Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sven Mislintat vertelt wat de opvolger van Heitinga bij Ajax wél moet hebben

Laatste update:

Sven Mislintat heeft in een bericht op de website van Ajax tekst en uitleg gegeven over zijn beslissing om niet verder te gaan met John Heitinga als hoofdtrainer. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers wil in een 'lastige periode voor de club' graag een coach met ervaring voor de groep hebben, maar is Heitinga wel heel dankbaar.

Mislintat liet Heitinga donderdag weten dat de club voor een meer ervaren coach kiest. "Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen", zo valt er te lezen op de clubsite van Ajax. "John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor. Ik heb wel de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang."

De lastige situatie waarin Heitinga in moest stappen en de clubliefde die hij toen tentoonspreidde, spreken wel in het voordeel van de voormalig Oranje-international. Mislintat wil de voormalig verdediger dan ook gaan helpen. "Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd. Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden." Mislintat gaf later tijdens een besloten persconferentie ook te kennen dat hij niet verwacht dat Heitinga assistent zal worden bij het eerste elftal.

Heitinga zelf gaf zondag na het verloren Eredivisie-duel met FC Twente (3-1) aan in de loop van deze week duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst bij Ajax. “Er gaat snel duidelijkheid komen, voor mij, voor de club, voor iedereen. We moeten verder”, vertelde Hetinga tegenover ESPN. “Ik ga het niet vastpinnen op een dag, want dan krijg je weer een explosie van de media. Als er duidelijkheid is, dan hoor je het wel. Ik heb nu al twee, drie keer gezegd dat er aankomende week duidelijkheid komt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een ervaren trainer lijkt me een goed idee. Je kan ook zien dat deze groep zich niet kan motiveren en dat moet wel met de coach te maken hebben. Ik heb het gevoel dat Sjonnie goede vriendjes is met een hoop spelers maar te weinig autoriteit uitstraalt richting de groep.

De wedstrijd tegen Twente was echt een dieptepunt, misschien wel een van de meest ongemotiveerde ploegen binnen de context van wat nog te behalen viel die ik ooit heb gezien.

1 juni 2023 om 16:07

Had niets te maken met motivatie, maar met tactiek. Als je met dit materiaal wil opbouwen tegen een club die, samen met Feyenoord, het hoogste druk zet, dan snap je het gewoon echt niet. En dan ook nog de enige die een bal kon vasthouden, Brobbey wisselt. Ajax werd overklast op het gebied van tactiek.

1 juni 2023 om 16:11

Spelers die achter een bal aansloffen, verdedigers die 1 op de 2 ballen inleveren bij de tegenstander. Aanval die weigert mee te verdedigen. Dat is niet alleen maar tactiek hoor. Dat speelt zeker ook een rol maar het was de laatste weken echt heel duidelijk dat de spelers zich niet meer konden motiveren. Ook als je ziet hoe Ajax de eerste helft thuis tegen Feyenoord speelde vs. de tweede helft. Dat is meer dan alleen tactiek, je zag dat daar de echte pure drive gewoon mist (en dat hebben ze in Rotterdam dit seizoen in overvloed).

1 juni 2023 om 16:11

Had ook alles te maken met motivatie. Sommige spelers leke met hun gedachten al bij het strand op Ibiza. Nul bezieling. Tuurlijk is Heitinga geen tactisch genie gebleken, maar hoe sommige spelers over het veld sjokten deed pijn aan de ogen.

1 juni 2023 om 16:11

Tactiek speelde deels een rol. Feit is ook dat er een zooitje ongemotiveerde vedettes op het veld liep.

1 juni 2023 om 17:30

Brobbey was blijkbaar geblesseerd.

1 juni 2023 om 19:58

1. Brobbey werd gewisseld, omdat hij een lies probleem had. 2. Heitinga had zelf ook aangegeven dat men soms direct moet zijn ipv op te bouwen. De spelers hebben het dus gewoon niet goed uitgevoerd. Los daarvan vind ik dat je ook gewoon inder druk moet kunnen uitvoetballen.

1 juni 2023 om 18:03

Niet alleen motivatie, maar ook tactiek en fitheid. Was gewoon genant te zien dat bijna iedere andere team fitter waren dan ons.

Netjes verwoord door Sven, logische keuze lijkt me!

1 juni 2023 om 17:19

het trainerschap is een ervaringsvak, ondanks enige succesen van beginners.
Idd logisch.

1 juni 2023 om 17:26

Wat een verademing. Er worden keuzes gemaakt en daar gewoon netjes en logisch uitleg voor komt. Enorme verbetering.

Duidelijke respectvolle reactie van Mislintat!

Herr Sven is voorlopig nog foutloos, hij maakt een goede indruk. Als ie dat nou een zomer lang vol kan houden zou dat mooi zijn. Nu een toptrainer vinden.

1 juni 2023 om 16:12

Wat zijn je kandidaten, als toptrainer voor Ajax?

1 juni 2023 om 16:20

Ik ben ook benieuwd met mede leden hier voor een ideeën hebben, zelf echt geen flauw idee. Verwacht eigenlijk wel een buitenlandse trainer uit het netwerk van mislintat. Hopelijk snel zodat de trainer ook mee de selectie kan samenstellen.

1 juni 2023 om 16:25

Knutsen, Bosz, Hjulmand. Als die trainer van Celtic haalbaar is, ook interessant.

1 juni 2023 om 16:56

Postecoglou schijnt wel een goede trainer te zijn, maar het zou me niets verbazen als hij uiteindelijk degene is die volgend jaar bij Spurs voor de groep staat. Knutsen wordt veelvuldig genoemd, maar die heeft nog wel echt weinig palmares hè? Ontzettend goed gepresteerd bij Bodo/glimt natuurlijk, maar de stap van de Noorse competitie naar de Eredivisie is wel een hele forse en waar bij Bodo/glimt alles mocht en niks moest zal de druk bij Ajax volgend jaar gigantisch zijn.

Ik roep het al maanden volgens mij, maar ik denk nog steeds dat Hasenhuttl benaderd gaat worden en dat zou echt een hele goede keuze zijn voor Ajax. Mocht PSV hem kunnen betalen zou hem ook heel graag bij 'ons' zien overigens, maar ik denk dat de naam Ajax voor buitenlandse trainers wel meer aanspreekt en Ajax kan haar trainer simpelweg meer betalen. Hasenhuttl bij Southampton was misschien niet de topjaren toen Soton subtop was, maar daar had hij de spelers ook niet voor en het voetbal was wel goed en daar snak ik wel weer naar, goed voetbal. Dat zullen de Ajaxfans echter precies hetzelfde hebben.

1 juni 2023 om 18:11

Als je van Mourinho met 6-1 wint tegen AS Roma in de Conference League dan moet het winnen van de Eredivisie al helemaal geen probleem zijn aangezien dat normaal gesproken een stuk makkelijker is!

3 juni 2023 om 19:44

Knutsen of Bosz zou mooi zijn, die passen qua speelstijl en spelopvatting goed bij Ajax. Van die Postecoglou ben ik persoonlijk nog niet onder de indruk. Zit nu ook weer de Schotse bekerfinale te kijken en het is toch allemaal vrij armoedig ondanks dat Celtic kwalitatief een veel beter team heeft. Hjulmand is een twijfelgeval. Die is wel ervaren, maar heeft buiten een goed EK met Denemarken eigenlijk ook nog niet veel laten zien.

1 juni 2023 om 17:13

Hij heeft met die Knutsen gesproken lees ik nu. Creatieve keuze.

1 juni 2023 om 17:31

En Heitinga gaat naar PSV. Komt hij toch nog goed terecht!

1 juni 2023 om 18:05

Dan moeten wij alleen nog bedenken hoe Schreuder bij Feyenoord voor de groep komt en wij worden kampioen!

Hij heeft gelijk, rust is nodig. Een onervaren trainer is nog zoekende, ik schrijf Heitinga ook zeker niet af en ben dankbaar dat hij Ajax geprobeerd heeft te helpen.

1 juni 2023 om 17:01

Op basis van wat schrijf je Heitinga nog niet af? Hij deed het beter dan Schreuder, maar dat is niet zo moeilijk natuurlijk. Bij Jong Ajax was het al niet je van het - Reiziger werd nota bene kampioen met Jong met goed voetbal en die is niet eens benaderd - en bij het eerste was het voetbal toch ook wel echt om te huilen. Hij pakte nog wat punten door het shockeffect wat een trainerswissel vaak met zich meebrengt, maar in het merendeel van de wedstrijden was het echt niet best.

Daarnaast waren zijn basisopstellingen over het algemeen logischer dan die van Schreuder, maar ook Heitinga hield er behoorlijk vreemd wisselbeleid op na. Wisselde heel vaak zo dat hij met één wissel het complete elftal omgooide midden in een wedstrijd. Dat creëert ook weinig vastigheid. Daarnaast was het mentale aspect van zijn coaching (en ik had verwacht dat hij het daar van zou moeten hebben) ook niet geweldig gezien het totale gebrek aan inzet bij Ajax op het eind van het seizoen, en dat terwijl ze zelfs op de laatste speeldag nog alles hadden om voor te spelen.

1 juni 2023 om 20:03

Het team wat kampioen werd en het huidige JA kun je niet vergelijken. Dit kun je dus ook niet tegen hem gebruiken. Men moet niet vergeten wat een mentale tegenslag Ajax heeft gehad. Dat is het grootste probleem geweest. Daarom zijn er ook maar een paar trainers die zoiets halverwege een seizoen kunnen herstellen. En dit zijn over het algmeen ervaren trainers. Ik had het best aangedurft om Heitinga gewoon te laten staan.

Tot nu toe erg fan van Mislintat. Hij is duidelijk en benoemd de reden en ook op een respectvolle manier. Hopelijk dat hij een geschikte trainer kan vinden en door kan bouwen naar het nieuwe seizoen met goeie moed.

1 juni 2023 om 16:14

Ik ben in ieder geval al blij, dat er iemand is die echt beslissingen durft te maken. Iemand heeft, of neemt, tenminste weer de leiding. Achteraf zal blijken of dat goed is gegaan. Tot nu toe lijkt het tenminste ergens op.

Dat wisten we al. Geen 2e worden op het moment dat het moet dan haak je af.

Dat wisten ze ook toen ze het aan Heitinga vroegen, toen had hij voor aankomend seizoen ook de nodige ervaring niet, gelul dus, het klopt niet en dat V/D Sar niet bij dit gesprek wilde zijn is ook raar, of hoort de algemeen directeur niet bij deze gesprekken te zijn..

1 juni 2023 om 16:07

Op het moment dat Heitinga ad interim werd doorgeschoven, was Mislintat nog niet in dienst. Hij geeft nu aan wat hij zelf belangrijk vindt voor volgend seizoen, dat is dus geen "gelul" en klopt wel.

Bovendien is het nogal opmerkelijk dat je stelt dat het raar is dat van Van der Sar niet bij dit gesprek wilde zijn - reeds omdat je niet weet of hij dat wel of niet wilde - om direct daarna aan te geven dat je eigenlijk helemaal niet weet of hij als (vertrekkend) AD bij deze gesprekken dient te zijn.

Klinkt een beetje als zeiken om het zeiken dus.

1 juni 2023 om 16:27

Hahaha ja zeiken om het zeiken meneer Tilburg, fijne dag verder..

1 juni 2023 om 17:31

Zwaktebod Tom! Geen argumentatie dus blijkbaar fijne dag verder.

Ontopic: goed en duidelijk uitgelegd door onze data Duitser. Heitinga was ook niet meer houdbaar als hoofdcoach bij Ajax. Heeft het beter gedaan dan Schreuder maar daar is ook alles mee gezegd

1 juni 2023 om 17:52

Hai jajoh, jij ook fijne dag nog man, goed en duidelijk uitgelegd toch, volgens mij zegt deze data Duitser dat er ook voor john geen rol als assistent is weggelegd voor Ajax 1.. dus in een half jaar tijd is de heer Heitinga compleet afgeserveerd voor Ajax, door wie? john zelf???

1 juni 2023 om 20:05

Wat moet een AD dien bijndeze gesprekken? De TD gaat over het technische beleid en niet de AD.

Kan ik me ook volledig ijn vinden. Hopelijk blijft Heitinga verbonden aan de club.

Goed verwoord. Ben benieuwd wie er uit de hoge hoed komt.

Als je weet dat je niet doorgaat met Heitinga, had je dan ook niet allang moeten weten wie wel de nieuwe trainer wordt? Lijkt mij een beetje laat om nu pas te gaan zoeken naar een nieuwe trainer.

1 juni 2023 om 16:04

Waar lees je dat Ajax vanaf nu pas gaat zoeken naar een nieuwe trainer dan?

1 juni 2023 om 16:12

Als er al iets bekend is, kun je daar toch over communiceren? Lijkt mij dat je zo snel mogelijk een nieuwe trainer moet presenteren om rust te krijgen binnen de club.

Je had bij wijze van kunnen zeggen dat er volgende week een nieuwe trainer wordt aangesteld, als je in de afrondende fase zit met een andere trainer.

1 juni 2023 om 16:17

Waarom zou je dat doen? Ik zou pas communiceren als het daadwerkelijk rond is. Wat heeft Ajax er aan om nu te zeggen: ja we zijn aan het praten met Knutsen en ook met Bosz. Het is leuk voor ons als supporters, maar lijkt mij geen slim idee voor Ajax zelf.

1 juni 2023 om 16:30

Dat bedoel ik ook niet. Als je als club zijnde weet dat je niet met Heitinga doorgaat. Wil je toch zo snel mogelijk communiceren wie het wel wordt?
Je had bij wijze van dus allang ervoor kunnen zorgen dat het binnen de club bekend is en communiceren dat bijvoorbeeld volgende week de nieuwe trainer wordt gepresenteerd, zonder namen te noemen.

Verder hoef je als Ajax zijnde ook niet zo moeilijk te doen met trainers uit het buitenland. De ideale kandidaat is wat mij betreft beschikbaar, namelijk Peter Bosz.

1 juni 2023 om 17:04

Ik volg niet helemaal wat je wil, Minnie. Als ik het goed begrijp stel je dat Ajax een week nadat het rond is met een trainer moet wachten met het publiekelijk maken?

Waarom niet gelijk bekend maken als je rond bent? En als je nog niet rond bent valt er ook niks bekend te maken. Maar je kan tot die tijd wel bekend maken dat de huidige trainer ad interim niet de permanente opvolger wordt van Schreuder. Ik snap het probleem niet.

Het lijkt me dat Mislintat niet uit hoeft te spellen dat hij zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer voor het eerste aan wil stellen.

1 juni 2023 om 17:07

@minnie:

Bij Ajax kan dat dus niet. De organisatie is zo lek als een mandje en dat is altijd al zo geweest. Dat is bij Ajax als het goed en slecht gaat. Nu gaat het slecht en dan komen dat soort dingen altijd harder aan, maar vorige week verspreekt een RvC-lid zich doodleuk voor de camera en de Telegraaf weet dit ook al een paar weken. Dan moet je als club zowel voor de fans als voor Heitinga zelf duidelijkheid brengen, ook als je nog niet rond bent met een nieuwe coach.

Bosz wordt het niet uiteindelijk denk ik. Van der Sar is weliswaar weg die niet met Bosz door één deur scheen te kunnen, maar als ze intern overtuigd waren van Bosz was hij al lang gepresenteerd. Is de enige van de genoemde kandidaten die al een tijdje vrij is en Bosz wil op zijn blote knieën nog wel naar Ajax als het moet, dus salaris, contractduur et cetera gaat ook geen probleem zijn. Ajax zal hem in het achterhoofd houden, maar ik denk dat er weldegelijk een of twee buitenlandse trainers boven hem op het lijstje staan.

1 juni 2023 om 17:40

@misseva88

Het is toch al weken/maanden duidelijk dat Heitinga niet de aangewezen persoon is? Waarom is er dan nog niks rond met een trainer? Je wilt toch rust en duidelijk binnen de club en het team.

1 juni 2023 om 17:43

@PSVMANUNITED

Ik vind het jammer om te zien dat er sinds het vertrek van Overmars, min of meer alleen nog maar onrust is binnen Ajax.

Ben er ook bang voor dat Peter Bosz het niet gaat worden. Ik zie hem inmiddels eerder naar PSV gaan.

1 juni 2023 om 18:49

@minnie

Je hebt niet te maken met een zielloos object wat je binnen wil halen. Je hebt te maken met een persoon die eventueel bedenktijd nodig heeft, die wellicht z'n huidige club op een goede manier (en op het juist moment) wil verlaten en al dat soort zaken.
Hoeveel geruchten waren er over Van den Boomen die terug zou gaan naar Ajax? Dat er niks is uitgelekt wil niet zeggen dat er geen gesprekken zijn geweest, dat Ajax niet met zijn komst bezig is geweest.

Ik denk dat je de denkfout maakt dat het gegeven dat er weinig naar buiten komt betekent dat er intern niks gebeurt. Dat is namelijk niet het geval. Er kan prima rust zijn binnen de club omdat de leidinggevenden weten dat de club op de goede weg is. En zelfs al zijn ze nog zoekenden naar de specifieke poppetjes, door de profielschets zou er op meerdere borden tegelijkertijd geschaakt kunnen worden. Dan weet je namelijk ongeveer wat voor trainer je aan wil stellen, zodat er ook verder gekeken kan worden naar de invulling van de selectie.

Peter Bosz of Kjetil Knutsen kunnen beiden goed uitpakken als keuze voor een nieuwe trainer.

De 2 meest schrijnende momenten onder Heitinga waren toch wel de thuiswedstrijd tegen Feyenoord en de wedstrijd tegen Twente van afgelopen zondag. Beide wedstrijden ga je de rust in met een voorsprong maar wordt je de tweede helft volledig onder de voet gelopen en stond er een hulpeloze trainer langs de kant die op geen enkele manier in staat was om het schip bij te sturen. Ook Johnny zijn wekelijkse openlijke sollicitaties om zo graag door te willen als de vaste hoofdcoach van Ajax hebben hem geen goed gedaan, echt een gevalletje van je hand overspeeld hebben. Helemaal bij de klus die Ajax te wachten staat om een ploeg van onderaf weer helemaal op te bouwen was het denk ik vanaf het begin uitgesloten om dit in de handen te leggen van een beginnende trainer die in een half jaar tijd geen enkele indruk op me heeft gemaakt.

1 juni 2023 om 17:30

Klopt voor een deel. Maar als ik Rensch hoor babbelen over hoe ze er weer voor willen gaan, en vervolgens niks van terecht brengen, is ook vooral te wijten aan de eigen instelling. Rensch en Taylor zijn daar sprekende voorbeelden van. Moeten we door een muur??? Nou, lekker niet. Als het vandaag even niet lukt op een slakkengangetje, proberen we het volgende keer gewoon weer. Lukt het weer niet? Geeft niet. De trainer zegt dat we het eigenlijk wel goed doen. In plaats van ze flink op hun donder te geven. Doe maar als Michels. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Straftraining! Lopen, lopen en nog eens lopen. Misschien dat ze het volgende keer wel goed oppakken. Zo niet? Daar is het gat van de deur!

Verstandige keuze! Heitinga is ingestapt zonder ervaring, om de club te helpen.

Denk dat onze TD dit goed verwoord. Er is heel veel aan de hand bij Ajax momenteel en dan heb je een ervaren coach nodig.

Ik hoop wel dat Heitinga ook echt behouden wordt voor Ajax. Mensen met zoveel club gevoel moet je altijd behouden.

Tot nu toe ben ik wel tevreden met Mislintat. Benieuwd met welke trainer en aankopen hij komt.

Prima beslissing. Heitinga is nog lang niet zo ver om leiding te geven aan het eerste elftal van Ajax of pakweg een andere club uit de bovenste helft van de Eredivisie. Ajax heeft namelijk behoefte aan een ervaren coach. Dus als Rijkaard zo goed weet dat Heitinga prima op zijn plaats kan blijven zitten, moet hij anders maar solliciteren voor de functie hoofdcoach bij Ajax, met Heitinga als assistent. Want al die exen, analisten en journalisten zijn te bang of hebben andere reden om de 4 maanden onder Heitinga als positief te bestempelen. De waarheid is dat het van kwaad tot erger ging. Voorbeeld: wie krijgt het in zijn hoofd om Rulli spelverdeler te maken en telkens weer spelers in het eigen strafschopgebied, of daar vlak voor, balletjes rond te laten spelen. Tenenkrommend en ook nog eens levensgevaarlijk. Dat heeft toch helemaal niets te maken met branie en vooruit spelen. Dat moesten de spelers onder Michels eens proberen. Niet vooruit wanneer dat kan (en moet!), dan straftraining. De huidige selectie heeft een keiharde hand nodig om de structurele luiheid er uit te hameren. Er zit toch geen enkele energie in de selectie? En daar zijn de beide trainers verantwoordelijk voor geweest. Maar Mislintat krijgt van mij een compliment. Niet gestoord aan de Heitinga campagne en een weloverwogen beslissing genomen. Komt het dan toch weer (een beetje) goed? Deze week alleen maar goed nieuws berichten!

Het artikel dat hij gesproken zou hebben met (de zaakwaarnemer van) Knutsen is weer verwijderd? Dat bleek stierenpoep te zijn?

1 juni 2023 om 19:19

Oh nu zie ik het artikel wel weer staan.

3 juni 2023 om 19:54

Wellicht toch geen stierenpøep dan

Word Ajax de eerste club die een trainer gaat verhuren, ze zouden Heitinga graag aan de club verbonden willen houden maar Jong of assistent bij het eerste lijkt me niet logisch. Weet iemand of dit überhaupt mogelijk is ?

2 juni 2023 om 18:46

Kijk das nou interessant idee. Praktisch waarschijnlijk wat lastig misschien maar why not

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren