Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Talent van Feyenoord (20) verrast vriend en vijand en stopt per direct

Laatste update:

Guus Baars hangt zijn schoenen op twintigjarige leeftijd aan de wilgen, zo meldt 1908.nl donderdag. De verdediger, die dit seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht zou spelen, levert zijn contract bij Feyenoord in omdat hij geen plezier meer beleeft aan het voetbal. Baars gaat zich concentreren op andere dingen in het leven en zal zijn tot medio 2024 lopende contract in De Kuip dus ook niet uitdienen. De rechtspoot prefereert een maatschappelijke carrière boven het voetbal.

Baars werd door Feyenoord in 2013 opgepikt bij VV Papendrecht, waarna hij vele jeugdelftallen doorliep. Sinds juli 2021 maakte hij deel uit van het beloftenelftal van de Rotterdammers. Dit seizoen werd Baars, als onderdeel van de hernieuwde alliantie, gestald bij Dordrecht, waar hij vlieguren zou gaan maken. Na 55 offici√ęle speelminuten in het Nederlands betaald voetbal geeft de Rotterdammer er echter de brui aan. De speler heeft al afscheid genomen van de selectie van Dordrecht en komt later op de dag met een statement naar buiten.

Baars in het shirt van Dordrecht.

Bij Feyenoord stond Baars ooit te boek als een groot talent, dat ook jeugdinterlands speelde voor het Nederlands elftal. Waar generatiegenoten als Lennard Hartjes, Mimeirhel Benita, Antoni Milambo en Gjivai Zechi√ęl langzaamaan naam beginnen te maken, stagneerde de ontwikkeling van Baars in de afgelopen jaren. De rechtsback annex vleugelverdediger trainde onder Arne Slot wel nog een aantal keer mee met de hoofdmacht, maar tot de offici√ęle wedstrijdselectie van Feyenoord wist hij het niet te schoppen.

Zodoende daalt het aantal Feyenoord-huurlingen bij Dordrecht weer tot vier. Antef Tsoungui, Shiloh ’t Zand, Ilias Sebaoui en Korede Onsundina maken het seizoen wel nog af aan De Krommedijk. Met ’t Zand speelde Baars sinds zijn komst naar Feyenoord ieder jaar samen. Baars speelde zijn laatste wedstrijd voor Dordrecht in het uitduel met Willem II (2-0). In Tilburg speelde de twintigjarige verdediger 55 minuten mee, waarna hij bij een 2-0 achterstand werd vervangen door Elso Brito.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een volwassen keuze. Als je er geen zin meer in hebt en liever wat anders gaat doen, waarom niet. Goed dat hij duidelijk is.

31 augustus 2023 om 13:55

Volwassen keuze van hem en een volwassen keuze van zijn familie om hem heen om hem die ruimte te geven. Hoeft geen betoog dat veel jonge jongens min of meer gedwongen worden om te blijven voetballen om zo de auto van vader, moeder, broer, zus en alle neven te kunnen betalen…

31 augustus 2023 om 14:55

Ligt eraan waar je voetbalt, hij zal een jeugdcontractje hebben bij Feyenoord, daar word je echt niet rijk van. Als je dan om je heen kijkt, al min of meer weet dat je geen ED contract gaat krijgen, en hoogstens een KKD-contractje gaat krijgen, daar verdien je niet meer mee dan bijv een magazijn-medewerker.

Die jongens gaan dan liever studeren en voor nauwelijks minder in de top van het amateur-voetbal ballen, heb je economisch beter leven. Die jongen van Spakenburg die Groningen geweigerd heeft, heeft prima baan + goede bijbaan bij Spakenburg, die zou dan flink moeten inleveren om bij Groningen te gaan spelen ondanks dat die hele dikke contracten hebben voor in de KKD.

Mensen overschatten wat een prof verdient, enkel de toplaag verdient echt goed, grootste deel niet bijzonder tot heel weinig.

Verrassend maar ergens ook wel mooi dat hij een maatschappelijke carriere verkiest boven de voetballerij. Dat zie je niet vaak en verdient als je het mij vraagt veel respect. Ik hoop dat hij een weg inslaat die hem meer vreugde en voldoening geeft.

31 augustus 2023 om 13:45

"verrassend "

Ik denk dat iedereen bijna depressief wordt als je bij Dordrecht moet ballen

Het is inderdaad knap, dat hij kiest voor plezier ipv maar doorgaan op een weg wat hem niet gelukkig maakt.

31 augustus 2023 om 13:51

Het gemiddelde salaris is Bruto rond de 35.000 bij Dordrecht. Zat maatschappelijke banen die meer verdienen. Als je er daarnaast ook nog eens meer plezier uithaalt is het op dit moment een win-win. Afhankelijk hoe hij zich ontwikkeld had uiteraard.(op gebied van salaris)

31 augustus 2023 om 14:02

En wie weet gaat hij wel nog in de top spelen van het amateurvoetbal.
ALs je dan een leuke en goedverdienende baan hebt en dat kan combineren met een plek in het hoge amateurvoetbal, kan je nog een aardige zakcent bijverdienen hoor!

31 augustus 2023 om 14:03

Het zou me niet verbazen dat veel meer voetballers maar blijven doorgaan omdat ze er al zoveel tijd en energie in hebben ge√Įnvesteerd (ook de familie) en er zoveel voor hebben moeten laten, of omdat ze weliswaar het spelplezier kwijt zijn maar zich financieel onafhankelijk willen voetballen. Maar het is net zoals bij poker; na een afweging van goede en kwade kansen hoef je niet per se all-in te gaan, maar kun je ook passen.

31 augustus 2023 om 14:14

Waarom is voetballer niet een maatschappelijke carriere ?

31 augustus 2023 om 14:33

Maatschappelijk werk is voornamelijk een carrière in de zorg of ander sociaal gerelateerde beroepen. Voetbal valt daar niet onder.

31 augustus 2023 om 14:41

Maatschappelijke carriere is ook iets bijdragen, door middel van werkzaamheden, aan de maatschappij. Dit betekent dat heel veel beroepen worden geschaard onder een maatschappelijke carriere, zo ook voetbal. Voetbal heeft een maatschappelijk nut. Veel breder dus dan alleen zorg en sociaal gerelateerde beroepen.

31 augustus 2023 om 14:44

Juist. Die mensen hebben we ook hard nodig in deze samwnleving die voornamelijk gefocust is op kapitalisme. Hele dappere keuze van hem. Iemand uit stront halen en helpen zijn leven op de rit te krijgen verdiend van mij ook veel meer respect dan een voetballer die een wekelijks een goaltje meepikt.

31 augustus 2023 om 14:49

En toch halen voetballers indirect ook veel mensen uit de stront. Door voetbal (en andere sporten) cre√ęren mensen een sociaal leven, hebben ze een uitlaadklep (voor vele op een positieve manier) en voelen veel supporters zich onderdeel van iets groters. Daar dragen al die voetballers die wekelijks een goaltje meepikken dus aan bij. En ja, we zijn al die mensen in de (psychiatrische) zorg hard nodig en alle respect voor hen.

31 augustus 2023 om 15:02

Ceejah veel beroepen kunnen natuurlijk een maatschappelijke bijdrage leveren, maar dat betekent niet dat het dan direct valt onder een maatschappelijk beroep. In het artikel wordt aangehaald dat Baars een maatschappelijke carriere ambieert. Dat lijkt mij toch wat specifieker dan een 'beroep waar je als bijzaak ook iets bijdraagt aan de maatschappij'.

31 augustus 2023 om 15:07

Dat ligt aan je interpretatie. Ik interpreteer het als dat hij "normaler" carriere in de maatschappij ambieert. Mocht dit een foute interpretatie zijn dan mijn excuses. Er staat namelijk ook niet letterlijk dat hij een maatschappelijk beroep ambieert.


Edit: In het andere artikel staat dat hij nog niet erover uit is wat hij gaat doen, maar dat hij wel mensen wil helpen. Dit kan nog steeds buiten een maatschappelijk beroep om zijn imo.

31 augustus 2023 om 16:01

Dat is wat anders.. Trouwens is een maatschappelijke carrière een beetje dubbel omdat een carrière sowieso al een beroep is in de maatschappij.

31 augustus 2023 om 16:03

Dit vind ik bijzonder naief van jou. Alsof de entertainment waarde van voetbal niet belangerijk is ?

Dit was best een talentvolle speler. Het lijkt me een hele moeilijke keuze voor zo'n jongen. Goed dat hij naar zijn gevoel luistert, dan moet je erg sterk in je schoenen staan. Ik hoop dat hij iets vindt waar hij plezier uit haalt!

Dappere beslissing, doen wat je gelukkig maakt is het allerbelangrijkste in het leven. Was niet zo gek lang geleden ook nog een jeugdspeler van Feyenoord die deze beslissing maakte toch? Vind ik wel knap als je die keuze durft te maken, gaat bij zulke jonge gasten hun hele leven al enkel over voetbal, vaak is hun hele leven en dat van hun naasten afgestemd op de (toekomstige) carrière van de voetballer.

31 augustus 2023 om 13:50

Klopt, Splinter de Mooij stopte 2 jaar geleden inmiddels met profvoetbal om z'n studie geneeskunde te kunnen volgen en daardoor arts te kunnen worden.

Vind het ook een dappere beslssing en zo zie je maar dat die droom ook zeker niet altijd alles is.

31 augustus 2023 om 14:03

Ik snap niet wat hier dapper aan is. Het zit een keer tegen en meneer geeft gelijk op. Het leven zit vol tegenslagen en soms moet je de minder leuke dingen (zoals een verhuurperiode bij dordrecht) doen om er later de vruchten van te plukken. Jammer van het talent

31 augustus 2023 om 14:11

@ibracadabra99 het leven draait niet alleen maar om ergens vruchten van te plukken, je moet vooral plezier hebben in wat je doet, want zonder plezier wordt het erg lastig werken.
hij heeft dit al vroeg door en wil zijn geluk ergens anders gaan zoeken, misschien ligt zijn talent wel in het worden van een fantastische dokter en redt hij later jouw leven, toch maar goed dat hij dan dat talent heeft gezocht, en niet is blijven voetballen

31 augustus 2023 om 14:44

Leg eens even uit hoe dit "opgeven" is, aub.

31 augustus 2023 om 14:56

Ik heb het niet zo zeer over het financiale aspect wat betreft vruchten plukken van iets. Je kan me niet wijs maken dat hij geen kippenvel krijgt bij het horen van de champions league anthem. Als hij had doorgezet zou hij wellicht op topniveau mee kunnen ballen. Het spelplezier komt dan vanzelf weer terug. Ik denk niet dat hij het zo ver heeft geschopt terwijl hij nooit plezier had in het voetballen.

Een advocaat kan ook 4-5 rechtzaken achter elkaar verliezen. Het plezier van zijn werk zal dan ook afnemen. In het leven draait het voornamelijk om het tonen van veerkracht. Maar goed, weinig die het hiermee eens zullen zijn maar dit is mijn mening.

31 augustus 2023 om 14:59

Je weet niet wat hem het plezier in het voetballen heeft doen verliezen.

De continue druk, altijd alles opzij moeten zetten voor het voetballen, de harde wereld die het is. Zijn allemaal dingen die de lol eraf kunnen halen. Zelfs al win je veel wedstrijden en speel je op hoog niveau.

31 augustus 2023 om 15:40

Je zegt het precies, waarschijnlijk had hij in het begin zeker de passie voor het voetbal, maar is dat met de jaren steeds minder geworden. Dan vind ik dat daar eens naar gekeken moet worden, het pedagogische aspect van jeugdopleidingen is vaak totaal niet gunstig wat betreft het hebben van een gezonde jeugd. Ik kan het niet voor deze jongen invullen, maar schijnbaar is het bij hem nu al op een punt gekomen dat hij er genoeg van heeft. Zelfs als je nog aan het begin van een loopbaan staat heb je al tal van onzuivere figuren die een graantje proberen mee te pikken, en voor jou zijn er zo weer anderen. Als je dusdanig goed bent dat het al een uitgemaakte zaak is zal het anders zijn, maar bij een twijfelgeval leef je toch in een bepaalde onzekerheid. Na een zware blessure kan het zomaar voorbij zijn en kijken dezelfde mensen die je al die jaren hebben geprobeerd in te palmen echt niet meer naar je om. Dan kan het zomaar zijn dat je carriere in het voetbal beperkt blijft tot verhalen vertellen bij het koffiezetapparaat. Nu is deze jongen nog jong en heeft hij alle tijd om een studie te volgen en iets te gaan doen waar hij meer passie voor voelt. Dan is het geld ook niet altijd het meest van belang.

31 augustus 2023 om 16:52

/Ik snap niet wat hier dapper aan is./

Ik weet niet of je zelf ooit op dat niveau hebt gevoetbald, maar stel je voor dat je van kindsbeen af op voetbal zit en je eigenlijk vanaf dat moment al min of meer in je hoofd hebt zitten dat je profvoetballer wilt worden. Naarmate je ouder wordt begin je, en jouw omgeving, door te krijgen dat je er een bovengemiddeld talent voor hebt.

Het is een proces wat subtiel begint, maar al op hele jonge leeftijd word je leven stap voor stap ingericht om het daadwerkelijk tot het profvoetbal te kunnen schoppen. Waar leeftijdsgenootjes, bij wijze van, nog zand eten word jij door je ouders of door een chauffeur van je BVO vier keer per week naar de club gebracht om te trainen. Dan heb ik wedstrijden niet meegerekend.

We vragen ons soms (gekscherend) af waarom voetballers zo "dom" zijn of weinig binding met de maatschappij hebben. Dat komt deels voort uit het feit dat school in een aantal gevallen eigenlijk dan al op de tweede plaats komt. Ik wil absoluut niet zeggen dat die jongens zielig zijn of dat ze een buitengewoon zwaar leven leiden (lijden), maar ze zetten wel al een heleboel zaken opzij. En dat heeft ook een impact op je ontwikkeling, op bepaalde vlakken,

Als je rond zijn leeftijd tot de conclusie komt dat voetbal het toch niet gaat worden, dan is dat best een spannende stap (of dapper) te noemen, want veel van die jongens weten absoluut niet wat zij uberhaupt willen en kunnen naast het voetbal.
Daar hebben ze ook nooit echt over nagedacht, want dat hoeft in veel gevallen ook niet.

/Je kan me niet wijs maken dat hij geen kippenvel krijgt bij het horen van de champions league anthem. Als hij had doorgezet zou hij wellicht op topniveau mee kunnen ballen. Het spelplezier komt dan vanzelf weer terug./

Dat kippenvel verdwijnt op een gegeven moment. In mijn geval heeft dat denk ik een jaar of vijf geduurd voordat ik het echt kon loslaten. Wat hierin meespeelde was dat ik 2-3 jongens met, wie ik in meerdere Oranje selecties heb gezeten, op dat toneel zag acteren met en dacht: "hier had ik ook kunnen staan". Maar dan ga je relativeren en voer je eerlijke gesprekken met jezelf hierover. De keuze die Guus Baars, of ik, heb gemaakt gaat niet over een nacht ijs. Het spelplezier komt ook niet terug. Ik trok de stekker eruit op het moment dat het, na jaren van blessures en een selectie voor het EK voor beloften, juist heel goed ging. Je hebt ook geen idee wat ervoor heeft gezorgd dat hij zijn kicksen aan de wilgen heeft opgehangen. Of heb je daar wel inzicht in?

/Een advocaat kan ook 4-5 rechtzaken achter elkaar verliezen. Het plezier van zijn werk zal dan ook afnemen/

Een rechtszaak verliezen zie ik in bepaalde gevallen als iets relatief. Je kan een client hebben waarvan je bijna zeker weet de poorten van de gevangenis al voor hem open staan. Degene uit de gevangenis houden is daarmee een utopie geworden, maar wellicht kan er wel een "winst" worden behaald in het reduceren van de ge√ęiste strafmaat. Moet de verdachte 20 jaar de cel in of heb je een steengoede advocaat die ik 10 jaar van weet te maken? Dan heb je de rechtszaak verloren omdat er toch sprake is van celstraf, maar je hoeft niet 20 jaar het "cachot" in.

Maar ik denk dat ik je wel begrijp als je het over veerkracht hebt, alleen gaat die vlieger niet altijd op.

31 augustus 2023 om 22:46

Als ik je goed begrijp, dan vind je dingen leuk omdat je het ooit leuk vond en daarom voor altijd leuk moeten blijven.

Speel jij nog steeds dagelijks tikkertje met de mensen in je omgeving?

Verassend. Denk dat mensen hier ver zouden gaan voor een carriere als prof speler.
Kijkend naar wat een gemiddelde KKD speler verdient is het dan minder gek, 2-4 duizend euro. Dan kan je in een andere sector ook makkelijk halen en is ook stabieler voor de toekomst. Maar wel een gok, op 20 kan je nog steeds een grote sprong maken als je een goed seizoen draait bij een Dordrecht.
Had zelf nog een jaartje aangekeken maar wie weet vind hij het helemaal niks.

31 augustus 2023 om 14:02

Lijkt me toch echt dat het hem om het voetballeven an sich gaat.

31 augustus 2023 om 14:05

Uit wat blijkt dat?

31 augustus 2023 om 14:11

Het feit dat hij "geen plezier meer heeft in het voetballen" ?

31 augustus 2023 om 14:12

Het is een aanname, net zoals jij die maakt. Het ''lijkt'' me namelijk ook zeer sterk dat het enkel om een verhuur om Dordt gaat. Of salaris in de KKD als hij bij Feyenoord onder contract staat.

31 augustus 2023 om 15:50

Neem maar van mij aan dat als hij een miljoentje verdiede dat hij wel snel plezier zal zien in het voetballen.

goede beslissing, nu kan je nog rustig rondkijken naar iets wat je wel echt leuk lijkt, en mooi die maatschappelijke ladder gaan beklimmen.
Succes

Altijd veel respect voor dit soort keuzes: Hij had vast ergens in het oostblok ook nog zijn zakken kunnen vullen voor een aantal jaar met voetbal. Vermoed dat hij van zichzelf weet dat hij genoeg brains heeft om een mooie maatschappelijke carrière op te bouwen en wie weet kan hij op hoog amateurniveau blijven spelen. Spelen bij een club als Rijnsburgse Boys/Spakenburg/Katwijk etc. (Prachtige ambiance, ja ik volg de Tweede Divisie) en een mooie maatschappelijke carrière: Kortom helemaal niks mis mee! Zou persoonlijk altijd dit laatste kiezen boven onderin de kkd spelen

31 augustus 2023 om 14:22

Bij die tweede divisie clubs ben je financieel beter af dan onderin de KKD.

In het Oostblok je zakken echt vullen zal ook niet meevallen als je van het niveau Dordrecht bent.

31 augustus 2023 om 16:29

In het oostblok kun je minimaal 2x zoveel verdienen als onderin de kkd. Niet dat je daarna financieel onafhankelijk bent maar toch lekker!

Hoe zou dat contractueel werken? Als Feyenoord het contract op zou zeggen krijgt de speler daar meestal wel een vergoeding voor. Is dat andersom ook mogelijk?

31 augustus 2023 om 15:15

Lijkt me niet, hij neemt gewoon "ontslag". Dan krijg je geen centjes mee hoor...

31 augustus 2023 om 15:20

Technisch gezien is de werknemer dan verantwoordelijk voor de kosten die de werkgever maakt om een vervanger te vinden. In deze situatie zullen ze gewoon met wederzijds goedkeuren het contract ontbinden.

Ik heb drie vrienden die dit na de jeugdopleiding bij az (2) en eentje die na jeugdopleiding heerenveen en twee seizoenen go ahead kkd ook hadden. Allen maatschappelijk geslaagd. Volg je hart.

Net zijn filmpje gezien, hij zegt daarin iets teveel denk ik....komen weer heleboel reacties op. Op zich dapper besluit, wellicht ingegeven door zijn omgeving. Maar onderin KKD verdien je natuurlijk niet zoveel en je zit inderdaad opgesloten in de voetbalwereled. En die is maar klein

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren