat wist hij van te voren. Wel een goed stuk hoor maar weet je mischien iets meer over de samenwerking tussen Feyenoord en Dinamo Moskou ?

12 juli 2010 om 17:37

We verloren met 2-1. Hector Moreno met de goal in laatste minuut. En die samenwerking, verdere details zijn niet bekend.

12 juli 2010 om 17:41

Oh maar dat was thuis. Daar was ik bij inderdaad mijn fout dacht dat we gewonnen hadden thuis. Jammer dat er geen verdere details zijn.

13 juli 2010 om 15:33

Ja, we verloren dus 1-2 in de Kuip. In Alkmaar wonnen we nog bijna met 1-2 maar de goal van Bahia werd afgekeurd. In Eindhoven hebben we ook niet verloren, PSV versloeg ons alleen met 1-3 in de Kuip.

Ik zal even wat informatie geven over Fedor Smolov, aangezien ik namens een medium het Russische voetbal nauwlettend in de gaten houdt. Sportief directeur Konstantin Sarsania heeft te kennen gegeven waarom de deal tussen Feyenoord en Dinamo Moskou nog niet beklonken is. ''in sportief opzicht zal het niet tot problemen leiden. Miodrag Bozovic (trainer Dinamo Moskou) acht het nodig om Fedor te verhuren en dat kan een voordeel zijn voor de jonge speler. Maar wat betreft het economische vlak, daar zijn wat problemen. Over de vereisten van Feyenoord zijn we niet tevreden.''

Het definitieve besluit zal binnenkort door de Raad van Bestuur worden genomen en beide clubs kibbelen nog over de huurovereenkomst. Feyenoord wil Smolov voor één jaar huren, maar Dinamo Moskou wil Smolov na zes maanden weer terug kunnen halen. Wel heb ik misschien minder goed nieuws voor de Feyenoord-fans, want een topman van Real Madrid, Ivan Bravo, heeft vorige week gesproken met een delegatie van Dinamo om te praten over een overgang van Fedor Smolov. Bravo sprak ook met mensen van Lokomotiv Moskou, Spartak Moskou en Zenit Sint Petersburg. Igor Akinfeev en Alan Dzagoev worden ook genoemd als mensen die op het lijstje staan van Real.

Leuk resume van het afgelopen seizoen tot aam vandaag.
Niets nieuws , niet meer en niet minder.
wel leuk verwoord.

Mooi stuk, ik vind het wel jammer dat het WK afgelopen is, en wij allemaal. Ondanks dat ik een Ajacied ben, vind ik toch dat jullie het vorig jaar erg knap hebben gedaan, zonder enige aankopen.

Goed stukje....wordt er helemaal enthousiast van....zeker als ik zie dat de club werkelijk bulkt van het talent!

Niet zo'n best stukje eigenlijk.
Je bent nog niet vergeten hoe we ten onder gingen in Eindhoven en Alkmaar?
Beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel...
Daarnaast ben ik het niet met je eens over Beenhakker. Ondanks dat hij telkens in de media komt, heeft hij nog nauwelijks resultaten geboekt. Dan vind ik termen als redder veel te veel eer, op Dani Fernandez na hebben alle aankopen van vorig seizoen niets gebracht.

Verder vind ik het persoonlijk nogal oppervlakkig, het lijkt meer op een nieuwsbrief dan een collumn

3*

Hmmm, wel typerend.. Ik zie je wel schrijven over fouten van Webb, maar de actie's van De Jong en Van Bommel komen er niet in voor. Volgende keer iets meer objectief zijn.

14 juli 2010 om 13:44

Hij heeft het totaal niet over fouten van Webb. Hij schrijft dat Webb geen hoofdrol wilde hebben in deze wedstrijd, ook ivm een vorige wedstrijd (even terugdenken, lastig misschien?), maar die hoofdrol onbedoeld wel op zich kreeg.

Waarom reageer je uberhaupt alleen daarop, op 1 klein zinnetje dat je ook nog verkeerd interpretteert...?

Leuk geschreven stuk, ik hou me helemaal niet bezig met wat Beenhakker precies doet, maar ik denk afgaande op vorig seizoen, dat Been en Beenhakker wel de juiste mensen zijn voor Feyenoord. Hopelijk krijgen we dit seizoen weer kleinere verschillen in de competitie.

14 juli 2010 om 14:50

Ik durf voor 100% te wedden dat hij dat suggereerd. Er zullen ook veel mensen zijn waarbij Webb niet opviel als hoofdrolspeler.

Ik bedoel alleen te zeggen dat als je over Webb begint, je dan ook de fouten van De jong en van Bommel erbij moet halen, wel zo eerlijk dacht ik zo.

Ben het niet helemaal met je eens over Beenhakker. Heeft hij nou echt zoveel goeds gedaan? Dani Fernandez is zijn enige goede aankoop vind ik, maar daar hebben we jammer genoeg nog niet veel van kunnen genieten(door zijn blessure) Ik mag hopen dat die Smolov een goede is want aan halve spelers hebben we niks. Zit alleen het eigen talent in de weg en ik neem aan dat we hem wel salaris moeten betalen.

Toch wel een aardig stukje, omdat je een leuke schrijfstijl hebt. En het gaat over Feyenoord waardoor ik sowieso geïnteresseerd ben.

Ik snap niet waarom sommige lopen te bitchen over wat spellingfoutjes..... lekker belangrijk.
Het gaat om de inhoud en het verhaal wat hij verteld.
ik vond het een leuk stukje......

Leuk stukje. Ik hoop dat die Smolov een goede speler word maar jammer dat hij gehuurd word. Netzoals Stoch bij FCT zal hij na een goed jaar weer gratis de deur uit lopen :S

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren