Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Supporter' vraagt collega Huntelaar en Afellay om zelfmoord te plegen

Laatste update:
/

Timo Hildebrand heeft naar aanleiding van de nederlaag bij 1. FC Nürnberg (3-0) een luguber bericht op zijn Facebook-pagina ontvangen. De doelman van Schalke 04 werd afgelopen weekend door een anonieme fan verzocht om zichzelf van kant te maken.

Een zichzelf Don Jannis noemende 'supporter' verzocht de 33-jarige doelman om zichzelf om het leven te brengen. "Jij domme klootzak. Schiet jezelf maar dood. Je kunt er niets van", zo citeert De Telegraaf.

In november 2009 beroofde Robert Enke, een collega van Hildebrand, zichzelf van het leven. Het bericht aan Hildebrand zorgde dan ook voor commotie in voetbalminnend Duitsland. "Ik ben volledig gechoqueerd door dit bericht. Zoiets kan en mag niet geaccepteerd worden als normaal", liet de collega van Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay in een reactie weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel spijtig dat dit soort dingen gebeuren, natuurlijk kunnen emoties oplopen, maar dit is echt niet nodig. Ik hoop niet dat deze supporter daar serieus over was, want zeker door Enke is dit een heel erge beschuldiging.

Erg jammer.

21 maart 2013 om 08:45

Dus het is erger, omdat Enke zichzelf van het leven heeft beroofd? Lekkere maatschappij zeg, het wordt erger als er al een keer iets gebeurt is, maar het zou dus minder erg zijn als Enke nog had geleefd? Ik vind het een kromme omschrijving.

Daarnaast, emoties kunnen de overhand nemen, ik kan natuurlijk niet zien wanneer de tekst geplaatst is, maar ik ga er vanuit dat dit gebeurd is na de wedstrijd, op het moment dat je emoties al lang de overhand niet meer hebben. Dat je langzaam weer kunt gaan relativeren.

Ik hoop dat de Duitse politie deze man op spoort en dat hij berecht wordt, dit soort uitspraken zijn van de zotte!

21 maart 2013 om 10:51

Het refereren naar een zelfmoord, terwijl je weet dat een collega al eerder geen uitweg meer zag is inderdaad erger ja. Zo is het ook erger iemand die een ziekte heeft uit te schelden met die ziekte, dan iemand zonder ziekte. Gewoon omdat dat gevoeliger ligt en je inspeelt op iemands zwakte.

Dat is de mindere kant van Facebook , elke dwaas kan er een profiel aanmaken en desnoods ook anoniem en dan zulke berichten sturen , een normaal goed in zijn vel stekend mens zal hier zijn schouders over ophalen en verder gaan maar het kan ook zomaar het extra zetje betekenen dat zo iemand het opeens wel doet.

Jammer genoeg is dit moeilijk tegen te gaan en ook op te sporen wie dit daadwerkelijk heeft geschreven , tegenwoordig kan je zo makkelijk je Ip-adres veranderen dat het inderdaad anoniem kan blijven.

21 maart 2013 om 08:47

Ja maar alleen je ip-adres via een andere server laten lopen, het is heel makkelijk, maar zoals je al zegt elke dwaas kan een profiel aan maken. Maar niet elke dwaas kan zijn ip-adres veranderen en zeker niet als hij het ook nog een via zijn mobiel gedaan heeft bijvoorbeeld.

21 maart 2013 om 09:40

En wat nou als je ingelogd zit op een wifi-netwerk via je telefoon?
Volgens mij is er dat niets meer te achterhalen tot aan de router van het netwerk.

Kwalijke zaak, maar spijtig genoeg is dat de keerzijde van Social Media.
Mensen hebben het 'lef', anoniem van dit soort rare berichten te sturen.

Ik kan begrijpen dat je als fan soms boos en teleurgesteld bent..

Dit gaat mijlen te ver.... Iemand dood wensen is sowieso al heel erg.... Ook nog iemand dat gaan vertellen dat je diegene dood wenst is nog erger... Je kent gewoon de historie.... Man man man.. Walgelijk... Ik hoop dat deze "fan" hulp krijgt.. Dat heeft hij nodig zo te lezen..

Ik hoop dat we stoppen met dit soort dingen roepen, maar als ze dan worden geroepen, moeten we ook stoppen met dit zo groot maken.

Dit nieuws stond al een week geleden in de Duitse krant maar ze moeten ook FB eens aan gaan pakken. Iedereen die iets post daar is het IP nummer toch van bekend? Ook de vele Fake accounts allemaal.

Aanpakken zulke malloten!!!

Ik ben bang dat internet bij sommige mensen de rem weghaalt om dit soort dingen te zeggen. Veel mensen denken dat ze op internet volledig anoniem zijn, en overal ongestraft mee weg kunnen komen.

Dit bericht kwam in Duitsland enkele dagen geleden naar buiten. Inmiddels heeft deze ''fan'' zijn excuses aangeboden. Dit wordt er dan weer niet bij vermeld door Voetbalzone..

Mensen die reageren met argumenten als "ik snap de emotie wel" en "emoties kunnen soms de overhand nemen" alsjeblieft zeg. Dit heeft ab-so-luut niks met emoties te maken, dit is gewoon een uitermate zwakzinnig persoon. Iemand vertellen dat hij zichzelf maar van kant moet maken is te idioot voor woorden.

Echt belachelijk dat mensen dit in hun hoofd halen om zoiets te zeggen. Je weet maar nooit of een persoon al instabiel is, misschien geeft dit diegene wel het laatste zetje. Ik denk persoonlijk dat dit niet het geval is met Hildebrand maar toch. Ik ben ook wel eens boos op spelers van mijn club, maar zulke dingen zal ik toch echt nooit van mijn leven zeggen, laat staan denken.

Hoop dat hij word gepakt en een gevangenis straf van 4/5 maanden krijgt voor zulke domme uitspraken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren