Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Talent van Feyenoord kent Hans Kraay junior niet: ‘Kan mij het verrotten!'

Laatste update:

Feyenoord-huurling Shiloh ’t Zand werd vrijdagavond voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd van FC Dordrecht tegen FC Eindhoven geëerd als Beste Talent van de derde periode. De jonge Rotterdammer, die in Dordrecht is omgeturnd tot controleur, bleef met de Schapekoppen steken op een doelpuntloos gelijkspel. Na afloop deed hij een opvallende bekentenis.

De twintigjarige ‘t Zand speelt deze jaargang zijn eerste profseizoen. Sinds de zomer huurt Dordrecht hem van partnerclub Feyenoord en die samenwerking heeft de club beslist geen windeieren gelegd, getuige ook de vijfde plek op de ranglijst.

De rechtspoot vult bij de Dordtenaren steevast de positie van controlerende middenvelder in en doet dat met verve. Hij zorgt vooral voor de nodige balans op het middenveld van Dordt, maar met zeven doelpunten en twee assists laat hij ook in aanvallend opzicht zijn voeten spreken.

‘t Zand werd na afloop van het treffen met FC Eindhoven geïnterviewd door ESPN vanwege zijn verkiezing als Beste Talent van de derde periode. Verslaggever Bennett van Fessem vroeg de jongeling daarbij of hij Hans Kraay junior kende, aangezien hij als Keuken Kampioen Divisie-analist veelvuldig lovend over ‘t Zand is geweest.

De huurling moest een antwoord opvallend genoeg echter schuldig blijven. “Nee, Hans Kraay jr. ken ik niet, nee. Ik heb weleens van hem gehoord, maar ik kan me niet inbeelden wie hij is.”

“Ken je Hans Kraay niet?”, vraagt Van Fessem. “Dat is onze analist. Hij lijkt een beetje op Hans Klok, met dat halflange blonde haar.” Er gaat bij ‘t Zand echter niet direct een belletje rinkelen: “De naam zegt me wel wat, maar...”

Het interview zorgt voor verbazing in de studio van ESPN. “Hij kijkt geen Voetbal op Vrijdag”, reageert presentator Toine van Peperstraten. “Hij kijkt inderdaad geen voetbal”, bevestigt Kraay junior. “Er zijn dus jongens die betaald voetbal spelen, maar geen voetbal kijken. Hij speelt verschrikkelijk goed, kan mij het verrotten dat Shiloh mij niet kent”, lacht de analist van ESPN.

Kraay jr. vindt dat Van 't Zand met zijn spel wat weg heeft van Feyenoord-middenvelder Quinten Timber en daar kan de huurling zichzelf wel in vinden. "We zijn wel vergelijkbaar ja, als je kijkt naar onze fysiek en dribbels. Of ik klaarsta als Timber over een paar jaar een transfer maakt? Tuurlijk, ik ben ready."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich wel verfrissend, een voetballer die geen voetbalpraat kijkt.

Wel mooi om te zien ook hoe hij zich op een voor hem nieuwe positie ontwikkeld; ik had niet het idee dat Feyenoord nog heel veel potentie in hem zag.

15 maart 2024 om 23:54



Vind je dat echt verfrissend? tv programma's kijken is vooral iets voor generaties die al te oud zijn om professioneel voetballer te zijn. De generatie voetballers kijkt hoogst een champions league wedstrijd of een wedstrijd van de club waar ze opgeleid zijn

16 maart 2024 om 07:24

Klopt wat je zegt.
Vind het echter wel gek dat je als profvoetballer dan waarschijnlijk ook dus niet het programma kijkt waar het over jouw competitie gaat, dus ook je tegenstanders etc.
Toch enigszins onprofessioneel en/of een vorm van desinteresse.

Je kan alleen nu wel op veel manieren informatie krijgen natuurlijk.
Maar ik betwijfel dan ook of hij nu zou weten wie zijn directe tegenstander is van de eerstvolgende club tegen wie dordt moet en wat zijn sterke en zwakke punten zijn.
Is toch een onderdeel van het vak.

16 maart 2024 om 07:52

Complete onzin. Die jongens ook op dit niveau krijgen gewoon videobeelden te zien. Hebben niet een schakelprogramma van espn nodig waar je sowieso niet veel zinnigs ziet en analisten die maar wat ouwehoeren. Op de club krijg je een veel betere voorbereiding

16 maart 2024 om 08:16

Ik doelde meer op het feit dat hij zich niet zo bezig houdt met wat anderen van hem vinden, want dat is iets wat ik mijn optiek ondanks het geen TV kijken alleen maar erger wordt.En het idee dat je je de sterke en zwakke punten van Kraay ipv de technische staf van je eigen club moet halen gaat er niet in bij mij.

16 maart 2024 om 10:27

@273618, maar daar wordt toch niets over gezegd? Je bezig houden met wat anderen vinden kan ook via social media. KKd spelers zijn te onbekend om highlights/uitspraken mee te krijgen op socials zoals dat bv wel zou gebeuren bij een Memphis.

Gewoon wereldvreemd dit. Hansie is een icoon in de voetbalwereld. Zeker als je zelf in de kkd speelt dan hoor je te weten wie Hans Kraay is. Deze tik tok generatie is verdoemd hoor…

16 maart 2024 om 08:19

Wereldvreemd omdat je Hans Kraay Jr. niet kent? Nou, dan zijn we inderdaad verdoemd.

17 maart 2024 om 00:43

Wat heeft TikTok hier nou mee te maken aangezien behoorlijk wat Gen Z zo nostalgisch zijn als de pest? (en da's natuurlijk geen compliment imo). Grappige is dat je JUIST op TikTok spraakmakende filmpjes tegenkomt van voetbal analisten, incl Hansie.

Ik vind het allemaal niet zo schokkend hoor. Het fenomeen televisie neemt in populariteit al jaren af en zeker de generatie waar deze jongen bij hoort zal er nog maar weinig naar kijken. Ikzelf zet hem eigenlijk ook alleen maar aan om voetbal te kijken en zie dan, zeker als ik even zap, behoorlijk veel gezichten waarvan ik absoluut de naam niet zou weten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren